SDP

Post Reply
popajic

#11451 Re: SDP

Post by popajic »

sinuhe wrote:Ali dobro je to sto SDP ima vlast. Treba i to vidjeti pa se konacno otrijezniti.
A kad se ljudi otrijezne nastupa period " rahatluka" saznanjem da je alternativa - jedna velika O !
A to je tek pravi problem...za sve nas !
Banksy

#11452 Re: SDP

Post by Banksy »

jedan_dobar_dan wrote:
pa kako mozes znati,
mozda je i ovaj knjiga jeftini populizam ?
zapravo, sdp mora imati i ovakve clanove, moraju prikupljati mase,
na ime i titu su kupili jedne, na ovo druge,
ha ja ... :mrgreen:
Hemel

#11453 Re: SDP

Post by Hemel »

valterbranisarajevo wrote:Ako se busaš da si pravni nasljednik nečega, onda si valjda nasljednik i njegove ideologije a ne samo nečije imovine. (Ovce i novce nikako ne možeš imati u isto vrijeme).Pljuvanje po onima koji su svojom imovinom omogućili SDP-u da izgradi jaku infrastrukturu je također dvolično i licemjerno. Isto kao što će se na kraju vjerovatrno pokazati da su Titove slike u njihovim kabinetima samo jeftini populizam....Uglavnom još jedna šamarčina, i to od onoga koji je svoje političke ambicije ostvario plaćenim oglasima sa hvalospjevima vođi. Od takve "osobe" se ništa drugo ne može ni očekivati. Još jedan autogol u kratkom vremenskom roku... :run:
:thumbup:

mreza je puna autogolova samo ne znam kada ce priznati da ce utakmicu izgubiti ili se jos nadaju necemu...
sinuhe

#11454 Re: SDP

Post by sinuhe »

popajic wrote:
sinuhe wrote:Ali dobro je to sto SDP ima vlast. Treba i to vidjeti pa se konacno otrijezniti.
A kad se ljudi otrijezne nastupa period " rahatluka" saznanjem da je alternativa - jedna velika O !
A to je tek pravi problem...za sve nas !
A nista. Nauciti se skromnosti i bez velikih parola probati uraditi nesto.
valterbranisarajevo

#11455 Re: SDP

Post by valterbranisarajevo »

SDP bi mogao izvući pouke iz onog kroz šta sada prolazi Oslobođenje. Kada su postali bilten SDA, počeli pisati kilometarske hvalospjeve o Tihiću i Bakiru, objavljivati feljtone "emigranata" u kojima se pljuje Tito i bljuvotine onog kvazinovinarčiča Vrička koji radi to isto izgubili su veliki broj stalnih čitalaca a nove nisu dobili. Od mene su strpali u džep hiljade KM, ali više neće ni pfeninga dok ne promijene uređivačku politiku..

Apslolutno sam siguran da oni kojima godi ovo što Denis piše i priča nisu većinska glasačka populacija SDP-a....
seln

#11456 Re: SDP

Post by seln »

KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:Uostalom, spanjolka ti je sve rekla... :D
Ako misliš na mene, ja sam Bosanka, 100% :D
Znamo...ZaBiH 100%.
Control panel

#11457 Re: SDP

Post by Control panel »

ljudi moji danas nema nezavisnog medija, a bojim se da nece nikada ni biti.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#11458 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

seln wrote:
KatarinaKosaca wrote:
nosara wrote:Uostalom, spanjolka ti je sve rekla... :D
Ako misliš na mene, ja sam Bosanka, 100% :D
Znamo...ZaBiH 100%.
Znam da ti se postovi svode na sms upadice analize forumaša, pa si me već okarakterizirao kao HDZ, HDZ sa brojevima, SDA, SBIH... red bi bilo da pomeneš i SBB :D
Control panel

#11459 Re: SDP

Post by Control panel »

KatarinaKosaca wrote:
Znam da ti se postovi svode na sms upadice analize forumaša, pa si me već okarakterizirao kao HDZ, HDZ sa brojevima, SDA, SBIH... red bi bilo da pomeneš i SBB :D
ja znam sta sigurno nisi :wink:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11460 Re: SDP

Post by plain vanilla »

sad ce se Babo vratiti, pa cemo za njega glasati
ako on nije multietiĆan, ne znam ko je
jedan_dobar_dan

#11461 Re: SDP

Post by jedan_dobar_dan »

plain vanilla wrote:sad ce se Babo vratiti, pa cemo za njega glasati

:-D
plain vanilla

#11462 Re: SDP

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
:-) :-) :-)
da mijenjamo parolu?

