Meni ti nikako nisi jasan. Pokusavam da skontam sta zapravo hoces, ali izgleda ne znas ni ti? Ne bi proteste da se rusi, ne bi evo ni mirne proteste, ne bi plenume, ne bi ovo, ne bi ni ono...Alfons Kauders wrote: gledaj... ti likovi su u biti politicari u pokusaju... zato se i desavaju ove stvari na plenumu koje mi takoooo idu na kurac...
sve se svodi na teoriju i na price koje imaju prolaz kod naroda, najjeftiniji populizam i preseravanje - kao sto rekoh niko ispred plenuma jos uvijek nije rekao koliko ce nam predlozene mjere stediti love svake godine... zato jer bi onda morali reci raji da se fakat radi o manje od 1% budzeta KS... a da ostalo ne smiju dirati jer se radi o nepopularnim rezovima koje bi osjetili obicni gradjani, zaposleni u skolstvu, zdravstvu, policiji itd... prica se iskljucivo ono sto narod hoce da cuje, ono za sta ce se dizati ruke jednoglasno, ali se ne prica o dosta vaznijim stvarima
fol socijalni bunt, traze se ustede... a dvije hefte niko ne iznese nikakve konkretne cifre? zna se i zasto, zato jer rezultati nece biti bas impresivni kao sto to neki misle... a svako ko to kaze se napada, ukljucujuci ljude iz struke.... jer valjda je bolje da nam kojekakvi NVO strucnjaci tumace budzet od ekonomista...
Evo npr ti, zasto ti ne odes na plenum i kazes ovo sto si ovdje napisao? Neces, ali ces fino kakiti sa sigurne distance. Nemoj toga brate, ako imas nesto da kazes, otidji tamo na plenum i reci, ljudi dragi ovako vam stoje stvari, ako te izvizde i izjebu ti se svega, onda dodji ovdje i napisi sta i kako.
I reci im ti o tim vaznijim stvarima.
To je nas problem, sto pametni sute i pustili su morone da vladaju. To se i ovdje desava, opet se taj plenum izgleda prepustio nekakvim osobama, a svi koji bi mozda nesto i pametno rekli se sklonuli u stranu.
Po meni je bitna poruka, neka je to 1%, ali je to narod izborio. I mozda onda narodu dodje u tikvu, pa jbt ako smo im snizili za 1%, ajmo sad za 5%. Ako smo im ukinuli bijeli hljeb, ajmo im sad ukinut kupovinu auta svake jebene godine itd.
Ja citam i ne mogu da vjerujem da neko moze naci prigovore i tome. Eto, fakat ne mogu da vjerujem.