isto to i u CM s tom zamjenom izadje 9.55 , a obicna cijena joj je 15.95 KMLONGMAN wrote:Eno ko voli MF maskare, u dm-u 40% jeftinije dobijes novu 2000 calorie uz zamjenu za svoju staru maskaru. ne znam je neko vec rekao, izvinjavam se ako se ponavlja
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- rinna0304
#11451 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
-
_lazyOne_
#11452 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Slazem se, slabiji hidrogen uzmi. Otpast nece, to je sigurno. ja sam to isto radila na rukama. Dlake su crne boje, i onda sam malo (na dvije tri i cetri cetkice) uzela plave boje i samo premazala. eh sad, koji broj farbe, nebi ti smjela napamet reci jer ne znam koja ti je boja obrva i koliko zelis da posvijetlis.cLo wrote:Michun wrote:dlaka je dlakaPartizzanka wrote:OBICNA FARBA ZA KOSU MOZE SE KORISTITI ZA OBRVE??
zar nece otpasti???
ja znam jednu curu koja je to radila i otpale joj obrve ... i onda je morala da nosi kapu do pola ociju
zar nema farba za obrve spec? ja kao da sam negdje vidjela
mislim karikiram...ali nema varijacija boja kupiti kod nas za obrve. koliko ja znam samo crna i to je skupa.
naravno, slabiji hidrogen, malo farbe i tanka cetkica i ne drzis kao na kosi nego 10ak min. saperes pa vidis rezultate. ako treba jace onda za 20 dana pa drzis 15 min.
Ne znam da li bih se usudila![]()
Šta ako otpadnu?![]()
I koja je to farba, koji broj?
-
_lazyOne_
#11453 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala puno bas ste me obradovalePartizzanka wrote:da mozete poslati sliku pa cemo vidjeti sta se da uciniti- postaviti ovdje recimo sliku oka
![]()
sminkanje se brzo uci samo treba sjedit kucii gledati pomalo youtube videoo
i naci sminku koja ti odgovara (ne iritira oci)
- Michun
#11454 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da ne lupam previse, ali ako uzmes tamno plavu i stavis 3% hidrogen. Trebala bi dobiti nesto ovako. Ukoliko su ti crne/tamno smedje obrve.cLo wrote:Michun wrote:dlaka je dlakaPartizzanka wrote:OBICNA FARBA ZA KOSU MOZE SE KORISTITI ZA OBRVE??
zar nece otpasti???
ja znam jednu curu koja je to radila i otpale joj obrve ... i onda je morala da nosi kapu do pola ociju
zar nema farba za obrve spec? ja kao da sam negdje vidjela
mislim karikiram...ali nema varijacija boja kupiti kod nas za obrve. koliko ja znam samo crna i to je skupa.
naravno, slabiji hidrogen, malo farbe i tanka cetkica i ne drzis kao na kosi nego 10ak min. saperes pa vidis rezultate. ako treba jace onda za 20 dana pa drzis 15 min.
Ne znam da li bih se usudila![]()
Šta ako otpadnu?![]()
I koja je to farba, koji broj?
- Deep red
#11455 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala ti. Sad nadjoh i oveMichun wrote:nista ne znam. kupih juce na ebay...ima black i brown.
bojim se da bi brown bila crvenkasta te ja uzeh black.
pa napadno vjerovatno ako puno namazes ko sto to rade neke. cim dobijem javim kako izgleda i kako se nanosi.
ako hoce neko da kupi evo link.
http://www.ebay.com/itm/220954818305?ss ... 2595wt_905
http://www.ebay.com/itm/1-NYX-EYEBROW-M ... 4aa72a0a63
možda ovaj svjetliji ne bi bio loš za plavuše, ali sačekaću da čujem tvoje utiske.
