Ja sam nešto slično imao. Desna noga mi tako treperila. Trajalo je dugo, 3-4 mjeseca sigurno. Imao sam osjećaj kao da mi mob vibrira ili da me neko rukom gurka. Otišao doktoru i rekli mi da se dobro naspavam, pošto nisam spavao skoro nikako. I vjeruj da mi je nakon dobrog sna i prestalo.Leon16v wrote:Dokta
Evo da li vam se ikad desilo da misic sam od sebe pocne "skakutati", treperiti, meni se cesto desi na desnoj dojkari i na kvadricepsu desne noge
Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- drunken tiger
#11451 Re: Teretana
-
Mustang1
#11453 Re: Teretana
Imao sam i ja to nedavno, ali samo u nogama, i kad skontam jesam u tom periodu bio nenaspavan 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#11454 Re: Teretana
E pa to mi se i pocelo dešavati, kad sam radio 3-4 noći, do kasno, još vozio, jedva da sam spavao 5 sati 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
-
REMB
#11456 Re: Teretana
Ovo na ovom videu je nenormalno.
Desavalo mi se da prsa zavibriraju al poslije ubitacnog treninga. I procitao sam negdje da je to ko normalno kad misic izlozis velikom soku i naporu...posebno se to desava kod pocetnika.
Desavalo mi se da prsa zavibriraju al poslije ubitacnog treninga. I procitao sam negdje da je to ko normalno kad misic izlozis velikom soku i naporu...posebno se to desava kod pocetnika.
- pirmin
- BAN___KAI
#11458 Re: Teretana
kako vi spavate taj dan kad trenirate?
Znaci treniram oko 3 i legnem oko pola 11, i nemaaa šanse da zaspim. Tako je svaki put kad treniram
Treniram na slobodne dane
Znaci treniram oko 3 i legnem oko pola 11, i nemaaa šanse da zaspim. Tako je svaki put kad treniram
-
Leon16v
#11459 Re: Teretana
Kad sam slobodan i imam vremena, gledam da odspavam 9-10 sati.
Kad radim i imam obaveza, potrudim se 6-7 sati izgurat nekako
Kad radim i imam obaveza, potrudim se 6-7 sati izgurat nekako
- Snake Eyes
#11460 Re: Teretana
Izvini drug ali ti me podsjetiš na ovu scenuBAN___KAI wrote:kako vi spavate taj dan kad trenirate?
https://youtu.be/cNAEwTISqQ4?t=43s
Šalu na stranu, kada sam preumoran i ja imam problem da zaspem.
-
Mustang1
#11461 Re: Teretana
Ovo na videu gore su grcevi, to nije isto kao ono treperenje misica
Ovo se desava meni na bicepsu najcesce kad odradim ruke pa kasnije to vece, ali samo pri zatezanju bicepsa, ne non stop.
- pirmin
-
condy
#11463 Re: Teretana
Nedostatak magnezija u organizmu!Leon16v wrote:Dokta
Evo da li vam se ikad desilo da misic sam od sebe pocne "skakutati", treperiti, meni se cesto desi na desnoj dojkari i na kvadricepsu desne noge
Meni se to dešavalo sa tricepsom. Kad ga žestoko opteretim na treningu, počne mi non-stop treperiti, poprilično živcira.
Uzmi dva šumeća magnezija po 250 mg, samo gledaj da bude neki malo bolji proizvođač, kao npr.Kruger, i razmuti sa čašom vode, i popustiče za pola sata do sat vremena, 100%.
-
Leon16v
#11464 Re: Teretana
Danas sam i uzeo samo sa police ubacio u korpu, i evo Kruger sam pokupio, 20 komada dođe, plavo-bijela kutijacondy wrote:Nedostatak magnezija u organizmu!Leon16v wrote:Dokta
Meni se to dešavalo sa tricepsom. Kad ga žestoko opteretim na treningu, počne mi non-stop treperiti, poprilično živcira.
