Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
desktop

#11451 Re: Android OS

Post by desktop »

andi wrote:Pozdrav svima.
Molim vas za pomoc. Telefon mi trosi nenormalno bateriju. Jedva preko dana izdrzi, a skoro nikako ga ne koristim. Kada odem na potrosnju baterije, pokazuje mi da Android OS trosi 86% baterije. Update-ovao sam sistem na 6.2.A.1.100, brisao neke aplikacije, ali nista ne pomaze.
Imao isti problem sa LG-jem. OS trošio jako puno baterije i ista bi jedva 1 dan izdržala bez ikakvog korištenja.Problem je bio što je Android uvijek bio awake,odnosno nikad nije išao u taj neki sleep.
Ja sam se sam igrao i ubacivao neke romove koji nisu originalni i tu sam zeznuo stvar.
Nermin_BH

#11452 Re: Odg: Android OS

Post by Nermin_BH »

andi wrote:
Nermin_BH wrote:
Molim vas za pomoc. Telefon mi trosi nenormalno bateriju. Jedva preko dana izdrzi, a skoro nikako ga ne koristim. Kada odem na potrosnju baterije, pokazuje mi da Android OS trosi 86% baterije. Update-ovao sam sistem na 6.2.A.1.100, brisao neke aplikacije, ali nista ne pomaze.
Koji je telefon u pitanju ?
Xperia P
Probaj uraditi factory reset.
BadBoy

#11453 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Ne pomaže ništa. Imam isti problem na Nexusu 4, Android OS drži telefon budnim po 4-5 sati. U pitanju je msm_hsic_host wakelock i pojavio mi se jednostavno jedan dan ničim izazvan. Instalirao factory image, mijenjao kernele, ništa. Jednostavno živim s tim :D
PIMP-Meister-2000

#11454 Re: Android OS

Post by PIMP-Meister-2000 »

BadBoy wrote:Ne pomaže ništa. Imam isti problem na Nexusu 4, Android OS drži telefon budnim po 4-5 sati. U pitanju je msm_hsic_host wakelock i pojavio mi se jednostavno jedan dan ničim izazvan. Instalirao factory image, mijenjao kernele, ništa. Jednostavno živim s tim :D
I've updated my kernel with the latest release from Ziddey (which uses Franco's as a base and adds USB OTG support).
After that I noticed this problem. I've noticed it in the past and fixed it by reflashing a previous version, so I restored a previous kernel but the problem remained.
So, in an attempt to understand what was causing the problem I reinstalled the latest kernel again, only this time not fixing the permissions after flashing it. The problem seemed to be gone. I realized that every time I've had the problem in the past it was after fixing the permissions in TWRP (it asks if I want to fix permissions before reboot every time I flash a new kernel).
Could it be only a weird coincidence?
BTW, I usually never fixed the permissions because I thought it was a TWRP bug/mistake.
I'm doing some tests right now.
Da li si ovo probao? Znači probaj bez "fix permissions" pa divi! Sretno!
BadBoy

#11455 Re: Android OS

Post by BadBoy »

PIMP-Meister-2000 wrote:
BadBoy wrote:Ne pomaže ništa. Imam isti problem na Nexusu 4, Android OS drži telefon budnim po 4-5 sati. U pitanju je msm_hsic_host wakelock i pojavio mi se jednostavno jedan dan ničim izazvan. Instalirao factory image, mijenjao kernele, ništa. Jednostavno živim s tim :D
I've updated my kernel with the latest release from Ziddey (which uses Franco's as a base and adds USB OTG support).
After that I noticed this problem. I've noticed it in the past and fixed it by reflashing a previous version, so I restored a previous kernel but the problem remained.
So, in an attempt to understand what was causing the problem I reinstalled the latest kernel again, only this time not fixing the permissions after flashing it. The problem seemed to be gone. I realized that every time I've had the problem in the past it was after fixing the permissions in TWRP (it asks if I want to fix permissions before reboot every time I flash a new kernel).
Could it be only a weird coincidence?
BTW, I usually never fixed the permissions because I thought it was a TWRP bug/mistake.
I'm doing some tests right now.
Da li si ovo probao? Znači probaj bez "fix permissions" pa divi! Sretno!
Zanimljivo. Samo imam dva problema s tim. 1) TWRP mi ne pita ništa da popraivm prije bootanja
2) po mojim nekim saznanjima, a dopuštam da sam u krivu, fix permissions ne bi trebalo da ima ikakve veze sa ovim.

