Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Praetorious
#11451 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PINK nije nikakva (pre)velika sreća. Ista emisija ide istovremeno na 3-4 kanala, emisije se repriziraju sa kanala na kanal, vrte se isti sadržaji - opet samo prešaltaju s kanala na kanal ... Eto, samo da se zna da nije to baš onako kako piše na papiru-hrpa kanala. A najviše ima šunda koji je negledljiv za sve korisnike preko IQ 15 
-
brazzo19
#11452 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Maharadza wrote:Cinestar kanali su pojam i za HBO i za te džigare!Mustang1 wrote:Ti pink kanali su dobri nekih mjesec dva .. Ali onda skontas da se mijenjaju filmovi kao na HBO samo sto na HBO sa vremena na vrijeme dodju novi a na pinku nema toga na svim kanalima ..![]()
HOĆE LI TAJ CINESTAR PREMIERE VIŠE???
Hoce brate , cim im se prelije signal .
- šatirana_ljubičica
#11453 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Opet ja :S
Kako da isključim KVAKICU koja mi se pojavila pored opcije Motorizovani DSE....1.2. na Toplfield resiveru i šta to uopšte znači?!
Kako da isključim KVAKICU koja mi se pojavila pored opcije Motorizovani DSE....1.2. na Toplfield resiveru i šta to uopšte znači?!
- Telemach
#11454 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@šatirana_ljubičicašatirana_ljubičica wrote:Opet ja :S
Vaš upit je proslijeđen nadležnom sektoru. U međuvremenu Vas molim da mi pošaljete datelje u vezi s spomenutim problemom, kao i Vaše korisničke podatke.
Srdačan pozdrav,
- šatirana_ljubičica
#11455 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach, hvala na podršci, međutim, voljela bih znati o čemu se radi...Može li išta biti riješeno onako na prvu-bez daljeg razvoja situacije u vidu slanja korisničkih podataka, ovo, ono...jel sve baš toliko komplikovano?
Odgovorite mi ako možete, o čemu se radi u ovom slučaju, ako ne znate, svakako ću zvati vašu službu.
Hvala.
Odgovorite mi ako možete, o čemu se radi u ovom slučaju, ako ne znate, svakako ću zvati vašu službu.
Hvala.
-
Mustang1
#11456 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Proslijedit ce nadleznom sektoru !
EDIT: Nisam vidio da je napisao vec to da ce proslijediti sektoru

EDIT: Nisam vidio da je napisao vec to da ce proslijediti sektoru
- šatirana_ljubičica
#11457 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma znam da je napisao samo to, ne znam da su ikad odmah dali neki odgovor-ma bilo kakav!Mustang1 wrote:Proslijedit ce nadleznom sektoru !
EDIT: Nisam vidio da je napisao vec to da ce proslijediti sektoru![]()
![]()
-
channel10
#11458 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Recruit_bb wrote:Onda ce Telemach prihvatiti moj prelazak na Logosoft 17.06.2014. Ha ja.
-
channel10
#11459 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I ja sam isto mislio, ali grdnodrugi profil wrote:Ja necu taj Pink, narocito ako ce mi podici cijenu startnog paketa.
Ionako imam tih cindrlimindrli kanala previse.
A htjeli mi ili ne, svi cemo mi preci do seKtembra na Moju tv iz jednostavno razloga, zato sto su daleko bolji od ovih "nasih" sabana.
-
channel10
#11460 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moraju se dzigare gledati. Imaju more filmskih kanala koji su dostupni svima. Sta mi imamo na analognoj/start paketu od filmskih kanala? Tamo ako nista imas mnogo veci izbor.Maharadza wrote:Cinestar kanali su pojam i za HBO i za te džigare!Mustang1 wrote:Ti pink kanali su dobri nekih mjesec dva .. Ali onda skontas da se mijenjaju filmovi kao na HBO samo sto na HBO sa vremena na vrijeme dodju novi a na pinku nema toga na svim kanalima ..![]()
HOĆE LI TAJ CINESTAR PREMIERE VIŠE???
- Telemach
#11461 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ šatirana_ljubičicašatirana_ljubičica wrote:Telemach, hvala na podršci, međutim, voljela bih znati o čemu se radi...Može li išta biti riješeno onako na prvu-bez daljeg razvoja situacije u vidu slanja korisničkih podataka, ovo, ono...jel sve baš toliko komplikovano?
Hvala.
Nakon provjere s nadležnim sektorom, dobili smo informaciju da ste ušli u LNB podešavanje i aktivirali opciju motorizovani DSE koji nema funkciju i ne može se koristiti. Ljubazno Vas molimo da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7, u slučaju da Vam je potrebno više informacija.
Srdačan pozdrav,
- šatirana_ljubičica
#11462 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
HvalaTelemach wrote:@ šatirana_ljubičicašatirana_ljubičica wrote:Telemach, hvala na podršci, međutim, voljela bih znati o čemu se radi...Može li išta biti riješeno onako na prvu-bez daljeg razvoja situacije u vidu slanja korisničkih podataka, ovo, ono...jel sve baš toliko komplikovano?
Hvala.
Nakon provjere s nadležnim sektorom, dobili smo informaciju da ste ušli u LNB podešavanje i aktivirali opciju motorizovani DSE koji nema funkciju i ne može se koristiti. Ljubazno Vas molimo da pozovete naš Kontakt centar na broj 033 835 555, odnosno 1360, dostupan korisnicima 24/7, u slučaju da Vam je potrebno više informacija.
Srdačan pozdrav,
- Telemach
#11463 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@dorkcicdorkcic wrote:A kad će Pink kanali?
