Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
nosara

#11451 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

palermo wrote:
buzzer wrote:ko diskusiji na ovom forumu ne pristupa kao mjerenju duzine (intelektualnog) spolovila, taj primjecuje izvjesnu razliku izmedju pedjinog izraza "antilagumdzija" i "antisdp" i (cini se zlonamjerne) interpretacije po kojoj pedja u nacistickom stilu "hrache" (ponovo termin svojstven diskuntantima alergicnim na argumente) bivse sdp-ovce.
jal kompleksi, jal dodatna zarada... :?
ja sam razumio da je pedja zadovoljan cinjenicom da za ns glasaju ljudi kojima politicku orjentaciju ne kroji kontriranje sdp-u, nego vlastiti mozak/osjecaji/ideje/nazori... pa ako i od sdp-a dodje nesto dobro moze se prihvatiti, unatoc cinjeninci da je ta stranka definitivno zaglibila.
Pa i ta tvoja interpretacija Peđine izjave (koja moram priznatii meni izgleda logično,i sklon sam joj povjerovati) opet suštinski ništa ne mijenja na stvari. Jer, opet,postoje oni koji imaju vlastiti mozak/uvjerenja,osjećaje (to su , naravno glasači NS)i ovi drugi koji glasaju valjda samo iz inata,bez mozga,bez uvjerenja,....onako..što bi se reklo,kako im se digne...

Kako li se ovakvi stavovi zovu, da mi je samo znati...
Koji se iskreni ljevicar ne bi primio na Pedjinu izjavu da je od ns vise lijevo jedino bader-majnhof...? :D
cyprus

#11452 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by cyprus »

KvaziExpert wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ima tu jos naopakih izjava. Tvoja nesudjena nacelnica jucer na FB napisa kako bi ona zabranila da se socijalni slucajevi stavljaju na kandidatske liste, valjda da ne bi previse zinuli na pausale itd.
Znaci, politikom se samo oni dobrostojeci smiju baviti?

S obzirom na jucerasnju Pedjinu izjavu o vlastitom kokuzluku, jel to treba znaciti da ni on, ko kokuz, u sljedecem mandatu nece moci biti kandidat ispred NS?
Jel' to ova izjava?
Razmisljam o ideji neplacenih opcinskih vijecnika i vijecnica, sto je slucaj u mnogim drzavama. Konkretno u BiH bi ta mjera uvela neophodnu dozu ozbiljnosti i kvaliteta u proces formiranja listi koje u tom slucaju ne bi morale biti neminovno stranacke (sto bi ucinilo proces odlucivanja unutar vijeca vise ekspertskim a manje stranackim), smanjilo bi postojeci ogroman broj kandidata i kandidatkinja, te ohrabrilo ljude uspjesne u domenima relevantnim za opcinske poslove, nadleznosti i strateske ciljeve, da izdvoje malo vremena jednom mjesecno za dobrobit zajednice u kojoj zive (sto bi mogla postati stvar prestiza, naravno, u mojoj glavi gdje se volonterski doprinos razvoju zajednice smatra prestiznim). Te bi se, naravno, ustedjela ogromna kolicina novca, odnosno preusmjerila u prioritetne oblasti.
Meni ovo djeluje OK. Fakat kod nas je većini paušal motiv br.1 Jedan sa liste otvoreno kaže: "Jarane, mandat u OV ti je golf šestica nov" :mrgreen:
I ja se slažem sa idejom... Pitam se koliko bi od ovih 30 000 kandidata prihvatilo kandidaturu i pod tim uslovima :oops:
buzzer

