Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
motorola01

#1151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

strongman wrote:zvao sam tetu u Telemachu i kaze mi da ce ove sve kanale pustiti samo onima koji imaju digitalnu televiziju, a mi koji nemamo digitalnu televiziju nek umremo od dosade stoka siromasna koja nema pare :-D
Jel to ti ozbiljno ili se zezas? Na racunima je pisalo da ce svima pustiti.
shape of despair

#1152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Nek neko ne misli da su vam kanale pustili sto vas vole. To je cisto da se nevucete pa kada krene programska shema za odabrane pakete da uzmete neki dadatni. Jebi ga,kad se naviknete na HD kako onda bez njega
lokalni_razdjevičar

#1153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lokalni_razdjevičar »

meni u zenici svako 5 minuta nestaje slike na tv i neta?
jel to do njih ili mene?
iceman2010

#1154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by iceman2010 »

motorola01 wrote:
strongman wrote:zvao sam tetu u Telemachu i kaze mi da ce ove sve kanale pustiti samo onima koji imaju digitalnu televiziju, a mi koji nemamo digitalnu televiziju nek umremo od dosade stoka siromasna koja nema pare :-D
Nema sanse da puste svima. Jednostavno nema "prostora" (bandwidth) da se to uradi na analognoj TV. Zbog toga su nedavno izbacili jedan FOX da bi ubacili drugi.
Frtalj_Duše

#1155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

iceman2010 wrote:
motorola01 wrote:
Nema sanse da puste svima. Jednostavno nema "prostora" (bandwidth) da se to uradi na analognoj TV. Zbog toga su nedavno izbacili jedan FOX da bi ubacili drugi.
Upravo, i @motorola01 Pogledaj još jednom šta tačno piše na tom računu, od riječi do riječi, sigurno se negdje spominje "..za sve D3 korisnike.."! :mrgreen:
Magarece_godine

#1156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

Danima čekam na DUO paket ............. Pa do kad :D :D
lokalni_razdjevičar

#1157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Magarece_godine wrote:Danima čekam na DUO paket ............. Pa do kad :D :D
i sta ce ti duo paket?. evo imas sve kanale a kao treba ti veca brzina. koji ce ti q?
mrkalj

#1158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mrkalj »

lokalni_razdjevičar wrote:meni u zenici svako 5 minuta nestaje slike na tv i neta?
jel to do njih ili mene?
Do tebe je naravno. Uzmeš drugog provajdera
plagijator1975

#1159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Juce u Telekablu potpisao ugovor za net i evo rezultata

Image

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
lokalni_razdjevičar

#1160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

ernadr wrote:Juce u Telekablu potpisao ugovor za net i evo rezultata

Image

i sta je pisac htio da kaze?
ZenicaAB

#1161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Moj prijatelju,ja do sada 2 ugovora potpisao,prvo za S paket,pa drugi kada su mi donijeli resiver a u medjuvremenu,prijavio se za DUO paket jos prije 10-15 dana,odnosno cim su pustili ponudu tih paketa,i evo opet danas po drugi put se prijavio za DUO paket i sada je zvanicno,posto prvi put nisam imao prikljucenu digitalu,sada imam sve prikljuceno,tako da nadati se da ce DUO paket "stici" ubrzo na adresu",a stvar je i u tome sto u Zenici nije "pusteno" u rad DUO paketi(tako mi je receno preko e mail korisnicke podrske),sve do prekjucer,pa je to razlog jos jedan zasto cekamo dugo,sto znaci,da je od prekjucer zvanicno "pusteno u rad" prijave za pakete u Zenici(DUO),paket,tako mi je receno iz Telemaha,pa sam se danas ponovo prijavio,a isao sam u telekabel prvo,da potpisem ugovor,oni nasi radnici pojma nemaju ni o cemu,kazu dodji slijedeci mjesec,jos nije moguce,ja mu na to odgovorim da mi je iz Telemaha javljeno da dodjem kod vas ovde u prostorije da potpisem ugovor za DUO jer sam vec prijavljen,a on mi rece,onaj u u kancelariji sa lijeve strane od ulaza,ne znam kaze ja,ne moze,nema,i na kraju mu ja rece,e sada cu nazvati telemah pa da vidimo u cemu je problem,na sto on meni odgovori(odmah sam ga "skuzio"),eto,nemoj zvati,djaba ces trositi telefon,kredit-zna se sta je mislio,jednostavno mrsko im raditi vise sa ugovorima,dosadilo im,ovima nasim starim radnicima,treba ih zamijeniti,jer kako nije mrsko placu primiti,i ja mu odgovorim,ne,nema sanse,sada cu nazvati,i izadjem iz telekabela,nazovem telemah,i naravno,moze se prijaviti,tako da,ljudi moji,ne nadajte se i ne uzdajte se puno u ove nase radnike u prostorijama telekabela,jer i sami znate vec ko su i sta su,i kakvi su-jednostavno,oni primaju placu,a nece da rade,rade samo ono sto im je najlakse,a to je dnevno obaviti sto manje ugovora,i dok obavljaju ugovor sa nekim klijentom rade toliko dugo,da sto brze vrijeme prodje!

