Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
behka_i_ljuca
#11451 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Narucim artikal iz Amerike sa Ebaya. Uredno platim. Obzirom da nije nista pisalo pod Estimated Delivery Date, obratim se selleru. Ovaj hladno odgovara "I dont sell any items". Smrznem se jer sam kupio item 2 sata prije. Ja mu posaljem brojeve transakcije i broj artikla, podsjetim ga da je sve placeno i sad kreten ne odgovara. Sta da radim? Kome da se obratim? Ebayu ili Paypalu? I kako. Da li je neko imao neka slicna iskustva? Sto je najsmjesnije lik ima 100% pozitivnih feedbackova.
Sent from my SM-N910F using Tapatalk
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11452 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Baš kao da neko klepa pošiljke...
Pošiljka naručena prije 40 dana i još je nema, a navodno je prije mjesec dana stigla na BH Aerodrom.
08.11.2016 12:00
Special line-YW
Bosnia and Herzegovina Arrive at Bosnia and Herzegovina airport.
Pošiljka naručena prije 40 dana i još je nema, a navodno je prije mjesec dana stigla na BH Aerodrom.
Special line-YW
-
behka_i_ljuca
#11453 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma nisu torbe. Narucivao neku opremu za kucne ljubimce.KvaziExpert wrote:Koji artikl, seller, ako nije tajna? Skoro se desilo da je neko hackao account na eBayu i oglasio prodaju samsonite kofera za jedno 10% cijene.
A inace no sikiriki, vratice to eBay
Na Paypalu mi i dalje stoji status Pending sa funkcijom Cancel koja ne funkcionise.
Najjednostavnije bi mi bilo da Ebayu posaljem email sa attachmentom, slikama, brojevima, ali umjesto toga moram proci one njihove korake pri cemu je ne znam u koju kategoriju da svrstam ovaj svoj slucaj.
-
behka_i_ljuca
#11454 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jel' nesto sitno ili je veci paket?Mehemed wrote:Baš kao da neko klepa pošiljke...
Special line-YW
- Ductus Holedocus
#11455 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Prije gotovo mjesec dana narucila sam par sitnica sa ebaya. Samo jedna od tih stvarcica ima trackig number pravog formata. Ostali Tn su sami brojevi ? Sta znaci ? Da li je prevara ? I sta dalje ukoliko se stvari ne pojave na adresi na vakat 
- Ductus Holedocus
#11456 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam ko ovo ovako pise 
- skafiskafsnjak
#11457 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Na kojoj stranici pratite posiljke
- Ductus Holedocus
#11458 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
17trackskafiskafsnjak wrote:Na kojoj stranici pratite posiljke
- holowey
#11459 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
http://www.17track.net/en/track?nums=RM735403786CN
wtf? pise da je isporuceno u destination country a vrijeme se poklapa sa vremenom kada je tek primljeno za slanje...ja naravno nisam nista primio, a estimated delivery period je Dec 05, 2016 - Dec 23, 2016... ovo nasa posta nesto muti? na web stranici nase poste je ista informacija da je posiljka isporucena
a vrijeme isporuke se poklapa sa vremenom kada je tek poslana iz china
wtf? pise da je isporuceno u destination country a vrijeme se poklapa sa vremenom kada je tek primljeno za slanje...ja naravno nisam nista primio, a estimated delivery period je Dec 05, 2016 - Dec 23, 2016... ovo nasa posta nesto muti? na web stranici nase poste je ista informacija da je posiljka isporucena
- skafiskafsnjak
#11460 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni dao TN, zadnja slova CZ .. i na 17track.net mi izbacuje Cesku postu ....
Vrlo vjerovatno da nije ni poslao nego mi dao bezveze TN ? jer mora biti China post jel tako ?
Vrlo vjerovatno da nije ni poslao nego mi dao bezveze TN ? jer mora biti China post jel tako ?
- Del_Boy1
#11461 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Otkud da samo jednu stavku imaš pod Destination Country

Kod mene ih ima više i još nije gotovo, ima da me
ovi carinici

Kod mene ih ima više i još nije gotovo, ima da me

- holowey
#11462 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nemam pojma...meni je najcudnije to da se primitak poklapa sa slanjem u sekundu...i seller prihvata samo to sto nasa posta kaze "primljeno"Del_Boy1 wrote:Otkud da samo jednu stavku imaš pod Destination Country
Kod mene ih ima više i još nije gotovo, ima da meovi carinici
![]()
-
ke_ma
#11463 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozz..behka_i_ljuca wrote:Ma nisu torbe. Narucivao neku opremu za kucne ljubimce.KvaziExpert wrote:Koji artikl, seller, ako nije tajna? Skoro se desilo da je neko hackao account na eBayu i oglasio prodaju samsonite kofera za jedno 10% cijene.
