Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
JOHNNYJUVE

#1151 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JOHNNYJUVE »

Infaze Studio wrote:Jeli ko skonto da je pocetak Litvanske himne original melodija nase originalne...Kako me trznu.. :sad:
i mene :D reko da se nisu zajebali ... uz to jos slovaci pukoše ljiljana na tabeli :dance: :dance:

Inace publika u zenici KAtaSTrofAlno pjeva JEDNA si jedina.. ne znam sta je razlog, pa to treba da grmI! da se ne čuje ova filmska muzika :sad:
Infaze Studio

#1152 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

Plagijatori ni himne ne stede :D :D
Logovan

#1153 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Logovan »

todd_smith wrote:
zlo87 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Pogodih rezultat i dva strijelca. Ostalo promaših :D
Od sada tebe slušam za kladaru. :mrgreen: Samo nastavi prognozirati.
Imam i ja prognozu, Leclerc daje dojavu, zlo uplacuje, zlo kasnije psuje Leclercu sve od a do z :lol:
I zlo dobija trajni ban. :mrgreen:
saale

#1154 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by saale »

miki.ba wrote:
saale wrote: Potpis, samo sto Susic Misimovica nece staviti nikada na klupu pa makar ovaj igrao s jednom nogom, kaze lafo sinoc Susic ko igra u svom klubu ima se cemu nadati , samo da napomenem da misimovic neigra u svom klubu ako se ko sjeca to je Dinamo iz Moskve koji je zakovan za dno tabele, nekazem ja da miske nije dobar igrac ali u danasnjem fudbalu jednostavno je prespor i ima vazda potez viska, po meni treba malog stevanovica od pocetka staviti na desnu stranu i prestati eksperimentisati jer mi sinoc nismo imali DESNE strane, a bogami plaho ni lijeve, hvala bogu na genijalnosti jednog Mireta,.
Stvarno veze nemaš, aj pogledaj formaciju i zapitaj se kakve veze ima Miske sa Stevanovicem?
Ko bi ti igrao umjesto Misketa?
Ako Miske ne igra Džeko ili Ibišević moraju se vratiti na polušpica.
Ne može se igrati sa krilnim napadacima ako imas dva klasicna špica u ekipi.
Sta hoces reci da je miske odigrao utakmicu na nekom visokom nivou, pogledaj malo snimak i ako imas oci vidjetz ces da je misimovic nas najsporiji igrac i igrac koji u danasnjem fudbalu, gdje se utakmice dobivaju na sredini jednostavno nemoza igrati i naprijed i nazad jer on treba biti centralni vezni koji ce djeliti lopte djeki i ibisevicu, a mozda si cuo za taktiku 4 4 2, pjanic bi igrao centralnog veznog kao sto je i igrao i za sebe i za misketa sinoc a po krilima stevanovic i lulic :zzzz:
miki.ba

#1155 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

saale wrote:
Sta hoces reci da je miske odigrao utakmicu na nekom visokom nivou, pogledaj malo snimak i ako imas oci vidjetz ces da je misimovic nas najsporiji igrac i igrac koji u danasnjem fudbalu, gdje se utakmice dobivaju na sredini jednostavno nemoza igrati i naprijed i nazad jer on treba biti centralni vezni koji ce djeliti lopte djeki i ibisevicu, a mozda si cuo za taktiku 4 4 2, pjanic bi igrao centralnog veznog kao sto je i igrao i za sebe i za misketa sinoc a po krilima stevanovic i lulic :zzzz:
To nisam rekao, rekao sam da Misketu Stevanović ne može biti zamjena, zato što Miske igra polušpica skoro pa do Džeke i Ibiševića. Miske jeste sinoc odigrao malo lošije ali ako njega izbacimo gubimo sredinu, a dobivamo na bokovima.
U tom slucaju bi se trebali okrenuti formaciji 4-2-3-1, a mi trenutno igramo 4-4-2, kad bi to uradili promjenio bi se kompletan sistem igre i uletili bi u lošu seriju, vjerovatno, zato ti i govorim da veze o lopti nemaš.
ledeni_caj

