BiH, kvalifikacije za EP 2013

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
rookfash

#1151 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by rookfash »

nuki_cika wrote: Jebo ti našu košarku ako je nama krajnji domet pobijeda protiv rumunije ili holandije.Ako smo kvalitetni,kvalitet bi trebali pokazati u ovakvim utakmicama,
to generalno i jest nas najveci problem u svemu. i u kosarci i u fudbalu i u takmicenju za pjesmu evrovizije...sto se lako i bezrazlozno nalozimo i ubijedimo da smo svjetska klasa, a u najboljem slucaju smo prosjek i onda ide veliko razocarenje. Ovo trenutno jeste realna slika i realno bi trebalo da pobijedimo holandiju i rumuniju i da se plasiramo na prvenstvo, ali daleko od toga da smo mi sad neka sila koja ce gruziju ili latviju otresti ko beba zvecku.
It_is_a_Leclerc

#1152 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by It_is_a_Leclerc »

Nema veze.. BIt će bolje...

Radije bih se kastrirao zahrđalom mistrijom nego bio navijač BiH samo za vrijeme pobjeda, a na prvom porazu pljuvao i psovao ove ljude...

Naprijed BiH ! :bih: :bih:
bingov buraz

#1153 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by bingov buraz »

Ugažavanje :oops:
bornheim

#1154 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by bornheim »

za razliku od nas latvija je dobro igrala..
just principe

#1155 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

bolje smo igrali u prijateljskim utakmicama i na onom Adeco kupu protiv susjeda. Zasto, pa zato sto u tim susretima priliku dobiju i drugi igraci, ima vise rotacije i sl.. Isto kao da selektor nema muda da ubaci mladje pa makar minut-minut ( pri kraju cetvrtina ) samo da odmori ove 40-minutase.Cini se kako koja utakmica sve smo gori i gori :shock: :-) Ko da ih umor hvata, zbog cega li boze :-)
ultima_palabra

#1156 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ultima_palabra »

Nebitan32 wrote:Inace osnovni problem kako u sportu tako i u bilo cemu je nasa malobrojnost.
Dok nas ne bude 5 miliona nikad necemo biti stabilni u bilo cemu. Pocevsi od same stabilnosti drzave pa do sporta. Jednostavno fali brojcanosti da bi imali dovoljno kvalitetnih igraca. Imamo talenata ali ne u dovoljnom broju.

A to je vec nesto sto se tice svakog od nas.
Jbg, da je ovo žensko napisalo pa i nekako :mrgreen:
Control panel

#1157 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

It_is_a_Leclerc wrote:Nema veze.. BIt će bolje...

Radije bih se kastrirao zahrđalom mistrijom nego bio navijač BiH samo za vrijeme pobjeda, a na prvom porazu pljuvao i psovao ove ljude...

sto tako nisi podrzavao nase olimpijce. nego ste se takmicili kojeg cete vise popljuvati.
:bih:

za razliku od ovih oni su se bar kvalifikovali na OI. a ovi sa ovakvom igrom i odnosom nece nikada vidjeti Olimpijade.
Last edited by Control panel on 30/08/2012 20:36, edited 1 time in total.
cyprus

#1158 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Ovaj poraz je bio očekivan... Solidnu Latviju smo jedva kući uzeli, teško je bilo očekivat bolju partiju u gostima... Pogotovo sa ovako malo igrača...

Joj, valjda će nam te dvije pobjede do kraja biti dovoljne... :roll:
cyprus

#1159 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by cyprus »

Control panel wrote:

sto tako nisi podrzavao nase olimpijce. nego ste se takmicili kojeg cete vise popljuvati.

za razliku od ovih oni su se bar kvalifikovali na OI. a ovi nece nikada vidjeti Olimpijade.
Primjedba na mjestu... :thumbup:
Tkd

#1160 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Control panel wrote:

za razliku od ovih oni su se bar kvalifikovali na OI. a ovi sa ovakvom igrom i odnosom nece nikada vidjeti Olimpijade.

ja sam pljuvao najviše na Olimpijce, ali sa razlogom.

