Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post Reply
Blizanac

#1151 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by Blizanac »

zbsn wrote: Nije bilo dokaza ni da ih optuže, pa su ipak optuženi.
Čak su neki bili uvjereni da će biti osuđeni, a tu spadaju i neke novine, pa i opće euforija na raznim forumima- jedan od njih je bio i ovaj.
Ali nećemo više o tome. Generali su oslobođeni, a njihova optužnica će jednog dana poslužiti kao štivo za komediju.
O valjanosti i čvrstoći dokaza odlučuje sud a ne ti i ja na ovom forumu.
seln

#1152 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by seln »

zbsn wrote:
seln wrote:
zbsn wrote: A upravo vi Bošnjaci ste dobrim dijelom krivci jer ne priznajete da problem postoji.
Da smo bili naoruzani kao vi '95, problem (tj. dva problema) ne bi postojao.
Da ste mi ne bi se doveli u situaciju da morate rješavati probleme 19 god. od kraja rata, a imali ste svu pomoć od zapada + igra na ulogu žrtve.
Idi malo u Teskeru, pa tamo laprdaj. Imali smo krokodilse suze zapada, a ne pomoc. A ja cu ti rado naci medijske naslove sa "zapada" iz 1991, pa vidi ko je kukao i uzivao u ulozi zrtve.
Jesi li ti siguran da nemas srpske krvi? Mislim, laz ti ono bas ide od ruke.
seln

#1153 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by seln »

zbsn wrote:
seln wrote: Ima, ali nema Hrvatske.
Kako nema?
Lijepo, nema...pa ako je tome krivo, neka pije konjsko pivo.
postrojba

#1154 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by postrojba »

[/quote]
A šta po tebi u BiH nema Hrvata?[/quote]
Ima, ali nema Hrvatske.[/quote]
Ja pa šta? Borio sam se za Hrvate u BiH. A ti kad me citiraš, citiraj mi cijeli post ovako mi izvlačiš iz konteksta.
postrojba

#1155 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by postrojba »

Blizanac wrote:
zbsn wrote: Nije bilo dokaza ni da ih optuže, pa su ipak optuženi.
Čak su neki bili uvjereni da će biti osuđeni, a tu spadaju i neke novine, pa i opće euforija na raznim forumima- jedan od njih je bio i ovaj.
Ali nećemo više o tome. Generali su oslobođeni, a njihova optužnica će jednog dana poslužiti kao štivo za komediju.
O valjanosti i čvrstoći dokaza odlučuje sud a ne ti i ja na ovom forumu.
Pa eto filozofe sud je odlučio kako je odlučio i ok. Sad ako nemaš ništa za reći na temu o ratu u Hercegovini zamolio bih te da se prebaciš na podforum filozofije.
seln

#1156 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by seln »

postrojba wrote:
seln wrote:Ima, ali nema Hrvatske.
Ja pa šta? Borio sam se za Hrvate u BiH. A ti kad me citiraš, citiraj mi cijeli post ovako mi izvlačiš iz konteksta.
Bujrum....
Znaš kolko mene briga za Tuđmana i sud u Hagu? Ja sam se borio za Hrvatsku i Hrvate. Tuđman je otišao a sud u Hagu smatram lakrdijom ali Hrvatska i Hrvati ostaju.
Borio se za hrvatsku i hrvate...hrvatska i hrvati ostaju....
dakle, kako si se borio za hrvatsku u BiH?
postrojba

#1157 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by postrojba »

Pa ja sam bio vojnik Hrvatske vojske i borio sam se za Hrvatsku dok nisam došao u BiH. U BiH sam se borio za Hrvate iz BiH. Da čitaš topik od početka valjda bi skonto.
seln

#1158 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by seln »

postrojba wrote:Pa ja sam bio vojnik Hrvatske vojske i borio sam se za Hrvatsku dok nisam došao u BiH. U BiH sam se borio za Hrvate iz BiH. Da čitaš topik od početka valjda bi skonto.
Jebem ja onog ko skonta tvoje zbrkane misli. A da si bio vojnik HV i da si dosao u BiH kao agresor, to sam vec shvatio.
postrojba

#1159 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by postrojba »

seln wrote:
postrojba wrote:
seln wrote:Ima, ali nema Hrvatske.
Bujrum....

