POsao-Popis stanovnistva

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
GoodTaste

#1151 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by GoodTaste »

Cherry-Cherry wrote:jesu li ikog zvali iz novog grada, šta se dešava tamo?

Za Novi grad ... instruktore ce tek da zovu u petak (sutra) i da im kazu za subotu da uzmu materijal zajedno sa popisivacima, i onda s njima da se obidje popisni krug do utorka. To je to, koliko sam ja upucen :thumbup:
mirs

#1152 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirs »

Cao
Ja sam popisivacica u Centru i desilo mi se da sam dobila popisni krug od svega 10 domacinstava, a kako znam taj teren tu imaju 2 kuce da neko zivi i to je to... znaci ja cu dobiti 10 km na ovom popisu? Je li se jos nekome to desilo? Ne znam koga da pitam da li je greska, jer su mi oni danas reki da to nije greska da je tako kada sam preuzimala... Nema smisla
Nikola Testa

#1153 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nikola Testa »

mirs wrote:Cao
Ja sam popisivacica u Centru i desilo mi se da sam dobila popisni krug od svega 10 domacinstava, a kako znam taj teren tu imaju 2 kuce da neko zivi i to je to... znaci ja cu dobiti 10 km na ovom popisu? Je li se jos nekome to desilo? Ne znam koga da pitam da li je greska, jer su mi oni danas reki da to nije greska da je tako kada sam preuzimala... Nema smisla
Koliko si dobila p-1 obrazaca?
mirs

#1154 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirs »

Nikola Testa wrote:
20
Nikola Testa

#1155 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nikola Testa »

mirs wrote:
Nikola Testa wrote:
20
To je skroz čudno da su ti dodjelili tako mali popisni krug, moguće da ti je dodjeljen još jedan ali da nisu skontali. Jer ako je zaista tako onda ti svoj poso završavaš za dan. Raspitaj se kod svoje instruktorice još jedanput jer ona vodi evidenciju i može kontaktirat za svaki slučaj PKLS.
mirs

#1156 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by mirs »

mirs wrote:
Nikola Testa wrote:
20
Nikola Testa
"To je skroz čudno da su ti dodjelili tako mali popisni krug, moguće da ti je dodjeljen još jedan ali da nisu skontali. Jer ako je zaista tako onda ti svoj poso završavaš za dan. Raspitaj se kod svoje instruktorice još jedanput jer ona vodi evidenciju i može kontaktirat za svaki slučaj PKLS."

Poslala sam im odma danas mail, medjutim nisu mi odgovorili. Pa da, ja cu zavrsiti za jedan dan, necu skoro nista zaraditi :S. nelogicno totalno. Sutra cu ih zvati da vidim da li su pogrijesili. Mozda je i do instruktorice koja nije bas spretna i koja ni na sta nema odgovor. Zanimalo me samo da li se jos nekome slicno desilo :S
Nikola Testa

#1157 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nikola Testa »

[/quote]Poslala sam im odma danas mail, medjutim nisu mi odgovorili. Pa da, ja cu zavrsiti za jedan dan, necu skoro nista zaraditi :S. nelogicno totalno. Sutra cu ih zvati da vidim da li su pogrijesili. Mozda je i do instruktorice koja nije bas spretna i koja ni na sta nema odgovor. Zanimalo me samo da li se jos nekome slicno desilo :S[/quote]

Ja sam instruktor u opštini Centar i nemam takav slučaj. Uglavnom su popisivači dobijali dva manja popisna kruga ili jedan veći. Obavezno se još jednom raspitaj kod instruktorice. Sretno.
jedna

#1158 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by jedna »

Ja sam iz Tuzle i samo u mojoj grupi ima dvoje koje je dobilo po dva popisna kruga jer jedan ima mali broj domaćinstava. Provjeri. Buni se.
i_ja_na_forumu

#1159 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by i_ja_na_forumu »

kod mene je oko 100 stanova, mada je jedan momak sam dobio čitavu jednu novu zgradu u Nedima Filipovića
moj momak je dobio citav neboder kod maxi-a :D :D bice para :D moza slijedece godine odemo i na more :D ahahah
____c0d14c____

#1160 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by ____c0d14c____ »

mirs wrote:
Nikola Testa wrote:
20
Procitaj prethodni moj citat mrsko mi pisat u slucaju malog broja domacinstava neko je imao slicnu situaciju :run:
RLewis

#1161 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by RLewis »

DON_eARL wrote:
joe_cole wrote:Ako iskoristim sve obrasce koje sam dobio, zarada ce biti 920KM not bad :)
Realno očekuj bar 10% poništenih obrazaca, 20-30% neiskrorištenih. Ako uspiješ popisati više od 140 osoba, biće ti super. :D

