Mobilni radari / kamere

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Kataklinger

#1151 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Kataklinger »

Mene su X puta zaustavili u izlaznoj noci i pitali da li sam pio alkohol. Nakon izjave da ne konzumiram alkohol me jednostavno puste, bez ikakve provjere. Nekad mi ne bude pravo, ako sam vec zaustavljen volio bih da se posao uradi kako treba, hajd oprema manje vise ali barem alkotest. Jer ako mene vec tako olako pusti, potkrast ce mu se X alkosa koji ce naizgled biti normalni, ali mozda imaju prekomjernu kolicina alkohola u sebi.
commendatore

#1152 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

Throttle wrote:Veceras cijelu noc radar kod Almy pumpe u Zenici gdje oni prosli put izginuse.. u 2 sata me zaustavise pod rotacijom policajci po gradu, alkotest.. druga patrola isto tako zaustavi, pitaju jesam li sta pio.. vozaju se s kombijem po gradu.. sve to u 2 sata navecer
Izgleda da ce konacno uvest reda :thumbup:

jah - i ja kad sam ih vidio u 5:00 pored almya sa kamerom lazno je rec da sam se sjebo :lol: reko konacno bi mozda i moglo izgledat da su poceli radit svoj poso.... ali za svaki slucaj je tu bilo i 2 marice koje su ispijale kafe naravno coporativno na almyju :mrgreen:
commendatore

#1153 Re: mobilni radari tj kamere

Post by commendatore »

Kataklinger wrote:Mene su X puta zaustavili u izlaznoj noci i pitali da li sam pio alkohol. Nakon izjave da ne konzumiram alkohol me jednostavno puste, bez ikakve provjere. Nekad mi ne bude pravo, ako sam vec zaustavljen volio bih da se posao uradi kako treba, hajd oprema manje vise ali barem alkotest. Jer ako mene vec tako olako pusti, potkrast ce mu se X alkosa koji ce naizgled biti normalni, ali mozda imaju prekomjernu kolicina alkohola u sebi.
e jebi ga sad :lol: je l volis ti da te se bicuje nekad :mrgreen:

BTW meni je pocelo lagano ic na kurac znali su me po 2-3 puta zaustavljat u noci i onda sam jednostavno odlucio da mi ne treba da me drka redovno toliko da im vise znam face i toliko da su oni zapamtili mene a da jedno te isto ponavljaju svaki bozji put....

samo da kazem da su hadalje koji su se slupali u Audiju A8 prije par mjeseci na Brodi u Zenici hladno pustili uz "jaranski mah" koje sam ja sa 20 metara skonto da su "slupani" gudrovinom.....
al ne - de mene peglaj....
kakavdanakneiskustvu

#1154 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

valter.ba wrote:I kad mu blicnem a skontam kasno da prica na mob stosom bi se spuc'o[emoji16][emoji16][emoji16]

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
:lol: nikom vise ne blicam
NediM17

#1155 Re: mobilni radari tj kamere

Post by NediM17 »

530i wrote:Danas prođem pored tri patrole...samo mi je jedan čovjek blicnuo. Dolazi ta Evropa i kod nas...
Interesantno... U cetvrtak se vracam iz Capljine, patrole do Sarajeva na cetiri mjesta (Ševaš Njive, Salakovac, Bradina), jedna cak i sa radarom negdje na potezu izmedju Rastelice i skretanja za autoput u Tarcinu, i za sve tri patrole me neko od raje "upozorio" i to ne jedan auto da blica, nego od pet koji prodju makar tri blicaju.

Moje zapazanje je da zapravo vise raje blica nego sto ne blica.
Naslovnica

#1156 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Naslovnica »

Ja uglavnom blicnem za upozorenje, osim kada vidim da mi u susret ide neki iz plejade debila koje fakat treba zaustaviti i kazniti.
Da se to primijetiti bez problema.
A najgori su ovi 'radari', tj. drumski razbojnici, što postave radar na nekom nebuloznom mjestu, po mogućnosti 'naseljenom' mjestu sa 3-4 ruševine.
A kilometar-dva dalje škola, granap, folovi-golovi, niđe ih.
Dakle, radarske kontrole su u 95% slučajeva čisti kriminal na cesti, nikakva prevencija.
530i

#1157 Re: mobilni radari tj kamere

Post by 530i »

NediM17 wrote:
530i wrote:Danas prođem pored tri patrole...samo mi je jedan čovjek blicnuo. Dolazi ta Evropa i kod nas...
Interesantno... U cetvrtak se vracam iz Capljine, patrole do Sarajeva na cetiri mjesta (Ševaš Njive, Salakovac, Bradina), jedna cak i sa radarom negdje na potezu izmedju Rastelice i skretanja za autoput u Tarcinu, i za sve tri patrole me neko od raje "upozorio" i to ne jedan auto da blica, nego od pet koji prodju makar tri blicaju.