#11453 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by buzzer »

palermo wrote:
buzzer wrote:ko diskusiji na ovom forumu ne pristupa kao mjerenju duzine (intelektualnog) spolovila, taj primjecuje izvjesnu razliku izmedju pedjinog izraza "antilagumdzija" i "antisdp" i (cini se zlonamjerne) interpretacije po kojoj pedja u nacistickom stilu "hrache" (ponovo termin svojstven diskuntantima alergicnim na argumente) bivse sdp-ovce.
jal kompleksi, jal dodatna zarada... :?
ja sam razumio da je pedja zadovoljan cinjenicom da za ns glasaju ljudi kojima politicku orjentaciju ne kroji kontriranje sdp-u, nego vlastiti mozak/osjecaji/ideje/nazori... pa ako i od sdp-a dodje nesto dobro moze se prihvatiti, unatoc cinjeninci da je ta stranka definitivno zaglibila.
Pa i ta tvoja interpretacija Peđine izjave (koja moram priznatii meni izgleda logično,i sklon sam joj povjerovati) opet suštinski ništa ne mijenja na stvari. Jer, opet,postoje oni koji imaju vlastiti mozak/uvjerenja,osjećaje (to su , naravno glasači NS)i ovi drugi koji glasaju valjda samo iz inata,bez mozga,bez uvjerenja,....onako..što bi se reklo,kako im se digne...

Kako li se ovakvi stavovi zovu, da mi je samo znati...
naravno da mjenja. ns preferira glasace koji za nju glasaju zbog toga sto se slazu sa njenom politikom i nacinom djelovanja, dakle one koji su za- nasu stranku, a ne one koji za nasu stranku glasaju (samo) da budu anti-sdp, ili anti-lagumdzija.
interpretacije kao: "zabranjeno za ___________ i __________" su zlonamjerne. ocigledno danisovo pogresno parkiranje mopeda nije dovoljno za jednu kvalitetnu, posluzicu se nosarinim izrazom, hrakachinu.
palermo

#11454 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

buzzer wrote: naravno da mjenja. ns preferira glasace koji za nju glasaju zbog toga sto se slazu sa njenom politikom i nacinom djelovanja, dakle one koji su za- nasu stranku, a ne one koji za nasu stranku glasaju (samo) da budu anti-sdp, ili anti-lagumdzija.
interpretacije kao: "zabranjeno za ___________ i __________" su zlonamjerne. ocigledno danisovo pogresno parkiranje mopeda nije dovoljno za jednu kvalitetnu, posluzicu se nosarinim izrazom, hrakachinu.
Ma ok, vaš odabir.....meni malo dosadilo isto ponavljati....
ultima_palabra

#11455 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Šta uopšte znači "preferirati glasače"? Stranka je kao i kompanija, predstavi svoj program biraču (kupcu) i onda ON vrši odabir. Naravno, ako NS misli raditi kao stranka, a ne kao neki ekskluzivni klub pametnih, bogatih, lijepih itd...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11456 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

cyprus wrote:
I ja se slažem sa idejom... Pitam se koliko bi od ovih 30 000 kandidata prihvatilo kandidaturu i pod tim uslovima :oops:
Odlicna ideja, ako si nezaposlen, ne mozes se kandidovati...jer ne mozes zivjeti od have

Najvolem lijepo upakovanu diskriminaciju
palermo

#11457 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Šta uopšte znači "preferirati glasače"? Stranka je kao i kompanija, predstavi svoj program biraču (kupcu) i onda ON vrši odabir. Naravno, ako NS misli raditi kao stranka, a ne kao neki ekskluzivni klub pametnih, bogatih, lijepih itd...
Bojim se da džaba krečiš.....
nosara

#11458 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

palermo wrote:
buzzer wrote: naravno da mjenja. ns preferira glasace koji za nju glasaju zbog toga sto se slazu sa njenom politikom i nacinom djelovanja, dakle one koji su za- nasu stranku, a ne one koji za nasu stranku glasaju (samo) da budu anti-sdp, ili anti-lagumdzija.
Ma ok, vaš odabir.....meni malo dosadilo isto ponavljati....
Meni nije...

Dakle, Kojovic je, naprotiv, pozivao razocarane da ne dozvole da ih depra sjebe, da se odupru beznadju i cinizmu blablabla i da izadju na izbore i glasaju, ako vec ne za ns, onda za bilo koga drugog...