#1156 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ledeni_caj »

Bez desnog krila mozemo protiv ovih od kojih smo ascare kvalitetniji individualno. Protiv ovih jacih se nadamo da ce se Salihovic i Lulic probuditi ili da ce Pjanic nastaviti sam to rjesavati. :-)
vryzas

#1157 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vryzas »

miki.ba wrote:
saale wrote:
To nisam rekao, rekao sam da Misketu Stevanović ne može biti zamjena, zato što Miske igra polušpica skoro pa do Džeke i Ibiševića. Miske jeste sinoc odigrao malo lošije ali ako njega izbacimo gubimo sredinu, a dobivamo na bokovima.
U tom slucaju bi se trebali okrenuti formaciji 4-2-3-1, a mi trenutno igramo 4-4-2, kad bi to uradili promjenio bi se kompletan sistem igre i uletili bi u lošu seriju, vjerovatno, zato ti i govorim da veze o lopti nemaš.
Mislis na sinocnju utakmicu kad kazes trenutno?
nuki_cika

#1158 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by nuki_cika »

Poslije jučerašnjih rezultata slika je mnogo jasnija
Nas na svetsko prvenstvo vodi 5 pobjeda(uključujući i onu protiv grčke)i remi u slovačkoj.Čak možemo i izgubiti u slovačkoj,ali to su već neke sitne kalukacije.Sumnjam da grčka protiv lihteštajna može postići toliko golova da nam sustigli gol razliku...
Dakle,grčka se mora pobjediti,jer poraz bi značio definitivno kraj nadanja za prvu poziciju.Ruku na srce imaju i lakši raspored poslije utakmice sa nama
Meni se nimalo ne sviđa što mi od marta do septembra igramo samo 2 kvalifikacijske utakmice
phillie

#1159 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by phillie »

Grci imaju iza sebe dvije "jake" utakmice plus jedno uspjesno gostovanje u Latviji. Mi i Slovaci smo imali po jednu "jaku" utakmicu (doduse mi smo u prednosti jer smo u gostima izvukli bod), dok Slovaci imaju jedno gostovanje u Litvaniji gdje su izgubili dva boda...
Nece biti lako...
vryzas

#1160 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by vryzas »

nuki_cika wrote:Poslije jučerašnjih rezultata slika je mnogo jasnija
Nas na svetsko prvenstvo vodi 5 pobjeda(uključujući i onu protiv grčke)i remi u slovačkoj.Čak možemo i izgubiti u slovačkoj,ali to su već neke sitne kalukacije.Sumnjam da grčka protiv lihteštajna može postići toliko golova da nam sustigli gol razliku...
Dakle,grčka se mora pobjediti,jer poraz bi značio definitivno kraj nadanja za prvu poziciju.Ruku na srce imaju i lakši raspored poslije utakmice sa nama
Meni se nimalo ne sviđa što mi od marta do septembra igramo samo 2 kvalifikacijske utakmice

5 pobjeda u narednih 6 utakmica...sve je moguce 8)
Infaze Studio

#1161 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Infaze Studio »

U tom slucaju bi se trebali okrenuti formaciji 4-2-3-1

Begovic

Mujdza Spahic Vranjes Zukanovic

Zahir Salihovic

Stevan Pjana Lulic

Dzekson

Sa ovim kadrom, ovo je jedini nacin da se odigra neka cvrsta igra u sredini (sori Miske, a Boga mi i Vedo).
saale

#1162 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by saale »

Infaze Studio wrote:

Begovic

Zahir Salihovic

Stevan Pjana Lulic

Dzekson

Sa ovim kadrom, ovo je jedini nacin da se odigra neka cvrsta igra u sredini (sori Miske, a Boga mi i Vedo).
:dance: :bih:
ultima_palabra

#1163 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ultima_palabra »

Bojim se da Pjanić ne bi bio učinkovit tako isturen prema naprijed.
zlajapravaraja

#1164 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by zlajapravaraja »

A vec u Brazilu ovako:

--------------------Begovic--------------------

Mujdza----Bicakcic-----Spahic----Kolasinac

-------------Pjanic----------Salihovic---------

Stevanovic-------------------------------Lulic

-------------Dzeko----------Ibisevic----------

...ili Misimovic umjesto jednog napadaca...