Uzmi dva šumeća magnezija po 250 mg, samo gledaj da bude neki malo bolji proizvođač, kao npr.Kruger, i razmuti sa čašom vode, i popustiče za pola sata do sat vremena, 100%.
- BAN___KAI
#11465 Re: Teretana
HOwdyyy
Mogu ici 3 puta sedmicno u gym ali za sad idem samo 2 dana pa jer ne znam šta da stavim u taj treci dan. Noge i ramena necu raditi zbog nekig zdravstvenih razloga.
Planirao sam da ubacim fitness dan u taj treci dan samo što ne znam kako bi to funkcionisalo.
Ovako ja radim kad mi je raspored dobar Utorak- BIcepsi, ledja.
Subota-Prsa, tricepsi
Danas sam radio prsa i tricepse pa imam sutra još slobodan dan pa sam kontao raditi fitness. Jel to pametno jer ne bih da mi sjebe napredak dan prije
Mogu ici 3 puta sedmicno u gym ali za sad idem samo 2 dana pa jer ne znam šta da stavim u taj treci dan. Noge i ramena necu raditi zbog nekig zdravstvenih razloga.
Planirao sam da ubacim fitness dan u taj treci dan samo što ne znam kako bi to funkcionisalo.
Subota-Prsa, tricepsi
Danas sam radio prsa i tricepse pa imam sutra još slobodan dan pa sam kontao raditi fitness. Jel to pametno jer ne bih da mi sjebe napredak dan prije
-
Leon16v
#11466 Re: Teretana
Sta podrazumijevaš pod tim fitness
- BAN___KAI
#11467 Re: Teretana
Pa samo trcanje na traciLeon16v wrote:Sta podrazumijevaš pod tim fitness
Neki HiiT program
Pola sata max
-
Leon16v
#11468 Re: Teretana
Kardio trening, sto da ne, sasvim ok
- BAN___KAI
#11469 Re: Teretana
Aha hvalaLeon16v wrote:Kardio trening, sto da ne, sasvim ok
Mislio sam da ce mi to sjebati taj dan oporavka nakon teških vjezbi. Mrtvo dizanje itd.
- ZyzzSar
#11470 Re: Teretana
full body 3x sedmicnoBAN___KAI wrote:HOwdyyy
Subota-Prsa, tricepsi
ili posto kao sta kazes navodno noge ne mozes raditi, onda 3x upper body, ali ne vidim zasto ne bi mogao barem probrati dvije vjezbe za noge
kombiniraj sljedece vjezbe:
push: benc,kosi benc,propadanja(sa tezinama ako mozes); overhand press,dumbell press,landmine press-ove tri kad sredis ramena,il sa laksim kilazama
pull:pullup,chinups,lat masina,veslanje sipkom,veslanje bucicom,seated rows
noge:stif legged deadlift, romanin deadlift, cucanj; ako ne mozes ove onda leg press
izolacija:triceps ekstenzije, skull crushers, biceps(hammer,obicni,reverse), lateralna dizanja, face pulls
uzmes 2push vejzbe,2 pull vjezbe,1 za noge,+ 1/2 izolacije svaki trening
i rotiras
ovim tvojim treningom neces nikakav napredak napraviti, ako treniras radi treninga onda radi sta hoces
visoka frekvencija+progresino povecanje opterecenja je kljuc napredka
- BAN___KAI
#11471 Re: Teretana
A šta misliš da umjesto fitnessa i tvojih vjezbe ponovim vjezbe jednog dana? Npr utorak BIceps/Ledja, Cetvrtak Prsa/tricepsi, i onda BIceps/ ledja opet
Pa onda iduce sedmice rotiram pa da prsa i tricepsi idu dva puta sedmicno?
Nekako mi to izleda zajebano za pratiti
Problem mi je u zglobu ramena. Stalno puca i loše se uklapa ako se tako moze reci pa osjetim svaki trzaj. Ne bih da još više pogoršam
Evo npr danas za prsa sam uradio:
Bench, Kosi Bench, Smitova mašina bench?, mrtvo dizanje, leptir mašina, onda naka mašina što se gura naprijed na fazon bencha, lezeci polozaj leptir sa bucicama.
