Sažetak sinoćnje utakmice.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Dugi nožni nokti
#11479 Re: FC Barcelona
U pitanju je Adriano. Alexis je dodao loptu Messiju i ostao na desnoj strani. A, ovaj potez Messija je pokazatelj genijalnosti. Gledam gif 20-ak minuta i još uvijek se čudim.tzipiripi wrote:Smoto smotani Alexis.... Koju akciju upropasti...
- tzipiripi
#11480 Re: FC Barcelona
Viđu stvarno! Sorry Alex...Dugi nožni nokti wrote:U pitanju je Adriano. Alexis je dodao loptu Messiju i ostao na desnoj strani. A, ovaj potez Messija je pokazatelj genijalnosti. Gledam gif 20-ak minuta i još uvijek se čudim.tzipiripi wrote:Smoto smotani Alexis.... Koju akciju upropasti...
Hebi ga, i meni se zavrtilo
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#11482 Re: FC Barcelona
sjo, al "ćevapa" kod drugog gola
podsjeti me na ono: hajd' bogati idi tamo i vidi ima li me... 
- Distortion
#11483 Re: FC Barcelona
Sta je ovo svi timovi maksimalno uloze u to da teren bude sto nepovoljniji za igru i na taj nacin otezaju Barceloni da igra
pa ne znam dal se ovako nesto desavalo nekom timu u historiji fudbala. Ovo s cvijecem je bas ofirno...
Utakmica dobra, zanimljiva, penal za domace, penal za Barcelonu, 1:0 pa 1:2 i na kraju 1:4 sasvim zasluzeno. Guardiola odmorio Xavija, Iniestu i dijelimicno Busquetsa ali i Piquea. Messi opet fantastican iako je mogao zabiti jos koji, pogotovo onaj lob. Ne znam kako sve to izdrzi, puno je utakmica odigrao, zabio 60 golova ove sezone. Evidentno je da ce oboriti rekord Gerda Mullera...
Onako izbaciti 5-6 igraca jednim potezom
strasno...
Utakmica dobra, zanimljiva, penal za domace, penal za Barcelonu, 1:0 pa 1:2 i na kraju 1:4 sasvim zasluzeno. Guardiola odmorio Xavija, Iniestu i dijelimicno Busquetsa ali i Piquea. Messi opet fantastican iako je mogao zabiti jos koji, pogotovo onaj lob. Ne znam kako sve to izdrzi, puno je utakmica odigrao, zabio 60 golova ove sezone. Evidentno je da ce oboriti rekord Gerda Mullera...
Onako izbaciti 5-6 igraca jednim potezom
- erik2
#11484 Re: FC Barcelona
Dani Alves je sinoć izašao iz igre zbog blažeg istegnuća femoralnog bicepsa lijeve noge i upitan je za susret protiv Getafea u utorak na Camp Nou.
-
oridjidji
#11485 Re: FC Barcelona
nije bio ofsajd, u prvi pogled se tako cinilo, medjutim alves je ostao skroz na drugoj strani najblizi golmanu kada je arandi upucivana lopta. onaj mesi je vanzemaljac. do poluvremena je saragosa bila ravnopravna ekipa. cak i u drugom poluvremenu su imali svojih momenata, ali pred kraj prvog su dobili crveni i to je ubilo utakmicu u nastavku, iako su pokusavali u drugom poluvremenu da daju go ipak barsi nije bilo tesko da ih dokrajci. ipak i sa igracem manje dobro su se nosili.Plavih_11 wrote:Mescini da je Zaragoza dala go iz ofsajda ...