:D
Bosanski_kralj

#1165 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Bosanski_kralj »

Infaze Studio wrote:

Begovic

Zahir Salihovic

Stevan Pjana Lulic

Dzekson
Ja bih to ovako:

Begović

Mujdža Spahić Vranješ Zukanović

Pjanić Salihović

Stevanović Mismiović Lulić

Džeko
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1166 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

phillie wrote:Grci imaju iza sebe dvije "jake" utakmice plus jedno uspjesno gostovanje u Latviji. Mi i Slovaci smo imali po jednu "jaku" utakmicu (doduse mi smo u prednosti jer smo u gostima izvukli bod), dok Slovaci imaju jedno gostovanje u Litvaniji gdje su izgubili dva boda...
Nece biti lako...
kako crno lako...tek nam rokenrola slijedi

sinoć sam naviojao da Slovaci uzmu Grke jer kontam da su oni lakši barem na papiru...pobjeda Grka u Bratislavi je loša opcija, ali mislim i dalje da još jedna nerješena sa Grcima može proći, ali onda ne smije biti kiksa sa Slovacima
ja71

#1167 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by ja71 »

JoseMujica wrote:kako crno lako...tek nam rokenrola slijedi
Nije sve tako ni crno, jer i Grci vjerovatno sada na svojim forumima prave slicne spekulacije.
I oni su svjesni da moraju min. nerijeseno protiv nas igrati ako hoce plasman.
Kako je tek Slovacima koji imaju minus 3 boda u odnosu na nas.
A oni imaju jos jedan medjusoban mec.

Najbolje je ne zamarati sa sa SBBKBB, nego se skoncentrisati na utakmicu koja slijedi i pokusati izvuci maksimum iz nje.
Ako budu drugi igrali za nas tim bolje.
Za sada imamo stvar u nasim rukama.
JoseMujica

#1168 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

tačno...ja bih opet s Grcima bio remijem zadovoljan i što neko napisa neka oni dumaju kako će nabiti gol razliku :D
palermo

#1169 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by palermo »

A što baš svi stavljate Stevanovića umjesti Ibiševića ? Mislim, ne vidim zašto bi on još uvijek bio ispred Ibiša, uzimajući u obzir i stil naše igre.

Iskreno mislim da je u ovkm trenutku Miske naš najveći problem.....teško je bez njega, jer ima potez, a još teže sa njim....

Begović

Mujdža, Spahić, Vranješ, Lulić
Zahir, Salhaga
Pjana Medunjanin (ako bude igrao redovno)
Ibiš, Džeko

i plus dva ubitačna džokera (Miske, i Stevo).

Jes da bi bili malo spori, ali bi imali posjed lopte, plus jaču defanzivu, a gol ćemo mi uvijek , zahvaljujući individualnom kvalitetu uvaliti.

Mislim kad morete svi sastavljati mogu i ja :D
JoseMujica

#1170 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

sa Pjanićem i Stevanovićem zajedno, koji imaju oko za dubinske lopte i pas u prostor prvi izbor za jednog napadača je Ibišević koji ima kvalitetnije kretanje bez lopte od Džeke.

kad bi igrao jednog napadača onda Ibišević
palermo

#1171 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by palermo »

JoseMujica wrote:sa Pjanićem i Stevanovićem zajedno, koji imaju oko za dubinske lopte i pas u prostor prvi izbor za jednog napadača je Ibišević koji ima kvalitetnije kretanje bez lopte od Džeke.

Kako Stevanović ima oko za dubinske lopte ?