Moj problem je što se to pojavilo bukvalno preko noći, ničim izazvano. Da se to pojavilo nakon jednog određenog kernela, ili da sam nešto flashovao, uredu. Ovo je došlo samo od sebe.
Djubre_

#11456 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Sta je ovo, za ispitivanje sluha:)

Image

Stavis slusalice i pusta male zvukove koje jedva cujes.. i klikas lijevo desno.. :) ovo sam ja isto radio imao problema sa sluhom, i usao u gluhu sobu onu.. i provjeravali mi sluh sa ovim zvukovima :)
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
MeanMachine

#11457 Re: Android OS

Post by MeanMachine »

Za sve koji imaju iznenadnih problema sa trajanjem baterije (naročito se ovo odnosi na one sa Androidom 4.3) evo mali savjet kako da možda riješe taj problem: potrebno je u podešavanjima telefona deaktivirati mogućnost korištenja lokacije za sve aplikacije (location access i location reporting/history). Nakon ove izmjene potrebno je 1-2 dana da se potrošnja baterije normalizuje, ali naravno nema nikakve garancije da ova metoda zaista funkcioniše za svakoga. Svakako da je pristup lokaciji potreban za ispravan rad nekih aplikacija, međutim ovu privremenu mjeru isključenja pristupa lokaciji u nekim slučajevima je nemoguće izbjeći jer je razlog prebrzog trošenja baterije djelovanje nekoliko specifičnih sistemskih procesa koji drže telefon "awake" čak i preko noći kada se nikako ne koristi što je kod nekih ljudi rezultiralo trošenjem i do 25% baterije za 6-8 h stand-by režima. U ovom konkretnom slučaju ti sistemski procesi konstantno traže pristup lokaciji telefona i za svaki "upit" o lokaciji "probude telefon" praktično mu ne dozvoljavajući da ode u stanje deep sleep-a. Ovaj način rješenja pomenutog sistemskog buga zamišljen je kao privremena mjera dok se nekim fixom to sve ne riješi. Ponovo naglašavam da ova metoda ne mora biti svima od koristi, ali ne košta ništa da se proba i ustanovi da li je uspješna ili ne, Sretno :thumbup:
nino90

#11458 Re: Android OS

Post by nino90 »

Djubre_ wrote:Sta je ovo, za ispitivanje sluha:)

Image

Stavis slusalice i pusta male zvukove koje jedva cujes.. i klikas lijevo desno.. :) ovo sam ja isto radio imao problema sa sluhom, i usao u gluhu sobu onu.. i provjeravali mi sluh sa ovim zvukovima :)
I meni je to lijevo slabije, a desno dobro :)
skafiskafsnjak

#11459 Re: Android OS

Post by skafiskafsnjak »

LG G2 BhTelecom, jos uvijek 4.2.2 .
Pa jebote rade li ista ovi u BHT
PIMP-Meister-2000

#11460 Re: Android OS

Post by PIMP-Meister-2000 »

Zanimljiv koncept! :thumbup:
Djubre_

#11461 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

nino90 wrote:
Djubre_ wrote:Sta je ovo, za ispitivanje sluha:)

Image

I meni je to lijevo slabije, a desno dobro :)
Ma dobar je meni sluh. Ovo sam ja klikao kontra da vidim je li radi kako treba hehe da ne laze sta..

Eborg

#11462 Re: Android OS

Post by Eborg »

Treba mi sljedeće. Da li ovo mogu obaviti sa stock sotwareom ili treba neka aplikacija?

1) Jedno zvono za jednu grupu brojeva, drugo zvono za drugu grupu brojeva, treće zvono za brojeve koji nisu u imeniku.

2) Automatsko gašenje i paljenje zvuka u određenom vremenskom intervalu (npr. između 15:00 i 20:00 da je samo vibracija upaljena a ne i zvono) pri čemu na jednu grupu brojeva UVIJEK zvoni?
Djubre_

#11463 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Procackaj ovu apk..

https://play.google.com/store/apps/deta ... ps.android

BadBoy

#11464 Re: Android OS

Post by BadBoy »

Eborg wrote:Treba mi sljedeće. Da li ovo mogu obaviti sa stock sotwareom ili treba neka aplikacija?

1) Jedno zvono za jednu grupu brojeva, drugo zvono za drugu grupu brojeva, treće zvono za brojeve koji nisu u imeniku.