Vratit ce se Babo, ..... vam mater :lol:
Hemel

#11463 Re: SDP

Post by Hemel »

babo izlazi na privremenu slobodu... :-)

ups...on spada pod drugu temu ''otpisani''... :D
plain vanilla

#11464 Re: SDP

Post by plain vanilla »

zoom66 wrote:
plain vanilla wrote: da mijenjamo parolu?

Vratit ce se Babo, ..... vam mater :lol:
bolje biti shvabo kad se vrati babo :D
apsolutno, apsolutno :lol:
popajic

#11465 Re: SDP

Post by popajic »

Bice etike , bice koka
kad slobodni babo jopet pocne da roka :-)
Skijaš

#11466 Re: SDP

Post by Skijaš »

valterbranisarajevo wrote:SDP bi mogao izvući pouke iz onog kroz šta sada prolazi Oslobođenje. Kada su postali bilten SDA, počeli pisati kilometarske hvalospjeve o Tihiću i Bakiru, objavljivati feljtone "emigranata" u kojima se pljuje Tito i bljuvotine onog kvazinovinarčiča Vrička koji radi to isto izgubili su veliki broj stalnih čitalaca a nove nisu dobili. Od mene su strpali u džep hiljade KM, ali više neće ni pfeninga dok ne promijene uređivačku politiku..

Apslolutno sam siguran da oni kojima godi ovo što Denis piše i priča nisu većinska glasačka populacija SDP-a....
Lagumdžija je problem i male su šanse da kod njega proradi savjest. On je spreman uništiti stranku ali neće dozvoliti da neko osporava njegovo božansko nadahnuće. Boli njega uho to što neko ko je maltene pa krv lio da ta stranka izađe iz opozicije, razmišlja o tom da više ne glasa za SDP. To je taj elitistički mentalitet, kao što je ona ljiga Bojan Zec Filipović kidnapovao ideju liberalizma, i sada istu po asfaltu vuče zavezanu za auto kojim bježi od onih koje je prevario, tako je i Lagumdžija spreman kidnapovati SDP i tu stranku kao taoca držati do samog kraja. Njemu nismo bitni mi kojima smeta Nikšićevo pravdanje korupcije kao nečeg sasvim normalnog, njemu nismo bitni mi kojima smeta ovo posipanje pepelom pred Islamskom zajednicom, Lagumdžija ne funkcioniše na frekvenciji na kojoj funkcioniše prosječan simpatizer SDP-a.

Jedini način da se ovo riješi je da se u samom vođstvu SDP-a stvori grupa ljudi koja će zaprijetiti daljom podjelom stranke ako on ne odstupi. Pa kad budemo imali 15 stranaka poput SDU, možda izdobri. Jer kad nam se priredi ovakvo sranje kao u Bosanskom Petrovcu, to više nije nesporazum između centrale i baze, nego nas čovjek jebe u mozak bez imalo ustručavanja.
Bosnolog

#11467 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Skijaš wrote:
valterbranisarajevo wrote:SDP bi mogao izvući pouke iz onog kroz šta sada prolazi Oslobođenje. Kada su postali bilten SDA, počeli pisati kilometarske hvalospjeve o Tihiću i Bakiru, objavljivati feljtone "emigranata" u kojima se pljuje Tito i bljuvotine onog kvazinovinarčiča Vrička koji radi to isto izgubili su veliki broj stalnih čitalaca a nove nisu dobili. Od mene su strpali u džep hiljade KM, ali više neće ni pfeninga dok ne promijene uređivačku politiku..

