Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#11454 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by arman1 »

Haris.ba wrote: 02/10/2024 20:57
tramvajtrojka wrote: 02/10/2024 19:43
Haris.ba wrote: 02/10/2024 19:01

Pa jedno je biti pozeljan, a drugo je imati neko pravo.

Mene osramotio nije. I mozda mi reis nije vrhovni vjerski vodja, ako mislis na njega.
Pa eto sljedeći put kad neki pripadnik osbih bude mahao sa tri prsta i slavio mladica bas me zanima hoces li reci da nije osramotio tebe i uniformu koju nosi
Kako ce mene osramotiti pocetnik? Kakve ja veze imam sa njim?

Neka se ljudi otkrivaju.

Nemoj da se siri ovaj postojeci lazni narativ o normalnosti. Pola drzave negira genocid. A, zna se ko su zlatne ribice.
Kadet koji je odbio da se rukuje s Austrijskom ministricom je bio ili jedan od najboljih ili najbolji u klasi. Po navodu lika iz naših DKP na svim poljima fizička sprema, teoretski dio nastave itd. bio među najboljim. Unutar ove vojne škole već je primio neka priznanja i pohvale. Navodno do sada nije ispoljavao neke izrazite stavove s vjerskim predznakom i smatraju da je iza neka druga priča. Kad je napuštao ceremoniju neki od profesora su prišli da se pozdrave s njim.
archi_a

#11455 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by archi_a »

OS BiH, Oklopni bataljon/brTP, kasarna Dubrave

Image

Image

Image

Image
tramvajtrojka

#11458 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by tramvajtrojka »

Ima li iko u ovim oruzanim snagama sposoban za svoj posao, ev sad ne znaju ni teret na labudicama učvrstiti :shock:
swanfilter

#11459 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by swanfilter »

arman1 wrote: 11/10/2024 14:43
tramvajtrojka wrote: 02/10/2024 19:43

Pa eto sljedeći put kad neki pripadnik osbih bude mahao sa tri prsta i slavio mladica bas me zanima hoces li reci da nije osramotio tebe i uniformu koju nosi

Neka se ljudi otkrivaju.

Nemoj da se siri ovaj postojeci lazni narativ o normalnosti. Pola drzave negira genocid. A, zna se ko su zlatne ribice.
Kadet koji je odbio da se rukuje s Austrijskom ministricom je bio ili jedan od najboljih ili najbolji u klasi. Po navodu lika iz naših DKP na svim poljima fizička sprema, teoretski dio nastave itd. bio među najboljim. Unutar ove vojne škole već je primio neka priznanja i pohvale. Navodno do sada nije ispoljavao neke izrazite stavove s vjerskim predznakom i smatraju da je iza neka druga priča. Kad je napuštao ceremoniju neki od profesora su prišli da se pozdrave s njim.
Nije ispoljavao neke izrazite stavove? Jel to znaci da je neke svoje vjerske stvavove ipak ispoljavao i prije ovog priglupog istupa?

Znaci, kao vojnik ne mozes poloziti zakletvu da ces braniti postojanje drzave i onda istu tu drzavu nipodastavati zbog licnih uvjerenja. Takav covjek meni ne ulijeva povjerenje. Ako mu je rukovanje sa zenom problem, taj bi sutra ISIL docekao na koljenima.

Sto se mene tice, neka je on Cak Noris. Ja bih vise volio nekog, ko razmislja glavom. Il brate, prifati se posla kroz IZ i izvan drzavnih organa.
archi_a

#11460 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by archi_a »

OS BiH, Centar za osnovnu obuku/KOiD Pazarić

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Prijem 250 kandidata na osnovnu vojničku obuku. Nakon administrativnih procedura i personalnih podataka, obavljen je vojno policijski pregled,
ljekarski trijaž, kandidati su zadužili uniformu i ostale vojne stvari koje su im neophodne za
boravak u kasarni te raspoređeni u niže jedinice u čijim sastavima će biti obučavani.
arman1

#11461 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by arman1 »

swanfilter wrote: 14/10/2024 16:56

Neka se ljudi otkrivaju.

Nije ispoljavao neke izrazite stavove? Jel to znaci da je neke svoje vjerske stvavove ipak ispoljavao i prije ovog priglupog istupa?

Znaci, kao vojnik ne mozes poloziti zakletvu da ces braniti postojanje drzave i onda istu tu drzavu nipodastavati zbog licnih uvjerenja. Takav covjek meni ne ulijeva povjerenje. Ako mu je rukovanje sa zenom problem, taj bi sutra ISIL docekao na koljenima.

