Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#114976 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:Biće tu još svega ali neće biti na tragu ideologije tekfira koju preko KSA pothranjuju Izrael, GB i USA.
Nema to veze sa tekfirom. Nepravda, korupcija, siromaštvo, to su glavni pokretači, odsutnost alternative. Ne može režim biti alternativa nakon svega. Nije bio ni prije rata danas nije pogotovo.

Insistiranje samo na tekfiru je idealan paravan za prave kriminalce.

U čemu je problem na prvo mjesto staviti kriminal, mito, korupciju? Neka to bude prioritet svima imat ćeš i sigurnost, i put ka nekom ekonomskom poboljšanju. Ljudi prave ideologiju od "borbe protiv terorizma ili tekfira" jer ih tako svi manje pitaju kako si zaradio novac? Zašto ovo zašto ono itd.
insomnia78

#114977 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nadzornik wrote:Ove miroljubive i nezasticene Ukrajince ugnjetava imperijalisticka Rusija a podrzava demokratska i vladavinom prava okupana Everopa.

Image
Image
Image
Image
Jel to znaci da bi i mi trebali ugnjetavati i okupirati kamenjarce?
Image
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#114978 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:Biće tu još svega ali neće biti na tragu ideologije tekfira koju preko KSA pothranjuju Izrael, GB i USA.
Nema to veze sa tekfirom. Nepravda, korupcija, siromaštvo, to su glavni pokretači, odsutnost alternative. Ne može režim biti alternativa nakon svega. Nije bio ni prije rata danas nije pogotovo.

U čemu je problem na prvo mjesto staviti kriminal, mito, korupciju? Neka to bude prioritet svima imat ćeš i sigurnost, i put ka nekom ekonomskom poboljšanju. Ljudi prave ideologiju od "borbe protiv terorizma ili tekfira" jer ih tako svi manje pitaju kako si zaradio novac? Zašto ovo zašto ono itd.
Pričamo o različitim stvarima. Svi su, manje-više, saglasni da je muslimanski svijet u velikom zaostatku i da postoje sve te loše stvari koje karakterišu arapska i muslimanska društva. Postoji opravdano nezadovoljstvo.

Ja pričam o instrumentalizaciji tog nezadovoljstva.

Izraelskoj, britanskoj i američkoj instrumentalizaciji, preko KSA i "selefizma", odnosno vehabizma.
Challenger_

#114979 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Hoću ovo da ti kažem. Ako sam prije i imao dilemu, danas je više nemam: Nedždanska "akida" nije ništa drugo do imperijalno sredstvo preusmjeravanja nezadovoljstva na potpuno pogrešnu adresu.
sarajevoxxxx

#114980 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:
sarajevoxxxx wrote:

Pričamo o različitim stvarima. Svi su, manje-više, složni da je muslimanski svijet u velikom zaostatku i da postoje sve te loše stvari koje karakterišu arapska i muslimanska društva. Postoji opravdano nezadovoljstvo.

Ja pričam o instrumentalizaciji tog nezadovoljstva.
kp
Izraelskoj, britanskoj i američkoj instrumentalizaciji, preko KSA i "selefizma", odnosno vahabizma.
Mislim da je Zarifi prije par godina jednom u intervjuu izjavio, sjećam se, nešto kao, živimo u svijetu gdje je vrlo malo morala.

Vjeruj mi, Saudija kada bi bila u opasnosti, Iran bi je spašavao.

Jedno su priče za javnost a sasvim druga stvar njihovi interesi.
sarajevoxxxx

#114981 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:Hoću ovo da ti kažem. Ako sam prije i imao dilemu, danas je više nemam: Nedždanska "akida" nije ništa drugo do imperijalno sredstvo preusmjeravanja nezadovoljstva na potpuno pogrešnu adresu.
Previše daješ značaja tome. Selefije su bile i prije Saudije. Imaš par dobrih rečenica o selefijama od dr. Fikret Karčić bilo je na ovom zadnjem panelu o Tariku Ramadanu. Poslat ću ti ako uspijem doći do snimka. Moraš preslušati.
Challenger_

#114982 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Mislim da je Zarifi prije par godina jednom u intervjuu izjavio, sjećam se, nešto kao, živimo u svijetu gdje je vrlo malo morala.

Vjeruj mi, Saudija kada bi bila u opasnosti, Iran bi je spašavao.

Jedno su priče za javnost a sasvim druga stvar njihovi interesi.
Ne pričam o državama, bolan Sa'vox, već o učenju, akidi, koja se širila "na zahtjev zapada" (Riječi Muhameda bin Selmana) i koja je pod uticajem obavještajnih službi tu i tamo mutirala u AQ i njene franšize. Sada bi Saudi da vrate duha u bocu, ali ne ide, a duhovi (paradžemati od Londona preko Beča, Bosne, Iraka pa do juga Filipna) se sada ljude na Saude zbog toga što bi da ih vrate u bocu.