Sugestija i prijedlog za nadlezne sefove,direktore u Telemahu! Mijenjajte ove radnike pod hitno,jer pored njih,posao ce te zavrsiti do 2014 godine. :-)))

Na kraju,kada sam nazvao telemah i objasnio da ovaj iz telekabela kaze da ne moze se jos potpisati ugovor,stvarno ljubazan gospodin mi rece da moze,uze podatke,zavede tamo sve,i kaze da ce biti prikljuceno.Ja ga pitam,hoce li barem za mjesec dana,on mi rece,ma neee,4-7 dana,ali posto u Zenici ima malo vise posla,mozda koji dan se zakasni,sto znaci,prikljucak bi trebao biti max...za 10-15 dana,pitao me koji modem koristim,ja kazem ovaj motorolin,uzeo opet broj telefona iako u ugovoru imaju brojevi,ima 3 broja do sada sam ostavio,tako da mozda i modem bude promijenjen,a to samo ako ovaj motorolin ne podrazava ne znam sta vec,je li brzinu ili vec nesto drugo,pitam za wi fi ruter,kaze naravno,dobija se besplatno na koriscenje,posto u tom paketu ima d3go,pa sa wi fi ruterom se moze povezati uredjaji,koliko sam skontao,itd..... Iskreno,razmisljao sam za TRIO paket,jer je zaista dobar,tada sigurno dobijate i novi modem,ali ja vec imam 4 mobitela ,brojeve,tako da,prvo DUO,pa poslije se prebacimo na TRIO,ako vec ovo bude sve ok,po pitanju prikljucka na vrijeme,usluge,itd.....
strongman

#1162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by strongman »

motorola01 wrote:

Boga mi ozbiljan sam...rece mi zena da ce samo pustiti onim koji su na digitalnoj televiziji
plagijator1975

#1163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

[/quote]
i sta je pisac htio da kaze?[/quote]

Pisac je htio da kaze, da je Telemach vrlo brzo odradio posao, a posto se radi o Zenici to ima jos vece znacenje

ZenicaAB

#1164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

ernadr wrote:
i sta je pisac htio da kaze?[/quote]

Pisac je htio da kaze, da je Telemach vrlo brzo odradio posao, a posto se radi o Zenici to ima jos vece znacenje

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2[/quote]
Ernade,a jesi li do sada koristio net od 30.km,ili net od 20.km,to me zanima zasto sto bih ti objasnio nesto,ali prvo mi treba tvoj odgovor na ovo pitanje?
Frtalj_Duše

#1165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Frtalj_Duše »

zenica blues 27 wrote:Telemach svaka cast za pustanje EPG-a na Fox kanalima :)
Jesu to pustili svega ti!? Morat' će se to provjeriti čim stignem ćiku! A vala je i vakat' bio! Onako nisam ni znao šta je, kad' je, a dok jednom navikneš na epg, teško da te ijedan kanal zanima koji ga nema! Bukvalno ga izbjegavaš i preskačeš! :lol:
plagijator1975

#1166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

ZenicaAB wrote:
ernadr wrote:
i sta je pisac htio da kaze?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2[/quote]
Ernade,a jesi li do sada koristio net od 30.km,ili net od 20.km,to me zanima zasto sto bih ti objasnio nesto,ali prvo mi treba tvoj odgovor na ovo pitanje?[/quote]