Borio se za hrvatsku i hrvate...hrvatska i hrvati ostaju....
dakle, kako si se borio za hrvatsku u BiH?
Pa daj ti mene citiraj gdje sam ja rekao da sam se borio za Hrvatsku u BiH?
seln

#1160 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by seln »

U istom kontekstu si spomenuo borbu za Hrvate u BiH i borbu za Hrvate i Hrvatsku.
Mozemo se nadmudrivati, ali znamo i ja i ti sta si mislio.
postrojba

#1161 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by postrojba »

seln wrote:
postrojba wrote:Pa ja sam bio vojnik Hrvatske vojske i borio sam se za Hrvatsku dok nisam došao u BiH. U BiH sam se borio za Hrvate iz BiH. Da čitaš topik od početka valjda bi skonto.
Jebem ja onog ko skonta tvoje zbrkane misli. A da si bio vojnik HV i da si dosao u BiH kao agresor, to sam vec shvatio.
Nisu moje misli zbrkane nego ti glumiš mangupa. Imaš fino na početku topika u par postova gdje kažem da sam došao iz Hrvatske da branim BiH 1992 od četnika. Ali ne, tvoje misli su proračunato zbrkane i s takvima nemam baš volje pričati jer si neozbiljan i glumiš.
postrojba

#1162 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by postrojba »

seln wrote:U istom kontekstu si spomenuo borbu za Hrvate u BiH i borbu za Hrvate i Hrvatsku.
A gdje to? Citiraj me. Spominjao sam Tuđmana i sud u Hagu a ne Hrvate u BiH. U tom kontekstu sam i spomenuo Hrvatsku zato sam ti rekao ako citiraš citiraj mi čitav post a ne da vadiš iz konteksta.
postrojba

#1163 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by postrojba »

seln wrote:U istom kontekstu si spomenuo borbu za Hrvate u BiH i borbu za Hrvate i Hrvatsku.
Jašta, najbolje da mi ti kažeš šta sam mislio.
Itakoto

#1164 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by Itakoto »

@seln, stvari si nedokazan! :D

Nego da mi ponovimo i utvrdimo gradivo:
a) Vecina hrvatskog puca je uvijek bila za cjelovitu, suverenu i neovisnu BiH.
b) Hrvati su prvi stali u odbranu, mislim obranu BiH i uvijek su branili i branice njen suverenitet i terotorijalni integritet :lol:

Idemo dalje, na temu... :D

c) Dok su se mosnjaci (omiljeni naziv za Bosnjake kod zapadnih susjeda) kupali po obalama Jadrana, HVO je organizovao stup obrane i organizovao "Lipanjske Zore" (op.a. i ostale pm)
d) jedina multietnicka vojna postrojba u BiH je bio HVO sa preko 30% mosnjaka. Nazalost i ovih 30% je muklo podiglo ruku 1993. na hrvatski puc pa su morali biti zbrinuti u kolektivnim kampovima poput Dretelja, Heliodroma, Gabele itd zbog moguce odmazde njihovih nekadasnjih suboraca...
e) ABiH se nikad nije istinski sukobila sa cetnickim agresorom. Njen primarni vojni cilj je uvijek bio izlaz na more (Neum a mozda i Ploce).
f) HV nije bila agresor u BiH... :D Napadi na Mostar i Gornji Vakuf pardon Uskoplje je u stvari bila usluga bosansko-hercegovackim narodima jer je dokazano da je ABiH u to vrijeme izgubila kontrolu na ovim podrucjima (Op.a. islamski fanatici, mudzahedini, zelene brigade itd)
g) Da nije bilo HV-e Bihac bi postao druga Srebrenica a Sarajevo bi danas bilo glavni grad velike Republike Smrdske itd.
h) Islamski fanatici u redovima ABiH su srusili/ minirali Stari most u Mostaru!

itd

Tema cao :izet:
Blizanac

#1165 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by Blizanac »

postrojba wrote: Pa eto filozofe sud je odlučio kako je odlučio i ok. Sad ako nemaš ništa za reći na temu o ratu u Hercegovini zamolio bih te da se prebaciš na podforum filozofije.
Koji sud?
Zar taj sud nije lakrdija i komedija? Gdje je dosljednost? Principijelnost? Ili je licemjerje tvoja osnovna životna formula?
bezbelin

#1166 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by bezbelin »

ABIH u Sarajevu metka nije imala da im nije došo iz Hrvatske znam jer sam i sam bio .Djeca,žene,čitave familije,sve je to bilo smješteno po Lištici,Posušju,Dalmaciji.Što jest,jeste da nam, nije bilo Hrvatske mi bi završili kao Srebrenica.
Itakoto

#1167 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by Itakoto »

bezbelin wrote:ABIH u Sarajevu metka nije imala da im nije došo iz Hrvatske znam jer sam i sam bio .Djeca,žene,čitave familije,sve je to bilo smješteno po Lištici,Posušju,Dalmaciji.Što jest,jeste da nam, nije bilo Hrvatske mi bi završili kao Srebrenica.
:thumbup:

I onda jos skupili petlju da se sukobe sa susjedima. Predlazem da se Bosnjaci/Bosanci ispricaju susjedima radi agresije. A neka se stide svoje nezahvalnosti. :D

edit: bosnjacke familije sam svakodnevno vidjao po Posusju, Grudama, Sirokom... kako su ih ljudi samo prihvatili. :run:
bezbelin

#1168 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by bezbelin »

Bolan i ne samo to,i obućavali su nas instruktori iz Hrvatske.Bio je jedan centar za obuku u nekom selu blizu Travnika.
Itakoto

#1169 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by Itakoto »

