Ma je l se to mostovi kradu samo kod nas?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- armin071
#11477 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 10920.html
Nije direktno vezano za Sarajevo grad, ali je interesantno kako Hrvati i Srbi u slucaju nekakvih zlocina "preko noci" postaju "gradjani", "rodjene Sarajlije", "bh porjekla" i sl. Ove novine i novinari su takvo zlo da je to za nepovjerovati.
Nije direktno vezano za Sarajevo grad, ali je interesantno kako Hrvati i Srbi u slucaju nekakvih zlocina "preko noci" postaju "gradjani", "rodjene Sarajlije", "bh porjekla" i sl. Ove novine i novinari su takvo zlo da je to za nepovjerovati.
- kokuz_sa
#11478 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
kad u sarajevu bude neko napadnut a bude katolik odmah napisu napad na "HRVATA"armin071 wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 10920.html
a kad isto neko sranje napravi katolik rodjen u BIH ili pogotovo ako je iz grada Sarajeva..odmah im u medijima naslovi..Bosanac uradio to i to ili Sarajlija uradio to i to..
- mrtva kokoš
#11479 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da se drugacije zvao, naslov bi glasio musliman iz sarajeva. prokleta piskarala !!armin071 wrote:http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 10920.html
- sheilak
#11480 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Da, ali cim neko od bosanskih Hrvata/Bosanaca katolicke vjeroispovijesti ucini nekakvu dobru stvar, odmah se brise prefiks bosanski ili Bosanac katolik postane-Hrvat. Diferencirano podrijetlo.
NIje to samo u tim novinama, hrvatski mediji su poznati po tome.
-
Bodkin
#11481 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
vozim kroz austriju i vijest na radiju ide ovako " Bosanac pucao u toj i toj diskoteci"sheilak wrote:Da, ali cim neko od bosanskih Hrvata/Bosanaca katolicke vjeroispovijesti ucini nekakvu dobru stvar, odmah se brise prefiks bosanski ili Bosanac katolik postane-Hrvat. Diferencirano podrijetlo.
-
sanaman
#11482 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
http://projects.latimes.com/mapping-la/crime/
jako zanimljivo i interesantan projekt...nije lose imati pa znati sta, kada i u kom dijelu grada se desava...
jako zanimljivo i interesantan projekt...nije lose imati pa znati sta, kada i u kom dijelu grada se desava...
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11483 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jutros komedija od "tuče" ispred maršalke i policije.... dvojica mladića izašla da se vuku za kragne
dok je kamion papir servisa blokirao jednu traku
- cappy_tempo
#11484 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sto nisi zakuho malo pa da se makar samarajuBlack swan wrote:jutros komedija od "tuče" ispred maršalke i policije.... dvojica mladića izašla da se vuku za kragne![]()
![]()
![]()
- karanana
#11485 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nista to. samo javljaj i slikaj kad se trebe zapandzaju.Black swan wrote:jutros komedija od "tuče" ispred maršalke i policije.... dvojica mladića izašla da se vuku za kragne![]()
![]()
![]()
- Truba
#11486 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
cookie spor
nisam stigao
nisam stigao
- mali Ninja
#11487 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja sam imao priliku i to slikati na semaforu kod remize. Iz golfa V izletise dvije krupnije djevojke i masakrirase jednu u Nissan micra. Dok sam rek'o šta bi, izvališe je iz auta i cipelarenje, rasturili je ko bugar skupštinu i gas...karanana wrote:nista to. samo javljaj i slikaj kad se trebe zapandzaju.Black swan wrote:jutros komedija od "tuče" ispred maršalke i policije.... dvojica mladića izašla da se vuku za kragne![]()
![]()
![]()
- Qler
#11488 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mali Ninja wrote:ja sam imao priliku i to slikati na semaforu kod remize. Iz golfa V izletise dvije krupnije djevojke i masakrirase jednu u Nissan micra. Dok sam rek'o šta bi, izvališe je iz auta i cipelarenje, rasturili je ko bugar skupštinu i gas...karanana wrote:nista to. samo javljaj i slikaj kad se trebe zapandzaju.Black swan wrote:jutros komedija od "tuče" ispred maršalke i policije.... dvojica mladića izašla da se vuku za kragne![]()
![]()
![]()
- karanana
#11489 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
haha, cuj ovo.mali Ninja wrote:ja sam imao priliku i to slikati na semaforu kod remize. Iz golfa V izletise dvije krupnije djevojke i masakrirase jednu u Nissan micra. Dok sam rek'o šta bi, izvališe je iz auta i cipelarenje, rasturili je ko bugar skupštinu i gas...karanana wrote:nista to. samo javljaj i slikaj kad se trebe zapandzaju.Black swan wrote:jutros komedija od "tuče" ispred maršalke i policije.... dvojica mladića izašla da se vuku za kragne![]()
![]()
![]()
ma zezam komija, jer je i on vidio neke trebe na carshiji kako se makljaju prije par sedmica. to je vec bila vijest, a ovi mladici komedijasi....beze.
