I dalje predani bogu onako hinjski propagiraju svoju predanost na ovoj temi...Great Cornholio wrote:Hvala Bogu da je takoMa ja ba wrote: Ljepota je u oku posmatraca.![]()
Za predane Životu
- odr0n
#1151 Re: Za predane Životu
-
Great Cornholio
#1152 Re: Za predane Životu
Pa predanost Bogu ne isključuje predanost životu, već naprotiv, onaj ko zna da ima neko ko je najpametniji, najmudriji, najpravedniji i najjači, nikad neće doći u iskušenje pa da te epitete "prišije" sebi, nikad sebi neće dopustiti taj luksuz da se uzoholi.odr0n wrote:I dalje predani bogu onako hinjski propagiraju svoju predanost na ovoj temi...Great Cornholio wrote:Hvala Bogu da je takoMa ja ba wrote: Ljepota je u oku posmatraca.![]()
- odr0n
#1153 Re: Za predane Životu
Ili si predan bogu ili životu. Da je vjernik predan životu on ne bio mogao biti vjernik, na kraju krajeva sve u ovom životu čini zarad budućeg, bilo to dobro ili loše, što znači da može biti predan samo bogu.Great Cornholio wrote:Pa predanost Bogu ne isključuje predanost životu, već naprotiv, onaj ko zna da ima neko ko je najpametniji, najmudriji, najpravedniji i najjači, nikad neće doći u iskušenje pa da te epitete "prišije" sebi, nikad sebi neće dopustiti taj luksuz da se uzoholi.odr0n wrote:I dalje predani bogu onako hinjski propagiraju svoju predanost na ovoj temi...Great Cornholio wrote:
Hvala Bogu da je tako![]()
-
Great Cornholio
#1154 Re: Za predane Životu
Ima različitih vjera i različitih vjernika. Bog u koga ja vjerujem ne zahtijeva od nas nikakvu žrtvu na ovom svijetu radi nagrade na sljedećem, Bog u koga ja vjerujem je predan životu, i stalo mu je da i mi takvi budemo.odr0n wrote:
Ili si predan bogu ili životu. Da je vjernik predan životu on ne bio mogao biti vjernik, na kraju krajeva sve u ovom životu čini zarad budućeg, bilo to dobro ili loše, što znači da može biti predan samo bogu.
- odr0n
#1155 Re: Za predane Životu
Jel se on tebi obratio ili... Pošto govoriš bog u kojeg "ti vjeruješ".Great Cornholio wrote:Ima različitih vjera i različitih vjernika. Bog u koga ja vjerujem ne zahtijeva od nas nikakvu žrtvu na ovom svijetu radi nagrade na sljedećem, Bog u koga ja vjerujem je predan životu, i stalo mu je da i mi takvi budemo.odr0n wrote:
Ili si predan bogu ili životu. Da je vjernik predan životu on ne bio mogao biti vjernik, na kraju krajeva sve u ovom životu čini zarad budućeg, bilo to dobro ili loše, što znači da može biti predan samo bogu.
-
Great Cornholio
#1156 Re: Za predane Životu
I da jeste vjerovatno bi mi savjetovao da to ne govorim drugim ljudima, pretpostavljam da znaš zaštoodr0n wrote:Jel se on tebi obratio ili... Pošto govoriš bog u kojeg "ti vjeruješ".Great Cornholio wrote:Ima različitih vjera i različitih vjernika. Bog u koga ja vjerujem ne zahtijeva od nas nikakvu žrtvu na ovom svijetu radi nagrade na sljedećem, Bog u koga ja vjerujem je predan životu, i stalo mu je da i mi takvi budemo.odr0n wrote:
-
hapsigovnaizsda
#1157 Re: Za predane Životu
Samo da sda ne bude, ludila medju ljudima,
velike nude zablude, plaše nas raznim čudima
i svakoj bajci naude - da sda ne bude!
TATA HAPSI OVA GOVNA TATA!!
TATA HAPSI OVA GOVNA TATA!!
-
klixo
#1158 Re: Za predane Životu
Ne siri dezinformacijeodr0n wrote:
- odr0n
#1159 Re: Za predane Životu
Jesil to posto ateist.klixo wrote:Ne siri dezinformacijeodr0n wrote:
- avicena
#1160 Re: Za predane Životu
Kolariću Paniću.odr0n wrote:Jesil to posto ateist.klixo wrote:Ne siri dezinformacijeodr0n wrote:
vatrogasac wrote: Prvo, kao vjernik ja se ne odričem ovog Života pa je na taj način ova tema i za vjernike.
Allahumme Rabbena atina fid-dunja haseneten ve fil-ahireti haseneten ve kina 'azaben-nar.
Gospodaru nas, daj nam dobro na ovom svijetu, i dobro na buducem svijetu-ahiretu, i sacuvaj nas kazne Dzehennema.