-
oridjidji
#11486 Re: FC Barcelona
utakmica je bila na mrezi plus, ko je htio mogao je gledati. mineru su data dva zuta kartona u rasponu od 10 minuta za startove koje nisu bili za zutog kartona. prvi pogotovo, drugi se i mogao dati mu.pakica_ wrote:protekcija, nema sta.. paze ih u kupu, paze ih u ligi, paze ih u ligi prvaka.. staaaaaaaa si je baoridjidji wrote:dade covjeku dva vezana zuta nizasta i penal svira nidje veze za barsu.pakica_ wrote:ja mislim da onaj drugi penal nije treb'o svirat, kak'a je ovo protekcija ponovo![]()
![]()
saragosa sretno povela, momak sutne u valdeza odbije mu se pravo na glavu i dadne go.
golman saragose pogrijesi, prakticno na istrcavanju na jednu loptu spusti pujolu loptu na nogu umjesto da je boksuje i barsa da go. potom dva vezana kartona za saragosinog lijevog beka i iskljucenje, prvi start nije bio za zutog.
mesi solaza i go. odlicno izbacio igraca saragose i smjestio u golmanov desni ugao. penal nidje veze sviran za barselonu. cetvrti go nakon majstorske asistencije mesija pedro daje rutinski go.sudije, najjakiji ste!!
penal barselonin za 3-1 nije imao potrebe svirati jer ono start za penala nije, pa isto tako napad prije medju trojicom je pao igrac saragose, pa penala nije bilo, doduse kontakt smjesan, da se igrac onako strovali.
ali definitivno je mesi igrac koji pravi razliku, on je sinoc upravo donjeo tu razliku izmedju ove dvije ekipe. barsa je sretno dosla do izjednacenja, ali ono sto je mesi uradio za preokret i za konacnih 4-1 kada je namjestio loptu je samo odlika pravih majstora i pojedinih dosadasnjih pravak fudbalskih.
-
missko
#11487 Re: FC Barcelona
Zaragoza je u drugom imala s igracem manje cist penal kada je Keita sprijecio rukom sut glavom nekog od igraca Zaragoze i bilo bi 2-2 a i ovako nije bila nimalo bezazlena tekma za Barcu.oridjidji wrote:nije bio ofsajd, u prvi pogled se tako cinilo, medjutim alves je ostao skroz na drugoj strani najblizi golmanu kada je arandi upucivana lopta. onaj mesi je vanzemaljac. do poluvremena je saragosa bila ravnopravna ekipa. cak i u drugom poluvremenu su imali svojih momenata, ali pred kraj prvog su dobili crveni i to je ubilo utakmicu u nastavku, iako su pokusavali u drugom poluvremenu da daju go ipak barsi nije bilo tesko da ih dokrajci. ipak i sa igracem manje dobro su se nosili.Plavih_11 wrote:Mescini da je Zaragoza dala go iz ofsajda ...
- Distortion
#11488 Re: FC Barcelona
I dalje su prisutni dezurni kriticari sudija koje sude Barceloni
djidjimidji ovaj onaj...
@ oridjidji
Bolje ti je komentarisi onaj jucerasnji penal za Milan
@ oridjidji
- erik2
#11489 Re: FC Barcelona
Ma ja ba samo sudije Barci donose bodove zapravo isključivo, obožavam ove delegate što dolaze na ovu temu isključivo komentirati suđenje i još to uljepšaju svojim navodnim divljenjem genijalnosti Messi -ja. Odvadite ba malo. 
-
5 0 5
#11490 Re: FC Barcelona
koja glupost ovo sto rade sa travom. kosili ne kosili 4 gola ih sleduju kako god. pa bolje bi im onda bilo da su sredili taj teren i da se bar ne sramote ovako. zato je messi kod oba gola opucao po zraku iz sve snage.Distortion wrote:Sta je ovo svi timovi maksimalno uloze u to da teren bude sto nepovoljniji za igru i na taj nacin otezaju Barceloni da igrapa ne znam dal se ovako nesto desavalo nekom timu u historiji fudbala. Ovo s cvijecem je bas ofirno...