Nakon izbora dobijemo tumacenje izbornog rezultata ns koje je bi u udzbenike moglo pod "vrhunski cinizam", kao, eto, "niste glasali za nas u vecem broju, ko vas jebe, ionako niste nasa ciljna grupa", bez obzira na to sto je, ubijedjen sam u to, najveci broj glasaca ns upravo iz reda ovih "razocaranih bivsih", jer sumnjam da kandidati ns imaju ovoliko rodbine i prijatelja... :D
Corto Maltese

#11459 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:Šta uopšte znači "preferirati glasače"? Stranka je kao i kompanija, predstavi svoj program biraču (kupcu) i onda ON vrši odabir. Naravno, ako NS misli raditi kao stranka, a ne kao neki ekskluzivni klub pametnih, bogatih, lijepih itd...
Ovo je kopernikanski preokret i zaista jedinstvena pojava na svjetskoj političkoj sceni- stranka koja bi da bira glasače!
Mijenjam prijedlog u: "Zabranjen ulaz....a, ...a i nepreferiranim glasačima!"
Last edited by Corto Maltese on 11/10/2012 11:46, edited 1 time in total.
buzzer

#11460 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by buzzer »

znaci imati ciljnu grupu i biti odgovoran prema istoj. dakle ne lagati u kampanji kako ces se za lagati za covjeka, pa da covjek nakon sto te izabere skonta da se ti zalazes za svog covjeka. politicka farsa u bih vrvi od laznih obecanja politicara. ns, kako ja shvatam, pokusava to promjeniti, nudi ono sto stvarno namjerava (pokusati) implementirati.
neki tu vide elitizam, neki odgovornost, a neki samo kake, kako bi se osjecali superiorni...
Pedja Kojovic

#11461 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

Drago mi je da ste precizno formulisali razliku koja je uzrok naseg uzajmnog nerazumjevanja.
Naime,Nasa stranka nije biznis kompanija i nece se nikada ponasati kao kompanija/korporacija.
Nasa stranka je politicka organizacija kojaima svoju ideologiju,viziju zemlje i odnosa drzaveprema njenim gradjanima.

Podsjetilo me to na nekoliko slucajeva, kada su nam kolege iz stranaka koje sebe dozivljavaju kao kompanje/korporacije, savjetovali da ne izlazimo u javnost sa odredjenim stavovima, koji su po njima bili "potpuno ispravni", ali "narod je glup, nece shvatit" ili "nisu nasi ljudi jos na tom nivou"(???).

O tome sam pisao ranije, a ovdje sazimam po sjecanju...
Lideri stranaka, licno, ne misle u skladu sa onim sto stranke koje vode zastupaju.
Oni svoje stranke posmatraju kao proizvod koji treba oblikovati ne prema ideji nego prema zakonima marketinga i trzista koji ce im obezbjediti najveci komad glasackog trzista. Sta se dogodi kada se politicka organizacija ponasa na takav nacin najjasnije se vidi na primjeru RS-a, odnosno, Dodika.
Pisao sam, takodje, samo par stranica ranije, i o tome sta se dogodi kada stranka "razlicitoj publici, prica razlicite(oprecne) price".
A sta se dogodi kada stranka u svom programu govori jedno, a u praksi radi drugo (suprotno) smo imali prilike vidjeti u ove dvije posljednje godine.

p.k.
nosara

#11462 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

buzzer wrote:
znaci imati ciljnu grupu i biti odgovoran prema istoj. dakle ne lagati u kampanji kako ces se za lagati za covjeka, pa da covjek nakon sto te izabere skonta da se ti zalazes za svog covjeka. politicka farsa u bih vrvi od laznih obecanja politicara. ns, kako ja shvatam, pokusava to promjeniti, nudi ono sto stvarno namjerava (pokusati) implementirati.
neki tu vide elitizam, neki odgovornost, a neki samo kake, kako bi se osjecali superiorni...
Upravo to su cinili...
nosara

#11463 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote: A sta se dogodi kada stranka u svom programu govori jedno, a u praksi radi drugo (suprotno) smo imali prilike vidjeti u ove dvije posljednje godine.

p.k.
Zaista... I vrijeme je da s tim prestanete, zarad buducnosti... :D
ultima_palabra

#11464 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Pedja Kojovic wrote:ultima palabra

Drago mi je da ste precizno formulisali razliku koja je uzrok naseg uzajmnog nerazumjevanja.
Naime,Nasa stranka nije biznis kompanija i nece se nikada ponasati kao kompanija/korporacija.
Nasa stranka je politicka organizacija kojaima svoju ideologiju,viziju zemlje i odnosa drzaveprema njenim gradjanima.