Plivačica ne voli BiH, to se vidi po slikama po facebook-u. Ne treba plivati niti crpiti pare iz BiH, ako ne voli tu državu.

Naš plivač je iz Njemačke. Ako je njemu to rekreacijski, onda se nije trebao niti pojavljivati. Kao da nismo isto tako mogli nekoga poslati iz BiH.

Bacanje kugle je okej bilo, to sam odmah rekao. Mekić također okej.

A šta će nam maratonka koja ne može završiti maraton. Zar nije lakše bilo staviti neku drugu da nastupa pod zastavom BiH, kada se već pare troše na dotičnu takmičarku.

A najviše pljuvanja je bilo zbog tišine. Evo košarkaši su izgubili, ali će Aco sve to objasniti. S druge strane ima više od mjesec dana kako očekujemo odogovr od Rađe, zašto se to njegova kćerka fali po Londonu u trenerci BiH i slika da dobije više lajkova na facebooku.

Nije tema o ovome, zato prestanimo. :bih:
zlajapravaraja

#1161 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by zlajapravaraja »

ultima_palabra wrote:
Nebitan32 wrote:Inace osnovni problem kako u sportu tako i u bilo cemu je nasa malobrojnost.
Dok nas ne bude 5 miliona nikad necemo biti stabilni u bilo cemu. Pocevsi od same stabilnosti drzave pa do sporta. Jednostavno fali brojcanosti da bi imali dovoljno kvalitetnih igraca. Imamo talenata ali ne u dovoljnom broju.

A to je vec nesto sto se tice svakog od nas.
Jbg, da je ovo žensko napisalo pa i nekako :mrgreen:
Vidio bi nas tek u fudbalu da su se dijasporci odlucili igrati za drzave u kojima su i naucili igrat' lopte...
Nebitan32

#1162 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Nebitan32 »

rookfash wrote:
nuki_cika wrote: Jebo ti našu košarku ako je nama krajnji domet pobijeda protiv rumunije ili holandije.Ako smo kvalitetni,kvalitet bi trebali pokazati u ovakvim utakmicama,
to generalno i jest nas najveci problem u svemu. i u kosarci i u fudbalu i u takmicenju za pjesmu evrovizije...sto se lako i bezrazlozno nalozimo i ubijedimo da smo svjetska klasa, a u najboljem slucaju smo prosjek i onda ide veliko razocarenje. Ovo trenutno jeste realna slika i realno bi trebalo da pobijedimo holandiju i rumuniju i da se plasiramo na prvenstvo, ali daleko od toga da smo mi sad neka sila koja ce gruziju ili latviju otresti ko beba zvecku.

Osnovni problem je sto smo malobrojna nacija. Sa sigurnoscu kazem da smo izuzetno talentirana nacija ali se to ne pokazuje zbog nase malobrojnosti. Mogao bih to objasniti da kod nas ima 25% djece nadarene za sport dok je recimo kod Francuza 15%. Samo sto nasa jedna generacija broji 20.000 a njihova 830-850.000

Mi imamo bazu od 5000 a oni bazu od 120.000. Zato recimo u nogometu imamo 5-6 izuzetno dobrih a ostali su prosjek i uvjek smo blizu vrha. Fale jos 2-3 izuzetno dobra da predemo prag. A ta 2-3 koja fale ce se dobiti samo ako se poveca baza. Tako nam je u svakom sportu.

Ili mozda jedan "vansportski" primjer. Turska na pocetku proslog stoljeca imala manje od 12 miliona st a od toga polovina nisu bili Turci. Bili su u totalnom rasulu i pred ponorom. Danas idu ka 80 miliona, postali su 17 ekonomija na svijetu a do 2020 ce biti 10-ta. Napreduju na svim poljima izbijaju u prvi plan na svjetskoj sceni. Brojcanost dode do izrazaja prije ili kasnije.

Nas dok ne bude 5 miliona necemo imati stabilnu drzavu a to je osnova za sve ostalo.