Sto se mene tice, neka je on Cak Noris. Ja bih vise volio nekog, ko razmislja glavom. Il brate, prifati se posla kroz IZ i izvan drzavnih organa.
Bio maximalno umjeren i korektan, bez ikakvih izjava, postupaka i sl. Više svjetski nego vjerski što bi rekli. I rukovanje sa ženom mu nije bio problem do ove manifestacije. Tako kažu.
liyf

#11462 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

Pripadnici medicinskih timova OSBiH su u proteklom periodu učestvoali u višednevnim seminarima T3C Komiteta na prostoru baze Ramstein. Uz njih su učestvovali i medicinari Crne Gore, Slovačke, Bugarske, a sve je organizovao US Army :)

ovo je dobro što se radi, a ne da se majmunišemo i pravimo debilima i da nas Marinci uče osnovama prve pomoći, mi ko nesposobni.
liyf

#11463 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

Piloti helikopterske jedinice MUP-a u Podgorici uspješno poletjeli i stekli PPL licencu

Prva generacija školovanih pilota MUP KS, koji se već tri mjeseca nalaze na školovanju u Podgorici, uspješno su ostvarili svojih prvih 45 sati leta i stekli PPL – private pilot licence, koja predstavlja baznu osnovu neophodnu za letenje. Za samo tri mjeseca, sarajevski piloti položili su sve ispite za licencu, položili teorijske ispite pred Direkcijom za civilnu avijaciju BiH, te najboljim prosjekom savladali test engleske vazduhoplovne frazeologije.
Ništa manje nisu uspješni ni aviomehaničari koji također čine helikoptersku jedinicu, a koji su ispite položili najvišim ocjenama.

“Ponosan sam na vas i rezultate koje ste postigli. Pohvale vaših instruktora i informacije koje sam dobio o vama, dokaz su da smo napravili pravi izbor za našu prvu helikoptersku jedinicu. Vi ćete biti prvi ikad školovani piloti i aviomehaničari MUP-a Kantona Sarajevo i na vama je ogromna odgovornost. Vi ćete jednog dana spašavati živote i djelovati tamo gdje je najpotrebnije, a kada spasite samo jedan ljudski život, pokazat će se da smo bili na pravom putu kada smo krenuli u ovu priču,” poručio je ministar Katica.

Mladi momci :bih:
Image
liyf

#11464 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by liyf »

K-9 Sekcija sektora za policijsku podršku Uprave Policije MUP-a KS
Image

Image

Image
vjeshalica

#11465 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by vjeshalica »

arman1 wrote: 14/10/2024 22:13 Bio maximalno umjeren i korektan, bez ikakvih izjava, postupaka i sl. Više svjetski nego vjerski što bi rekli. I rukovanje sa ženom mu nije bio problem do ove manifestacije. Tako kažu.
Pa koji je stvarni razlog da se odjednom to promijeni? To ocito niko nije usao u sustinu.
arman1

#11466 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by arman1 »

vjeshalica wrote: 16/10/2024 21:11
arman1 wrote: 14/10/2024 22:13 Bio maximalno umjeren i korektan, bez ikakvih izjava, postupaka i sl. Više svjetski nego vjerski što bi rekli. I rukovanje sa ženom mu nije bio problem do ove manifestacije. Tako kažu.
Pa koji je stvarni razlog da se odjednom to promijeni? To ocito niko nije usao u sustinu.
Sigurno ima priča u pozadini jer su mu poslije svega neki profesori prišli da se pozdrave. Nit znam nit me plaho interesuje. Možda za 30 godina neko snimi dramu o tome.
archi_a

#11467 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by archi_a »

OS BiH, M60A3TTS

Image

Image
Vjecita_zavrzlama

#11469 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by Vjecita_zavrzlama »

arman1 wrote: 14/10/2024 22:13
swanfilter wrote: 14/10/2024 16:56

Bio maximalno umjeren i korektan, bez ikakvih izjava, postupaka i sl. Više svjetski nego vjerski što bi rekli. I rukovanje sa ženom mu nije bio problem do ove manifestacije. Tako kažu.
Treba to dobro preispitati.svasta se desava, ljudi bivaju i potplaceni za svasta a ovo je primjer kada je BIH dobro osramocena.sta mislite kome je u interesu?
GOLDZEN

#11470 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by GOLDZEN »

BMC Vuran u sastavu EUFOR-a. Rijetko viđeni izvan same baze. Dostavljeni krajem marta ove godine.

Image
archi_a

#11471 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by archi_a »

OS BiH, kasarna Rajlovac, Povećanje operativnih sposobnosti ABHO OS BiH
Dekontaminacijski sistem (DecoContain 3000) montiran na vozilu-kamion Mercedes-Benz Arocs 5 3345 A 6x6
Image

Image

Image

Image

Image
tramvajtrojka

#11472 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by tramvajtrojka »

GOLDZEN wrote: 18/10/2024 11:26 BMC Vuran u sastavu EUFOR-a. Rijetko viđeni izvan same baze. Dostavljeni krajem marta ove godine.

Image
Gledaj ovih grckih Guardian-a ameri ih dijele svima sakom i kapom grci preko hiljadu komada dobili, kosovari isto tako, umjesto da se sjedne sa amerima da nam se posalje sedamdeset komada dosli bi nam kao budali samar :roll:
archi_a

#11473 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)🇧🇦

Post by archi_a »

OS BiH, četa na bojevom gađanju sa oružjem koje duži

Image

Image

Image

Image
Post Reply