Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Raptor44 wrote:Evo malo priglupo pitanje ali valjda neko može pomoći..
Naime teški sam ektomorf i pritom imam brz metabolizam tako da mi je nevjerojatno teško udebljati i koji gram a da ne govorim kilogram bez pomoći mass gainera.
Pio sam prije jeftine gainere i u biti pomogli bi mi da nakon 20 dana ili mjesec,zavisno koliko sam količinski unosio da udebljam dva do tri kilograma.
Malo sam istraživao na internetu i došao do zaključka da je "Optimum Nutrition Serious Mass" najbolje riješenje za ektomorfa,jedini problem je dosta veća cijena za dosta manju količinu.
S obzirom da sam student i nije mi svejedno odvojiti 80KM za samo osam serviranja što znači da bi ga "stukao" nakon osam dana, zanima me vaše mišljenje da li je to isplativo tj. da li bi već nakon tih osam dana upotrebe gainera i kvalitetne ishrane vidio rezultate u vidu kojeg dobivenog kilograma jer je unos kalorija u ovom gaineru u samo jednom serviranju veći nego li četiri serviranja kod jeftinijih gainera a da ne govorim koliko je veći postotak ugljikohidrata..
Druže mani se tih ektomorph gluposti. Bio sam prije pravi zgoljo sa 65kila a visok 189cm i nikako se nisam mogao udebljati. Citao sam i ja kao i ti o tim istim tipovima tijela i htio sam kupiti tu mega massu, ali sam sam poceo više jesti kad sam poceo raditi.
Evo za 3 godine dobio 30kg i sad imam ogromnu stomacinu pa se pokusavam toga riješiti
Npr doruckujem 4 sendvica ( 2 salama, 2 eurokrem, ili paštetu), rucam na poslu pa poslije opet kuci. Ponekad se nagradim i pecivom u pekari i palacinkama
Samo ti treba postati navika da jedes više. Evo ja još i pušim a apetit mi je baš velik
Na temi o igricama je bilo provala samo takvih, samo se ne mogu sjetiti konkretno iako sam pokusavao od kad se opet pojavio A i ovdje je imao svega
Je'l se on ono natezao sa Enisom?
BAN___KAI wrote:I mene zanima koliko ima proteina i ugljikohidrata u shejku od 2 kašike kikiriki putera. 2 case mlijeka i 2 banane? To su 2 velike case
I jel to dovoljno za after gym+ whey protein?
jarane, samo dvije banane su ti 400 kalorija + imaju tonu UH
Ko se ba pomakao nije? Samo da imam volje koliko nemam, i da stalno treniram maximalno.. ovako sam dosao sa 65kg na 95 trenutno Ne da mi se dalje mrsko mi
I dojadilo mi da mi samo muski govore da sam se nabildao, i jedna djevojka
Mustang1 wrote:Ko se ba pomakao nije? Samo da imam volje koliko nemam, i da stalno treniram maximalno.. ovako sam dosao sa 65kg na 95 trenutno Ne da mi se dalje mrsko mi
Mustang1 wrote:Ko se ba pomakao nije? Samo da imam volje koliko nemam, i da stalno treniram maximalno.. ovako sam dosao sa 65kg na 95 trenutno Ne da mi se dalje mrsko mi
da bi te djevojke hvalile moraš da se bocneš!
Znas sta je najtuznije, nece me ni ova sto kaze da sam se nabildao