A inace no sikiriki, vratice to eBay
Na Paypalu mi i dalje stoji status Pending sa funkcijom Cancel koja ne funkcionise.
Najjednostavnije bi mi bilo da Ebayu posaljem email sa attachmentom, slikama, brojevima, ali umjesto toga moram proci one njihove korake pri cemu je ne znam u koju kategoriju da svrstam ovaj svoj slucaj.
Može odgovor na jedno glupo pitanje?
Teški sam početnik što se tiče kupovine preko ebay-a,pa malo čitam kako i šta..
Međutim nigdje ne mogu da vidim da se mogu preko email adrese obratiti ebayu,ima samo telefon..
Meni je poznata jedino ova adresa :[email protected] ,ali ne dobivam nikakva odgovora
Iz tog razloga bih te zamolio da mi to pojasniš..Hvala
- zemomak
#11464 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
To nije ni doslo u BiH, to je samo EDI poruka poslata prema našoj pošti, ja cekam 10ak paketica, svi su vec odavno napustili Kinu, a nema ih kod nas u pošti...sigurno je do naših uhljupa, nedje leži u u skladištu u vrećama...holowey wrote:http://www.17track.net/en/track?nums=RM735403786CN
wtf? pise da je isporuceno u destination country a vrijeme se poklapa sa vremenom kada je tek primljeno za slanje...ja naravno nisam nista primio, a estimated delivery period je Dec 05, 2016 - Dec 23, 2016... ovo nasa posta nesto muti? na web stranici nase poste je ista informacija da je posiljka isporucenaa vrijeme isporuke se poklapa sa vremenom kada je tek poslana iz china
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
- skafiskafsnjak
#11465 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dobio ja neki TN, ukucam tamo, pise Ceska posta, ali nema informacija . Jel moguce da me levati i da je bezze TN stavio ?zemomak wrote:To nije ni doslo u BiH, to je samo EDI poruka poslata prema našoj pošti, ja cekam 10ak paketica, svi su vec odavno napustili Kinu, a nema ih kod nas u pošti...sigurno je do naših uhljupa, nedje leži u u skladištu u vrećama...holowey wrote:http://www.17track.net/en/track?nums=RM735403786CN
wtf? pise da je isporuceno u destination country a vrijeme se poklapa sa vremenom kada je tek primljeno za slanje...ja naravno nisam nista primio, a estimated delivery period je Dec 05, 2016 - Dec 23, 2016... ovo nasa posta nesto muti? na web stranici nase poste je ista informacija da je posiljka isporucenaa vrijeme isporuke se poklapa sa vremenom kada je tek poslana iz china
zar ne bi trebalo da stoji China post ...
- zemomak
#11466 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Moguce je, zamjeni zadnja slova za CN...koliko mi je poznato, a narucujem od kineza robu vec dvije godine, znaci nikad mi niko nista nije poslao nit nudio usluge ceske pošte...
-
zippoo87
#11467 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i ja cekam dva paketa sa ebaya
jedan je prebacio mjesec dana a drugi je od 29.11.
najgore je sto su oboje misevi a trebaju mi kao oci u glavi
definitivno se nesto cudno desava u posti ili na carini
jedan je prebacio mjesec dana a drugi je od 29.11.
najgore je sto su oboje misevi a trebaju mi kao oci u glavi
definitivno se nesto cudno desava u posti ili na carini
- skafiskafsnjak
#11468 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ma imao sam situaciju ...zemomak wrote:Moguce je, zamjeni zadnja slova za CN...koliko mi je poznato, a narucujem od kineza robu vec dvije godine, znaci nikad mi niko nista nije poslao nit nudio usluge ceske pošte...
Ja narucim stvar navecer... sve ok. Ujutro otvorim, da vidim jel poslao ... ja otvorim , kad tamo pise Does not ship to BiH . Slao poruke liku, ne javlja se ... Kontaktiro support svasta nesto. MOram cekati onaj rok da otvorim case, mater im jebem glupu.
