nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#11476 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

MOSALJOZE wrote:
530i wrote:Opasnija su čeona naplatna mjesta na autoputu, pogotovo Jošanica.
Ja spustim na 50km/h prije kućica ljudi iza mene koče,vidim da to nisu očekivali,zaobilaze onda se ubacuje.
Sigurnije je voziti malo brže onde nego spuštati na 40-50.

Bolje bi bilo da instaliraju elektronske znakove koji govore koliko gužve ima na naplatnim kućicama, ali najlakše je staviti 50 ili 40 ograničenje i radarisati ljude. Kao i u tunelu.

Opasnije su neke krivine na autoputu, poput one gdje već i ima radar, ali i ona kod Kaknja gdje je ograničenje 80 ili kada se izađe iz posljednjeg tunela prije naplatnih kućica u Jošanici u smjeru ka Zenici.
NediM17

#11477 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

Naslovnica wrote:Problem sa Jošanicom je što je ograničenje 40km/h nekih 400m prije rampe.
Niko neće voziti 400m tom brzinom.
Kerovi znaju da im je to zicer, i čekaju prije rampe.
Stvar je u tome što to nije nikakva prevencija udesa (prije će oni izazvati udes svojim prisustvom prije rampi, raja naglo koči), tu zaista nema udesa niti problema, to je klasični harač.
Generalno, radara je najmanje tamo gdje su zaista najpotrebniji, a najviše tamo gdje im je zicer. Što samo po sebi govori da nije u pitanju prevencija nego čisto punjenje budžeta.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
supercali

#11478 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Meni je interesantno da nema vise elektronski znakova kao na ulazima u tunel recimo
Posebno po europi pa ono po danu ogranicenje 50 po noci 70 ili sl
Onda recimo znak stop a kad je potrebno pravo prvenstva ili sl
BadBoy

#11479 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

tempuser wrote: Dobro je neko prokomentarisao, kad te na min ogranicenju upuca DE ili AT policija onda je to srednjena drzava, kad zo napravi nasa policija onda je to iznuda.
E ovo je extra opservacija :thumbup:

Ili kad kaže "nema bato moj u Austriji parkiranja po trotoaru da vidiš svi uredno parkirani na mjestima" a onda ovdje kruži po gradu od Evrope do BBI, traži da uštedi 2 km parkinga.
condy

#11480 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Parkirani su jer imaju gdje parkirati. Parkirani su zato jer imaju i druga brza sredstva prevoza, prije svega metroe koji im je glavno prevozno sredstvo po gradu i medju gradovima. Ulozili su jako mnogo u saobracajnu infrastrukturu i poslozili stvari da ne bi imali saobracajnu anarhiju. U pravilu se parkinzi za stanare na ulicama u gradovima u De neplacaju, osim privatnih parking prostora i namjenskih parking prostora u krugu shoping centara i sl.
amar1994

#11481 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Zaustavise me u Bulozima :D , ide ispred mene frajer 40 i pretkenem na pravcu , kaze znate li koliko ste isli , reko 70 , kaze nije nego 78 :-) :lol:.
Nastavim , ili je meni neispravan auto ili vas radar nije bazdaren , mhmhmhm , jos malo se natezo i vrati mi dokumente , hajd se reko stavi u moju poziciju :-) , a znak 60 je stavljen reko prije ostre krivine a ogranicenje na magistrali je 80 :run:

Jebo je voznja vala :roll:

Da li oni u RS daju odma nalog ili dolazi na adresu , koliko znam na licu mjesta :shock: :D , al jebo kaznu nego mi se posra na izlet :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11483 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

rejseru svijetle sve moguce lampice: airbag,rezerva,Ćek enĐin...prototip ćunera degenerika...
bersK

#11484 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

Image

Ovaj desni. Pa da. Klasični bruda braca bruca brada.

Edit: S Ilidže frajer...

Naravno, izlazi u najkretenskiji šiša bar na Ilidži.
Last edited by bersK on 27/08/2017 18:19, edited 1 time in total.
kloniran

#11485 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

Ja na ilidzu svratim svakih nekoliko mjeseci da popijem kafu i da se usput podsjetim sto je zaobilazim :lol:
amar1994

#11486 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

:lol: :lol:

samo u slucaju nuzde bajo moj :D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11487 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

ako nece policija mora narod izgleda da jebe mater debilima poput ovog... nažalost...
Naslovnica

#11488 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

amar1994 wrote:Zaustavise me u Bulozima :D , ide ispred mene frajer 40 i pretkenem na pravcu , kaze znate li koliko ste isli , reko 70 , kaze nije nego 78 :-) :lol:.
Nastavim , ili je meni neispravan auto ili vas radar nije bazdaren , mhmhmhm , jos malo se natezo i vrati mi dokumente , hajd se reko stavi u moju poziciju :-) , a znak 60 je stavljen reko prije ostre krivine a ogranicenje na magistrali je 80 :run:

Da li oni u RS daju odma nalog ili dolazi na adresu , koliko znam na licu mjesta :shock: :D , al jebo kaznu nego mi se posra na izlet :lol:
Oni u Bulozima su fakat banditi svoje vrate. Nacale se lijevo i desno, u razmaku od 200m i po cijeli dan kapa lova. A jesini komad pravca gdje se nesmetano može preteći kamion. Nigdje žive duše.
Ma razbojništvo klasično.
Mislim da dolazi na adresu, ali me nemoj uzeti za riječ. Registracija mi bila neki dan, 12mj bez kazne. :)
Naslovnica

#11489 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

kloniran wrote:Ja na ilidzu svratim svakih nekoliko mjeseci da popijem kafu i da se usput podsjetim sto je zaobilazim :lol:
Hahaha, dobar.
Taka sam ti sama.
amar1994

#11490 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:
amar1994 wrote:Zaustavise me u Bulozima :D , ide ispred mene frajer 40 i pretkenem na pravcu , kaze znate li koliko ste isli , reko 70 , kaze nije nego 78 :-) :lol:.

Oni u Bulozima su fakat banditi svoje vrate. Nacale se lijevo i desno, u razmaku od 200m i po cijeli dan kapa lova. A jesini komad pravca gdje se nesmetano može preteći kamion. Nigdje žive duše.
Ma razbojništvo klasično.
Mislim da dolazi na adresu, ali me nemoj uzeti za riječ. Registracija mi bila neki dan, 12mj bez kazne. :)
:thumbup:

jos bio nadrkan nekakav al i ja sam bio :lol: :evil:
Juliuscezar

#11491 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Juliuscezar »

bersK wrote:Image

Svi šiša barovi su kretenski

99 %
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#11492 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bitanga_sa_otesa »

dudlaona
Dope_Man

#11493 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Danas cudo.. Uz Bradinu nigdje nikoga.. Al zato u Tarcinu nabiJo jeda drugog s ledja, malo prije stupa brat poljubio stub od rasvjete.. Ide dobro danas.
bersK

#11494 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

bhnapoleon1 wrote:

Svi šiša barovi su kretenski

99 %

U ovaj dolazi isključivo čobani. Ako bih mogao da ti pobližnije opišem genezu ljudi koji u njeg svraćaju, uporedit ću ga sa piljarom i pijandurama. Na ostale nb na Elidji zna naletit raje baš normala i finih ljudi. Ovdje sve go džiber.
kabal1337

#11495 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kabal1337 »

bitanga_sa_otesa wrote:dudlaona
triconja

#11496 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

kabal1337 wrote:
bitanga_sa_otesa wrote:dudlaona
Puškarnica, uvod u PUMA pokret, bajo moj :lol:
triconja

#11497 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

bitanga_sa_otesa wrote:rejseru svijetle sve moguce lampice: airbag,rezerva,Ćek enĐin...prototip ćunera degenerika...
Izgleda kad mu pregori dioda onda zna da je nesto otislo :-) :lol:
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#11498 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by liaar »

Nije sa Ilidže, Sokolje naselje, još gore, vjeruj mi.
Malog treba degenečit kad god ga sretneš, ha što evo postade popularan svojim podvigom, ha što ima onu nevinu facu, pa te povuče da ga štociraš čim ga vidiš
drunken tiger

#11499 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drunken tiger »

PA ovo treba strijeljati. Kasnije kad ubije nekoga ili kad pogine biće kako je divan momak, duša, nikad mrava ne bi zgazio, RIP naljepnice i počasni krugovi... Ovo po kratkom postpku rukama vrat slomiti. Grehota metak trošiti na njega!!
maxell_sarajevo

#11500 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by maxell_sarajevo »

Prodjem GP Nova Sela, stavljam pasose u torbicu, zatvaram prozore, palim klimu kad nakon 200m Hrvatska policija zaustavlja.Daj dokumente na uvid, pasos, vozacku, zeleni, saobracajnu i pitaju imam li kakvih nedozvoljenih sredstava.Rekoh sad su me to sve na granici pitali, vratise dokumente i doviđenja.Od Bijace do Šibenika jednu patrolu u Plocama vidio, u povratku kuci nijednu.
Poljaci, cesi, svi voze po ogranicenjima, niko ne divlja, a i ogranicenja im 60, 70, 80,90.Cim je neki pravac veca brzina, a kod nas na takvim mjestima 50 iki 60.
U BIH, glavno ogranicenje na pravcu 60, patrolu sreo na onom pravcu Sevas Njive ili Zitomislici, na izlazu iz Mostara, kod Komadinovog vrela, na Bradini i kod Wisa na Stupu.
Post Reply