Mislim, volim ja naša naprdivanja (ta i sam sam dio njih) ali Stevanović igra, a Džekson ne igra......ima'l onaj smile za odmahivanje glavom......
miki.ba

#1172 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by miki.ba »

saale wrote:
Infaze Studio wrote:

Begovic

Zahir Salihovic

Stevan Pjana Lulic

Dzekson

:dance: :bih:
Da to i govorim saale, al ne može kao što ti navodiš izbaciti Misketa, a u baciti Stevanovica i to je to.
Ovo je nešto sasvim drugo u odnosu na formaciju koju smo igrali u ovim kvalifikacijama.
JoseMujica

#1173 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by JoseMujica »

palermo wrote:
JoseMujica wrote:sa Pjanićem i Stevanovićem zajedno, koji imaju oko za dubinske lopte i pas u prostor prvi izbor za jednog napadača je Ibišević koji ima kvalitetnije kretanje bez lopte od Džeke.

Kako Stevanović ima oko za dubinske lopte ?

Mislim, volim ja naša naprdivanja (ta i sam sam dio njih) ali Stevanović igra, a Džekson ne igra......ima'l onaj smile za odmahivanje glavom......
pa jesi li gledao kad je ušao da većinom pokušava dati loptu u prostor između odbrambenih

pa dobro sve su to varijante...al bi meni protiv Grka igrao ili Džeko ili Ibišević i onda prema napadaču bi formirao vezni red
palermo

#1174 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by palermo »

JoseMujica wrote: pa jesi li gledao kad je ušao da većinom pokušava dati loptu u prostor između odbrambenih

pa dobro sve su to varijante...al bi meni protiv Grka igrao ili Džeko ili Ibišević i onda prema napadaču bi formirao vezni red
Ma juče je Stevanović pdigrao više slabo nego dobro, i to prevashodno zato što mu je falio Pjanić.....mislim tek sa Pjanićem pored sebe on dobija na važnosti i učinkovitosti.

A što se tiče Džeksona, on i Pjanić su ona dvojka koja ovu reprezentaciju izdižu iznad prosjeka.....i moram reći da mi je naprosto bogohulno kada ovdje pročitam da bi neko Džeku stavio na klupu. Postoji red stvari, jednostavno.

Gledam sinoć onog srpskog tokmaka Mihajlovića, stavio Baneta Ivanovića na klupu, mislim , to je onaj očiti dokaz kad se poremete vrijednosti.....kako će Bane u onoj reprezentaciji Srbije biti na klupi. Nije čudo što su izgubili.....
tako nešto i za Džeksona vrijedi....
Muhamed Đakmić

#1175 Re: Bosna i Hercegovina - Litvanija 16.10.2012

Post by Muhamed Đakmić »

Nas jedan špic viška značajno koči u maksimalnoj modernizaciji naše igre, a ruku na srce, jeste malo nezgodno ostaviti Ibiševića na klupi, kada je u formi u kakvoj je, pogotovo što bi mu zamjena trebao biti neko ko nema značajno iskustvo u timu. Mislim na Stevanovića. Pape gura malo i kompromis, da ne stavlja Ibiševića ili Misimovića na klupu, pa zbog toga imamo samo jedno krilo, a na drugom uglavnom igra veznjak koji ulazi u sredinu. Doduše, krilni igrači su nam ionako tanki totalno, pa je možda i bolje tako. Sinoć ništa ne uradiše ni Salihović ni Lulić. Lulić je meni enigma, haman da će se prodati u neki baš veliki klub, a otkad igra za reprezentaciju, odigrao je samo protiv Rumunije dobru utakmicu, ovo ostalo sve tanko. Ni prodora ni centaršuteva. Sejini centaršutevi nisu vrijedni komentara.

Idealno bi bilo po mom sudu igrati 4-5-1, odnosno 4-3-3, sa Stevanovićem i Lulićem na krilima, Džekom u špicu i Salihovićem, Pjanićem i Misimovićem na sredini. Ili iskopati kakvog veznjaka da grize k'o pit bull umjesto Misimovića, mada ako se Pjanić stavi preblizu protivničkom golu, mislim da to umanjuje njegovu efikasnost, kao što Ultima reče.
Locked