A tricepse sam radio 2 vjezbe
A mislim da radim sa progresivnim opterecenjem. Radim sve do krajne granice i odmah sam primijetio napredak.
Trudim se da za svaki dio tijela uradim po 4 vjezbe sa 3x7 ponavljanja
Aha nvm mislim da sam skontao
hvala na odg
Pa onda iduce sedmice rotiram pa da prsa i tricepsi idu dva puta sedmicno?
Nekako mi to izleda zajebano za pratiti
Problem mi je u zglobu ramena. Stalno puca i loše se uklapa ako se tako moze reci pa osjetim svaki trzaj. Ne bih da još više pogoršam
Evo npr danas za prsa sam uradio:
Bench, Kosi Bench, Smitova mašina bench?, mrtvo dizanje, leptir mašina, onda naka mašina što se gura naprijed na fazon bencha, lezeci polozaj leptir sa bucicama.
A tricepse sam radio 2 vjezbe
A mislim da radim sa progresivnim opterecenjem. Radim sve do krajne granice i odmah sam primijetio napredak.
Trudim se da za svaki dio tijela uradim po 4 vjezbe sa 3x7 ponavljanja
Aha nvm mislim da sam skontao
hvala na odg
- Kinaski
#11472 Re: Teretana
Nemoj preko 400 mg dnevno, usrat ces se. Provjerenocondy wrote:Nedostatak magnezija u organizmu!Leon16v wrote:Dokta
-
Raptor44
#11474 Re: Teretana
Evo malo priglupo pitanje ali valjda neko može pomoći..
Naime teški sam ektomorf i pritom imam brz metabolizam tako da mi je nevjerojatno teško udebljati i koji gram a da ne govorim kilogram bez pomoći mass gainera.
Pio sam prije jeftine gainere i u biti pomogli bi mi da nakon 20 dana ili mjesec,zavisno koliko sam količinski unosio da udebljam dva do tri kilograma.
Malo sam istraživao na internetu i došao do zaključka da je "Optimum Nutrition Serious Mass" najbolje riješenje za ektomorfa,jedini problem je dosta veća cijena za dosta manju količinu.
S obzirom da sam student i nije mi svejedno odvojiti 80KM za samo osam serviranja što znači da bi ga "stukao" nakon osam dana, zanima me vaše mišljenje da li je to isplativo tj. da li bi već nakon tih osam dana upotrebe gainera i kvalitetne ishrane vidio rezultate u vidu kojeg dobivenog kilograma jer je unos kalorija u ovom gaineru u samo jednom serviranju veći nego li četiri serviranja kod jeftinijih gainera a da ne govorim koliko je veći postotak ugljikohidrata..
Naime teški sam ektomorf i pritom imam brz metabolizam tako da mi je nevjerojatno teško udebljati i koji gram a da ne govorim kilogram bez pomoći mass gainera.
Pio sam prije jeftine gainere i u biti pomogli bi mi da nakon 20 dana ili mjesec,zavisno koliko sam količinski unosio da udebljam dva do tri kilograma.
Malo sam istraživao na internetu i došao do zaključka da je "Optimum Nutrition Serious Mass" najbolje riješenje za ektomorfa,jedini problem je dosta veća cijena za dosta manju količinu.
S obzirom da sam student i nije mi svejedno odvojiti 80KM za samo osam serviranja što znači da bi ga "stukao" nakon osam dana, zanima me vaše mišljenje da li je to isplativo tj. da li bi već nakon tih osam dana upotrebe gainera i kvalitetne ishrane vidio rezultate u vidu kojeg dobivenog kilograma jer je unos kalorija u ovom gaineru u samo jednom serviranju veći nego li četiri serviranja kod jeftinijih gainera a da ne govorim koliko je veći postotak ugljikohidrata..
- Sodom1
#11475 Re: Teretana
Kakvo je to pakovanje öd 8 serviranja ? Jos 80 maraka