nemam pojma, da sam znao da ima spomenuo bih im ga ...holowey wrote:svasta...obicno je biciklima zabranjen ulazak u garazu...sta ce biti sa nextbike standom? i taj je pored alte...ili se to smatra "iza" alte?quarterback wrote:info:
Obezbjedjene alta shopping centra ne dozvoljava parkiranje bicikala u blizini centra pa da vam prenesem tu nevjerovatnu glupost cisto da znate i postedite se naknadnog sokiranja.
Kazu da postoji parking za bicikle na -2 nivou garaze (koji idiot je to smislio) pa ako zelite biciklom do Alte cisto da znate da trebate sa autima zajedno u podzemnu garazu.
Biciklom kroz Sarajevo
-
quarterback
#11451 Re: Biciklom kroz Sarajevo
-
r_faruk
#11452 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ima parking na -2. i ja sam se ibretio neki dan... u svakoj garazi je zabranjen ulaz za Pacikla....
doduse nigdje ne pise da ima parking u podrumu.... ali ima, kod rampe
doduse nigdje ne pise da ima parking u podrumu.... ali ima, kod rampe
- drag_gost
#11453 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dobro, i u Avaz tornju, ima parking zae bicikle, doduse na prvom nivou. Osiguran kamerom. Par puta sam ostavljao, valjda kada naviknes sa ovom nasom bagrom, onda ti u garazi auto koje polukruzno skrece iz suprotnog pravca ne predstavlja neki problem. Samo ne shvatam kakva je politika da blizu Alte ne mozes ostaviti biciklo, kako moze to ikome smetati?
-
quarterback
#11454 Re: Biciklom kroz Sarajevo
to je i mene isto tako iznenadilo, kome parkiran bajk smeta toliko da izadje cuvar i kaze - ne mozes ovdje ostaviti ...drag_gost wrote:Dobro, i u Avaz tornju, ima parking zae bicikle, doduse na prvom nivou. Osiguran kamerom. Par puta sam ostavljao, valjda kada naviknes sa ovom nasom bagrom, onda ti u garazi auto koje polukruzno skrece iz suprotnog pravca ne predstavlja neki problem. Samo ne shvatam kakva je politika da blizu Alte ne mozes ostaviti biciklo, kako moze to ikome smetati?
kakve to ima veze sa bilo cime, narusava izgled centra sta li ... gluposti
-
dosada_ziva
#11455 Re: Biciklom kroz Sarajevo
je li iko kupovao dresove na ebay. Ovako nešto
http://www.ebay.com/itm/New-HOT-Style-C ... QvbngaJNxA
http://www.ebay.com/itm/New-HOT-Style-C ... QvbngaJNxA
-
sedma_7
#11456 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Cao raja!
Da li je neko u skorije vrijeme narucivao sa stranice chain reaction cycle.
kupila sam gumu i sa shippingom je sve izaslo 24 dolara.
problem je sto sam danas dobila mail, u kojem stoji da se isporuka odvija DHL-om, (iako sam na stranici izabrala dostavu obicnom postom).
Ono sto mene zanima je da li je moguce da mi dhl drazi dodatne novce za dostavu (i nedaj boze carinu), ili?
Malo sam googlala, i vidjeh da je dosta ljudi se tako zeznulo, pa si kontam kako to smiju radit i koji im je k?
Da li je neko u skorije vrijeme narucivao sa stranice chain reaction cycle.
kupila sam gumu i sa shippingom je sve izaslo 24 dolara.
problem je sto sam danas dobila mail, u kojem stoji da se isporuka odvija DHL-om, (iako sam na stranici izabrala dostavu obicnom postom).
Ono sto mene zanima je da li je moguce da mi dhl drazi dodatne novce za dostavu (i nedaj boze carinu), ili?
Malo sam googlala, i vidjeh da je dosta ljudi se tako zeznulo, pa si kontam kako to smiju radit i koji im je k?
- GAU8
#11457 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jutros je toliko bilo stislo da mi je mjenjač jedva htio mijenjati prema gore. Ali zato prema dole svako malo po dva zupčanika 
Valjda se sajla skratila na minusima, šta li...
-
quarterback
#11458 Re: Biciklom kroz Sarajevo
meni sve ok radi, doduse posto je bajk kojim idem na posao kršina i posto su zadnji put stavili nazad fuš kasetu sada mi pola zupcanika vrti u prazno, tacno moram nacicati brzinu na mjenjacu koja i dalje radi...GAU8 wrote:Jutros je toliko bilo stislo da mi je mjenjač jedva htio mijenjati prema gore. Ali zato prema dole svako malo po dva zupčanika
a to sto ti spusta tako moze biti do zime ali mislim da je prije popustena sajla mjenjaca
- muz66
#11459 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Svirah ti jucer na Ars Aevi, ni habera ti. I mogu ti reci, fakat ti je ruzan bajk.quarterback wrote:meni sve ok radi, doduse posto je bajk kojim idem na posao kršina i posto su zadnji put stavili nazad fuš kasetu sada mi pola zupcanika vrti u prazno, tacno moram nacicati brzinu na mjenjacu koja i dalje radi...GAU8 wrote:Jutros je toliko bilo stislo da mi je mjenjač jedva htio mijenjati prema gore. Ali zato prema dole svako malo po dva zupčanika
Valjda se sajla skratila na minusima, šta li...![]()
a to sto ti spusta tako moze biti do zime ali mislim da je prije popustena sajla mjenjaca
- GAU8
#11460 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junakamuz66 wrote:Svirah ti jucer na Ars Aevi, ni habera ti. I mogu ti reci, fakat ti je ruzan bajk.quarterback wrote:meni sve ok radi, doduse posto je bajk kojim idem na posao kršina i posto su zadnji put stavili nazad fuš kasetu sada mi pola zupcanika vrti u prazno, tacno moram nacicati brzinu na mjenjacu koja i dalje radi...GAU8 wrote:Jutros je toliko bilo stislo da mi je mjenjač jedva htio mijenjati prema gore. Ali zato prema dole svako malo po dva zupčanika
Valjda se sajla skratila na minusima, šta li...![]()
- muz66
#11461 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Uginite. Zavidim vam. Nemam kad, tri mj skuplja prasinu u garazi. Tacno me tuga uhvati.
Ako naleti neko da mu treba XL fullka, prodat cu ga, zalost je da lezi.
-
quarterback
#11462 Re: Biciklom kroz Sarajevo
auuu druze moj izvini, fakat nisam skontao, mislim da sam stajao sa Hamcom i pricao, kupio je novu fulkumuz66 wrote:Svirah ti jucer na Ars Aevi, ni habera ti. I mogu ti reci, fakat ti je ruzan bajk.
a taj bajk i treba biti ruzan, niko ga nece ukrasti kad ga svezem za banderu
sve najbolje drug !
-
quarterback
#11463 Re: Biciklom kroz Sarajevo
de bolan opet cemo bajkati nemoj zezati kakvo prodavanje bajkamuz66 wrote:Uginite. Zavidim vam. Nemam kad, tri mj skuplja prasinu u garazi. Tacno me tuga uhvati.
ne damo mi tebe nikome
-
zippoo87
#11464 Re: Biciklom kroz Sarajevo
sjedo sada malo na biciklo,napravio mozda 1 km,smrze se 
doduse jesam sjeo bez opreme,bez rukavica a vani 0-1 stepen...ruke se ukocise za 2 minute
i jos primjeti da mi prvo nece da presalta u nizu brzinu,pa malo nategnem mjenjac pa proradi i tako nekoliko puta
valjda se i on sledio haha
valja malo podmazati,da izgura preko zime
doduse jesam sjeo bez opreme,bez rukavica a vani 0-1 stepen...ruke se ukocise za 2 minute
i jos primjeti da mi prvo nece da presalta u nizu brzinu,pa malo nategnem mjenjac pa proradi i tako nekoliko puta
- GAU8
#11465 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kod mene jutros u 8:00 kontra-efekat. Rado preskače na veće zupčanike, i po dva, ali neće da se vraća na manje.zippoo87 wrote:sjedo sada malo na biciklo,napravio mozda 1 km,smrze se
Danas oko 1 sve dure
-
quarterback
#11466 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja se obicno drzim toga da ako je ispod 10 c stavljam kapu i tanje rukavice, na oko 5 idu deblje rukavice, na blizu nule ide i ispod i maska za lice
i onda se gura
i onda se gura
- GAU8
#11467 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dobre rukavice obavezne, i naravno dva sloja na noge, da ne kažem duge gaćequarterback wrote:ja se obicno drzim toga da ako je ispod 10 c stavljam kapu i tanje rukavice, na oko 5 idu deblje rukavice, na blizu nule ide i ispod i maska za lice
i onda se gura
Evo jedna danas sa Mojmilo rezervoara:

I vozilica

-
quarterback
#11468 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- drag_gost
#11469 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Planirao danas do Vucije Luke, ali jucer mi puce pedala... Ili je do minusa, ili je ovih mojih 105 kila otislo na 125...
- GAU8
#11470 Re: Biciklom kroz Sarajevo
da ti posudimo? lijeva ili desnadrag_gost wrote:Planirao danas do Vucije Luke, ali jucer mi puce pedala... Ili je do minusa, ili je ovih mojih 105 kila otislo na 125...
- drag_gost
#11471 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Hvala na ponudi, zaista cijenim to, ali nema potrebe.GAU8 wrote:da ti posudimo? lijeva ili desnadrag_gost wrote:Planirao danas do Vucije Luke, ali jucer mi puce pedala... Ili je do minusa, ili je ovih mojih 105 kila otislo na 125...
-
r_faruk
#11472 Re: Biciklom kroz Sarajevo
jesi li to isao po voduGAU8 wrote:Dobre rukavice obavezne, i naravno dva sloja na noge, da ne kažem duge gaćequarterback wrote:ja se obicno drzim toga da ako je ispod 10 c stavljam kapu i tanje rukavice, na oko 5 idu deblje rukavice, na blizu nule ide i ispod i maska za lice
i onda se gura
I vozilica
-
mco
#11473 Re: Biciklom kroz Sarajevo

I vozilica
[/quote]
Kojim putem vozis prema gore (samo da nije ul. Hasiba Brankovica)

I vozilica
[/quote]Kojim putem vozis prema gore (samo da nije ul. Hasiba Brankovica)
- GAU8
#11474 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ne, nije ta ulica, to je put za Arboretum.
Ovo je od kružnog toka prema dječijem selu pa prvo skretanje desno, odmah nakon 20 metara od kružnog.
- bombašica
#11475 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sinoć oko 17h, prođe bajker cestom pored hotela Pine (Trebević). OK, udario nam na obraz što hrabro vozi po noći, ali niDJe mu rasvjete. To treba ovako forumski naružiti.