Lagumdžija je problem i male su šanse da kod njega proradi savjest. On je spreman uništiti stranku ali neće dozvoliti da neko osporava njegovo božansko nadahnuće. Boli njega uho to što neko ko je maltene pa krv lio da ta stranka izađe iz opozicije, razmišlja o tom da više ne glasa za SDP. To je taj elitistički mentalitet, kao što je ona ljiga Bojan Zec Filipović kidnapovao ideju liberalizma, i sada istu po asfaltu vuče zavezanu za auto kojim bježi od onih koje je prevario, tako je i Lagumdžija spreman kidnapovati SDP i tu stranku kao taoca držati do samog kraja. Njemu nismo bitni mi kojima smeta Nikšićevo pravdanje korupcije kao nečeg sasvim normalnog, njemu nismo bitni mi kojima smeta ovo posipanje pepelom pred Islamskom zajednicom, Lagumdžija ne funkcioniše na frekvenciji na kojoj funkcioniše prosječan simpatizer SDP-a.

Jedini način da se ovo riješi je da se u samom vođstvu SDP-a stvori grupa ljudi koja će zaprijetiti daljom podjelom stranke ako on ne odstupi. Pa kad budemo imali 15 stranaka poput SDU, možda izdobri. Jer kad nam se priredi ovakvo sranje kao u Bosanskom Petrovcu, to više nije nesporazum između centrale i baze, nego nas čovjek jebe u mozak bez imalo ustručavanja.
:thumbup:

Lagmdzija mora pod hitno otici sa cela stranke,jer je najveci krivac za sve sto se desilo u protivnom SDP zavrsava tamo gdje je zavrsila Siljdziceva ZagraBiH stranka:
Lagumzija je najogovorniji za:
-Katastrofalno ponasnja nakon izborne pobjede od izjava kako je to najveca pobjedan nakon 1945.
-Istrcavanja u izjavma,kako ce on biti celink VMBiH,pa Kukic i nakon svega podrza HDZ-SNSD-SDS-SDA etno zbir.
-Greska oko izbora krimomafijaske SDA za koalicionog pratnera umjesto nove SBBBiH stranke sto se svakodnevno pokazuje da je to bila promasena koalicija.
-Gazenja gradanskih principa pobjednicke SDP stranke koju je sledovala celna pozicije VMBiH.
-Nakon neimenovanja Kukica za mandatara trebao je ultimativno zatraziti to mjesto ili otici u opoziciju na drzavnom nivou
-Ministartske pozicije na drzavnom nivou su lose podjeljene u korist koailicionih stranka platforme,za sto je on najodgovorniji, u cemu mu je asistirao Tihic.
-Sesnaest mjeseci je odbijao da prihvati ono sto je na kraju prihvatio po pitnju drzavne vlasti, da bi pokleknuo Dodikovom i Covicevom nametanju i time preuzeo najvecu odgovornost za dotadasnje ne formiranje iste,.....
-Izbor Niksica za federalnog premjiera kao i nekih ministara koji su nedorasli toj funkciji se pokazuje svakodnevno.
-Trebao je premijersko mjesto federalne vlade dati SDP Hrvatu,cime bi odaslao relaksirajucu i dobronamjernu poruku hrvatskom Narodu.
-Slucaj Suljagic,njegovo srljanje u donosenju odluka o vjeronauci umjesto da se rjesavalo planski,ne u jednom kantonu vec na niovou entiteta i drzave.
-Odlike koje su usvojene parlamentu BiH po diktatu Dodika u vezi legalizacije etnickog ciscenja,izbacivanja clana 48 popisa cime ce dva milona protjeranih ostati bez popisa sto je zlocin nad njima po drugi put,upisivanje blentitetskih drzavljanstva u L/K,ovo su antidrzavna i antigradanska djela zas to im treba suditi,.......Svima koji su glasali za ove zakone,.....
-Diplomatski skandali sa posjetom Banjaluci je kraj njegove politicke karijerte ali i SDP buducnosti sa njim na celu,...
-Smjena Hamdije Lipovace i smjena OO SDP Bosanski Petrovac,.
-Ovo sa Bregovicem,ministirima i premijerom Niksicem je nastavak blamaze i cirkusijade,.....
-Tihicevo otvoreno kurvanje sa Covicem i potpisivanje izjava o saradnji je znak da je koalicija sa SDA bila tragican izbor i otvoreno miniranje iste.SDA i HDZ mafijasi su tebali biti na optuzenickim klupama zbog dvodecnijskog krimovladanja a ne u koalicionoj vlasti i politickom prostituisanju sa Covicem.