Pričam ti o tom obliku dobro dirigovanog "nezadovoljstva" koje nije u stanju ni da detektuje problem niti da imenuje krivce.

Kod njih je, dragi moj Sa'vox, sve fejk i prevara, što je sasvim normalno jer na početku i kraju su ogranci određenih službi, na zapadu i Izraelu.

Zato, uostalom i služe, da nezadovoljstvo usmjere u krivom pravcu, na pogrešan način.
Challenger_

#114983 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Previše daješ značaja tome. Selefije su bile i prije Saudije. Imaš par dobrih rečenica o selefijama od dr. Fikret Karčić bilo je na ovom zadnjem panelu o Tariku Ramadanu. Poslat ću ti ako uspijem doći do snimka. Moraš preslušati.

Moj profesor.

Pišem ti o savremenoj instrumentalizaciji a ne o prahistoriji selefizma.
Challenger_

#114984 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Ne problematizujem selefizam niti vehabizam već ukazujem na duboku vezu između službi zapada i Izraela u odnosu na radikalne grupe koje su proizašle upravo iz te akide.
Challenger_

#114985 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Muslimanski svijet zaostaje ali je u velikoj biološkoj ekspsanziji. Zato se službe nemuslimanskih zemalja trude da ih kanališu u skladu sa njihovim interesima. Za tu instrumentalizaciju se najpogodnija pokazala "akida" koju kolokvijalno svijet naziva "vehabizmom".

O tome ti pišem, o manipulaciji.
MMM1977

#114986 Re: Sirija vol. 2

Post by MMM1977 »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger_ wrote:Amak pobi sedam arapskih armija. Najjači su.

Sa'vox, ja bih ti predložio da odemo zajedno do Bune, Stoca i Počitelja, ali udavi brate sa "borcima ISIL-a".
Može što se mene tiče, ako bude kakva utakmica a i onako možemo otići.

U vezi Isila, u Siriji i Iraku možda se stvaraju bolji uslovi za povratak i nastanak novog Isila čak i bolji od onih kada je sve počelo 2013. ili 2014.

Trenutno traje iscrpljivanje svih strana, što će Isil ili kako se već bude zvala ta ideologija ili nova organizacija koja će možda nastati, neće im biti teško to znati iskoristiti. Treba im vrlo malo podrške ili vrlo mali procenat stanovništva da se ponivo organizuju.

Što se mene tiče moji favoriti i u Siriji i u Bosni i bilo gdje u svijetu su oni koji jasno, otvoreno, i nedvosmisleno osuđuju i bore se u prvom redu protiv svih vidova korupcije pa i mita.

Neka bude selefija, ihvanija, šiija, sunit, sufija, ili bilo koje druge vjere i nacionalnosti, ako radi ovo gore ima moju bezrezervnu podršku.

I obratno, smatram da su na putu Isila ili režima svejedno, svi oni koji sebi dozvoljavaju korupciju. Sasvim nebitno je li to Islamska zajednica, ili neka stranka, ili neka organizacija umjerenog islama :-) oni su Isil, i od njih sve počinje.
Mogu li vas ja voziti Allaha vam? :D Plaćam ručak, piće, ma sve živo samo da prisustvujem tom dvoboju titana :lol:
sarajevoxxxx

#114987 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nisi u pravu. To je jako usko gledanje, da ne kažem klasično sektaštvo i neka teorija zavjere.

Šta je sa Sejjid Kutbom? On je glavni izvor današnjih džihadista. Šta je sa Palestinom sa kojom svi manipulišu. Iranska revolucija, Sadamovo ubijanje Kurda, Gadafijeva 40 godina duga vladavina, turski vojni udari, tu je desetine drugih razloga a svemu tome korijen je korupcija, nepravda, siromaštvo. Taj dio svijeta zadnjih 50 godina izvozi teroriste i terorizam i u tome učestvuju manje više sve zemlje Bliskog istoka.
Challenger_

#114988 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

sarajevoxxxx wrote:Nisi u pravu. To je jako usko gledanje, da ne kažem klasično sektaštvo i neka teorija zavjere.

Šta je sa Sejjid Kutbom?
Službe su se infiltrirale u ihvanije, takođe. Bezbroj puta sam pisao o ihvanijama kao oružju zapada u vrijeme hladnog rata. Međutim, stepen manipulacije je daleko najveći kod akide i struktura koju je iznjedrio Nedžd.
Challenger_

#114989 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

U najkraćem: nezadovoljstvo se kanališe a izdanci te kanalizacije i instrumentalizacije su AQ, njene franšize, raznorazni emirati i ovaj posljednji "hilafet".
sarajevoxxxx

#114990 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Velika razaranja i veliki broj poginulih režimskih vojnika u kampu Jermuk, slike i video u komentarima.