- Michun
#11456 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
e ove sam vidjala prije.Deep red wrote:Hvala ti. Sad nadjoh i oveMichun wrote:nista ne znam. kupih juce na ebay...ima black i brown.
bojim se da bi brown bila crvenkasta te ja uzeh black.
pa napadno vjerovatno ako puno namazes ko sto to rade neke. cim dobijem javim kako izgleda i kako se nanosi.
ako hoce neko da kupi evo link.
http://www.ebay.com/itm/220954818305?ss ... 2595wt_905
http://www.ebay.com/itm/1-NYX-EYEBROW-M ... 4aa72a0a63
možda ovaj svjetliji ne bi bio loš za plavuše, ali sačekaću da čujem tvoje utiske.
onaj mi se svidja jer je kna u pitanju pa se ne razmaze...navodno
javim utiske
-
Lounge Act
#11457 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
valjaju li cemu kistovi za sjene od ovnaka i oni iz oriflamea?
- alica.k
#11458 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovnak ne valja nista, al fakat. ja sam neki dan novo kupovala, toliko su nekvalitetni.enisa wrote:valjaju li cemu kistovi za sjene od ovnaka i oni iz oriflamea?
- frfi.
#11459 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam slucajno nekad naletila na fin ovnakov, mekana mu je cetkica i bas fino nanese sjene i jaaako dugo ga vec koristim
ALI inace ovnak je jedan veliki shit, ja stvaarno vise nista necu uzeti od njih-kupila sam 2 puta spuzve za kupanje-jednom onu sto je kao ruza i drugi put neku koju ne znam opisati, raspale su se nakon 1-2 kupanja, uzas
zato kazem, slucajno sam naletila na dobar ovnakov kist
imam isto tako oriflame-ov, ne znam ni da li se jos uvijek prodaje-onaj kist sto je sa jedne strane kao cetkica a sa druge spuzvica, nije los. spuzvica je ok ali cetkica mi je prevelika i pregruba za nanosenje sjene(bar meni) i mogu je koristiti samo za sjencenje..(doduse mozda je zato i namijenjena
)
ALI inace ovnak je jedan veliki shit, ja stvaarno vise nista necu uzeti od njih-kupila sam 2 puta spuzve za kupanje-jednom onu sto je kao ruza i drugi put neku koju ne znam opisati, raspale su se nakon 1-2 kupanja, uzas
zato kazem, slucajno sam naletila na dobar ovnakov kist
imam isto tako oriflame-ov, ne znam ni da li se jos uvijek prodaje-onaj kist sto je sa jedne strane kao cetkica a sa druge spuzvica, nije los. spuzvica je ok ali cetkica mi je prevelika i pregruba za nanosenje sjene(bar meni) i mogu je koristiti samo za sjencenje..(doduse mozda je zato i namijenjena
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#11460 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ovnak je pure shit 
Oriflame...onako vala.
E da ako koga zanima ima u cm-u garnier bb krema.
I sretan vam 8.
Oriflame...onako vala.
E da ako koga zanima ima u cm-u garnier bb krema.
I sretan vam 8.
-
Lounge Act
#11461 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
aha ok, hvala svima na odgovorima 
pitam bas za ove jer nisam cini mi se ni vidjela neke druge kod nas, mozda i ima, trebam pogledat...
imate li neke koje preporucujete, a da nije kupovina online
i sretan 8. mart i od mene
pitam bas za ove jer nisam cini mi se ni vidjela neke druge kod nas, mozda i ima, trebam pogledat...
- Michun
#11462 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovnak su dobre samo one kose, za obrve sto se koriste. ja imam jednu.enisa wrote:aha ok, hvala svima na odgovorima
pa evo rekose cure da je bilo ekotulz cetkica u kozmu. jel tako cure?