Moje zapazanje je da zapravo vise raje blica nego sto ne blica.
Ja sam po TK vozio...i to bezveze, idem 70-tak gdje je ograničenje 60, nikakva jurnjava. Srećom su svi već bili zaustavili nekoga.
Android Knego

#1158 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Android Knego »

Throttle wrote:Veceras cijelu noc radar kod Almy pumpe u Zenici gdje oni prosli put izginuse.. u 2 sata me zaustavise pod rotacijom policajci po gradu, alkotest.. druga patrola isto tako zaustavi, pitaju jesam li sta pio.. vozaju se s kombijem po gradu.. sve to u 2 sata navecer
Nije KONAČNO, nego PRED IZBORE... jbg...
quarterback

#1159 Re: mobilni radari tj kamere

Post by quarterback »

to je samo par dana, tako je i u sarajevu kad neko mlad izgubi zivot pa se javnost digne
poslije sve po starom
Throttle

#1160 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Throttle »

Ja se ipak potajno nadam da ce se poostrit stanje i da ce ljude dovesti u red koliko-toliko.. pisao sam nekad da su postavili one table za radarske kontrole od Zenice prema Doboju i ljudi ljepse voze bar na tim mjestima..
Male su sanse za ovo sve al eto, ipak se nadam :D
Kataklinger

#1161 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Kataklinger »

Pojavile su se "Radari & Policija" na Viberu gdje ljudi svakodnevno informisu o stanju na cestama. Sudeci po sadrzaju tih grupa, policija se posteno uzjebala u zadnje vrijeme...
KB9

#1162 Re: mobilni radari tj kamere

Post by KB9 »

quarterback wrote:ne blicam svima, samo normalnim autima, za bmw, audi i slicne divljake me zaboli

:evil:
8)
Astrix

#1163 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Astrix »

Kataklinger wrote:Pojavile su se "Radari & Policija" na Viberu gdje ljudi svakodnevno informisu o stanju na cestama. Sudeci po sadrzaju tih grupa, policija se posteno uzjebala u zadnje vrijeme...

Pa ima li gdje taj broj, podijeli sa nama...
taureg71

#1164 Re: mobilni radari tj kamere

Post by taureg71 »

ima neka aplikacija android msm da se zove patrola, gdje ljudi ukucaju mjesto patrole, odlicna stvar, dok vozite aktivirajte je i kad nailazite na mjesto gdje je patrola upozori vas...
l33t

#1166 Re: mobilni radari tj kamere

Post by l33t »

taureg71 wrote:ima neka aplikacija android msm da se zove patrola, gdje ljudi ukucaju mjesto patrole, odlicna stvar, dok vozite aktivirajte je i kad nailazite na mjesto gdje je patrola upozori vas...
pravo dobra aplikacija... malo se uspori pa divljanje opet :bih:
kakavdanakneiskustvu

#1167 Re: mobilni radari tj kamere

Post by kakavdanakneiskustvu »

l33t wrote:
taureg71 wrote:ima neka aplikacija android msm da se zove patrola, gdje ljudi ukucaju mjesto patrole, odlicna stvar, dok vozite aktivirajte je i kad nailazite na mjesto gdje je patrola upozori vas...

super za to divljanje,sve dok nekog ne pokupis
l33t

#1168 Re: mobilni radari tj kamere

Post by l33t »

ako meni govoris, ironiziram ovo gore
taureg71

#1169 Re: mobilni radari tj kamere

Post by taureg71 »

danas 2 radara mi na putu, izmedju njih 30 km, nailazi ukupno 10 auta najmanje i samo jedan blicno, majke mi smo najgori...a ja svima blicam...nisu me uhvatili da ne mislite da sam ljut, ali volim da smo solidarni...u Srbiji blicaju 5 km prije i to 50% najmanje raje :thumbup: :thumbup: :thumbup:
taureg71

#1170 Re: mobilni radari tj kamere

Post by taureg71 »

l33t wrote:

sljaka li u BiH ili samo u Srbiji...meni se dopada koncept...inace danas nakon dugo vremena u Ustikolini na starom mjestu radar, kako su se sakrili samo, hjahahha...ali raja zna pa kerovi malo naplate kazni...
taureg71

#1171 Re: mobilni radari tj kamere

Post by taureg71 »

Kataklinger wrote:Pojavile su se "Radari & Policija" na Viberu gdje ljudi svakodnevno informisu o stanju na cestama. Sudeci po sadrzaju tih grupa, policija se posteno uzjebala u zadnje vrijeme...

i mene zanima, podijeli s nama
MOSALJOZE

#1172 Re: mobilni radari tj kamere

Post by MOSALJOZE »

Teško je ući u takvu grupu,samo preporuka...
Kataklinger

#1173 Re: mobilni radari tj kamere

Post by Kataklinger »

Grupa na Viberu moze imati max 200 clanova. U grupu moze dodati bilo ko, nevezano je li admin ili obicni user. Ali samo admin moze brisati. Ova u kojoj sam ja je puna.
KB9

#1174 Re: mobilni radari tj kamere

Post by KB9 »

vozis po propisima i ne brines za radare :)
taureg71

#1175 Re: mobilni radari tj kamere

Post by taureg71 »

http://www.nasapatrola.com/

ljudi, sljaka li ovo kod nas ??? koristim u Srbiji, vidim da moze i u BiH, ajmo svi mi da se registrujemo i koristimo i spasimo se kazni,....naravno, pamet u glavu i ne divljati, ali ima i nebuloznih ogranicenja pisanih prije 40 godina, e to ne moze normalan covjek da svari... :-) :-) :-)
Post Reply