SDP mora pod hitno sledece uraditi:,........

A/Lagundzija da odstupi sa celne pozicije predsjednika stranke zbog gore navedenog a izgovor da bude obaveza kao MVP i na njegovo mjesto treba doci neko ko nije egonarcisoidan,neko ko je moralno prihvaltljiviji i posteniji poput Svete Pudarica i slicnih.
B/Umjesto nesposobnog Niksica postaviti novog federalnog premijera koji ima vizije i autoriteta,ovaj je za tezge...
C/Napemnaliti SDA iz koalicije i ubaciti SBBiH, a ako fali ruku doturiti iz drugih stranaka osim SDA.Niposto ubacivati dvoglavi HDZ u vlast,...
D/Izbaciti federalne ministre koji su nedorasli onom sto obavljaju
E/Napraviti cistku u urednistvu FTV zbog blamaze koja se desavala svo ovo vrijeme,....
quasar

#11468 Re: SDP

Post by quasar »

sve ti fino napisa, samo mi nije jasno sto je SDA krimomafijaska, a SBB nije?
Obzirom da znamo da je sav staf u SBB od pobjegulja iz SDA i SBiH, plus sto je privatna stranka ciji je cilj da zastiti Fahrine interese.
Bosnolog

#11469 Re: SDP

Post by Bosnolog »

SDA je najveca krimomafijaska stranka sa dvodecenijskim stazom,ona ih je proizvodila,gajila i hranila,....Sto se tice stranke koja je nova i nije bila u vlasti,ne mozes ih porediti sa SDA,.....One koji su imali aferima i pobjegli u SBBBiH ne stavljati na rukovodece pozicije,vec ih izbaciti iz stranke kao preduslov za kolaiciju i suditi im,...da bi im sudio moras donijeti zakon a kako ce glasati za taj zakon SDA mafijasi koji bi morali iz koalicije ici u zatvor,......?????
quasar

#11470 Re: SDP

Post by quasar »

Bosnolog wrote:SDA je najveca krimomafijaska stranka sa dvodecenijskim stazom,ona ih je proizvodila,gajila i hranila,....Sto se tice stranke koja je nova i nije bila u vlasti,ne mozes ih porediti sa SDA,.....One koji su imali aferima i pobjegli u SBBBiH ne stavljati na rukovodece pozicije,vec ih izbaciti iz stranke kao preduslov za kolaiciju i suditi im,...da bi im sudio moras donijeti zakon a kako ce glasati za taj zakon SDA mafijasi koji bi morali iz koalicije ici u zatvor,......?????
Malo si se zapetljao. Ne pratim ti logiku.
stochar

#11471 Re: SDP

Post by stochar »

jao promjena na temi, jos cu pocet' branit' SDP i Lagumdziju... :-) :-) :-) tema, kao i sama stranka, sve vise lici na 'Vic dana+ pa svaki put moram provjeriti...
Adriatic

#11472 Re: SDP

Post by Adriatic »

Konačno da Babo izađe iz zatvora pa da zajedno sa Fahrom smijeni ovu SDP bagru.
Bosnolog

#11473 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Pratite onda Tihica on je svjetionik buduncnosti kao i njegova SDA,.....
Last edited by Bosnolog on 09/03/2012 08:55, edited 1 time in total.
Nass

#11474 Re: SDP

Post by Nass »