Podsjetilo me to na nekoliko slucajeva, kada su nam kolege iz stranaka koje sebe dozivljavaju kao kompanje/korporacije, savjetovali da ne izlazimo u javnost sa odredjenim stavovima, koji su po njima bili "potpuno ispravni", ali "narod je glup, nece shvatit" ili "nisu nasi ljudi jos na tom nivou"(???).

O tome sam pisao ranije, a ovdje sazimam po sjecanju...
Lideri stranaka, licno, ne misle u skladu sa onim sto stranke koje vode zastupaju.
Oni svoje stranke posmatraju kao proizvod koji treba oblikovati ne prema ideji nego prema zakonima marketinga i trzista koji ce im obezbjediti najveci komad glasackog trzista. Sta se dogodi kada se politicka organizacija ponasa na takav nacin najjasnije se vidi na primjeru RS-a, odnosno, Dodika.
Pisao sam, takodje, samo par stranica ranije, i o tome sta se dogodi kada stranka "razlicitoj publici, prica razlicite(oprecne) price".
A sta se dogodi kada stranka u svom programu govori jedno, a u praksi radi drugo (suprotno) smo imali prilike vidjeti u ove dvije posljednje godine.

p.k.
Ne mislim da se trebate upuštati u trku za "profitom". Ali jednostavno, politika je takva rabota da se treba boriti za svakog glasača i nikoga a priori ne isključivati. Inače ćete zauvijek ostati na ovom nivou, a vjerujem da to ne želite.

Ako primjenimo paralelu sa kompanijom, onda treba povećati broj kupaca a ostati vjeran svojoj viziji i misiji. Ako odemo na umjetnost, postati popularan a ostati svoj.

To naravno nije jednostavno, zato su vrlo rijetki oni koji to uspiju.
buzzer

#11465 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by buzzer »

nosara wrote: Dakle, Kojovic je, naprotiv, pozivao razocarane da ne dozvole da ih depra sjebe, da se odupru beznadju i cinizmu blablabla i da izadju na izbore i glasaju, ako vec ne za ns, onda za bilo koga drugog...

Nakon izbora dobijemo tumacenje izbornog rezultata ns koje je bi u udzbenike moglo pod "vrhunski cinizam", kao, eto, "niste glasali za nas u vecem broju, ko vas jebe, ionako niste nasa ciljna grupa", bez obzira na to sto je, ubijedjen sam u to, najveci broj glasaca ns upravo iz reda ovih "razocaranih bivsih", jer sumnjam da kandidati ns imaju ovoliko rodbine i prijatelja... :D
lagumdzijini forumski lik- i djelobranitelji i nakon penzionisanja ne napustaju provjerene tehnike diskreditacije/denuncijacije mrskog neprijatelja... :-)
nosara, vraze stari, pedja u citiranom pasusu kaze da je zadovoljan svojim glasacima, drugima se ne obraca.
Pedja Kojovic

#11466 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Za razliku od vas koji ste do sada najmanje 5 puta obznanili kao necete vise gubiti vrijeme na bezveznu, itd.stranku kao sto smo mi ]i kako cete napustiti ovu i u potpunosti se posvetiti drugim temama na forumu - mi smo najpreciznije od svih stranaka iznijeli svoje stavove i o kontraverznim pitanjima i o kontraverznim namjerama na nivou lokalne zajednice(pogledati analize NVO sektora o fokusiranosti stranka na lokalne zajednice u predizbornoj kampanji).
(Sta nacelnici Becirevic, Hadzibajric, Koldzo misle o kocakrnicama u blizini skola, o Q festivalu, o "Dobrovoljackoj", o finansiranju vjerskih zajednica, itd.?)
Pri tome mi ulazemo energiju i vrijeme i radimo na implementaciji onoga sto obecamo, a sve sto vi treba da uradite da ispunite svoja obecanja je da ne kliknete na ovu temu.