- alica.k
#11463 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
je ima ecotools u kozmu, imaju za sjeneenisa wrote:aha ok, hvala svima na odgovorima
-
Lounge Act
#11464 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma nemam ni jedan kozmo u blizini, nisam iz sa pa zato pitam za proizvodjaca
znaci te ecotools su dobre da se bacim u potraznju
znaci te ecotools su dobre da se bacim u potraznju
- Nadinka
#11465 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Novi pokloni za moje sminkerice :)Nove deborah sjene
http://malezensketeme.net/?p=21787
http://malezensketeme.net/?p=21787
- rinna0304
#11466 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
jel mi moze neko objasniti il poslat neki tutorial kako da pomocu sminke isvjetlim crne obrve ? na yt sam naslaa kako svjetle potamniti al isvjetliti nisam uspjela naci pif
- Nisrin
#11467 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ukoliko imate bilo kakve nedoumice u vezi proizvoda koje nanosite na kozu ili nameravate po prvi put da probate, za pocetak proverite kakav uticaj imaju na kozu sto se tice punjenja pora i iritacije.
na svakom proizvodu imate sastav. krenete od prvog sastojka pa idete redom i nalazite ih na listi. prvi broj oznacava komedonost a drugi u kolikoj meri ta supstanca moze da iritira kozu. za one sa problematicnom kozom i aknama se ne preporucuje koriscenje proizvoda koje u sebi imaju bar jedan sastojak koji je oznacen brojkom 3,4 ili 5!
savet za sve devojke: proverite prvo puder koji koristite, rumeilo, bronzer, iluminator i sve sto ide direktno na kozu, mozda je upravo to uzrok vaseg problema
http://www.zerozits.com/Articles/acnedetect.htm
na svakom proizvodu imate sastav. krenete od prvog sastojka pa idete redom i nalazite ih na listi. prvi broj oznacava komedonost a drugi u kolikoj meri ta supstanca moze da iritira kozu. za one sa problematicnom kozom i aknama se ne preporucuje koriscenje proizvoda koje u sebi imaju bar jedan sastojak koji je oznacen brojkom 3,4 ili 5!
savet za sve devojke: proverite prvo puder koji koristite, rumeilo, bronzer, iluminator i sve sto ide direktno na kozu, mozda je upravo to uzrok vaseg problema
http://www.zerozits.com/Articles/acnedetect.htm
- minjonja
#11468 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kupila sam neki dan sebi rimmelov karmin od kate moss i dosla sam samo da kazem da sam prezadovoljna! uzela sam broj 08, pravo dugo traje, nema sljokica u sebi, ne susi usne, boja je fantazija, ma meni je tacno ono sto mi treba, a sasvim slucajno eto izabrala. nije bilo moje 050 jer se rapsrodalo zbog osmog marta a meni hitno trebo karmin jer su mi usne bijele ko papir. 6,75 KM, smijesna cijena za ovaj kvalitet.

-
drekalica28
#11469 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja danas otišla u DM u fasung i između ostalog htijela novu maskaru kupiti. Međutim....nema one koju sam htijela.
Pa da vas pitam....jesu li je povukli iz prodaje ili su samo zalihe slabe?

- Ductus Holedocus
#11470 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
je li bolja mf maskara 2000kalorija,ili maybelline"za mackast izgled trepavica" 
- LONGMAN
#11471 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja bih prije uzela MF, maybelline mi je totalni fus 
- rinna0304
#11472 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja jedino s onom rozom maybelline imam trepavice
a prije nje sam koristila razne maskare od 5 do 30 KM
- Cholina_Lokica
#11473 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Meni mater nekidan kupiladrekalica28 wrote:Ja danas otišla u DM u fasung i između ostalog htijela novu maskaru kupiti. Međutim....nema one koju sam htijela.
- kinderlada
#11474 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ova nova maskara od MF 2000 kalorija je odlicna samo da znate.
Onako da je nesto bum efekt nije, ali za 10-ak KM, solidna stvarno
Onako da je nesto bum efekt nije, ali za 10-ak KM, solidna stvarno
- Nisrin
#11475 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ductus Holedocus wrote:je li bolja mf maskara 2000kalorija,ili maybelline"za mackast izgled trepavica"
Ja sam koristila obje, zapravo koristila sam sve od maybelline i najboljom se pokazala plava volume express, ali ne teget plava nego ona svjetlija
2000 calorie mi ej iskreno bila bezveze- trebalo mi je duplo vise slojeva da postignem dramatic look, i jaaaaako brzo se maskara susila. imala sam ih 3-4 :S