nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#11451 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Klasično iznuđivanje para.
condy

#11452 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

BadBoy wrote: Ovo konstantno vidim da svi govore da radar mora biti obilježen i uočljiv "po zakonu" međutim ja to ni u jednom zakonu nisam našao. Prosvijetli me?
Pretpostavljam da si kao vrsni poznavalac zakonske materije u zakonu pronasao odredbe, koje propisuju da policija moze sakrivati i maskirati radare prilikom radarske kontrole odnosno postavljat ih iza bankina, zastitnih ograda, ostavljati ih na cesti bez njihovog prisustva da vrse radarsku kontrolu? Probaj to ovlastenje policije naci u zakonu ili zakonima jer ih ima vise pa nas prosvjetli da ovo sto rade mogu da po zakonu rade :wink:
BadBoy

#11453 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

condy wrote:
BadBoy wrote: Ovo konstantno vidim da svi govore da radar mora biti obilježen i uočljiv "po zakonu" međutim ja to ni u jednom zakonu nisam našao. Prosvijetli me?
Pretpostavljam da si kao vrsni poznavalac zakonske materije u zakonu pronasao odredbe, koje propisuju da policija moze sakrivati i maskirati radare prilikom radarske kontrole odnosno postavljat ih iza bankina, zastitnih ograda, ostavljati ih na cesti bez njihovog prisustva da vrse radarsku kontrolu? Probaj to ovlastenje policije naci u zakonu ili zakonima jer ih ima vise pa nas prosvjetli da ovo sto rade mogu da po zakonu rade :wink:
Ti tvrdiš da moraju postaviti znak radarske kontrole, dakle na tebi je teret dokazivanja takve tvrdnje.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#11454 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

530i wrote:

To iznudjivanje, a kod slovenaca nije?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11455 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

Napravio 2500 km kroz Evropu nedavno, doduse mali istocniju :mrgreen: bilo je svakakvih puteva, ali nigdje ne naidjoh na patrolu sa radarom, izuzev naseljenih mjesta gdje su postavljeni stacionarni. Znaci na toliko dugom putu, nijedan prasinar nije izletio iz grmlja, sume, bankine. Usao u Bih, od Dervente do Zenice 7 policijskih patrola, od kojih 3 sa radarom.
sparky

#11456 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

konektovan wrote:Napravio 2500 km kroz Evropu nedavno, doduse mali istocniju :mrgreen: bilo je svakakvih puteva, ali nigdje ne naidjoh na patrolu sa radarom, izuzev naseljenih mjesta gdje su postavljeni stacionarni. Znaci na toliko dugom putu, nijedan prasinar nije izletio iz grmlja, sume, bankine. Usao u Bih, od Dervente do Zenice 7 policijskih patrola, od kojih 3 sa radarom.
Provozaj se malo po Austriji, ali ne po autoputu, pa ćeš vidjeti "štekove" bolje nego kod naše murije.
konektovan

#11457 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

sparky wrote:
konektovan wrote:Napravio 2500 km kroz Evropu nedavno, doduse mali istocniju :mrgreen: bilo je svakakvih puteva, ali nigdje ne naidjoh na patrolu sa radarom, izuzev naseljenih mjesta gdje su postavljeni stacionarni. Znaci na toliko dugom putu, nijedan prasinar nije izletio iz grmlja, sume, bankine. Usao u Bih, od Dervente do Zenice 7 policijskih patrola, od kojih 3 sa radarom.
Provozaj se malo po Austriji, ali ne po autoputu, pa ćeš vidjeti "štekove" bolje nego kod naše murije.
Ma ne kazem da i njihovi ne traze kakve zaklone, stekove, ali mislim da je kod nas ovo u velikoj mjeri bezobrazluk. Prosao Estoniju, Latviju, Litvaniju, Poljsku, Cesku, Slovacku, Madarsku, Kroatsku, nidje zandara, a kod nas imao oshecaj da svi ljudi u policiji rade. :mrgreen:
amar1994

#11458 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

konektovan wrote:
sparky wrote:
Ma ne kazem da i njihovi ne traze kakve zaklone, stekove, ali mislim da je kod nas ovo u velikoj mjeri bezobrazluk. Prosao Estoniju, Latviju, Litvaniju, Poljsku, Cesku, Slovacku, Madarsku, Kroatsku, nidje zandara, a kod nas imao oshecaj da svi ljudi u policiji rade. :mrgreen:
zbog sigurnosti u saobracaju 100% :bih:
konektovan

#11459 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

I plus jos stres od nasih trkaca, koji ne mogu sacekati par sekundi i na pravcu, gdje je isprekidana prestici normalno, nego u krivini zapocne tako opasnu radnju da se krv u meni zaledi. Taman se cojek malo smiri, frajer me u tunelu, tacnije kolonu vozila prestize, horor zivi... :evil:
amar1994