Onako izbaciti 5-6 igraca jednim potezomstrasno...
zarag. su pokusavali iritantnim faulima (6 u prvih 7min) prekinuti barcin ritam ali to ih je na kraju kostalo crvenog kartona. onaj penal je tako smijesan meni bio sinoc. baci se covjek, ja rekoh trenira za skokove sa starog mosta. kasnije i onaj drugi "dive" u 16. ma smijesan tim (nije sto je real). ne mogu da vjerujem da su pobjedili valenciju i atm. nisam gledao...
- Distortion
#11491 Re: FC Barcelona
Onaj penal za Zaragozu fakat nije bio, covjek se baci za oskara
al to je samo rezultat pritiska murinja i ostalih.
Mislim da je Barcelona ove sezone igrala vise s igracem manje nego njeni protivnici. Cini mi se da ima taj podatak. Ovaj proziva sudiju sto je dao drugi zuti igracu Zaragoze a na kraju Zaragoza imala duplo vise faulova od Barcelone a broj zutih je skoro isti...i ko je tu lud...
Mislim da je Barcelona ove sezone igrala vise s igracem manje nego njeni protivnici. Cini mi se da ima taj podatak. Ovaj proziva sudiju sto je dao drugi zuti igracu Zaragoze a na kraju Zaragoza imala duplo vise faulova od Barcelone a broj zutih je skoro isti...i ko je tu lud...
-
oridjidji
#11492 Re: FC Barcelona
komentariso penal vec na temi o milanu i napisao da je penal bio sramotan i da ga nije bilo i da su zasluzeno izgubili. jesam rosoner, ali sam realan pa iz ljubavi prema milanu neslavim njihove pobjede izborene losom igrom i katastrofalnim sudjenjem koje ih je do tih pobjeda dovelo...Distortion wrote:I dalje su prisutni dezurni kriticari sudija koje sude Barcelonidjidjimidji ovaj onaj...
@ oridjidji
-
oridjidji
#11493 Re: FC Barcelona
meni je promakao penal sa saragosu. gledao sam ih od 1-0 kad ga je aranda dao.Distortion wrote:Onaj penal za Zaragozu fakat nije bio, covjek se baci za oskaraal to je samo rezultat pritiska murinja i ostalih.
u 10 minuta je covjeku dao dva kartona za startove koji za zutog maltane nisu ni bili i svirao im je penal bezveze za 3-1.
omjer zutih kartona je bio 6-5, ali s time da se racuna iskljucenje. u zadnjih 10-tak minuta igraci barselone su dobili 2 ili 3 kartona.
molim te ovo boldirano provjeri prije nego izneses takav podatak.
- erik2
#11494 Re: FC Barcelona
Bio je čisti penal za Barcu nad Alexisom Sanchezom, uostalom ti uvijek držiš monologe i sve što napišeš je presubjektivno.oridjidji wrote:meni je promakao penal sa saragosu. gledao sam ih od 1-0 kad ga je aranda dao.Distortion wrote:Onaj penal za Zaragozu fakat nije bio, covjek se baci za oskaraal to je samo rezultat pritiska murinja i ostalih.
u 10 minuta je covjeku dao dva kartona za startove koji za zutog maltane nisu ni bili i svirao im je penal bezveze za 3-1.
omjer zutih kartona je bio 6-5, ali s time da se racuna iskljucenje. u zadnjih 10-tak minuta igraci barselone su dobili 2 ili 3 kartona.
-
oridjidji
#11495 Re: FC Barcelona
nisam mrzitelj barse, niti sam njihov navijac, ali tu ekipu svakako volim pogledati kada igraju. e sada sto neko ne vidi sinocnje lose sudjenje i izvizdavanje sudije na stadionu saragose to je neka druga stvar.erik2 wrote:Ma ja ba samo sudije Barci donose bodove zapravo isključivo, obožavam ove delegate što dolaze na ovu temu isključivo komentirati suđenje i još to uljepšaju svojim navodnim divljenjem genijalnosti Messi -ja. Odvadite ba malo.