Nakon ove posljednje otvorene i potpuno javne izdaje Tihica (gdje vise nije vazno je li podjela drzave njihova stvarna ideoloska politika ili samo metod zastite njihovog predubokog (su)kriminala), SDP je trenutno jos jedina stranka koja stoji kao barijera podjeli drzave. Osim naravno stranaca koji su ovdje najvazniji faktor, ma sto tko mislio. Mislim da su ovi drzavni kompromisi bili uradjeni pod paskom Amerike, jer tek slijedi ono sto ce pokazati zasto su ti kompromisi bili napravljeni. Kao sto ni Kosovo ne moze bez zvjezdice preko noci postati neovisna drzava ali ce ga ta zvjezdica dovesti do cilja, tako ni mi ne mozemo preko noci rijesiti jednim potezom ovako tesku i problematicnu situaciju. Ali su se USA i Brisel ujedinili, i pod njihovim patronatom se sada sve desava, ne samo u BiH vec u cijeloj regiji. Npr., clan 48 je mozda zaista bio vazan za BiH, ali ce zato (ja vjerujem) doci novi clanovi i zakoni putem EU reformi koji ce neutralisati efekte brisanja clana 48 (sto bi bilo za ocekivati, jer EU reforme mogu samo ici na korist drzavi BiH i njenim gradjanima). Koliko ja mogu shvatiti, kompromisi se rade planski i kontrolirano, tako da se protivnik natjera da prihvaca ono sto je drzavi bitno, a ustupci njemu ce biti rijeseni u slijedecoj fazi kroz neizbjezne reforme.

Sto se tice drzavne vlasti, i ja sam bila ljuta, ali sam onda shvatila da su tako Ameri trazili. Nije tu samo SDP morao nesto pustiti, nego svi (i Dodik i Covic). Tu je najvise zatezao HDZ koji je opet trazio apsolutno sve hrvatske pozicije, i glavne i sporedne, ali je na kraju HDZ morao popustiti jer bi inace bio izbacen i iz drzavne vlasti. A to sto SDP nije dobio koliko bismo mi voljeli i koliko su oni trazili, nazalost stranci su drugacije zamislili (s ciljem, naravno). Mi ne mozemo graditi politiku spasavanja i jacanja bh drzave ako ne slusamo kreatore te nase buducnosti, a to su Amerikanci. Oni su dobronamjerni prema nama, i treba s njima zajedno igrati ovu igru a ne im prkositi i odbijati njihove inicijative, jer bismo onda imali samo novog Silajdzica i BiH bi usla u fazu strave i uzasa.
draganbl

#11475 Re: SDP

Post by draganbl »

Da prenesem dio intervjua koji je Pudarić dao na SaX-u.
Jesu li, prema Vašem mišljenju, Srbi koji sada žive u Sarajevu ugroženi, što nerijetko potenciraju političari iz RS-a, i kako se Vi, kao Srbin, osjećate u glavnom gradu BiH?

Da, Srbi su ugroženi, i to prvenstveno, iako ne isključivo, od istih društvenih i ekonomskih nedaća, kao i njihovi sugrađani ostalih nacionalnosti. Kao izrazitoj manjini njima se pod izgovorom nepostojanja potrebnih preduslova uskraćuju i lična i kolektivna prava. Stanje koje je stvoreno u protekle dvije decenije ima ugrađen odbrambeni mehanizam, a njega uključuju i podstiču oni koji su ga stvarali ili od njega imali koristi. Dozvolite da vam to ilustrujem. Kad god se pokrene inicijativa za konkretnu provedbu ustavne obaveze nacionalne zastupljenosti službenika i namještenika u organima uprave u skladu sa popisom iz 1991. godine, odmah se kao odbrana uključe teze kako to znači da treba otpuštati Bošnjake i zamijeniti ih Srbima i Hrvatima, ili kako se traži da stručne ljude mijenjaju manje kvalitetni kandidati samo zato što su "prave" nacionalnosti i na to se doda kako je veliki broj pripadnika boračkih porodica koji će biti "bačeni" na ulicu zbog nekih koji su za vrijeme rata, ili pucali po gradu, ili pobjegli van.

Suština je u tome da se, uglavnom, ta odbrana pozicionira na potpunim lažima o talasima otpuštanja, izbacivanjima na ulicu i gaženju dostojanstva, a cilj je da se sačuvaju kumovi, zemljaci i rodbina koja se posmještala po državnoj upravi bez ikakvog kriterija i kvalifikacija. Krajnji ishod jeste da imate masovno kršenje Ustava, stvarnu diskriminaciju i pojačanje stanja opšteg nepovjerenja.
Nemam komentar, jer je sve već rečeno.
Post Reply