Meni licno je, moram priznati, da mi je ta vasa slabost draga, jer bi bez vasih postova ova tema izgubila na kvalitetu, broju postova i stalnom i preciznom podsjecanju zasto smo u Nasoj stranci, a ne u nekoj drugoj.

p.k.
Pedja Kojovic

#11467 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

ultima palabra

Potpuno se slazem sa vasim posljednjim postom.
Upravo tako.

Naravno, moramo to (doci do svojih glasaca) raditi puno bolje nego do sada.
Dosadasnji propusti su jednim dijelom nasa subjektivna greska (neznanje, neiskustvo, itd), a drugim (ja bih rekao vecim)
finansijska i organizaciona limitiranost. Ovo je prva predizborna kampanja koja nas nije zavila u teske dugove i ja vjerujem da cemo 2014. imati daleko bolju i siru kampanju nego sto je bila ova - koja je bila fokusirana velikim dijelom na Sarajevo.

p.k.
pemanapemani

#11468 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by pemanapemani »

Peđa, shvatam šta ste željeli reći.

Problem je u tome što se prosječan čovjek uhvati za najdelikatniju i najglasnije interpretiranu rečenicu u tekstu. Ne mislim da ste je Vi "najglasnije" interpretirali, nego je to tako shvaćeno kod većine građana.

Mislim da NS ima budućnost ako se počne obraćati svim slojevima društva, pa čak i onima koji kukaju za SDP-om. Morate to uraditi da bi mogli prezentirati ono za šta se zalažete. Vi nemate oraha u džepu i tu ste u prednosti nad "etabliranim" strankama, ali nemate ni kredita na koji bi se mogli vaditi kada neko iz NS napravi grešku, pogrešno se izrazi, iznese svoje mišljenje sa kojim se ne slaže 95% populacije.

Slažem se sa onim što je napisao kolega @ultima.

Stvarno ne želim pametovati, ovo je samo moje mišljenje.

Pozdrav.
nosara

#11469 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Za razliku od vas koji ste do sada najmanje 5 puta obznanili kao necete vise gubiti vrijeme na bezveznu, itd.stranku kao sto smo mi ]i kako cete napustiti ovu i u potpunosti se posvetiti drugim temama na forumu - mi smo najpreciznije od svih stranaka iznijeli svoje stavove i o kontraverznim pitanjima i o kontraverznim namjerama na nivou lokalne zajednice(pogledati analize NVO sektora o fokusiranosti stranka na lokalne zajednice u predizbornoj kampanji).
(Sta nacelnici Becirevic, Hadzibajric, Koldzo misle o kocakrnicama u blizini skola, o Q festivalu, o "Dobrovoljackoj", o finansiranju vjerskih zajednica, itd.?)
Pri tome mi ulazemo energiju i vrijeme i radimo na implementaciji onoga sto obecamo, a sve sto vi treba da uradite da ispunite svoja obecanja je da ne kliknete na ovu temu.

Meni licno je, moram priznati, da mi je ta vasa slabost draga, jer bi bez vasih postova ova tema izgubila na kvalitetu, broju postova i stalnom i preciznom podsjecanju zasto smo u Nasoj stranci, a ne u nekoj drugoj.

p.k.
Nikad nisam obecao nista slicno, a i kako bih, ovdje je najbolji party... :D
buzzer wrote: nosara, vraze stari, pedja u citiranom pasusu kaze da je zadovoljan svojim glasacima, drugima se ne obraca.
Toliko je zadovoljan da ih se, nakon izbora, odrice...? :? Ok... :D
nosara

#11470 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Zar ne bi ovo bilo posteno...?
Forumasi

Kampanja je gotova.
(U ponedjeljak nastavljamo sa nasim diskusijama).
Nadam se da cete tokom sutrasnjeg predizbornog zatisja naci vremena da jos jednom razmislite, ponesto ponovo provjerite i razumom ali i srcem odlucite za koga cete glasati. Vecina vas dobro poznaje nas sistem vlasti i izbornu matematiku tako da ne mislim da je vama potrebno objasnjavati da je neizlazak na izbore prepustanje vaseg prava drugima da odlucuju u vase ime.