18+
https://m.facebook.com/groups/177633816 ... 2504541665
https://m.facebook.com/groups/209659562 ... 3885038495
sarajevoxxxx

#114991 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger_ wrote:U najkraćem: nezadovoljstvo se kanališe a izdanci te kanalizacije i instrumentalizacije su AQ, njene franšize, raznorazni emirati i ovaj posljednji "hilafet".
Mito i korupcija te dvije stvari su ubice svakog društva. Zadnjih deset zemalja od 170 na listi TI-a skoro sve su tzv. muslimanske.

Nema smisla govoriti o zavjerama ili nekakvoj instrumentalizaciji u takvim društvima.

Ista stvar ti je i kod nas. Vladajuće elite iz sve tri naroda neprestano ponavljaju teze o vanjskom neprijatelju, a sve tri vjerske zajednice ogrezle u korupciji. Ko nama brani da sebi napravimo bolje društvo.

Elita vjerska, politička, i ekonomska, treba preuzeti odgovornost. Manje priča o zavjerama i vanjskom neprijatelju a više rada i iskrenosti. Vrijeme nikoga ne čeka. Sve što će nam se sutra dešavati sami mi tome sadašnjim postupcima doprinosimo.
Matzan

#114992 Re: Sirija vol. 2

Post by Matzan »

sarajevoxxxx wrote:Velika razaranja i veliki broj poginulih režimskih vojnika u kampu Jermuk, slike i video u komentarima.

18+

Oni nekrofili u tenama su najvjerovatnije borci ISIL-a.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#114993 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Challenger_ wrote:
Ne pričam o državama, bolan Sa'vox, već o učenju, akidi, koja se širila "na zahtjev zapada" (Riječi Muhameda bin Selmana)
demantovano
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#114994 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

insomnia78 wrote:Savo i Bana him ne daju spavati nocima a pomisao na davidovu zvijezdu ih natjera pod krevet
Kako kome. U rodbini imam i Jevreja ali niko od njih i ne pomišlja ni kao turista da ide u izrael.
Čak što više i ne priznaju ga kao državu.
Dok s druge strane imamo kvazi muslimane koji nisu ni dvije sure pročitali, takvi su ineče slabi u čitanju, nego im kvazi šejhovi i kvazi emiri objašnjavaju šta "valja" u Islamu. I takvima uglavnom ne smeta izrael. Čak ga i glorifikuju.
insomnia78

#114995 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ti pravi svetski cojk
handžar88

#114996 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

arman1 wrote:
insomnia78 wrote:Savo i Bana him ne daju spavati nocima a pomisao na davidovu zvijezdu ih natjera pod krevet
Kako kome. U rodbini imam i Jevreja ali niko od njih i ne pomišlja ni kao turista da ide u izrael.
Dok s druge strane imamo kvazi muslimane koji nisu ni dvije sure pročitali, takvi su ineče slabi u čitanju, nego im kvazi šejhovi i kvazi emiri objašnjavaju šta "valja" u Islamu. I takvima uglavnom ne smeta izrael. Čak ga i glorifikuju.
A sto lazes?
apsidejzi

#114997 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

Matzan wrote:
sarajevoxxxx wrote:Velika razaranja i veliki broj poginulih režimskih vojnika u kampu Jermuk, slike i video u komentarima.

18+

Oni nekrofili u tenama su najvjerovatnije borci ISIL-a.
U komentarima neki kreten stavio sliku i zaokruzio dio na preponama, kao upisao se. Ne konta kreten da mokraca izadje iz svakog ko umre kad se misici opuste. I iz njega ce kad odapne jednog dana.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#114998 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

handžar88 wrote:
arman1 wrote:
A sto lazes?
Tvoj riječnik, ogledalo tvog obraza. Ako si ti kao noj zabio glavu u g...cu imamoviću, bosniću i sl neki od nas nisu. Meni glava služi za pametnije stvari( tu ne mislim na frizuru).
handžar88

#114999 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

arman1 wrote:
handžar88 wrote:
arman1 wrote: Kako kome. U rodbini imam i Jevreja ali niko od njih i ne pomišlja ni kao turista da ide u izrael.
A sto lazes?
Tvoj riječnik, ogledalo tvog obraza. Ako si ti kao noj zabio glavu u g...cu imamoviću, bosniću i sl neki od nas nisu. Meni glava služi za pametnije stvari( tu ne mislim na frizuru).
Vidimo tvoj obraz... prvo lazes da neko glorifikuje izrael, a sad izmisljas da imam ikakve veze sa pomenutim. Dobar ti je obraz :thumbup:
DaysleepeR

#115000 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

lik optužuje druge za fašizam
SS Handzar Division (88) was a nazi division started at 1. march 1943 and ended in may 1945. It was formed by
Bosniaks (Muslim and Catholics), Bosnian Croats and was a mountain infantry used to conduct operations in Croatia against the Yugoslav Partisans in the Independent State of Croatia. The recruits were only Bosniaks and Croats because bothethnic groups were killed by Serbian Nazi Chetniks.
Locked