handžar88 wrote:dragma wrote:U Iranu isto tako vješaju i kriminalce, takva im je tradicija i način kažnjavanja. Valjda će i dole doći vrijeme u kojem će kazna za zločin biti postavljena u civilizacijske okvire a političko djelovanje neće biti praćeno represijama.
O kakvim civilizacijskim okvirima pricas.. gdje hajvan ubije cojka ili siluje nekog i onda desetak godina jede i pije na moj i na tvoj racun.. igra fudbala, ide u teretanu itd?.. nisam ni ja za vjesanje, ali jesam za odsijecanje glave.. ko zasluzi naravno.
Stvarno ne kontam tu recenicu "nisam ni ja za vjesanje al jesam za odsjecanje glava"

, kao, vjesanje je fuj, a odsjecanje glava cool
Meni se više čini da tu prvu varijantu ne voliš jer je iranska specijalnost, a tu drugu gotiviš jer je primjenjuje raja koju također gotiviš, a koja ne voli baš irance i šije
za teze zlocine po meni je najbolja dozivotna robija, al ne u fensi zatvoru, nego nekoj old school zatvorčini, tamnica, samica, pa nek cijeli zivot misli o tome. Amerikan stajl, 19 doživotnih robija, pa ti čekaj trećinu da istekne zbog dobrog vladanja