Pa valjda jer su oni toliko deklarisali_Reds_ wrote:Vidal89 wrote:I kod mene povecano na moja tv net, samo izgasio upalio modem i to je to
Kako ti je tako dobar upload ??

Moderator: Benq
Druze za pakete u mojaTV upload je 512 koliko sma ja vidio, a kod njega je bolje od toga.
Uh bolje onda da sutim, iskljucit ce mi ovaj upload_Reds_ wrote:un1ted wrote: Druze za pakete u mojaTV upload je 512 koliko sma ja vidio, a kod njega je bolje od toga.

Čini mi se da je na BIHnet-u upload ograničen samo DSLAM profilom, ne i na radiusu. Ako na DSLAM-u za Upstream puste recimo 800 Kbps, možeš takav upload i imat. Vjerovatno je to u pitanju, iceman nek potvrdi ili demantuje._Reds_ wrote:Druze za pakete u mojaTV upload je 512 koliko sma ja vidio, a kod njega je bolje od toga.

to je on i pisao prije koji danHalcyon wrote:Čini mi se da je na BIHnet-u upload ograničen samo DSLAM profilom, ne i na radiusu. Ako na DSLAM-u za Upstream puste recimo 800 Kbps, možeš takav upload i imat. Vjerovatno je to u pitanju, iceman nek potvrdi ili demantuje._Reds_ wrote:Druze za pakete u mojaTV upload je 512 koliko sma ja vidio, a kod njega je bolje od toga.
Onda nije fer nikako da neko ima 0.45 uploada, a nego 0.86, ali hajd, bolje i ovo nego sto je bilo.anonimnaosoba wrote:to je on i pisao prije koji danHalcyon wrote:Čini mi se da je na BIHnet-u upload ograničen samo DSLAM profilom, ne i na radiusu. Ako na DSLAM-u za Upstream puste recimo 800 Kbps, možeš takav upload i imat. Vjerovatno je to u pitanju, iceman nek potvrdi ili demantuje._Reds_ wrote:Druze za pakete u mojaTV upload je 512 koliko sma ja vidio, a kod njega je bolje od toga.
Upload ti tu ne igra ulogu.irac300 wrote:Malo je off, al' ipak da pitam. Može li mi neko odgovoriti kada mi povećaju brzinu na 5 Mb (nisu mi još)hoću li onda moći gledati HD utakmice preko sopcast linkova? I koliko je za to bitan upload, jer će mi on i dalje biti mizeran?
Hvala na odgovoru. Ja dosad preko sopcasta nisam mogao gledati HD linkove, tj. mogao sam ali mrznu svakih par sekundi. A pitao sam za upload, jer sopcast funkcioniše na principu P2P sistemu, pa me zato zanimalo hoće li imati uticaja ako je slab upload.van helsing wrote:Upload ti tu ne igra ulogu.irac300 wrote:Malo je off, al' ipak da pitam. Može li mi neko odgovoriti kada mi povećaju brzinu na 5 Mb (nisu mi još)hoću li onda moći gledati HD utakmice preko sopcast linkova? I koliko je za to bitan upload, jer će mi on i dalje biti mizeran?
Mislim da bi trebalo sa tom brzinom da mozes,opet nisam siguran.
Ja sam vrtio HD filmove preko xbmc sa brzinom cca 1,6-1,8. To je ona brzina na usluzi MojaTv .
Tapatalk 2

MPEG6 B-)Lud i ponosan wrote: Kakav li je to HD sa brzinom od 1,6 - 1,8?
Otkud monter to znavan helsing wrote:E vidis @irac,to nisam znao za sopcast,jer ga ne rabim,zato izvinjenje.
Alibeg,jesi siguran da nije do tebe,prema prici montera sa kojima sam pio kafu,Ilidza je jos juce oko 15h "zavrsena".
Sad,koliko su oni obavjesteni ne znam..
Tapatalk 2
Riješenje: SWYPE Tastatura! Iste probleme imao sa kucanjem, otkad sam swype flešao na fon preporodio se!iceman2010 wrote:Otkud monter to znavan helsing wrote:E vidis @irac,to nisam znao za sopcast,jer ga ne rabim,zato izvinjenje.
Alibeg,jesi siguran da nije do tebe,prema prici montera sa kojima sam pio kafu,Ilidza je jos juce oko 15h "zavrsena".
Sad,koliko su oni obavjesteni ne znam..
Tapatalk 2nije ilidza zavrsena. Kao sto sam rekao, sve sto nije bice u toku sljedece sedmice (do petka).
Za upload sam vec pisao. Tacno je da je ograniceno samo na dslam-u. Nisu svi dobili iste profile. Zavisno od procjene stanja mreze (za citav razdjelnik recimo) postavljani su profili sa razlicitim vrijednostima za upstream. Objasnicu kasnije kad budem za racunarom detaljnije. Pravo gadno kucati sa mobitela. Vise volim da kucam dok stoji uspravno, ali onda puno grijesim pa sebi od kucanja napravim patnju
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Ako će ti pomoći, mogu ti reći da sam sa netflat 4 bez problema gledao sopcast 2000 kbps.. To se može nazvati HD (ja mislim), a vidjet ću da li će sa novom brzinom moći raditi likovi od 4000 kbps (na Sopcastu do sada nisam vidio veće od tih).irac300 wrote:Hvala na odgovoru. Ja dosad preko sopcasta nisam mogao gledati HD linkove, tj. mogao sam ali mrznu svakih par sekundi. A pitao sam za upload, jer sopcast funkcioniše na principu P2P sistemu, pa me zato zanimalo hoće li imati uticaja ako je slab upload.van helsing wrote:Upload ti tu ne igra ulogu.irac300 wrote:Malo je off, al' ipak da pitam. Može li mi neko odgovoriti kada mi povećaju brzinu na 5 Mb (nisu mi još)hoću li onda moći gledati HD utakmice preko sopcast linkova? I koliko je za to bitan upload, jer će mi on i dalje biti mizeran?
Mislim da bi trebalo sa tom brzinom da mozes,opet nisam siguran.
Ja sam vrtio HD filmove preko xbmc sa brzinom cca 1,6-1,8. To je ona brzina na usluzi MojaTv .
Tapatalk 2
e vidiš meni na speedtestu je 8,6 a download mi ovdje sa internet download mnegerom 1 MBTheWatcher wrote:testirajte![]()
http://www.thinkbroadband.com/download.html
meni na speedtest ide preko 10 download ovde ide malo preko 6
e jbgbeatfreak wrote:e vidiš meni na speedtestu je 8,6 a download mi ovdje sa internet download mnegerom 1 MBTheWatcher wrote:testirajte![]()
an na torentu isto 1 MB ,valjda će do sredine mejseca biti deklarisana brzina od 10 Mbs tako je bilo i prošli put kad su povečavali biloTheWatcher wrote:e jbgbeatfreak wrote:e vidiš meni na speedtestu je 8,6 a download mi ovdje sa internet download mnegerom 1 MBTheWatcher wrote:testirajte![]()