Sirija

Locked
AleksoMKD

#11451 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

nemoguce vruce wrote:Cionisti ne pomazu FSA, vec sijama...
Bombardujuci SAA?
popokatepetl_com

#11452 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Ma ja nikad ni ne otvaram te snimke gdje mi nesto na arapskom pise ma da i na engleskom pise isto ti je ko ti moze garantovati da snimak koji gledas nije iz Palestine, Libije, Iraka itd?????

Kao sto vidimo propaganda se prosipa na sve strane bez ikakvih izvora i bilo cega samo ti postavi snimak i napise ko je pocinioc i to je to trebas vjerovati...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11453 Re: Sirija

Post by Truba »

sirija je eldorado za psihologe i one koji vole da studiraju uticaj medija na ljudsko ponašanje

vjerujem da bi rat bio manje brutalan da nemaju protebu snimati se i pokazivati šta su u stanju da učine neprijatelju
također tu je i želja da se ovjekovječi svoj put ka mučeništvu
nemoguce vruce

#11454 Re: Sirija

Post by nemoguce vruce »

AleksoMKD wrote:
Bombardujuci SAA?
Skladiste oruzja koje su cionisticki avioni prije par dana razbucali, je trebalo pasti u ruke FSA...
insomnia78

#11455 Re: Sirija

Post by insomnia78 »

nemoguce vruce wrote:
AleksoMKD wrote:
Bombardujuci SAA?
Skladiste oruzja koje su cionisticki avioni prije par dana razbucali, je trebalo pasti u ruke FSA...
A ljecenje terorista u Izraelu, nepravilno ih ljece sta li?

s' moje sokoćalo
basar

#11456 Re: Sirija

Post by basar »

nemoguce vruce wrote:
AleksoMKD wrote:
Bombardujuci SAA?
hahahahahha, to vam reko onaj vaš učitelj adnan ili kako se već zove, jel misliš na ovo?

Klavikula

#11457 Re: Sirija

Post by Klavikula »

zarobljeno izraelsko vozilo. navodno vozilo za vezu.
Image

Latakija
Image

Damask danas
Image
Image

Syrian military estimates 3-4 days will be required to secure the majority of Qusayr with a few weeks to clean out the rest of the terrorists and infiltration points.
Opetja033

#11458 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Klavikula wrote:
Syrian military estimates 3-4 days will be required to secure the majority of Qusayr with a few weeks to clean out the rest of the terrorists and infiltration points.
Nesto je splasnuo onaj jucerasnji entuzijazam kako Assadovih falangi tako i njihovih glasnogovornika ovdje na forumu. :zzzz:
Avetinho

#11459 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:
A-sadisticka propaganda wrote:Syrian military estimates 3-4 days will be required to secure the majority of Qusayr with a few weeks to clean out the rest of the terrorists and infiltration points.
Opet ce na^ebat razularene do zuba nenaoruzane babe i pomahnitala djeca u obdanistima, po receptu iz Homsa i Alepa.
Opetja033

#11460 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

Syrian Observatory for Human Rights tvrdi da se sirijska vojska nalazi samo unutar zapadnih predgradja al Qusayra. Predstavnici Oslobodilacke vojske Sirije jos uvijek negiraju pad gradske vijecnice i ulazak Assadovih krvnika potpomognutih teroristickim Hizbollatom u centar grada.
DzeBra

#11461 Re: Sirija

Post by DzeBra »

Vehabijski šeih učio je dovu protiv Bshshar Al-Asada i odmah dobio je ono što zaslužio :))

https://www.youtube.com/watch?v=fxmxoc7K4Pc
Opetja033

#11462 Re: Sirija

Post by Opetja033 »

"Members of FSA stormed the al-Ghida checkpoint of al-Qseir, took hold of 2 armoured vehicles and captured the checkpoint soldiers."
SOHR
AleksoMKD

#11463 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

nemoguce vruce wrote:
AleksoMKD wrote:
Bombardujuci SAA?
Cekaj malo, prvo su bombardovali konvoj koji je nosio oruzje za Hezbolahove borce a posle toga su bombardovali vojno-naucni institut u Damasku.