Sjecam se da su pojedini stanovnici Ljubuskog i Citluka davali novac i ustupali kuce izbjeglicama iz Istocne Bosne dok su oni kao hrvatski prognanici morali spavati pod bijelim satorima po Hrvatskoj. Cccccc
bezbelin

#1170 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by bezbelin »

U vrjeme poćetaka srbske agresije na BIH išli smo ja i ekipa vrlo ćesto na relaciji Sarajevo-Split.Moglo se vidjeti nepregledne kolone ljudi gore neđe oko sela Doljana ili Sovića ne sjećam se tačno,uglavnom tamo ima neko polje i jezero,ćini mi se da su tu planine Čvrsnica i Prenj.Žene su rađale doslovno po automobilima.Kolone su bile dugačke i preko nekoliko desetina kilometara,bila je užasna vrućina i takva situacija je trajala mjesecima.Neznam ko su bili ti ljudi vjerovatno mahom Hrvati i Bošnjaci,ali znam da su u Lištici i Posušju bili doćekani kao u svojoj kući.Mislim da je bilo u pitanju nekoliko stotina hiljada ljudi u tranzicioji prema inostranstvu,i sve te ljude je zbrinula Hrvatska država.To treba da uđe u udžbenike istorje BIH i da se nikada ne zaboravi.Kakav Igmanski marš i folovi,to je bila užasna humanitarna i ljudska katastrofa,da su bili u pitanju Židovi dobilo bi se puno medalja pravednika.
zbsn

#1171 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by zbsn »

[quote="seln"Zato pazi šta pišeš.[/quote]
HVO su bili gomila kokosara od pocetka do kraja. Sefer Halilovic je napustio JNA u ljeto '91, pa se kao takav nije mogao boriti u Dalmaciji.
HVO je najbolje odradjivao humanitarne konvoje, zato pazi sta pises.[/quote]
Mala ispravka. Vidiš rat u Dalmaciji je počeo ipak malo prije pucnjave po sarajevu. Sad je druga priča što vi Bošnjaci ne priznajete bike u kojima nisu sudjelovali mudžahedini.
HVO je odradio puno toga.
zbsn

#1172 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by zbsn »

seln wrote:ciju da morate rješavati probleme 19 god. od kraja rata, a imali ste svu pomoć od zapada + igra na ulogu žrtve.
Idi malo u Teskeru, pa tamo laprdaj. Imali smo krokodilse suze zapada, a ne pomoc. A ja cu ti rado naci medijske naslove sa "zapada" iz 1991, pa vidi ko je kukao i uzivao u ulozi zrtve.
Jesi li ti siguran da nemas srpske krvi? Mislim, laz ti ono bas ide od ruke.[/quote]
Vidim ja da ti imaš problema sa zaključivanjem.
U zadnjih 19.god. ste imali svu pomoć, još sam naglasio od kraja rata. Dayton je kršen na štetu Hrvata i ipak vam je maximum 23%.
zbsn

#1173 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by zbsn »

bezbelin wrote:ABIH u Sarajevu metka nije imala da im nije došo iz Hrvatske znam jer sam i sam bio .Djeca,žene,čitave familije,sve je to bilo smješteno po Lištici,Posušju,Dalmaciji.Što jest,jeste da nam, nije bilo Hrvatske mi bi završili kao Srebrenica.
Znam da si to napisao jer misliš da si duhovit, ali i ne slutiš koliko si u pravu.

I po Grudama i Posušju i Širokom i Ljubuškom je bilo Bošnjačkih izbjeglica i to za vrijeme sukoba u sr. Bosni kad su u zap. Hercegovinu masovno dolazili Hrvati izbjeglice.

Zbog toga bi bilo bolje da šutiš.
E ko vas ne zna skupo bi vas platio.
Image
bezbelin

#1174 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by bezbelin »

zbsn wrote:
Znam da si to napisao jer misliš da si duhovit, ali i ne slutiš koliko si u pravu.

I po Grudama i Posušju i Širokom i Ljubuškom je bilo Bošnjačkih izbjeglica i to za vrijeme sukoba u sr. Bosni kad su u zap. Hercegovinu masovno dolazili Hrvati izbjeglice.

Image
Salameta s tobom.Đes bolan ti bio tada,u pelenam neđe na tom putu babo ti pričo ,da meni teferičiš đe je istina?
zbsn

#1175 Re: Rat u Hercegovini 1992-1995 part 2

Post by zbsn »

bezbelin wrote:
zbsn wrote:

Image
Salameta s tobom.Đes bolan ti bio tada,u pelenam neđe na tom putu babo ti pričo ,da meni teferičiš đe je istina?
Nisam bio u peleama nego u osnovnoj školi. A 150 metara od mene je živjela jedna bošnjačka obitelj koja je bila protjerana iz Podrinja. Znači govorimo o zap. Hercegovini za vrijeme najžešćeg Hrvatsko-Muslimanskog sukoba.

Nego što ne komentira onaj doček Tuđmana?
A jeste ga lipo i dočekali, znali ste vi di vam je spas. :thumbup:
Post Reply