Kur'an
-
bizet
#1161 Re: Za predane Životu
koja je romska vjera?...imal' takvih ovdje, da nesto i naucimo o zivotu?
-
Great Cornholio
#1162 Re: Za predane Životu
@bizet, ima bivši rektor univerziteta u Tuzli, al' ga stid reć' da je te vjere
Da pustim himnu, pa odoh malo prošetati, lijep dan, preporučio bih i ostalima da to učine
Da pustim himnu, pa odoh malo prošetati, lijep dan, preporučio bih i ostalima da to učine
-
bizet
#1163 Re: Za predane Životu
ja mislila car ce nam pustiti Himnu jer nam je praznik, a ono ti pusti himnu 
- odr0n
#1164 Re: Za predane Životu
Kako bog sebe, a kako vas oslovljava u kuranu? Odgovor na to pitanje je direktni dokaz o vašoj "slobodi".avicena wrote: Kolariću Paniću.
vatrogasac wrote: Prvo, kao vjernik ja se ne odričem ovog Života pa je na taj način ova tema i za vjernike.
Allahumme Rabbena atina fid-dunja haseneten ve fil-ahireti haseneten ve kina 'azaben-nar.
Gospodaru nas, daj nam dobro na ovom svijetu, i dobro na buducem svijetu-ahiretu, i sacuvaj nas kazne Dzehennema.
Kur'an
-
Great Cornholio
#1165 Re: Za predane Životu
Ma meni je ba do država stalo k'o do lanjskog snijegabizet wrote:ja mislila car ce nam pustiti Himnu jer nam je praznik, a ono ti pusti himnu
Nego, da ja pustim nešto veselo, i istinito kad su države u pitanju
- avicena
#1166 Re: Za predane Životu
Pogledaj scenu u filmu "Pod zastavom Muhammeda a.s." kada idolopoklonici muče Sumejju i Bilala. Ko je rob Allahu nije i ne smije biti ljudima ili bilo čemu drugom jer ulazi u širk. Razmisli o tome.odr0n wrote: Kako bog sebe, a kako vas oslovljava u kuranu? Odgovor na to pitanje je direktni dokaz o vašoj "slobodi".
-
bizet
#1167 Re: Za predane Životu
auu Cornholio, razocarana sam ovakvom izjavomGreat Cornholio wrote:Ma meni je ba do država stalo k'o do lanjskog snijegabizet wrote:ja mislila car ce nam pustiti Himnu jer nam je praznik, a ono ti pusti himnu![]()
Nego, da ja pustim nešto veselo, i istinito kad su države u pitanju![]()
![]()
-
Great Cornholio
#1168 Re: Za predane Životu
Evo zašto je meni do država stalo ko do lanjskog snijegabizet wrote:auu Cornholio, razocarana sam ovakvom izjavomGreat Cornholio wrote:Ma meni je ba do država stalo k'o do lanjskog snijegabizet wrote:ja mislila car ce nam pustiti Himnu jer nam je praznik, a ono ti pusti himnu![]()
Nego, da ja pustim nešto veselo, i istinito kad su države u pitanju![]()
![]()
-
Great Cornholio
#1169 Re: Za predane Životu
Ma nije loše voljeti državu u kojoj si se rodio i odrastao, ali vala kod nas ovdje rijetko ko može da se rodi u jednoj državi, a da ne umre u drugoj, a pri tome nigdje ne mrdne iz mjesta rođenja
šalim se, evo jedna lijepa pjesma, i odoh . Pozz svima, i prijatno veče
šalim se, evo jedna lijepa pjesma, i odoh . Pozz svima, i prijatno veče
-
bizet
#1170 Re: Za predane Životu
malo si se izvukao sa Michaelom, a dobri su i Ambasadori
ma da se ime drzave promijeni jos nekoliko puta, rodna gruda je samo jedna, treba se voljeti i postovati...ljuti mene sto se na ovaj dan samo navede gdje su sve polozili cvijece i to je to...umjesto da se trubi o Danu drzavnosti par dana ranije, da se organizuju manifestacije, da se u ljudima budi patriotizam...naravno sve jednako i za Dan nezavistnosti...ali treba nama jos do tog
ma da se ime drzave promijeni jos nekoliko puta, rodna gruda je samo jedna, treba se voljeti i postovati...ljuti mene sto se na ovaj dan samo navede gdje su sve polozili cvijece i to je to...umjesto da se trubi o Danu drzavnosti par dana ranije, da se organizuju manifestacije, da se u ljudima budi patriotizam...naravno sve jednako i za Dan nezavistnosti...ali treba nama jos do tog
-
kojeime
#1171 Re: Za predane Životu
Ne moze. U RS-u nece moci jer tamo pokusavaju da izbrisu i uniste sve ono sta lici na drzavu. U FBiH nece moci jer su 25. 12. i Mrkonjic grad tekovina komunizma i NOB-a, a ovi ovdje pokusavaju da uniste sve dobro sta su komunisti uradili jer im je muka priznati zasluge komunista.bizet wrote:malo si se izvukao sa Michaelom, a dobri su i Ambasadori
Tako da i jedni i durgi ne bi imali nista protiv da 25. 12. polako izblijedi. Ovi u RS-u da ga totalno izbrisu, ovi iz FBiH da ostane datum ali da se zaboravi kako je nastao.