Od 20 KM, a kakve to ima veze :o

ZenicaAB

#1167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

E,ok,ok-u tom slucaju nema veze nikakve,i mogu ti reci da su ti extra brzo to prikljucili!
plagijator1975

#1168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

ZenicaAB wrote:E,ok,ok-u tom slucaju nema veze nikakve,i mogu ti reci da su ti extra brzo to prikljucili!
Vidili s kim imaju posla :lol::lol::lol:

ZenicaAB

#1169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

;-)
Eborg

#1170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

Ako sam dobro shvatio wireless routere i nove modeme daju samo ko uvede i telefon, tj. TRIO paket ili kako se već zove.

S obzirom da nemam namjeru uvoditi telefon već samo zadržati digitalnu kablovsku i internet, da li išta gubim time što ću ostati na starom Telekabel Zenica modemu?
ZenicaAB

#1171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ZenicaAB »

Ne znam,ja danas kada sam se prijavio za DUO paket,po drugi put,posto ovi nasi u telekabelu zaista su ili glupi ili im mrsko raditi,pa sam pozvao telemah,operater me je pitao dok je evidentirao zahtjev za DUO paket ,koji modem koristim,ja sam naravno odgovorio da je ovaj motorolin,a sada stvar je u tome samo da li motorola podrzava 10 Mbit,ja mislim da da,naravno,ali ne podrzava eurodocsis 3.0 tehnologiju,pa bi red bio kada se korisnik prijavljuje vec za mix pakete,da se dobije modem koji podrzava eurodoc sis 3.0.ipak ima razlike!
motorola01

#1172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Frtalj_Duše wrote:
motorola01 wrote:

Upravo, i @motorola01 Pogledaj još jednom šta tačno piše na tom računu, od riječi do riječi, sigurno se negdje spominje "..za sve D3 korisnike.."! :mrgreen:
U pravu si. Na racunu pise samo korisnicima digitalnog paket :( .Sta mislite ima li sanse da se dobije digitalna tv do kraja mjeseca ako se ode iduce sedmice do njih i potpise ugovor? KOliko im treba da reaguju :)
Eborg

#1173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Eborg »

ZenicaAB wrote:Ne znam,ja danas kada sam se prijavio za DUO paket,po drugi put,posto ovi nasi u telekabelu zaista su ili glupi ili im mrsko raditi,pa sam pozvao telemah,operater me je pitao dok je evidentirao zahtjev za DUO paket ,koji modem koristim,ja sam naravno odgovorio da je ovaj motorolin,a sada stvar je u tome samo da li motorola podrzava 10 Mbit,ja mislim da da,naravno,ali ne podrzava eurodocsis 3.0 tehnologiju,pa bi red bio kada se korisnik prijavljuje vec za mix pakete,da se dobije modem koji podrzava eurodoc sis 3.0.ipak ima razlike!
Znaci opet ponovo. Ja trazio 2 receivera i konacno se pojave nakon 17 dana samo sa jednim. Moram opet ici da trazim jos jedan i ocito opet potpisujem ugovor.
plagijator1975

#1174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

motorola01 wrote:
Frtalj_Duše wrote:
motorola01 wrote: Jel to ti ozbiljno ili se zezas? Na racunima je pisalo da ce svima pustiti.

U pravu si. Na racunu pise samo korisnicima digitalnog paket :( .Sta mislite ima li sanse da se dobije digitalna tv do kraja mjeseca ako se ode iduce sedmice do njih i potpise ugovor? KOliko im treba da reaguju :)
Pa ako odes u ponedeljak i nastupis ono momacki, "hocu reciver jos sutra", mozda i dobijes do petka :smile:

Magarece_godine

#1175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Magarece_godine »

lokalni_razdjevičar wrote:
i sta ce ti duo paket?. evo imas sve kanale a kao treba ti veca brzina. koji ce ti q?
Upload mi vazda fali ... jer svaki dan uploadujem gige materijala (od toga živim i imam platu)

A čekam duo paket i zbog HD resivera, jer sam naručio i HD kanale ...
Locked