Sta je trebalo pasti u ruke FSA?
Cyrax

#11464 Re: Sirija

Post by Cyrax »

AleksoMKD wrote:
Cekaj malo, prvo su bombardovali konvoj koji je nosio oruzje za Hezbolahove borce a posle toga su bombardovali vojno-naucni institut u Damasku.

Sta je trebalo pasti u ruke FSA?
Vidis da se zbunio, sacekaj malo :D
AleksoMKD

#11465 Re: Sirija

Post by AleksoMKD »

Turska saglasna da i Iran ucestvuje na pregovorima kako bi se naslo resenje kojim bi prekinuo rat http://www.todayszaman.com/news-316025- ... -step.html pise Dnevni Zaman.

Zenske brigade Kurdskih boraca se bore u Alepu http://news.sky.com/story/1093053/syria ... -in-aleppo neke od zenskih boraca su deo Kurdskih milicija od detinjstva.

Produzavaju potresi u redovima FSA http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... Qaeda.html mnoge brigade FSA u rastrgnute kojoj strani Al Nusre se prikloniti.

Sukob unutar FSA je sve veci svakim danom i pocelo je hapsenje pristalica "druge" FSA, dok jedinice koje su se priklonile Al Nusri u pocetku se sada vracaju originalnim FSA grupama.

"The group has split," Mohammed Najib Bannan, the head of the Aleppo Judicial Committee's military arm, said. The committee is backed by the major rebel brigades and runs civil and criminal courts in Aleppo alongside the city's Sharia court.
Jabhat al-Nusra is also said to have withdrawn from the court system. Mr Bannan said this appeared to be the case, although Jabhat al-Nusra had made no statement on the subject. "Some of Jabhat al-Nusra supported al-Jolani's statement, and some disagreed," he said.
Ayman al-Zawahiri, al-Qaeda's leader since the death of Osama bin Laden, appointed Abu Bakr al-Baghdadi, the former head of the Islamic State of Iraq, head of a new merged organisation. Al-Jolani apparently acquiesced in this move after initially opposing it.
Baghdadi is regarded as committed to using intense violence for sectarian purposes and to break down society in such a way to give "space" for jihad to flourish. He proclaims the need for an international caliphate, ending national borders.
Many Jabhat fighters say they are Syrians first and joined Jabhat just to rid the country of President Bashar al-Assad, and because the brigade was considered less corrupt and more religious.
The split was confirmed by other activists and officials belonging to both civilian units running services in Aleppo and military brigades. The latter also commented on their disappearance from much of Aleppo.
Abdulaziz "Abu Jumaa" al-Salameh, political leader of the biggest brigade in Aleppo, Liwa Tawhid, said that after months in which men had defected to Jabhat al-Nusra, the tide had begun to turn in the opposite direction. He said in recent days an entire unit of 120 men had left Jabhat al-Nusra to rejoin Tawhid.
In-fighting among rebel groups has proved a major blockage to further advances since a surge across the north of the country which lasted until three months ago. One rebel militia leader in Aleppo said hostilities against the regime had been put on hold all last week while a group of brigades carried out an order to expel a militia called Ghoraba al-Sham which had been accused of "going rogue" and indulging in a looting rampage.
By today, 200 of its members had been rounded up and jailed, according to rebel officials, and it had been removed from checkpoints at a main entrance to town which was closed briefly on Wednesday during fighting between the two sides.
Last edited by AleksoMKD on 20/05/2013 18:56, edited 1 time in total.
basar

#11466 Re: Sirija

Post by basar »

Prema posljednjim podacima oko 4.000 državljana iz Saudijske Arabije ratuje u Siriji.

Prema izvještaju Al Alama, zapadni diplomatski izvori su objavili da oko 4.000 mladića iz Saudijske Arabije rame uz rame ratuju sa teroristima protiv zakonite vlade predsjednika Bešara Asada.

Istovremeno, mediji su nedavno objavili da je od početka sukoba u Siriji nestalo oko 5.000 naoružanih saudijskih ratnika u prebacivanju 1.000 beživotnih tijela u Saudijsku Arabiju. Al Ahbar press navodi da su saudijski zvaničnici objavili da je od početka sukoba iz Siriji preko turske teritorije prebačeno oko 1.000 beživotnih tijela saudijskih ratnika u matičnu zemlju.

Isti izvori navode da se suadijske vlasti nalaze ne meti oštrih kritika porodica tih ratnika koje od Rijada želi da im rasvjetli pod kojim okolnostima su poginula njihova djeca i otišla u džihad da ratuju.

U međuvremenu, saudijski zvaničnici su više puta javno obznanili da podržavaju pobunjeničke grupacije u Siriji.
Klavikula

#11467 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Intervju - Bashar Al Assad za argentinski Clarin: "Zapad je navikao lagati i krivotvoriti dokaze kako bi opravdao svoje ratove. Prije ili kasnije mi očekujemo kako će do vojne intervencije doći, jer oni žele slugansku vlast u Siriji"

"Assadove falange" i radarima ubijaju "sirijske oslobodioce"
"Izrael terorističke skupine izravno podržava na dva načina. Daje im logističku podršku i upućuje ih na ciljeve koje i kako trebaju gađati. Na primjer, teroristi su pogodili radarsku postaju koja je služila našoj protuzračnoj obrani. Ta je postaja bila u stanju nadzirati naš zračni prostor i uočiti neprijateljske zrakoplove, a posebno one koji bi dolazili iz Izraela."
Mislite li da je svrha tih optužbi pokretanje vojne intervencije u Siriji?

"Vjerojatno je da se tim argumentima žele poslužiti oni koji žele napasti Siriju. Ne zaboravimo da se isto dogodilo u Iraku. Gdje je bilo oružje za masovno uništenje koje je posjedovao Saddam Hussein? Zapad je navikao lagati i krivotvoriti dokaze kako bi opravdao svoje ratove. Naravno, rat protiv Sirije sigurno ne bi bio 'lagana šetnja', ali ne možemo isključiti mogućnost da do toga neće doći."

Na temelju čega to tvrdite?

"Prošlog tjedna nas je već napao Izrael. Postoji velika mogućnost da do toga dođe, ponajprije jer smo u posljednje vrijeme uspjeli poraziti brojne naoružane skupine u više sirijskih pokrajina. Kako bi podigli moral teroristima, zapad je poslao Izrael da učini ono što je učinio. Prije ili kasnije mi očekujemo kako će do intervencije doći, iako bi se moglo raditi o ograničenoj intervenciji. Zapad je zainteresiran da u Siriji ima odanu vlast; slugansku vlast bilo kojeg tipa, ali da radi ono što oni zažele."
Advance.hr
Clarin.com
MMM1977

#11468 Re: Sirija

Post by MMM1977 »

A ja teme, bože dragi. Nakon čitanja povećeg broja stranica više ne znam ni ko je ko niti da li sam sunit, šiit ili nešto deseto. Vidim vehabije bi demokratske izbore dok u Tuzli pričaju o pogubnosti iste, hoće slobodu izbora ali samo u zemljama gdje oni nisu na vlasti. S druge strane šiiti pričaju protiv Turske i negiraju napredak iste, Asada predstavljaju kao nekog humanitarca itd.