- Truba
#11490 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jednostavno ne mogu shvatitit da neko po hladnoći u izlazi iz auta a zeleno je... malo se poguraju... i nazad u auto
pa cijeli tramvaj se smije
pa kad si izašao idi do kraja... policija je tu taman da vam nabaci kakvo blokiranje saobraćaja i kršenje javnog reda i mira
još kulturna auta... clio i twingo ili c2 pojma nemam
ala se obrukao ovaj drugi cura/sestra/zena/prijateljica/ na suvozačevu mjestu... gledam ga na skretanju objašnjava joj kasnije nešto
a taj prvi nagario 100 na sat proleti pored njih
ne treba nam monti pajton gledati
pa cijeli tramvaj se smije
pa kad si izašao idi do kraja... policija je tu taman da vam nabaci kakvo blokiranje saobraćaja i kršenje javnog reda i mira
još kulturna auta... clio i twingo ili c2 pojma nemam
ala se obrukao ovaj drugi cura/sestra/zena/prijateljica/ na suvozačevu mjestu... gledam ga na skretanju objašnjava joj kasnije nešto
ne treba nam monti pajton gledati
- mali Ninja
- cigara
#11492 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
neki dan se pobise na pofalicima, na tramvajskoj prema skenderiji.
neki lik posaketo neka 2 idiota, 3-4 puta ih mlatno u glavu posteno, oni pokusali vratiti i popusili foru
presmjesno bilo
neki lik posaketo neka 2 idiota, 3-4 puta ih mlatno u glavu posteno, oni pokusali vratiti i popusili foru
presmjesno bilo
- Karabaja
#11493 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
eki "kulturna auta" 
- Truba
#11494 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mislio sam reći one koje voze kulturni ljudi
naravno imam predrasuda prema BMWu, q 7 i ostale hodajuće grdosije
naravno imam predrasuda prema BMWu, q 7 i ostale hodajuće grdosije
- Karabaja
#11495 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
očito si pun predrasuda 
- Truba
#11496 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
što se auta tiče uvijek
naravno uvijek postoje iznimke
međutim dovoljno je usporediti automobile radnog svijeta
i svijeta koji ima posla s policijom
i ne treba dalje pričati
naravno to ništa ne dokazuje samo govorim
sumnjam da će mi neko jebati mater iz zafire samo iskustva na terenu navodim
naravno uvijek postoje iznimke
međutim dovoljno je usporediti automobile radnog svijeta
i svijeta koji ima posla s policijom
i ne treba dalje pričati
naravno to ništa ne dokazuje samo govorim
sumnjam da će mi neko jebati mater iz zafire samo iskustva na terenu navodim
- JThomas
#11497 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
u potpunosti se slažem s komijem. ako nećeš da se pomarišeš k'o insan, šta koji qrac imaš izlaziti iz auta i granati?
- karanana
#11498 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sa komijem se slazem i kada je marisana u pitanju a i kada je demografija automobila u pitanju. i nemojte odmah krenuti u napad da se diskriminiraju ili stereotipiziraju odredjeni ljudi koji voze odredjena auta. knjige i knjige su napisane o demografiji i karakteristikama i navikama ljudi. stoga, kod nas bi se definitivno mogla povuci pozitivna korelacija izmedju odredjenih tipova automobila i karaktera i osobina ljudi.
fakat, kad vam je neko jebavo mater iz zafire ili iz huyndai accenta ili iz volva.
joj mene filozofa i profesora.
fakat, kad vam je neko jebavo mater iz zafire ili iz huyndai accenta ili iz volva.
joj mene filozofa i profesora.
-
udrch
#11499 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nisi daleko od istine karanana, iako ima majmuna kod nas sa svakakvim autima, ali neka prednjače..
- alibaba_i_30_godina
#11500 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kad ste vec poceli o tome ... danas sam imao puno obaveza pa sam zurio da stignem sve da zavrsim i vozim onom cestom od Skenderije do mosta Suade Dilberovic i prilazim jednom autu i normala ga prolazim kad se lik nafura, udari na gas, to izmedju auta tamo-vamo pa opet uspori i sve tako. Sto je najgore ulijece iz trake u traku, svaki put malo fali da poljubi neciju karambolku.udrch wrote:Nisi daleko od istine karanana, iako ima majmuna kod nas sa svakakvim autima, ali neka prednjače..
Svakakvih insana i kod nas.