@RLewis - Koliko PK u prosjeku dobije popisivač? Tj preciznije, koliko domaćinstava je prosjek?
kod mene je ruralno podrucje i dibilu su od 55 do 75 procjenjenih dom s tim da imaju neki i vise pop krzgova, i da mi se karte ne slazu s naseljenim mjestom koje bi trebalo biti, odnosno na kutiji oise jedno a karta jaze drugo, ma ludnica
FrozenCastle

#1162 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by FrozenCastle »

Neće biti svako voljan da vas pusti da mu uđete u stan i sjednete za stol da pišete, pa da ne bi na vratima stajali i pisali, ponesite malu rasklopivu stolicu da vas noge ne bole. http://cdn2.jysk.com/getimage/web.large ... 0/WEB/1014
DJe_Nana

#1163 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DJe_Nana »

Ima li neko da pojasni, na predavanjima nismo imali slucajeve a u praksi ce biti:

1) Dzamija, Crkva, Skola, Omladinski dom u selu - je li isto kao i sa hotelom, crtice samo u kontrolniku i napomena?

2) Na skici ima Kuca BB i ID broj npr 50 ali dodjemo do kuce i vidimo da nije uslovna za zivot, nema recimo ni prozore i sl. samo pokrivena, jel i za nju isto idu crtice u kontrolniku i napomena ili nista ne upisujemo...?
purgatorio

#1164 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by purgatorio »

DJe_Nana wrote:Ima li neko da pojasni, na predavanjima nismo imali slucajeve a u praksi ce biti:

1) Dzamija, Crkva, Skola, Omladinski dom u selu - je li isto kao i sa hotelom, crtice samo u kontrolniku i napomena?

2) Na skici ima Kuca BB i ID broj npr 50 ali dodjemo do kuce i vidimo da nije uslovna za zivot, nema recimo ni prozore i sl. samo pokrivena, jel i za nju isto idu crtice u kontrolniku i napomena ili nista ne upisujemo...?
1) Mislim da DA.
2) Ne ide nista. Prekrizi se na skici i stavi R.
Nikolija

#1165 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Nikolija »

Ko li je tebi bio instruktor, samo da mi je znati :). Mi smo sa svojim popisivačima sve preradili i takvi propusti se nisu smjeli desiti.
1) Predmet popisivanja NISU vjerski objekti (to su bila uvodna predavanja), a AKO JE kojim slučajem ucrtan na mapi, popisaćete ga kao hotel i naravno bez nosioca domaćinstva, već u napomeni CRKVA, DŽAMIJA... Ako u vjerskom objektu živi neko domaćinstvo, znate šta trebate uraditi- uzimate P2 itd.
2) na karti takav objekat prekrižiš i stavljaš slovo R.
Potočna pastrmka

#1166 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

Znači za Novi Grad za popisivače ništa još. :-)

Preko vikenda obilazak pop. krugova ? :-)
forrest

#1167 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by forrest »

Ovi u Novom Gradu sve 5 do 12 :run:
Potočna pastrmka

#1168 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Potočna pastrmka »

forrest wrote:Ovi u Novom Gradu sve 5 do 12 :run:

Al baš.. :shock:
pinpina

#1169 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by pinpina »

Ilidza takodje, niko ne zove, ne znam sta rade do sad.... :?
DON_eARL

#1170 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

pinpina wrote:Ilidza takodje, niko ne zove, ne znam sta rade do sad.... :?
Meni reče instruktorka sinoć da od danas počinju da zovu. :)
Cherry-Cherry

#1171 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Cherry-Cherry »

Potočna pastrmka wrote:Znači za Novi Grad za popisivače ništa još. :-)

Preko vikenda obilazak pop. krugova ? :-)
Potočna pastrmka wrote:

Al baš.. :shock:
znači tek sutra se ide po materijal... i sutra se zna ko je gdje u kojem krugu, kod kojeg instruktora... a, a... šta danas rade, šta se danas tamo dešava?
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1172 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by JOINT_1921 »

Danas je sveti petak... :lol:
Cherry-Cherry

#1173 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by Cherry-Cherry »

JOINT_1921 wrote:Danas je sveti petak... :lol:
izgleda :D
u prošlu subotu su okačili spisak ko je prošao test. znači, danas je šesti dan kako se određuju krugovi.
DON_eARL

#1174 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by DON_eARL »

Ilidža se pokrenula, sastanak u MZ za sat vremena. :D
soul_assassin

#1175 Re: POsao-Popis stanovnistva

Post by soul_assassin »

Gledam danas neke ljude kako nose tri one kutije, dakle po tri popisna kruga se dobijalo dok će neki za znatno manje raditi. Kao i u prethodnim segmentima, tako je i u ovome trebalo imati neku štelu.
Post Reply