volio bih samo da vidim mnogim od vas fanova prosjek godina i da vidim sjecate li se barem njenog sastava iz 96 godine, kada vec svrsavate na nju, kada je u beogradu zadnji put u nekom euro takmicenju gostovala barselona kod nas?
e sada sto mene za barsu vezu genijalci koje sam u tome dresu mogao vidjeti od romarija, stoickova, ronalda, enrikea, brace laudrup i masu drugih dragih igraca, do one cuvene generacije iz 2005/2006 koju su predvodili eto, dinho, zili, deko, beleti, inesta, van bomel, markez, larson, silvinjo i drugi, do ove sada koju gledam rado radi meni dragog inieste i mesija, to je neki drugi par rukava.
-
oridjidji
#11496 Re: FC Barcelona
ako je ono penal, onda je mogao svirati i onaj pad saragosinog igraca medju trojicom igraca barse sto nije bio penal par minuta prije nego je pao sancez sto takodjer nije bilo za penala. juce u barsi je jedino mesi odigrao dobro, ostatak tima bio je ispodprosjeka. zahvaljujuci sretnom izjednacenju, genijalnom okretanju igraca mesija i golu, te one asistencije barselona nije mnogo pokazala imala je 13 napada, saragosa 6, od toga 10 suteva na go, a saragosa 5.erik2 wrote:Bio je čisti penal za Barcu nad Alexisom Sanchezom, uostalom ti uvijek držiš monologe i sve što napišeš je presubjektivno.oridjidji wrote:meni je promakao penal sa saragosu. gledao sam ih od 1-0 kad ga je aranda dao.Distortion wrote:Onaj penal za Zaragozu fakat nije bio, covjek se baci za oskaraal to je samo rezultat pritiska murinja i ostalih.
bolje su igrali protiv milana onu noc, nego protiv saragose. jedino je messi sinoc imao dan.
-
pakica_
#11498 Re: FC Barcelona
fap fap fap fap fap fapLSD wrote:
- erik2
#11499 Re: FC Barcelona
Pratim Barcu od Krojfovih, Neskensovih igračkih dana, pamtim je i kao holandsku tzv. fudbalsku "koloniju" mnogo je njih prodefilovalo kroz Barcu, pamtim i prvi Barcin kup šampiona i Kumanov slobodnjak, pamtim i Ronalda (pravog) i Maradonu u dresu Barce, ali ova generacija je nešto posebno i nenadjebivo svi odreda predvođeni Xavi -jem, Iniestom, Messi -jem.oridjidji wrote:nisam mrzitelj barse, niti sam njihov navijac, ali tu ekipu svakako volim pogledati kada igraju. e sada sto neko ne vidi sinocnje lose sudjenje i izvizdavanje sudije na stadionu saragose to je neka druga stvar.erik2 wrote:Ma ja ba samo sudije Barci donose bodove zapravo isključivo, obožavam ove delegate što dolaze na ovu temu isključivo komentirati suđenje i još to uljepšaju svojim navodnim divljenjem genijalnosti Messi -ja. Odvadite ba malo.
volio bih samo da vidim mnogim od vas fanova prosjek godina i da vidim sjecate li se barem njenog sastava iz 96 godine, kada vec svrsavate na nju, kada je u beogradu zadnji put u nekom euro takmicenju gostovala barselona kod nas?
e sada sto mene za barsu vezu genijalci koje sam u tome dresu mogao vidjeti od romarija, stoickova, ronalda, enrikea, brace laudrup i masu drugih dragih igraca, do one cuvene generacije iz 2005/2006 koju su predvodili eto, dinho, zili, deko, beleti, inesta, van bomel, markez, larson, silvinjo i drugi, do ove sada koju gledam rado radi meni dragog inieste i mesija, to je neki drugi par rukava.
- erik2
#11500 Re: FC Barcelona
Pa zapravo je igrao kombinovani sastav Barce, bez cijelog veznog reda iz najjačeg sastava, Busquets je ušao pred kraj, a Xavij -jeva minutaža nije ni vrijedna spomena.