BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
781
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1307

155_mm

#11476 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

dr_Evil wrote: 25/03/2020 15:52 Mazanje ociju za narodne mase:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /200325166

Neki dan otvorise i protiv Sarajlica, i na kraju pojeo vuk kenjca. Gordana Tadic u oktobru izjavila do kraja godine padaju krupne ribe, i opet nikom nista
mislis da je ovo mazanje ociju?
Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar su potvrdili da je Muratbegović danas hospitaliziran nakon što je do sada boravio u kućnoj izolaciji.
ili nesto drugo?
atmel

#11477 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by atmel »

155_mm wrote: 25/03/2020 16:22

Neki dan otvorise i protiv Sarajlica, i na kraju pojeo vuk kenjca. Gordana Tadic u oktobru izjavila do kraja godine padaju krupne ribe, i opet nikom nista
Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar su potvrdili da je Muratbegović danas hospitaliziran nakon što je do sada boravio u kućnoj izolaciji.
ili nesto drugo?
Znači Hafisagi na mejdan. Nek mu je Bog na pomoći
anelsol

#11478 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by anelsol »

atmel wrote: 25/03/2020 21:03

ili nesto drugo?
Znači Hafisagi na mejdan. Nek mu je Bog na pomoći
:?
dr_Evil

#11479 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 25/03/2020 16:19
dr_Evil wrote: 25/03/2020 14:30 Neg da uletim klizeci, sta bi sa onim stotinama miliona dolara ugovorima sta su se potpisali u Americi, 'cel biti ista od toga i zna li se napokon koji je period tih ugovora. Sad na proslavi 1.7 miliona se predstavilo ko veliki uspjeh.
klizac a to tebe zulja ili si stvarno toliko glup da vjerujes da ce neko u ovoj situaciji pisati sta je bilo sa tim ugovorima.

stvarno je tesko procijeniti je li u pitanju prirodno nasledjena glupost ili nesto drugo.
Naslijedjena glupost je povjerovati u sve sto mu gazda servira.

Glupost je povjerovati da neko moze napraviti dernek i imati vremena za to, a mjesec ipo da ne moze poslati feedback sta bi sa tim ugovorima. Tako je to kad ulazi odzad
dr_Evil

#11480 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

ili nesto drugo?
Da potpuno je isto to sto je direktor zavrsio u bolnici sa radom pravosudja, to sto ce na sud mozda uzvisenom ubrzo (a nadam se da nece, nek nam pozivi jos dugo) ne skida sa svih organizatora odgovornost. Zakljucak svake akademije na bjelasnici je da sto vise trebate pisati po internetu sjase murta uzjase kurta u svakoj situaciji.
dr_Evil

#11481 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

A sad bez zeze imal ko da to prati, sta bi sa tim ugovorima. Jesul to bili stvarno ugovori, pisma namjere ili sta bi
155_mm

#11482 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@klizac
cuj prati li ko. pa pratite vi u srbiji. poslije onog sokiranja kad se pojavila izjava oko tih stotina miliona dolara ovo sto se trenutno dogadjavoko IGMAN-a vam je meHlem za ranjenu dusu.

srecom vi jos niste svjesni ekonomskih posljedica zbog corone po, vas trenutno najbratskiji narod, kineze.

zaboravit ce vam bugojanac kineski jezik brze nego sto ga je naucio.
dr_Evil

#11483 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 09:37 @klizac
cuj prati li ko. pa pratite vi u srbiji. poslije onog sokiranja kad se pojavila izjava oko tih stotina miliona dolara ovo sto se trenutno dogadjavoko IGMAN-a vam je meHlem za ranjenu dusu.

srecom vi jos niste svjesni ekonomskih posljedica zbog corone po, vas trenutno najbratskiji narod, kineze.

zaboravit ce vam bugojanac kineski jezik brze nego sto ga je naucio.
Jopet ti mene clanu akademije sa bjelasnice u srbiju saljes, neka fino vazno je da vjerujemo novalicu da imamo svega da bismo kasnije saznali da robne rezerve zapravo ne postoje, sjase murta rekoste. Odjednom obecavamo sa 500 000 na 5 miliona za poljoprivredu, e da mi je i to vidit.

I to sam vidio po komentarima na klixu, tacno taj patern sa akademije, svi sta su u opoziciji ili nestranacki optuzi da rade za DBS i bugojanca.. neka neka mashAllah tako treba.