#11460 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

konektovan wrote:I plus jos stres od nasih trkaca, koji ne mogu sacekati par sekundi i na pravcu, gdje je isprekidana prestici normalno, nego u krivini zapocne tako opasnu radnju da se krv u meni zaledi. Taman se cojek malo smiri, frajer me u tunelu, tacnije kolonu vozila prestize, horor zivi... :evil:
:thumbup:

tek kad odes preko grane opustis se , pa te onda CZ iznenadi :lol: :lol: :run:
hellhammer

#11461 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by hellhammer »

Od budimpeste do udvara nisam nikada prosao a da barem nema jedan radar na izlazu pumpi i odmaralista se stekaju ili ciljaju sa mostova iznad autoputa. Nema drzave da se ne kriju sa radarom
konektovan

#11462 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by konektovan »

hellhammer wrote:
Od budimpeste do udvara nisam nikada prosao a da barem nema jedan radar na izlazu pumpi i odmaralista se stekaju ili ciljaju sa mostova iznad autoputa. Nema drzave da se ne kriju sa radarom
Prosao i tu dionicu, i osim suncokreta ppred puta nista vodio nisam do granicnog ptelaza, a tamo jedna madjarica, k'o bombon. :mrgreen:
triconja

#11463 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

amar1994 wrote:
konektovan wrote:
sparky wrote: Provozaj se malo po Austriji, ali ne po autoputu, pa ćeš vidjeti "štekove" bolje nego kod naše murije.
zbog sigurnosti u saobracaju 100% :bih:
Eee, kad se sjetim prije 10 godina kad sam mislio da policija radi za zastitu gradjana... :lol:
kloniran

#11464 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by kloniran »

530i

#11465 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

un1ted wrote:
530i wrote:

To iznudjivanje, a kod slovenaca nije?
Bilo gdje, nema veze. Što je tragično kod nas ima toliko mjesta na kojima se gine a oni stavljaju radar na izlazu iz tunela, a na toj dionici otkako je otvorena je bilo par udesa bez žrtava. :roll:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11466 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

Ja vozio 117, 120 plafonjera....koliko ce mi doc kazne :roll:
tempuser

#11467 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Zalosno je to sto je za prosjecnog bosnju problem kad policija postavi radar to je odmah iznudjivanje, a nije problem krsenje propisa bez obzira sto postoji znak ogranicenja, zakon i sankcija.
Dobro je neko prokomentarisao, kad te na min ogranicenju upuca DE ili AT policija onda je to srednjena drzava, kad zo napravi nasa policija onda je to iznuda.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#11468 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by un1ted »

Ne postoji potrebnija pozcija na autoputu od tunela gdje i treba da je kontrola 100% stroga, bez imalo odstupanja, pa ni onihfamoznih 10%.
530i

#11469 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Opasnija su čeona naplatna mjesta na autoputu, pogotovo Jošanica.
NediM17

#11470 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by NediM17 »

_BataZiv_0809 wrote:Ja vozio 117, 120 plafonjera....koliko ce mi doc kazne :roll:
Petoba, 25KM u roku.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#11471 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by _BataZiv_0809 »

NediM17 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ja vozio 117, 120 plafonjera....koliko ce mi doc kazne :roll:
Petoba, 25KM u roku.
Nije na meni auto :evil:
Kinaski

#11472 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Kinaski »

530i wrote:Opasnija su čeona naplatna mjesta na autoputu, pogotovo Jošanica.
e tu idu vozacke ko halva
MOSALJOZE

#11473 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

530i wrote:Opasnija su čeona naplatna mjesta na autoputu, pogotovo Jošanica.
Ja spustim na 50km/h prije kućica ljudi iza mene koče,vidim da to nisu očekivali,zaobilaze onda se ubacuje.
Sigurnije je voziti malo brže onde nego spuštati na 40-50.
Dope_Man

#11474 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Dope_Man »

Pa jebiga, gledajuci znakove isao bi 5 minuta do kucica, zato svi idu tako i zakoce u zadnjih 20-30 metara.
Last edited by Dope_Man on 27/08/2017 11:27, edited 1 time in total.
Naslovnica

#11475 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Naslovnica »

Problem sa Jošanicom je što je ograničenje 40km/h nekih 400m prije rampe.
Niko neće voziti 400m tom brzinom.
Kerovi znaju da im je to zicer, i čekaju prije rampe.
Stvar je u tome što to nije nikakva prevencija udesa (prije će oni izazvati udes svojim prisustvom prije rampi, raja naglo koči), tu zaista nema udesa niti problema, to je klasični harač.
Generalno, radara je najmanje tamo gdje su zaista najpotrebniji, a najviše tamo gdje im je zicer. Što samo po sebi govori da nije u pitanju prevencija nego čisto punjenje budžeta.
Post Reply