Izadjite na izbore, glasajte za one koje su vam vrijednosno ili programski najblizi, ponistite glasacki listic, dakle izadjite i uradite sta god vam savjest nalaze, ali izadjite i glasajte.

Izbori nisu trka i glasanje nije kladjenje na pobjednika nego demokratsko pravo da iskazete svoje politicko uvjerenje.
Neka vjeca, skupstine i parlamenti reflektuju politicka uvjerenja stanovnistva koje ih je izabralo.

Inace, drago bi mi bilo da rezultati pokazu da "antiLagumdzija" i "antiSDP" glasaci - barem velikom vecinom - nisu nama nego SDU dali glasove. Kada ti takvi clanovi inflitriraju stranku to ti je kao da se zabavljas sa curom koja ti stalno prica o svom bivsem momku.

pozdrav
pedja
Corto Maltese

#11471 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

buzzer wrote:pedja u citiranom pasusu kaze da je zadovoljan svojim glasacima, drugima se ne obraca.
Ne kontam jesmo li čitali istu izjavu, jer sa mnom očito nije zadovoljan? Bio bi red da mi je to nezadovoljstvo unaprijed sugerirano, na način koji je Nosara gore predložio.
Mada, i dalje bih cijenio ukoliko bi se Lejla i Dina izjasnile po ovom pitanju. Već neko vrijeme ne glasam za stranke kao bogom dane, nego za osobe (koje su, gotovo redovno, na stranačkim listama)
kamen spoticanja

#11472 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kamen spoticanja »

Pedja Kojovic wrote: ***

U petak, pred izbore, onima koji su dosli na dzumu, se sa govornica otvoreno sugerise da pravi muslimani glasaju za SDA. Osim, ako ne zele da nakon preseljenja zavrse u dzehenemu.
Sretnem nakon izbora jednog kolegu iz SDA.
Osjecam, kazem mu, da bih ti - bez obzira sta mislim o tvojoj stranci - trebao cestitati, ali onda pomislim na to da se otvoreno hvalite kako ste izbore dobili dzematile, kako ste u svoju funkciju stavili islamsku zajednicu i znam da cete joj to morati platiti iz budzetskih para, i zato necu.

*
p.k.
:roll: :-) pedja pedja...
ibretio sam se odkud josip dujmovic s vama...sad se vise ne ibretim...tako da onih 400tinjak glasova u zenici i nije los rezultat :wink:
madner

#11473 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ja ipak mislim da bi vi fino trebali pristupiti svi SDPu :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11474 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

madner wrote:Ja ipak mislim da bi vi fino trebali pristupiti svi SDPu :D
SDP-u ne trebaju antiNSovci :lol:
VjecitiStudent

#11475 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ima tu jos naopakih izjava. Tvoja nesudjena nacelnica jucer na FB napisa kako bi ona zabranila da se socijalni slucajevi stavljaju na kandidatske liste, valjda da ne bi previse zinuli na pausale itd.
Znaci, politikom se samo oni dobrostojeci smiju baviti?

S obzirom na jucerasnju Pedjinu izjavu o vlastitom kokuzluku, jel to treba znaciti da ni on, ko kokuz, u sljedecem mandatu nece moci biti kandidat ispred NS?
:shock:

Ja nemam nalog na fejsu, daj screen ako mozes... Dakle, socijal-liberali do jaja... :roll:

Pedja, moze li nize...? :D
Evo ga

Image

Elem, neka sutrasnja stranka nezaposlenih ce morati naci nekog dobrostojeceg da ih predstavlja.

Jos je starim Grcima bilo poznato da se politikom iz uvjerenja mogu baviti samo oni koji se ne moraju baviti vlastitom egzistencijom, sto su oni elegantno rjesavali posjedovanjem dovoljnog broja robova.

Profile NS-a za 2014. je socijalno-liberalno-robovlasnicka stranka?

I ovo sve izvali savjetnica Centra za ljudska prava .... :-)
Locked