No ipak vjerujem da cemo otici na europsko.
ArthurSpooner

#1163 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by ArthurSpooner »

kakavdanakneiskustvu wrote:
nema ni litvanaca 5 miliona pa su među najboljim na svijetu,crnogoraca nema ni milion pa su prvi u svojoj grupi
Pa i mi smo do jucer bili prvi u svojoj grupi :lol:

Treba dobiti Holandjane i Rumune kuci (eventualno cekati da kiksaju Latvija i Gruzija) i sigurni smo.
Control panel

#1164 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

evo jos jednom da stavim tvoj komentar :wink:
nije tema emisije, ali svi nasi takmicari nastupaju za BIH, svi tebamo navijati za njih i kada gube i kada dobijaju. mozda jos vise kada gube. tada im treba dati jos vecu podrsku a ne da im okrecemo ledja. ni nasim kosarkasima ne treba okretati ledja i ako ne uspiju proci kvalifikacije.
ali tako treba prema svima. treba biti dosljedan prema svima. a ne nekoga mrzis iz sasviom desetog razloga a ne sportskog. kakve veze ima radjo i njegova kcerka sa raezultatima nasih olimpijaca. jeli zbog toga treba pljuvati naseg mekica, fazliju, luciju.
ko je od medija napravio intervju sa njima po dolasku. da pita sta je bilo. NIKO. nigdje nisam procitao ni slova.
ali su se zato svi utrkivali i oni a i forumasi ko ce vise popljuvati, uvrijediti, poniziti nase olimpijce.

stid me bilo takvih medija i takvih forumasa.

dokle god Bosna i Hercegovina bude zemlja sa najvise selektora na svijetu nema nama uspjeha u sportu.
Tkd

#1165 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Sve ima veze, kada se šepure s parama poreznih obaveznika ;-)

Ako želiš nastaviti raspravu, postaj na BH olimpijce. :)
Last edited by Tkd on 30/08/2012 20:56, edited 1 time in total.
LSD

#1166 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by LSD »

ArthurSpooner wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
nema ni litvanaca 5 miliona pa su među najboljim na svijetu,crnogoraca nema ni milion pa su prvi u svojoj grupi
Pa i mi smo do jucer bili prvi u svojoj grupi :lol:

Treba dobiti Holandjane i Rumune kuci (eventualno cekati da kiksaju Latvija i Gruzija) i sigurni smo.
Divim se tvom optimizmu i saburu :thumbup: ovo zaista tako mislim, bez imalo ironije ;-)

Da sam Bogdo kao ti :sad: volio bih zaista

Ja samo kad vidimo našu odbranu i statiranje u njoj, moram odmah hitno rigoletto u WC šolju...jednostavno, stomak mi ne podnosi mucne prizore....i nema to veze sa 6 ili 7 igraca u rotaciji, vec sa radom nogu i osnovnim stvarima u košarci, kretanjima, postavljanjem,pracenjem/percepcijom igre, razumjevanje igre, preuzimanjem igraca, koordinacijom sopstvenog tijela, motorikom....a zna se ko je ih je birao/selektirao i postavio da igraju...ja nisam sigurno.

Ali eto, nadajmo se da cemo pobjediti te dvije tekme koje nam trebaju...dotad, pripremimo dobro živce za sve :-)
Last edited by LSD on 30/08/2012 20:56, edited 1 time in total.
SundanceKid

#1167 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by SundanceKid »

Citam iza neke komentare da Teletovic ne moze nikad bit krivac u ovoj reprezentaciji, ili da treba da uzima suteve kad hoce i makar bili i nerezonski...ma gluposti! Sve je to ok ljudi, al nije Mirza Lebron James! Spustit se na zemlju treba malo, jest on majstor, al brate mili, ovakve suteve nije Jordan uzimao, Kobe uzima lakse suteve od ovoga! Suta trojke preko ruke na izlazu iz bloka, dakle iz trka, a na semaforu 20 sekundi do kraja napada!!? Valjda se nasi nagledali prethodnih sezona kako Boston vrti to sa Ray Allenom, al on makar istrci iz normalnog bloka, pa ne mora preko ruke sutat i saceka da se napad postavi...a da ne govorim o ovim fade-away sutevima pod uglom koji ne moze Kobe napravit...