-
bizet
#1172 Re: Za predane Životu
@kojeime, bojim se da si u pravu....bas se bojim...ali se jos nadam da je Bosna i Hercegovina ipak zemlja za sve nas i da ce vrijeme donijeti bolje dane za nas narod
no dobro pa kad vec znamo za ovaj problem koji si iznio kako mislis da se moze ovo pitanje moze rijesiti?...hajmo malo i na ovu temu...dosta vise vjera vs nevjera...hajmo prosiriti sliku
no dobro pa kad vec znamo za ovaj problem koji si iznio kako mislis da se moze ovo pitanje moze rijesiti?...hajmo malo i na ovu temu...dosta vise vjera vs nevjera...hajmo prosiriti sliku
-
Great Cornholio
#1173 Re: Za predane Životu
Što bi rek'o Josip Pejaković "Država je kad te neko drži, da nemam države đe bi ja kera zavez'o
"
Država je na određenom teritoriju zakonski uređena zajednica ljudi.
Država je na određenom teritoriju zakonski uređena zajednica ljudi.
-
kojeime
#1174 Re: Za predane Životu
Nama je medjunarodna zajednica napravila sranje jer nije dozvolila da se rat zavrsi pobjedom jedne od zaracenih strana. Tako da bi oni koji izgube morali prihavtiti uslove, pomiriti se sa njima i ici dalje. Sve dok imamo dva entiteta koja su jednaka po pravima, nema sanse da se ide dalje. Drugo, bilo bi lijepo kada bi mi u FBiH rekli "hajde da napravimo od ovoga mjesto dobrog zivota, pa kada oni u RS-u to vide i shvate da mogu i oni bolje zivjeti mozda cemo rijesiti mnoge probleme". To u teoriji lijepo zvuci, ali u praksi ne ide. Iz nekoliko razloga. Nema sanse da se bilo ko ko bude na vlasti, iz bilo koje stranke, bilo kog naroda, bilo kog da je spola, dakle nema sanse da bilo ko pocne raditi u korist svih gradjana i drzave. Svi rade i svi koji u buducnosti dodju na vlast ce raditi samo za licni interes i, da bi vratili dugove, za interes onih kojima su duzni. Nama nece nikada biti bolje. Zaboravi bolju buducnost. Mi na ovim prostorima, svako od nas, nismo ljudi koji rade za dobrobit bilo koga osim za svoj licni interes. To nam je u genima.bizet wrote:@kojeime, bojim se da si u pravu....bas se bojim...ali se jos nadam da je Bosna i Hercegovina ipak zemlja za sve nas i da ce vrijeme donijeti bolje dane za nas narod
Ovdje nikome ko ma vlast i novac ne odgovara sredjivanje situacije, sredjivanje sistema, donosenje pravednih zakona i strogoca provodjenja istih, jer bi tada izgubili mnogo. A oni koji nisu na vlasti i nemaju novac, ni njima ne odgovara jer se ili nadaju da ce i oni postati oni koji imaju ili i oni na neki nacin uspijevanju doci do nekog novca tako da varaju i izbjegavaju zakone. Ovdje, ukratko, osim jednoj manjini, skoro nikome ne odgovara da imamo normalnu drzavu. Vlasti i ljudima na pozicijama i nekim radnim mjestima ne odgovara ukidanje korupcije jer ne bi mogli imati koliko sada imaju. Onima koji pokusavaju zaraditi na prici o naciji i vjeri ne odgovara jer bi izgubili prihode od te price.
Ma nema nam spasa.
-
bizet
#1175 Re: Za predane Životu
@Cornholio, imam posala nemam vremena za palamuditi...ne diraj u nasu drzavu....ama da je najgora na svijetu ja sam na ovoj zemlji nikla i u nju ce me sutra spustiti...postujem zemlju, a i narod svoj, ma kakav da je volim, jer je moj...to ti je isto kao sto ne mozes da biras u kakvoj ces se porodici roditi...nije ti idealna...imas svega...ali je jedna i tvoja je
mozemo mi drvlje i kamenje po nasoj Bosni, ovako medju nama, ali vjerujem da je i ti volis koliko i ja
mozemo mi drvlje i kamenje po nasoj Bosni, ovako medju nama, ali vjerujem da je i ti volis koliko i ja