Kani se srbije, oni su samo malo bolji u marketingu od nas, a u stvarri nemaju nista. Samo jednostavniji sistem odlucivanja i nemaju drugih naroda jer su ih sve pobili

Neg ako nemas odgovor sta bi sa ugovorima pust nekoga ko zna nek odgovori. Nemoj da off-topicimo svaki put
155_mm

#11484 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@klizac
nisam ja tebe nikud poslao sam si otisao tamo.

ima nesto u tvojim postovim sto te odaje. dzaba ti guslanje.
dr_Evil

#11485 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 10:22 @klizac
nisam ja tebe nikud poslao sam si otisao tamo.

ima nesto u tvojim postovim sto te odaje. dzaba ti guslanje.
Jeste odaje me mrznja prema ovima sto me otjerase sa svog u miru, a tebe neizmjerna ljubav prema istima. Sta nisu uspjeli Boban i Karadzic za 5 godina agresije uspio je Alijin mali u miru.

A ti "vazi" poruke sa bjelasnice do sutra, da nisi dijaspora pomislio bih da te placaju. Ovako znam da je samo mrznja pa ne zamjeram. Sve nas nesto pogoni
155_mm

#11486 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@klizac
ne, ne ne odaje te mrznja nego jedna druga osobina tvojih postova. sjedi sa sefom pa analiziraj.
dr_Evil

#11487 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 10:44 @klizac
ne, ne ne odaje te mrznja nego jedna druga osobina tvojih postova. sjedi sa sefom pa analiziraj.
Spinuj samo to i znate, vaznije je vam skloniti sa politicke scene sve koji se ne slazu sa vama nego osigurati dobrobit jedne nam jedine. Dok se mi crvenimo od stida sta nam radite od drzave vi i dalje bogatite se i saljete svoju djecu van BiH. Evo i ova tema treba da se ponosimo namjenskom industrijom, e hajde da ispitamo vlasnicku strukturu privatnih firmi u namjenskoj industriji, ima li tu sukoba interesa. Dok se mi ponosimo hoce li ili nece praviti visoke peci i hoce li isporucivati one igmanu, hoce li se radit barutana, hajde ko je vlasnik tih firmi? Sa kojim strankama je u vezi? Mito i korupcija, sjedi 1!

Gradimo za nedaj boze, nek se nadje nikad ne znas ko je oko nas, koje familije da grade? Ciji je to pocetni kapital od kojih drustvenih produzeca i da vidimo koje su ugovore imali sa drzavom, koje osigurao im te ugovore, opet stranka jah koja li onoo

Napravimo mjesta, za obitelji dvjesta
155_mm

#11488 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@klizac
uuuuuuu jeste pogodilo.smanji nervozu zakacit ces coronu od sikiracije.

svi oni koji imaju zelju mogu prelistati ovu temu i vidjeti moje misljenje o "stranackom kupleraju" u dobrijeh bosnjana. posto me na temama o "politickom kupleraju" nema.

a i nisam bas od jucer na ovom forumu.
dr_Evil

#11489 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 11:09 @klizac
uuuuuuu jeste pogodilo.smanji nervozu zakacit ces coronu od sikiracije.

svi oni koji imaju zelju mogu prelistati ovu temu i vidjeti moje misljenje o "stranackom kupleraju" u dobrijeh bosnjana. posto me na temama o "politickom kupleraju" nema.

a i nisam bas od jucer na ovom forumu.
Tu i tamo uletis sa tim, da kao nesto o strankama, mora se i to ponekad da razbijes monotoniju. Ali @akademac_sa_bjelasnice proziran si kao racun penzionera nakon sto kupe lijekove dok vladajuci vode svoju djecu kao pratnju u ameriku o nasem trosku, @Ministrica_vanjskih_poslova diplomatija je elitno zanimanje i ne moze se sa njom svako bavit. Fino fino, ili ti ga lepo lepo sto bi rekli ovi vasi iz koalicije

Ne mogu smanjit nervozu, rekao sam zasto. A ti meni nisi rekao nikada zasto ih branis. Ne misli da trolanjem postizes da me nerviras, to sam svako jutro cim upalim da procitam sta se desava, ovde se samo istresam.
155_mm

#11490 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@klizac
"A ti meni nisi rekao nikada zasto ih branis."

mozes citirati to moje branjenje nekoga.
dr_Evil

#11491 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 11:31 @klizac

Ma ti se salis? Pa svaki tvoj post je tipa mi smo najbolji mi smo najjaci, samo desno samo jako. Ne postoji nijedna odluka vladajucih a da si ti imao nesto protiv nje, a da nisi napao nas koji smo rekli nesto protiv.

