Ukratko, samo strpljivo... "Kreatori nase buducnosti" ce metodom kompromisa, malo stapom, malo bananom, za nekih 300 godina ovdje napravit drzavu u svom interesu, neku BiH* u kojoj ce samo rahmetli sdp znati, umjeti, smjeti u pravednoj borbi protiv klero-naci alijanse, kojoj inace i sam ponosno pripada...Nass wrote:Nakon ove posljednje otvorene i potpuno javne izdaje Tihica (gdje vise nije vazno je li podjela drzave njihova stvarna ideoloska politika ili samo metod zastite njihovog predubokog (su)kriminala), SDP je trenutno jos jedina stranka koja stoji kao barijera podjeli drzave. Osim naravno stranaca koji su ovdje najvazniji faktor, ma sto tko mislio. Mislim da su ovi drzavni kompromisi bili uradjeni pod paskom Amerike, jer tek slijedi ono sto ce pokazati zasto su ti kompromisi bili napravljeni. Kao sto ni Kosovo ne moze bez zvjezdice preko noci postati neovisna drzava ali ce ga ta zvjezdica dovesti do cilja, tako ni mi ne mozemo preko noci rijesiti jednim potezom ovako tesku i problematicnu situaciju. Ali su se USA i Brisel ujedinili, i pod njihovim patronatom se sada sve desava, ne samo u BiH vec u cijeloj regiji. Npr., clan 48 je mozda zaista bio vazan za BiH, ali ce zato (ja vjerujem) doci novi clanovi i zakoni putem EU reformi koji ce neutralisati efekte brisanja clana 48 (sto bi bilo za ocekivati, jer EU reforme mogu samo ici na korist drzavi BiH i njenim gradjanima). Koliko ja mogu shvatiti, kompromisi se rade planski i kontrolirano, tako da se protivnik natjera da prihvaca ono sto je drzavi bitno, a ustupci njemu ce biti rijeseni u slijedecoj fazi kroz neizbjezne reforme.
Sto se tice drzavne vlasti, i ja sam bila ljuta, ali sam onda shvatila da su tako Ameri trazili. Nije tu samo SDP morao nesto pustiti, nego svi (i Dodik i Covic). Tu je najvise zatezao HDZ koji je opet trazio apsolutno sve hrvatske pozicije, i glavne i sporedne, ali je na kraju HDZ morao popustiti jer bi inace bio izbacen i iz drzavne vlasti. A to sto SDP nije dobio koliko bismo mi voljeli i koliko su oni trazili, nazalost stranci su drugacije zamislili (s ciljem, naravno). Mi ne mozemo graditi politiku spasavanja i jacanja bh drzave ako ne slusamo kreatore te nase buducnosti, a to su Amerikanci. Oni su dobronamjerni prema nama, i treba s njima zajedno igrati ovu igru a ne im prkositi i odbijati njihove inicijative, jer bismo onda imali samo novog Silajdzica i BiH bi usla u fazu strave i uzasa.
Dok se to ne desi treba stancat farmere i light tajkuncice koji ce imat gutu para i nece cekat u redu za ct...