2) Automatsko gašenje i paljenje zvuka u određenom vremenskom intervalu (npr. između 15:00 i 20:00 da je samo vibracija upaljena a ne i zvono) pri čemu na jednu grupu brojeva UVIJEK zvoni?
Sa Taskerom to sto posto možeš sve uraditi, samo košta i komplikovan je za skontant do bola. Slijedeća je Llama koja isto to sto posto može, napraviti vremenske profile, ali je malo jednostavnija za korištenje i nije toliko moćna. I pod treće, možeš možda pogledati i neke namjenske aplikacije za to.
vukojebina

#11465 Re: Android OS

Post by vukojebina »

Ljudi, jedno morate shvatit, android je presirok pojam! Android na samsungu nije isto sto i na htc-u a pogotovo nije isti cisti android na nexus modelima...tako da se nikako ne moze postavit generalno pitanje "ima li to i to na androidu" jer sto ima na samsungu vrlo moguce da nema na nekom drugom modelu..tako da u najmanju ruku nebi bilo lose da se navede koji telefon je u pitanju...
Recimo ovo sto je eborg pito, ima opcija u podesavanjima bez ikakvih aplikacija, ovo da razlicite grupe razlicite tonove imaju, i vibracije takodjer... ovo oko automatskog gasenja i paljenja zvona ima takodjer, ali nisam nesto cacko pretjerano pa ne bih znao detalje..
Znaci to je na s4-ci. ..

Pozzz

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Eborg

#11466 Re: Android OS

Post by Eborg »

Pa eto baš se radi o S4. :)
Pennycillyn

#11467 Re: Android OS

Post by Pennycillyn »

Pozdrav...
Imam jedan mali problem i nadam se da mi neko moze dati savjet da ga rijesim... Imam tablet Vivax sa Androidom 4.2.2. na njemu... kada gledam livestream utakmice nemam tona, a kada upalim youtube ide sve normalno sa tonom... dal neko zna sta bi moglo bit u pitanju?
lozze

#11468 Re: Android OS

Post by lozze »

Ako rijesis problem napisi, ima mi prijatelj identican problem isto na xperia p, al isto ne zna sta mu vuce bateriju

Sent from my Galaxy Note II using Tapatalk
Domy31

#11469 Re: Android OS

Post by Domy31 »

gdje mogu skinuti oficijelni 4.3 za s3 osim sammobile, nema sanse da se registrujem tamo :-)
Djubre_

#11470 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Neki dan sam htio kolegi resetovati tel.. i nije mi dao, trazio je sifru od emaila koji je prijavljen na tel.. ugasio sam i to uradio u recovery modu..

Kako to nastimati, da se ne moze resetovati iz postavki, da trazi sifru?

popay

#11471 Re: Android OS

Post by popay »

Domy31 wrote:gdje mogu skinuti oficijelni 4.3 za s3 osim sammobile, nema sanse da se registrujem tamo :-)
Nadam se da ce ti ova stranica biti od pomoci :thumbup:

http://samsung-updates.com/device/?id=G ... ernational
Domy31

#11472 Re: Odg: Android OS

Post by Domy31 »

popay wrote:
Domy31 wrote:gdje mogu skinuti oficijelni 4.3 za s3 osim sammobile, nema sanse da se registrujem tamo :-)
Nadam se da ce ti ova stranica biti od pomoci :thumbup:

http://samsung-updates.com/device/?id=G ... ernational
Jel mogu ovo preko odina nabaciti?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
golddigger

#11473 Re: Android OS

Post by golddigger »

Imam mogucnost da uzmem jedan od ova dva telefona LG Optimus L9 II ili Alcatel One Touch Idol. E sad moze li mi ko preporuciti koji da uzmem od ova dva. Znam sve karakterstike i sve ali eto koji bi vi uzeli.
sarajlija1971

#11474 Re: Android OS

Post by sarajlija1971 »

Pozdrav,

imam Samsung Galaxy S Advance (I9070P) sa Gingerbread. Kako da dobijem onaj postotak napunjenosti baterije da mi pise pored baterije. Na JellyBean ima ta opcija, a na Gingerbread je ne vidim.

Hvala
vukojebina

#11475 Re: Android OS

Post by vukojebina »

golddigger wrote:Imam mogucnost da uzmem jedan od ova dva telefona LG Optimus L9 II ili Alcatel One Touch Idol. E sad moze li mi ko preporuciti koji da uzmem od ova dva. Znam sve karakterstike i sve ali eto koji bi vi uzeli.

Bas sam dosta puta procito da su ljudi bas zadovoljni tim idolom, mislim na omjer ulozeno-dobiveno.. al opet najbolje uzmi oba u ruke i koji ti vise lezi...nesto pretjerano ne možeš ocekivat ni od jednog modela...pozzz

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Post Reply