Čitajući ovo sve naprosto me sram da se nalazim u istoj vjerskoj skupini i sa jednima i drugima. Veliku cijenu ćemo platiti i mi, muslimani iz Bosne, jer smo za napredni svijet mi svi jedno te isto.
The 51st State

#11469 Re: Sirija

Post by The 51st State »

i covjek treba ovim asadovim propagandistima vjerovati..., postave raspali dzip kojeg su jevreji ostavili/donirali u juznom libanu 90tih kao neki dokaz? ali su interesantni kroz fenomenoloski aspekt...
vivaldi

#11470 Re: Sirija

Post by vivaldi »

madner wrote:Mudra je ova USA, izbacuje pritisak iz pretis lonca.
odlicno poredjenje i sve receno :thumbup:

nakon one isporuke osa, rebeli su ubrzali unistenje asadove tehnike, pa su onda uletili rusi pa pojacali saa sa novom turom oruzja. Gine hezbolah, ginu napaljeni rebeli..ne bi me cudilo da malo znacajnije pojacaju rebele, a asadu dozvole masovniji dolazak iranaca pa da i njih pocnu topiti...e pameti...

elem, ko god da pobjedi, za 15-20 godina tj cim se malo prisaberu ameri ce opet spremit neko proljece ili jesen i promjesat karte.
DzeBra

#11471 Re: Sirija

Post by DzeBra »

nemoguce vruce wrote:Sije i cionisti su dvije strane iste medalje..
Ebu Hafs El-Idlebi, jedan od čelnika El-Kaide u Siriji (Džibhetunusre)

Klavikula

#11472 Re: Sirija

Post by Klavikula »

The 51st State wrote:i covjek treba ovim asadovim propagandistima vjerovati..., postave raspali dzip kojeg su jevreji ostavili/donirali u juznom libanu 90tih kao neki dokaz? ali su interesantni kroz fenomenoloski aspekt...
meni na video snimku nedjeluje bas tako...
The 51st State

#11473 Re: Sirija

Post by The 51st State »

Klavikula wrote:
The 51st State wrote:i covjek treba ovim asadovim propagandistima vjerovati..., postave raspali dzip kojeg su jevreji ostavili/donirali u juznom libanu 90tih kao neki dokaz? ali su interesantni kroz fenomenoloski aspekt...
meni na video snimku nedjeluje bas tako...
sta ima da ti djeluje, uradi domacu zadacu, uzmi sliku i proguglaj inventar idf 80-90 pa ces skontati..., a i onaj f-16 su hrabri asadovi plavci oborili, ali dobro za tu glupost si prizno gresku, kad odradis zadacu i za ovo ces...
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#11474 Re: Sirija

Post by anthraxQ »

gledam slike, Halepa posebno.... katastrofa.

bezbroj videa ubijanja, mucenja.... pravi Veliki Brat, televizijski rat.

ne mogu da vjerujem do cega se doslo u Siriji. Halep izgleda kao Staljingad, Varsava i itd iz bivseg rata, neshvatljivo.
Avetinho

#11475 Re: Sirija

Post by Avetinho »

vivaldi wrote:
madner wrote:Mudra je ova USA, izbacuje pritisak iz pretis lonca.
odlicno poredjenje i sve receno :thumbup:

nakon one isporuke osa, rebeli su ubrzali unistenje asadove tehnike, pa su onda uletili rusi pa pojacali saa sa novom turom oruzja. Gine hezbolah, ginu napaljeni rebeli..ne bi me cudilo da malo znacajnije pojacaju rebele, a asadu dozvole masovniji dolazak iranaca pa da i njih pocnu topiti...e pameti...

elem, ko god da pobjedi, za 15-20 godina tj cim se malo prisaberu ameri ce opet spremit neko proljece ili jesen i promjesat karte.
Ma ja! Ko nas bre zavadi.

Cekaj! Assadista je uzurpirao ustav ne bi li od babe naslijedio vlast, i sve sto u paketu ide, ukljucujuci skudove, avijaciju i artiljeriju s kojima je krenuo u hrabri pohod protiv razularenih do zuba nenaoruzanih krvozednih sitrijskih baba.

Sve ovo uz pomoc nevinog rezima u Teheranu, demokratske Rusije i pijuncica Hezbolaha u Libanu.
Locked