Ja iskreno ne znam sta treba da se desi.
155_mm

#11492 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

dr_Evil wrote: 26/03/2020 11:39

Ma ti se salis? Pa svaki tvoj post je tipa mi smo najbolji mi smo najjaci, samo desno samo jako. Ne postoji nijedna odluka vladajucih a da si ti imao nesto protiv nje, a da nisi napao nas koji smo rekli nesto protiv.

pa citiraj me vec jednom. da to vidimo na konkretnom primjeru a ne uz gusle.

ako su svi moji postovi takvi kao sto tvrdis ona nije nikakav problem uzeti bilo koji moj post i na tom konkretnom primjeru objasniti to sto tvrdis.
dr_Evil

#11493 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 11:45
dr_Evil wrote: 26/03/2020 11:39

pa citiraj me vec jednom. da to vidimo na konkretnom primjeru a ne uz gusle.

ako su svi moji postovi takvi kao sto tvrdis ona nije nikakav problem uzeti bilo koji moj post i na tom konkretnom primjeru objasniti to sto tvrdis.
Ti si nevjerovatan lik, neka hvala preskocit cu. Eto nisi ni na prosloj stranici kad sam ja rekao da su optuznice samo mazanje ociju ti se "zabezeknuo", valjda si htio da kazes da su sve optuznice prave i da ih oslobode jer nisu krivi, i da institucije rade svoj posao.
155_mm

#11494 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@klizac
"valjda si htio da kazes..."
ja za optuznice nisam nista rekao. samo sam tebe pitao je li i odlazak diektora u bolnicu za tebe takodje maznje ociju jer je i to stajalo u tekstu koji si sam proglasio mazanjem ociju.

los ti je taj primjer pokusaj sa nekim drugim postom da "dokazes" moje branjenje bilo koga.

hajde cekam!
dr_Evil

#11495 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 11:53 @klizac
"valjda si htio da kazes..."
ja za optuznice nisam nista rekao. samo sam tebe pitao je li i odlazak diektora u bolnicu za tebe takodje maznje ociju jer je i to stajalo u tekstu koji si sam proglasio mazanjem ociju.

los ti je taj primjer pokusaj sa nekim drugim postom da "dokazes" moje branjenje bilo koga.

hajde cekam!
Los primjer? Sto bi rekao drugi iz koalicije: "Ma hajte molim vas". Sasvim je jasno bilo na sta se odnosilo jer je u istoj recenici bila gordana tadic i oputznice za velike ribe. Pokusao si stavljanjem u konotaciju te dvije stvari izbrises prvu i da se predje na drugu koja ti bolje odgovara. Isto kao sto se sada korona koristi pa niko ne spominje migrante, policiju RS-a na drzavnoj granici (tj. nekoliko metara od nje), Acelor Mital i da ne nabrajam do sutra.
155_mm

#11496 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@klizac

mani se guslanja o granici, migrantima i tako to. pogotovo nemoj da nam sad guslas do jutra.

posljednji poziv! uzmi jedan od mojih mnogobrojnih postova u kojem po tvom misljenju branim kriminal i korupciju neke stranke ili politicara i kazi na osnovu kojeg djela to tvrdis.

je li to za tebe toliko komplikovano?
dr_Evil

#11497 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 12:24 @klizac

mani se guslanja o granici, migrantima i tako to. pogotovo nemoj da nam sad guslas do jutra.

posljednji poziv! uzmi jedan od mojih mnogobrojnih postova u kojem po tvom misljenju branim kriminal i korupciju neke stranke ili politicara i kazi na osnovu kojeg djela to tvrdis.

je li to za tebe toliko komplikovano?
Pustit cu te da zivis u uvjerenju da mi vjerujemo da si neutralan. Tebi i kad se da primjer samo predjes preko njega i postavis drugu temu (kao sto sam ti komentarisao post a ti presao na guslanje opet).

PreCjednice sta bi sa Sarajlicem i kriminalom, ma on je bio u ratu manite se toga, covjek ranjavan.

155-ka, sta bi sa onim kad neces da kazes da su optuznice mazanje ociju, ma mani se toga vidis da je covjek u bolnici sta guslas okolo.
155_mm

#11498 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

a za sta ti to mene drzis ka hoces da me pustis?

a zulja te ono "preCednik"? tesko ti pada nekog nazvati tako koji je uspio srpsku policiju poslati na drzavnu granicu. ili bar blizu iste.
Last edited by 155_mm on 26/03/2020 12:53, edited 1 time in total.
155_mm

#11499 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

dupli
dr_Evil

#11500 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 26/03/2020 12:52 a za sta ti to mene drzis ka hoces da me pustis?

a zulja te ono "preCednik"? tesko ti pada nekog nazvati tako koji je uspio srpsku policiju poslati na drzavnu granicu. ili bar blizu iste.
Ko je uspio srpsku policiju poslati na drzavnu granicu? Hoces da kazes da je Bake poslao srpsku policiju na drzavnu granicu?

Granicnu policiju BiH? MUP RS-a? SIPU? I sta je uopste srpska policija :S

Pojasni pa cu da ti odgovorim, a u medjuvremenu PreCednik me ne zulja, zulja me to sto je branio Sarajlica. i zulja me to sto si opet okrenuo temu kako tebi odgovara braneci PreCednika ;) Kao i u izjavi maloprije, "mani se toga vidis da je covjek u bolnici, i covjek je ranjavan"
Post Reply