Kad drugi dan, lik oznacio kao poslano i stavio taj TN.... nije on to poslao, samo et stavio da jes..pa kad prodje 45 dana , da se ja zalim i da odradi refund ... Jebote ebay i kinezi glupi
- Del_Boy1
#11469 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne mora da znači da te neko zeza, treba proći nekoliko dana prije nego se pošiljka pojavi na stranicama za praćenje, evo meni je za zadnji artikal trebalo 4 dana da se bilo kakva informacija pojavi, nije bitno kojom ti poštom šalju, ne mora biti Kineska pošta ako se šalje iz Kine. Kod mene je nejčešće PostNL u pitanju.skafiskafsnjak wrote:Dobio ja neki TN, ukucam tamo, pise Ceska posta, ali nema informacija . Jel moguce da me levati i da je bezze TN stavio ?zemomak wrote:To nije ni doslo u BiH, to je samo EDI poruka poslata prema našoj pošti, ja cekam 10ak paketica, svi su vec odavno napustili Kinu, a nema ih kod nas u pošti...sigurno je do naših uhljupa, nedje leži u u skladištu u vrećama...holowey wrote:http://www.17track.net/en/track?nums=RM735403786CN
zar ne bi trebalo da stoji China post ...
- zemomak
#11470 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja nemam iskustvo sa ebayom, narucujem uglavnom allieexpress, banggood i gearbest...
- skafiskafsnjak
#11471 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
u postu iznad sam objasnio situaciju ..pa rekoh mozda je zbog toga.Del_Boy1 wrote:
Ne mora da znači da te neko zeza, treba proći nekoliko dana prije nego se pošiljka pojavi na stranicama za praćenje, evo meni je za zadnji artikal trebalo 4 dana da se bilo kakva informacija pojavi, nije bitno kojom ti poštom šalju, ne mora biti Kineska pošta ako se šalje iz Kine. Kod mene je nejčešće PostNL u pitanju.
A to sam pitao, znaci ne mora biti china post ... mah sacekat cu , svakako mi je cekati ... sta god da se desi. Ali znam da cu mu spucat negativni feedback nakon 7 dana ...jer je to rok za neutralan ili negativan ...
- Del_Boy1
#11472 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo moj primjerskafiskafsnjak wrote:u postu iznad sam objasnio situaciju ..pa rekoh mozda je zbog toga.Del_Boy1 wrote:
Ne mora da znači da te neko zeza, treba proći nekoliko dana prije nego se pošiljka pojavi na stranicama za praćenje, evo meni je za zadnji artikal trebalo 4 dana da se bilo kakva informacija pojavi, nije bitno kojom ti poštom šalju, ne mora biti Kineska pošta ako se šalje iz Kine. Kod mene je nejčešće PostNL u pitanju.
A to sam pitao, znaci ne mora biti china post ... mah sacekat cu , svakako mi je cekati ... sta god da se desi. Ali znam da cu mu spucat negativni feedback nakon 7 dana ...jer je to rok za neutralan ili negativan ...
Platio 22.11.2016, poslali mi artikal 24.11 i dobio TN taj dan, a tek se 28.11 pojavio na stranici za praćenje, do tada stalno izbacivalo da provjerim sa pošiljaocem i da tog broja nema.
- skafiskafsnjak
#11473 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pa et meni je sutra 4. dan kako je poslao ... pa cemo da vidimo ...Del_Boy1 wrote:Evo moj primjerskafiskafsnjak wrote:u postu iznad sam objasnio situaciju ..pa rekoh mozda je zbog toga.Del_Boy1 wrote:
Platio 22.11.2016, poslali mi artikal 24.11 i dobio TN taj dan, a tek se 28.11 pojavio na stranici za praćenje, do tada stalno izbacivalo da provjerim sa pošiljaocem i da tog broja nema.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#11474 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma sitno, sijalčice za tablice automobila, ne znam sad kolike je dužine i širine ali nije veliko. Ona mi je naručena 01.11.behka_i_ljuca wrote:Jel' nesto sitno ili je veci paket?Mehemed wrote:Baš kao da neko klepa pošiljke...
Special line-YW
Čekam još od 05.11., od 09.11., jednu od 12.11. i jednu od 13.11.(ostale su mlađe), dok je čak predprošle sedmice stigla jedna od 13.11. a prošle jedna od 12.11.
Samo ova od 09.11. je malo veća, ali nije ni ona baš puno velika, sve ostale su baš male, trebale su makar one da stignu kad su već stigle neke. 100% neko nešto muti u BH Pošti.
- O'zone
- Globalni moderator
#11475 Re: RE: Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni se na Bangoodu poslije aktivacije TN isti pojavi na stranicama za praćenje tek nakon sedam dana. Oni taj broj rezervišu a onda šalju kad im ide zbirini transport robe iz skladišta prema pošti. Više me nervira što mi evo sad gledam na 17Track pošiljka izašla AVIO poštom iz Hong Konga 01.12. i još do danas nije nigjde sletjelaskafiskafsnjak wrote:u postu iznad sam objasnio situaciju ..pa rekoh mozda je zbog toga.Del_Boy1 wrote: