BH vojna industrija i naoruzanje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Vojna industrija BiH

Treba se razvijati prvenstveno radi ekonomskih razloga
399
31%
Treba se razvijati prvenstveno radi sigurnosnih razloga
781
60%
Ne treba da se razvija jer rat je zlo
77
6%
Nemam stav
11
1%
Briga me
39
3%

Total votes: 1307

Opetja033

#11451 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Opetja033 »

155_mm wrote: 25/03/2020 07:48 @muhafuca
imas li ti neki post na ovom forumu iz kojeg se jasno vidi da si protiv odrzavanja corona party u IGMAN-u ali prije odrzavanja iste? bar saHat prije odrzavanja. hvala u naprijed!
A je li on ili bilo ko drugi, van Igmana i Vlade FBiH, zaduženn za dernek? Njegova odgovornost da razmišlja o tome ili onih koji to organizuju?
Evo kako izgleda kada neko prati situaciju:

N/FSBiH:
10.03. donesena odluka da se utakmice igraju bez gledalaca.
12.03. Otkazana sva takmičenja.

09.03. Donesene naredbe KZ Vlade FBiH koje se, između ostalog, ticu i javnih okupljanja.

KO SDA KS otkazala svoju sjednicu radi corone.

I sada poredis idiotizam, bahatost, bezobrazluk i bezobzirnost odgovornih odgovornih za dernek sa time sta neki forumaš - koji nema veze ni sa NI ni sa Vladom FBiH - jeste ili nije napisao na forumu.
Sta god da je napisao ili nije - nije njegova odgovornost jer nema nikakvih dodirnih tacaka sa dernekom.
155_mm

#11452 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

muhafuca wrote: 25/03/2020 10:50
155_mm wrote: 25/03/2020 08:39 @muhafuca

postoji li jedan takav tvoj post ili ne?
odgovoreno ti je

evo da ja tebe pitam drugo pitanje.

da li ti danas, imenom i prezimenom, osudjujes pocinioca ubbistva ili silovanja koje ce se dogoditi u toku ove godine.

ako ne - zasto ne

ako da - koga - imenom i prezimenom.

to ti je jednako inteligentno pitanje kao i tvoje - dakle da cujem odgovor.
pitanje ti je poprilicno glupo kao i vecina ostalih postova. pojasnjenje: ja ne nezam ko ce koga ubiti ili silovati ove godine a svi smo pa i ti znali za dernek u konjicu prije odrzavanja.

je li ti jos nesto nije jasno?

posljednji pokusaj. imas li post u kojem ukazujes na opasnost odrzavanja derneka u konjicu ili ne? ako imas citiraj ga ili smanji dozivljaj.
muhafuca

#11453 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by muhafuca »

155_mm wrote: 25/03/2020 11:06
muhafuca wrote: 25/03/2020 10:50
155_mm wrote: 25/03/2020 08:39 @muhafuca

postoji li jedan takav tvoj post ili ne?
odgovoreno ti je

evo da ja tebe pitam drugo pitanje.

da li ti danas, imenom i prezimenom, osudjujes pocinioca ubbistva ili silovanja koje ce se dogoditi u toku ove godine.

ako ne - zasto ne

ako da - koga - imenom i prezimenom.

to ti je jednako inteligentno pitanje kao i tvoje - dakle da cujem odgovor.
pitanje ti je poprilicno glupo kao i vecina ostalih postova. pojasnjenje: ja ne nezam ko ce koga ubiti ili silovati ove godine a svi smo pa i ti znali za dernek u konjicu prije odrzavanja.

je li ti jos nesto nije jasno?

posljednji pokusaj. imas li post u kojem ukazujes na opasnost odrzavanja derneka u konjicu ili ne? ako imas citiraj ga ili smanji dozivljaj.
ko ste vi svi sto ste znali da ce se dernek odrzati prije nego je odrzan?

Ima li neka stranica da se prate ti derneci i zakuske ili si ti familijarno povezan sa nekim od ucesnika

pa si znao?

Ja nisam znao a ni vecina stanovnistva BiH nije znala da ce se dernek odrzatiprije nego je odrzan.
dr_Evil

#11454 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

muhafuca wrote: 25/03/2020 10:53
Nike af1 white wrote: 25/03/2020 09:41 Kad sve ovo bude jucer Fadil , direktor i ministar bi trebali zaglaviti dugogodisnje robije jer su hiljade i hiljade ljudi bespotrebno ugrozili svojim nepromisljenim ponasanjem i gladi za slusanjem Hanke i degustiranjem mladih jagnjadi al posto je ovo sda uhljebistan izvlace se da su dohovno povrijedjeni . Tuzno i zalosno pade namjenska bez ispaljenog metka i svi hvalospjevi iz prethodnih godina sad izgledaju smijesno 🙄🙄🙄
Evo mene ljudi ubjedjuju na temi da sa organizatorima i ucesnicima derneka treba ustvari suosjecati

i ne pristajati im na muku, a pogotovo ne pozivati na odgovornost, jer su oni valjda najvece zrtve u svemu ovome ustvari.
Kakve zrtve, to su jedni bahati uhljepi koji misle da im ni grom ne moze nista, sto bi rekao dodo: "jaci smo od sudbine".

Samo da svi radnici budu dobro, i da sto prije prodje, sta drugo. A organizatori moraju krivicno odgovarati za organizovanje skupova u vrijeme pandemije.
155_mm

#11455 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@muhafuca

pa nije ni dzahid znao da direktor slobode iz cacka ima coronu pa ga to ne oslobadja odgovornosti.

"stranica sa dernecima"
Novalić i Džindić na obilježavanju 70. godišnjice kompanije ‘Igman’ iz Konjica
objavljeno 10. mar 2020. u 14:51
http://biznis.ba/novalic-i-dzindic-na-o ... z-konjica/

svi ni koji pratimo namjensku "znamo za te derneke" i ostavi se necije fsmilije. jadno ti je to da jadnije ne moze.
anelsol

#11456 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by anelsol »

Malo su popustili živci. Duži boravak u kući/stanu nekima očigledno škodi.
muhafuca

#11457 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by muhafuca »

155_mm wrote: 25/03/2020 11:47 @muhafuca

pa nije ni dzahid znao da direktor slobode iz cacka ima coronu pa ga to ne oslobadja odgovornosti.

"stranica sa dernecima"

svi ni koji pratimo namjensku "znamo za te derneke" i ostavi se necije fsmilije. jadno ti je to da jadnije ne moze.
aha znaci nije sad "svi smo znali" (sto implicira sve ljude u bosni)

nego "nas veoma mali dio ljudi u BiH koji pratimo namjensku industriju smo znali"

a pitanje je i od vas koliko je znalo da ce se dernek odrzati. nije 100% sigurno.

Sto bar vi niste prijavljivali i zahtjevali da se ne odrzi okupljnje kad ste znali?

Ja sam npr komsiju idiota nagovorio da odgodi kceri vjencanje na pocetku svega ovoga.
dr_Evil

#11458 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

muhafuca wrote: 25/03/2020 12:00

"stranica sa dernecima"

nego "nas veoma mali dio ljudi u BiH koji pratimo namjensku industriju smo znali"

a pitanje je i od vas koliko je znalo da ce se dernek odrzati. nije 100% sigurno.

Sto bar vi niste prijavljivali i zahtjevali da se ne odrzi okupljnje kad ste znali?
Nisam znao, ali evo da jesam, kome prijaviti i od koga traziti?

I jel to moj posao, ili organizatorra?
155_mm

#11459 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

@muhafuca
koliko dugo ti pratis dogadjanja u nasoj namjenskoj industriji?

prije nego kao papagaj ti mene isto pitas da ti odgovorim. ja pratim oko 13 godina.
155_mm

#11460 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

dr_Evil wrote: 25/03/2020 12:03

"stranica sa dernecima"

pa upravo ti cesto guslas kako pijes zajedno sa rajom iz IGMAN-a. a sad kao nisi znao.

oboje ne moze biti istina. laz mogu ali istina ne.
Nike af1 white

#11461 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by Nike af1 white »

Ono kad vidis kakve se stvari pokusavaju opravdati ljudi izbacili pola industrije iz pogona zarazili boga oca poceli ljudi umirati al normalan narod je kriv jer nije im rekao eeeej nemojte derneciti 😎😎😎 :bih: :bih: i onda dodje neko ih pravda neka prave industriju za ne daj boze al ako je takva da padne na koljena sta kad dodje ne daj boze na milost i nemilost ostavljeni biti sa sda levatima 🤮🤮🤮
dr_Evil

#11462 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 25/03/2020 12:09

pa upravo ti cesto guslas kako pijes zajedno sa rajom iz IGMAN-a. a sad kao nisi znao.

Da cesto pijem, cim sam na odmoru. A nisam bio na odmoru vec 4 mjeseca. I ne vidim kakve sad to veze sa pitanjem kome prijaviti, i cija je odgovornost da se brine o tome. U ovoj drzavi kad kradju prijavljujes policija ti kaze da gledas svoj posao, a ne da se zalis da guzonje drze skup (koji je trebalo proslaviti sto bolje, ali ne u ovaj vakat)
anelsol

#11463 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by anelsol »

Nike af1 white wrote: 25/03/2020 12:22 Ono kad vidis kakve se stvari pokusavaju opravdati ljudi izbacili pola industrije iz pogona zarazili boga oca poceli ljudi umirati al normalan narod je kriv jer nije im rekao eeeej nemojte derneciti 😎😎😎 :bih: :bih: i onda dodje neko ih pravda neka prave industriju za ne daj boze al ako je takva da padne na koljena sta kad dodje ne daj boze na milost i nemilost ostavljeni biti sa sda levatima 🤮🤮🤮
Malo smo ubacili i politike, čisto da se nađe.
muhafuca

#11464 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by muhafuca »

155_mm wrote: 25/03/2020 12:06 @muhafuca
koliko dugo ti pratis dogadjanja u nasoj namjenskoj industriji?

prije nego kao papagaj ti mene isto pitas da ti odgovorim. ja pratim oko 13 godina.
jesam ja ijedan komentar dao o namjenskoj industriji?

Ja komentarisem jedan specifican dogadjaj koji se desio i o njemu pricam

i o ucesnicima tog dogadjaja - to sto su oni vezani za namjensku industriju nema nikakve veze.

Isto bih osudjivao organizatore i ucesnike dogadjaja i da su vezani bili za hemijsku industriju

ili industriju zeljeza ili tekstilnu industriju ili bilo koju drugu.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ti si izgleda expert ovdje za nekontanje i glupa pitanje

ili se samo namjerno grbav pravis jer si familijarno ili financijski vezan

za ljude koje ja prozivam na odgovornost sto su nas sve ugrozili svojom bahatoscu.

treceg nema
dr_Evil

#11465 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

anelsol wrote: 25/03/2020 12:50
Nike af1 white wrote: 25/03/2020 12:22 Ono kad vidis kakve se stvari pokusavaju opravdati ljudi izbacili pola industrije iz pogona zarazili boga oca poceli ljudi umirati al normalan narod je kriv jer nije im rekao eeeej nemojte derneciti 😎😎😎 :bih: :bih: i onda dodje neko ih pravda neka prave industriju za ne daj boze al ako je takva da padne na koljena sta kad dodje ne daj boze na milost i nemilost ostavljeni biti sa sda levatima 🤮🤮🤮
Malo smo ubacili i politike, čisto da se nađe.
Pa tesko je reci jel poltiika ili realnost. Moze se reci da je ovo bio mali test spremnosti, i dokaz da je drzava totalno podbacila. Ali i mnogo jace ekonomije od nase su takodjer podbacile, nije da ih pravdam ali tako je
muhafuca

#11466 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by muhafuca »

to kao da vidis nekog da ukrade sto maraka pa dodjes na forum pitat kome cu prijaviti.

pa policiji i nadleznim organima

i javis novinama i novinarima da si prijavio to i to policiji

cisto da ih drze oni odgovornim jer je situacija oko ovog koronavirusa malo ozbiljnija.
155_mm

#11467 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

dr_Evil wrote: 25/03/2020 12:26

Da cesto pijem, cim sam na odmoru. A nisam bio na odmoru vec 4 mjeseca. I ne vidim kakve sad to veze sa pitanjem kome prijaviti, i cija je odgovornost da se brine o tome. U ovoj drzavi kad kradju prijavljujes policija ti kaze da gledas svoj posao, a ne da se zalis da guzonje drze skup (koji je trebalo proslaviti sto bolje, ali ne u ovaj vakat)
pa i nema veze sa "kome prijaviti" nego sa "nisam znao". sad ispada da niko od obicne raje u konjicu nije znao za ovu proslavu. daj smanji te malo.
dr_Evil

#11468 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

muhafuca wrote: 25/03/2020 12:58

to kao da vidis nekog da ukrade sto maraka pa dodjes na forum pitat kome cu prijaviti.

cisto da ih drze oni odgovornim jer je situacija oko ovog koronavirusa malo ozbiljnija.

Tako je, sve treba prijaviti nadleznim organima i poslati u medije. Biti junak masa, a par dana poslije zavrsiti u zatvoru kad ti napakuju.

hmm odakle mi je ono to poznato.. stupid stupid.

De dina ti, ovaj sistem je napravljen tako da mala osoba ne moze nista uraditi. Eventualno mozes dobiti neku svoju licnu satisfakciju da mozes reci, e jesam li vam rekO
dr_Evil

#11469 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

155_mm wrote: 25/03/2020 13:01
dr_Evil wrote: 25/03/2020 12:26

pa i nema veze sa "kome prijaviti" nego sa "nisam znao". sad ispada da niko od obicne raje u konjicu nije znao za ovu proslavu. daj smanji te malo.
Tek se ukljucih, bio sam banovan mjesec dana. Naravno da se znalo, ali ja opet tvrdim nije to niciji posao, i u ovoj drzavi se nista ne moze uraditi. Ja govorim na svom primjeru kad sam prijavio kradju, policija mi hladno rekla gledaj svoj posO
muhafuca

#11470 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by muhafuca »

dr_Evil wrote: 25/03/2020 13:02

Tako je, sve treba prijaviti nadleznim organima i poslati u medije. Biti junak masa, a par dana poslije zavrsiti u zatvoru kad ti napakuju.

De dina ti, ovaj sistem je napravljen tako da mala osoba ne moze nista uraditi. Eventualno mozes dobiti neku svoju licnu satisfakciju da mozes reci, e jesam li vam rekO
nije problem ni to - ako te je strah nemoj ni prijaviti

slazemo se u tome

ali ih barem nemoj braniti ovdje na forumu

kad ih neko ako nista - prozove
dr_Evil

#11471 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

muhafuca wrote: 25/03/2020 13:38
dr_Evil wrote: 25/03/2020 13:02

nije problem ni to - ako te je strah nemoj ni prijaviti

slazemo se u tome

ali ih barem nemoj braniti ovdje na forumu

kad ih neko ako nista - prozove
Mozda sam uletio klizeci u komunikaciju izmedju tebe i 155-ke pa se sve pobrkalo. A sad sam se i ja izgubio ko je sta rekao :D

Uglavnom sto posto sam na strani igmana, i sto posto protiv stranackih uhljeba koji unistavaju ovu drzavu, a ovaj put su u svojoj bahatosti zarazili jedan grad.

Obican "mali" covjek, gleda svoja posla jer je zaokupljen prezivljavanjem, ne moze da prati ko organizuje zdrastvenu bombu u njegovom gradu, a ako i uprati nema kome prijaviti. Ne mozes prijaviti jer oni postavljaju policiju, sudstvo i tuzilastvo, a oni drze i medije. To sam samo htio reci, nema to puno veze sa hrabroscu. Jedino mozes uzeti rafal i pobit ih, ovde je pravda davno zatvorila vrata.
muhafuca

#11472 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by muhafuca »

dr_Evil wrote: 25/03/2020 13:49 Mozda sam uletio klizeci u komunikaciju izmedju tebe i 155-ke pa se sve pobrkalo. A sad sam se i ja izgubio ko je sta rekao :D

Uglavnom sto posto sam na strani igmana, i sto posto protiv stranackih uhljeba koji unistavaju ovu drzavu, a ovaj put su u svojoj bahatosti zarazili jedan grad.

Obican "mali" covjek, gleda svoja posla jer je zaokupljen prezivljavanjem, ne moze da prati ko organizuje zdrastvenu bombu u njegovom gradu, a ako i uprati nema kome prijaviti. Ne mozes prijaviti jer oni postavljaju policiju, sudstvo i tuzilastvo, a oni drze i medije. To sam samo htio reci, nema to puno veze sa hrabroscu. Jedino mozes uzeti rafal i pobit ih, ovde je pravda davno zatvorila vrata.
to stoji sve, ipak je onda nesporazum bio - slazemo se :thumbup:
dr_Evil

#11473 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

Neg da uletim klizeci, sta bi sa onim stotinama miliona dolara ugovorima sta su se potpisali u Americi, 'cel biti ista od toga i zna li se napokon koji je period tih ugovora. Sad na proslavi 1.7 miliona se predstavilo ko veliki uspjeh.
dr_Evil

#11474 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by dr_Evil »

Mazanje ociju za narodne mase:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilas ... /200325166

Neki dan otvorise i protiv Sarajlica, i na kraju pojeo vuk kenjca. Gordana Tadic u oktobru izjavila do kraja godine padaju krupne ribe, i opet nikom nista
155_mm

#11475 Re: BH vojna industrija i naoruzanje

Post by 155_mm »

dr_Evil wrote: 25/03/2020 14:30 Neg da uletim klizeci, sta bi sa onim stotinama miliona dolara ugovorima sta su se potpisali u Americi, 'cel biti ista od toga i zna li se napokon koji je period tih ugovora. Sad na proslavi 1.7 miliona se predstavilo ko veliki uspjeh.
klizac a to tebe zulja ili si stvarno toliko glup da vjerujes da ce neko u ovoj situaciji pisati sta je bilo sa tim ugovorima.

stvarno je tesko procijeniti je li u pitanju prirodno nasledjena glupost ili nesto drugo.
Post Reply