DougHeffernan wrote:Man of steel wrote:
Ovim rezonom se vodio i Lagumdžija poturanjem kukavičjeg jajeta BH Hrvatima u vidu Željka Komšića.
Zbog toga će ga uskoro ti BH Hrvati koje je Lagumdžija sam otjerao u zagrljaj Dodika napenaliti sa pozicije ministra vanjskih poslova.
Pa se onda javi sa pričom o tome kako nam se jebe za "Hrvate".
Kakav rezon, kakvi politicari, govorim o obicnom narodu. Ja ne poznajem
nijednog Bosnjaka koji je razmisljao o "sjebavanju Hrvata" (ili Hrvatima uopste) kad je glasao za neku stranku ili za Komsica. Ali ovi iz Skutorstana su toliko indoktrinirani (valjda od svojih politicara, ne znam) da zaista misle da nam je glavni cilj u zivotu da Hrvate majoriziramo

Kazem opet, prosjecnog, malog glasaca Bosnjaka nije briga za Hrvate kao sto je (izgleda) prosjecnog glasaca Hrvata briga za Bosnjake.
Dobro je nosara rekao: u nasim zivotima oni jednostavno nisu faktor.
Kako nisu bitan faktor kada su jedan od tri konstitutivna naroda? Sve poluge sa kojim raspolažu Bošnjaci i Srbi, Hrvati isto tako imaju na raspolaganju. Lagumdžija tvrdi da je raskinuo koalciju sa SDA zbog budžeta a prešućuje odlazak kod Merkelove, i to sve nakon što su Čović i Krišto išli u Njemačku da se žale jer su ih željeli istisnuti iz vlasti. Toliko o "nebitnosti" Hrvata!
Bošnjaci nisu namjerno glasali za Komšića kako bi napakostili Hrvatima, i to je sasvim jasno. Ali za razliku od narodnih masa, vlast (SDP) koja je poturila Komšića kao člana predsjedništva BH Hrvata je vrlo dobro znala kakve dalekosežne posljedice će to imati po BiH.
Ništa korisno,pametno i za našu budućnost dobro.
Sve što smo dobili je da su danas Hrvati u BiH intresno i ideološki okrenuti ka Banja Luci, a posljedice toga će uskoro Lagumdžija osjetiti na svojim leđima.