Kad imas prednost na pocetku, igras u gostima i imas losu kratku rotaciju, onda se ne upustas u run&gun kosarku i trcanje da ti umre tih 6 igraca koje imas, vec smirujes igru sto vise mozes, koristis vrijeme za napad. Mirza sutne loptu dok se igraci jos nisu ni postavili za bilo kakav ofanzivni skok, onda nam sijevne kontra, izgubis momentum, izgubis sve. Jeste najbolji, al Jordan da se vako ispucavo, ja mislim da bi mu Phill samar opalio...

Odbrana je smijesna. Sramotna. Da se iskupi 5 forumasa, od po 180 centimetara, ne bi imali gori ucinak od njih veceras..
Control panel

#1168 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

Tkd wrote:Sve ima veze, kada se šepure s parama poreznih obaveznika ;-)

isto tako mozemo reci i za kosarkasku reprezentaciju. izgube od Latvije (nije Litvanija). i oni se sepure se sa parama poreznih obveznika. sto je njihov neuspjeh amnestiran a olimpijaca nije?
Control panel

#1169 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

SundanceKid wrote:Citam iza neke komentare da Teletovic ne moze nikad bit krivac u ovoj reprezentaciji, ili da treba da uzima suteve kad hoce i makar bili i nerezonski...ma gluposti! Sve je to ok ljudi, al nije Mirza Lebron James! Spustit se na zemlju treba malo, jest on majstor, al brate mili, ovakve suteve nije Jordan uzimao, Kobe uzima lakse suteve od ovoga! Suta trojke preko ruke na izlazu iz bloka, dakle iz trka, a na semaforu 20 sekundi do kraja napada!!? Valjda se nasi nagledali prethodnih sezona kako Boston vrti to sa Ray Allenom, al on makar istrci iz normalnog bloka, pa ne mora preko ruke sutat i saceka da se napad postavi...a da ne govorim o ovim fade-away sutevima pod uglom koji ne moze Kobe napravit...

Kad imas prednost na pocetku, igras u gostima i imas losu kratku rotaciju, onda se ne upustas u run&gun kosarku i trcanje da ti umre tih 6 igraca koje imas, vec smirujes igru sto vise mozes, koristis vrijeme za napad. Mirza sutne loptu dok se igraci jos nisu ni postavili za bilo kakav ofanzivni skok, onda nam sijevne kontra, izgubis momentum, izgubis sve. Jeste najbolji, al Jordan da se vako ispucavo, ja mislim da bi mu Phill samar opalio...

Odbrana je smijesna. Sramotna. Da se iskupi 5 forumasa, od po 180 centimetara, ne bi imali gori ucinak od njih veceras..

evo ga jos jedan selektor :thumbup:

ljudi nije to lako. lako je nama pored televizora se praviti pametni. postavite se u njihovu kozu. pritisak javnostio, strani teren, strah od neuspjeha...
Last edited by Control panel on 30/08/2012 21:01, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#1170 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by hrastov žižak »

Ja se slažem s LSD-ovim tonom. Napokon ću se usudit i reći da je Acina košarkaška filozofija luzerska i da je teško primjenjiva na igrače koje imamo. Jedan je Džordž Karl, a ni on sa sličnom filozofijom nije uzeo prstena. Znam, NBA liga je nešto drugo, ali se mogu izvući neke paralele. Za Acinu filozofiju moraš imati klupu dugu od koša do koša, a kod njega je upravo suprotno. Rotiranje igrača mora biti stalno jer takva igra mnogo zavisi od tranzicije, a ne možeš imati tranziciju sa igračima koji su lipsali, za ovakvu vrstu igre moraš imati stalni dotok svježine. Vidjeli smo kako naša tranzicija izgleda, pogotova ona napad-odbrana. Ova filozofija je kockarska protiv iole ozbiljnijih ekipa jer suviše zavisi od šuta, a ekipe koje zavise od šuta su praktično luzerske. Bez napadanja obruča, bez dolaska na liniju penala, nema ni ofanzivnog skoka, nema ni stabilnosti u postizanju poena jer zavisiš od kocke zvane vanjski šut. Nema ni povratnih lopti na taj vanjski šut jer se reket ne skuplja. Od naših igrača samo dva beka znaju napasti obruč. Realno, Mirza nije ništa napredovao u igri u postu i tu je nedovoljno opasan. Neigranje odbrane mi ide na kurac, pogotovo od dotičnog (Zvijezda možeš biti ti) jer ima predispozicije da je igra (valjda nema u glavi). Mrzim gledat odbrambeno katastrofalne ekipe, pa makar i davale 130 poena, oni prolasci iza leđa centara, ona nepreuzimanja u odbrani su za mene kategorije ružnog. Bez odbrane danas nema ozbiljne ekipe. To je tako danas u košarci. Naši igrači nisu profili za tranzicijsku igru osim Rajta i donekle Nihada. Latvija je slična po filozofiji igre nama, ali oni imaju rotaciju, oni osvježavaju petorku i imaju lijepo kruženje lopte, oni koliko god su inferiorni na papiru u odnosu na nas, mnogo su kompatibilnija ekipa kojoj taj način igre odgovara. Naša igre može proći, možemo mi ovako dobiti i jake ekipe, ali ova filozofija je kockarska, a pobjedničke ekipe u ovom sportu nisu kockarske, makar se nekome i činilo suprotno, ali na većem broju utakmica se pokaže da je tako.
just principe

