Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Jack Be Nimble

#11451 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Sto se tice hljeba, ako nije od krompira ne valja.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#11452 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila”
» pasha078

7 dana

:roll:
sinuhe

#11453 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Image
nesloga

#11454 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by nesloga »

GandalfSivi wrote:
nesloga wrote:Fakat ko mala djeca :roll: . Ne mogu odoliti, Pasha078 koga briga koliko zaradjujes i jel ti Italija ljubav, cudo nije Izrael, haha. Malo mi je degutantno mi kad nasi ljudi ili generalno istocnoevropskog backgrounda polete...umjesto da te je sramota pred nasom sirotinjom koja iz Bosne procita ovo da si guzicu prodao Ameru i da se sjetis one Dzonijeve "kupio je nova kola, sad ga zezaju", ne, nego ti se jos hvalis zaradom...
Evo nam i Paprice :) Ti nije'ne, kad sam te ganjao po Floridi u Australiju si pobjegao...

Hajde drago mi je vidjeti da jos trzas :)
Ooooo pitaru, pa zar i ti gubis vrijeme po ovim forumima?
nije vise Australija, bila je u dva navrata, ali mozda bude uskoro opet, a Florida nikad vise
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#11455 U Americi ukinuta "neutralnost Interneta"

Post by Hame_ »

U Americi ukinuta "neutralnost Interneta" :evil:

Ukidanjem neutralnosti interneta, internet provajderi sada imaju slobodu da isključe sajtove sa svoje mreže, zabrane im ili ograniče pristup, smanje protok saobraćaja, traže novac od korisnika da im pristupi ili jednostavno da im ne odobre pristup uopšte.

Američki FCC izglasao ukidanje internetske neutralnosti

Image
Jack Be Nimble

#11456 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Ovo ce sigurno ici pred vrhovni sud. Mnoge drzave su se oglasile da ce tuziti administraciju a neke uvesti svoj vlastiti zakon za internet, kao sto rade sa Pariskim sporazumom.
Challenger__

#11457 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Challenger__ »

- Baš nešto kontam da li je naša američka dijaspora koja ovdje piše u stanju da se pozabavi ideološkim odrednicama savremenog američkog društva i njegovim umišljenim mesijanizmom, bez obzira da li je riječ ideologiji nasljednika puritanaca, trockistima naše epohe (liberalima, aka "demokratama") ili nasljednicima fanatizovanih hodočasnika, evanđeličkih protestanata ("republikancima"). Da li su u stanju da opišu njihova osnovna obilježja, razlike ali i sličnosti koje se ogledaju u zajedničkoj fascinaciji Zionom koja je, je li, determinisala skoru odluku o Jerusalimu.

- Ja lično mislim da se od ekipe koja ovdje piše to ne može očekivati, mislim da to daleko prevazilazi njihove intelektualne potencijale, previše je to za njih, ali eto, možda se varam.

Pa ako se varam, neka onaj ko može i umije, napiše nešto na tu temu.
GandalfSivi

#11458 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Challenger__ wrote:- Baš nešto kontam da li je naša američka dijaspora koja ovdje piše u stanju da se pozabavi ideološkim odrednicama savremenog američkog društva i njegovim umišljenim mesijanizmom, bez obzira da li je riječ ideologiji nasljednika puritanaca, trockistima naše epohe (liberalima, aka "demokratama") ili nasljednicima fanatizovanih hodočasnika, evanđeličkih protestanata ("republikancima"). Da li su u stanju da opišu njihova osnovna obilježja, razlike ali i sličnosti koje se ogledaju u zajedničkoj fascinaciji Zionom koja je, je li, determinisala skoru odluku o Jerusalimu.

- Ja lično mislim da se od ekipe koja ovdje piše to ne može očekivati, mislim da to daleko prevazilazi njihove intelektualne potencijale, previše je to za njih, ali eto, možda se varam.

Pa ako se varam, neka onaj ko može i umije, napiše nešto na tu temu.
U pravu si, glupi smo mi za toga. Ili nam je zivot previse dobar da se zamaramo dubioznim teorijama zavjere. Jedno je od to dvoje...
Jack Be Nimble

#11460 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Ma nema tu razlike. Naime već od 1950 zionisti su uspjeli ubaciti svoje doktore u porodolistasa ciljem da dadnu specijalnu pro-židovsku vakcinu bebama. Tako da u toku svog života nijedna osoba rođena u americi nema nikakvih anti izraelski pogleda.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#11462 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

Dosad je bilo u zavoju; sad je I zvanicno
Image
sinuhe

#11463 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Sto ti je kapitalizam. Nekih kompanija sa te slike vise i nema ili su beznacajne i kazu onda da vladaju Amerikom :D
Snizili korporacijski porez na nivo nordijskih drzava. Americki profesori u tweed sakou bi rekli sosal demokrasi.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#11464 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

samo se akteri mijenjaju dok princip i scenarij je ostaje isti :-D

nego ovo za rezanje taxa, kako je samo to ironicno i satiricno; covjek koji nije placo taxe 20 godina, reze taxe i brani srednji stalez;

Only in America!
jeza u ledja

#11465 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Republikanci su i kresanje taksi uspjeli da useru. :roll:
Nekad je bilo kad pobjede jedni, bar znas sta dobijas, rezanje taksi, jaka vanjska politika, sad kurac.

In other news, procitah par povezanih clanaka, u jednom se predlaze da Dems proguraju genericnog kandidata na sljedecim predsjednickim izborima, a u drugom se govori o anketama potencijalnih kandidata Dems kontra Trumpa za 3 godine. Zanimljivo, Sanders kao potencijalni kandidat vodi 42%-36% naspram Trumpa, ali to je slabije nego genericni Dems kandidat (44%-35%) i jos slabije nego usporedba Biden vs Trump (46%-35%). Sanders se po ovoj anketi i dalje pati da pridobije simpatije na Jugu.
Prvi clanak takodje lista citav niz imena koji bi mogli biti potencijalni kandidati, namjerno izdvajajuci neke opskurne senatore i guvernere upravo zbog njihove genericnosti.

Ja mislim da je prerano ozbiljno pricati o svemu tome, jer ce se do tada desiti milion stvari koje bi mogle promjeniti situaciju, sto na politickoj sceni, sto u svijetu, ali eto. Po ovom iznad, a i po rezultatima izbora u Alabami i Virginiji, stice se ipak dojam da kod glasaca trenutno rezonuju bezlicni kandidati. No dobro, jedno su lokalni izbori, drugo su predsjednicki.
Fudo387

#11466 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Ne izgleda lose ovo smanjenje poreza korporacijama, sa 39% na 21%.
Smrtnici su dobili dupli kredit na djecu, a 'dje ce sa njima kad pocnu zatvarati skole, jebi ga, skontacemo nesta. :D
jeza u ledja

#11467 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Fudo387 wrote:Ne izgleda lose ovo smanjenje poreza korporacijama, sa 39% na 21%.
Smrtnici su dobili dupli kredit na djecu, a 'dje ce sa njima kad pocnu zatvarati skole, jebi ga, skontacemo nesta. :D
Koliko sam ja shvatio, vecina korporacija su placale mnogo manje takse od tih 39% kroz razne olaksice i rupe u zakonu.
Tito_i_Partija

#11468 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tito_i_Partija »

GandalfSivi wrote:Evo para, jebo pare :)

http://ba.n1info.com/a232870/Vijesti/Vi ... anski.html

Jos ako mogu samo ovako nastaviti piskarati po forumima, a pinka kapa :D
Prob'o ja, pa da im usput dojavim za ove silne rusofile na forumu, kad ono nemere, moras bit drzavljanin USA. :sad:
Fudo387

#11469 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

jeza u ledja wrote:
Fudo387 wrote:Ne izgleda lose ovo smanjenje poreza korporacijama, sa 39% na 21%.
Koliko sam ja shvatio, vecina korporacija su placale mnogo manje takse od tih 39% kroz razne olaksice i rupe u zakonu.
Pa dobro, to je bila neka pocetna osnova, sad nema sumnje da su koristili olaksice i rupe, k'o sto ih realno svi koristimo.
Sad pocinju sa 21%, a olaksice i rupe nisu nestale, tako da ocekujem raspad infrastrukture koja je ionako vec dobro sjebana.
Drvosjeca iz Dejcica

#11470 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Zabiše ga Trumpu dobro. :thumbup:
ljevoruki

#11471 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljevoruki »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zabiše ga Trumpu dobro. :thumbup:
Kad se pravi pametniji nego sto jeste.
Sad nek' pjeni i prijeti.
Jebo ga zet da ga jebo.
Fudo387

#11472 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

ljevoruki wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Zabiše ga Trumpu dobro. :thumbup:
Kad se pravi pametniji nego sto jeste.
Sad nek' pjeni i prijeti.
Jebo ga zet da ga jebo.
Fake news :D
Ovo je velika diplomatska pobjeda naseg prezidenta.
corolla02

#11473 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

sabira poene od zidovske zajednice, nista novo i taxe su satavni dio ublehe; red je na spance i crnce;

borba za Bijelu Kucu 2020 je vec otpocela :-D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#11474 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

sHa kaje tVump KKK neda pare ko bidne glaso ZA...
Tito_i_Partija

#11475 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Tito_i_Partija »

Ova Nikki Haley stvarno ima nekih zescih frustracija u svom zivotu. Ne znam da li sam ikad vidio da je neko ovoliko nadrkan.
Post Reply