#1171 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by just principe »

Control panel wrote:

pa zasto sluzi forum nego da mi iznesemo svoje misljenje. :?: Normalno da cemo pricati o igracima, selektoru, taktici i svemu sto ide uz igru, necemo pricati o paprikama
Control panel

#1172 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

just principe wrote:
Control panel wrote:

pa zasto sluzi forum nego da mi iznesemo svoje misljenje. :?: Normalno da cemo pricati o igracima, selektoru, taktici i svemu sto ide uz igru, necemo pricati o paprikama
slazem se. ali komentari tipa aco pojma nema ja bih bolje, ili mirza i ostali pojma nemaju bolje bi mi forumasi su :roll:

ja mogu reci da mi samo bolje od njih forumamo, a kosarku ipak prepustam njima. ipak su u tome oni za nas autoritet. :-D
Last edited by Control panel on 30/08/2012 21:04, edited 1 time in total.
bingov buraz

#1173 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by bingov buraz »

A zasto bih ja podrzavao neku Luciju koja nije zavrsila maraton a za OI se spremas godinu ili dvije unaprijed,mozda zato sto je crna (a mozda je u svom selu u Keniji bila najsporija :mrgreen: ),mogao bih i ja tako biti maratonac samo sto bih ja istrcao citavih 780 metara a ona je lupam 33 kilometra,krajni rezultat isti ni ja ni ona ne bi zavrsili trku.

ontopic-dobiti domace i pojaviti se na europskom a tamo pobijediti jednu i puna brada sake :mrgreen:
Control panel

#1174 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Control panel »

kakavdanakneiskustvu wrote:ja nisam nigdje video da neko stalno igra sa tako malim brojem igrača,a i ti igrači su ili prosječni ili čak ni to
mozda nemamo bolje. da imamo valjda bi oni bili u reprezentaciji. logicno.
Tkd

#1175 Re: BiH, kvalifikacije za EP 2013

Post by Tkd »

Control panel wrote:
Tkd wrote:Sve ima veze, kada se šepure s parama poreznih obaveznika ;-)

isto tako mozemo reci i za kosarkasku reprezentaciju. izgube od Latvije (nije Litvanija). i oni se sepure se sa parama poreznih obveznika. sto je njihov neuspjeh amnestiran a olimpijaca nije?

Ja kako sam upoznat s tim da im je samo oćina neka u Sarajevu dala nešto love. Ostali ništa, dok je to u slučaju Olimpijaca potpuno drugačije.

S druge strane košarka je poslije fudbala najgledaniji sport, znači veće tržište, s tim sponzori (ovako) itd

Ko će biti sponzor nekome ko ne može da završi utrku ili je završi ali kao ubljedljivo posljednji.

Ko će to meni biti sponzor u mom sportu, koji je na niskim grana u BiH, dok recimo u Njemačkoj bi imao od stipendija dovoljno love da idem na neka prvenstva.

Rekoh, nađi temu o bh olimpijci i nastavljamo pisati aBd..
Locked