Medijska kuća Pink za distribuciju novih kanala traži 1 euro mjesečno po svakom kablovskom korisniku. Kanali koje su uveli nisu kako se to pokušava u javnosti prezentovati, besplatni i njihovim uvođenjem Telemach bi morao podignuti cijenu osnovne kablovske pretplate, sto uzimajući u obzir niz atraktivnih kanala svjetskih i regionalnih kuća koje nosimo u našim programskim shemama, a pomenuta kuća pokušava kopirati, nemamo za sad u planu napraviti. Filmovi koji se emituju na Pink kanalima repriziraju se bez pojave novih. Nedavno su od strane naše grupacije preuzete i najgledanije emisije sa Pink kanala: Zvezde Granda , Grand Parada, više pogledajte na: http://www.bljesak.info/rubrika/lifesty ... ciju/76951
Srdačan pozdrav,
- drug_profi
#11464 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbg, Moja TV mi ne pase jer sad imam paket 10 ADSL a parica mi moze ostvariti svega 8,5 megabita.channel10 wrote:I ja sam isto mislio, ali grdnodrugi profil wrote:Ja necu taj Pink, narocito ako ce mi podici cijenu startnog paketa.
Ionako imam tih cindrlimindrli kanala previse.grijesimo. Naravno da ako ih misle ubaciti, to ide za iste pare.
A htjeli mi ili ne, svi cemo mi preci do seKtembra na Moju tv iz jednostavno razloga, zato sto su daleko bolji od ovih "nasih" sabana.
Kad bi tu upala Moja TV sa dva prijemnika, to bi stekalo samo tako. A da ne pominjem kucni LAN/WAN sa 5-6 konektovanih uredjaja. Jedino da mi pruze optiku. Drugo, nemaju ni SK, tj. engleski fudbal. Ovo ostalo me stvarno ne zanima.
Moje preferencije su Viasat, Discovery Science, History i NGC, i englezi. To gledam. Ovi sitcomi i reprize repriza mi stvarno nisu zanimljivi. Filmove skidam sa neta i generalno se cesto pitam sto ce meni televizija uopste.... ali eto zbog familije je tu.
Meni se cini logicnijim izbor Logosofta za sve usluge, ako ovako ostane.
- Pitarrr82
#11465 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa jedino se kod Vas izbacuju kanali a dize pretplata
i sile se korisnici da predju na digitalnu tv takvim stvarima...
- afannedim
#11466 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Hahhahahahaha, Zvezde granda, Grand parada hahahahahahahTelemach wrote:@dorkcicdorkcic wrote:A kad će Pink kanali?
Medijska kuća Pink za distribuciju novih kanala traži 1 euro mjesečno po svakom kablovskom korisniku. Kanali koje su uveli nisu kako se to pokušava u javnosti prezentovati, besplatni i njihovim uvođenjem Telemach bi morao podignuti cijenu osnovne kablovske pretplate, sto uzimajući u obzir niz atraktivnih kanala svjetskih i regionalnih kuća koje nosimo u našim programskim shemama, a pomenuta kuća pokušava kopirati, nemamo za sad u planu napraviti. Filmovi koji se emituju na Pink kanalima repriziraju se bez pojave novih. Nedavno su od strane naše grupacije preuzete i najgledanije emisije sa Pink kanala: Zvezde Granda , Grand Parada, više pogledajte na: http://www.bljesak.info/rubrika/lifesty ... ciju/76951
Srdačan pozdrav,
- Haris033
#11467 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kada će Telemach HD kanale ubaciti u prošireni paket? Pravi je bezobrazluk na 50 KM pretplate tražiti jo 8 KM da bi imao HD programe (bez HBO-a)!
U HS-u ide CI modul + 150 programa (od toga 20 HD) + brži internet, a sve za 36,50 KM. Sreća pa su došli i u moj ulaz, pa ako ne bude kakvih promjena po ovom pitanju, bit' će Goodbye Telemach! 
-
channel10
#11468 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nebitno, logosoft ili MOja tv jer ovi opasno kake. Izbacili su mnogo dobrih kanala i non stop umanjuju dosadasnju ponudu. Valjda cekaju da se ljudi krenu masovno odjavljivati, pa da tek onda nesto urade.drugi profil wrote:Jbg, Moja TV mi ne pase jer sad imam paket 10 ADSL a parica mi moze ostvariti svega 8,5 megabita.channel10 wrote:I ja sam isto mislio, ali grdnodrugi profil wrote:Ja necu taj Pink, narocito ako ce mi podici cijenu startnog paketa.
Ionako imam tih cindrlimindrli kanala previse.grijesimo. Naravno da ako ih misle ubaciti, to ide za iste pare.
Kad bi tu upala Moja TV sa dva prijemnika, to bi stekalo samo tako. A da ne pominjem kucni LAN/WAN sa 5-6 konektovanih uredjaja. Jedino da mi pruze optiku. Drugo, nemaju ni SK, tj. engleski fudbal. Ovo ostalo me stvarno ne zanima.
Moje preferencije su Viasat, Discovery Science, History i NGC, i englezi. To gledam. Ovi sitcomi i reprize repriza mi stvarno nisu zanimljivi. Filmove skidam sa neta i generalno se cesto pitam sto ce meni televizija uopste.... ali eto zbog familije je tu.
Meni se cini logicnijim izbor Logosofta za sve usluge, ako ovako ostane.
- drug_profi
#11469 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbg. nekom je grand vrh.
Ja bih opet upitao, mada vjerovatno necu nikad dobiti razumno objasnjenje, zasto imam u ponudi gomilu lokalnih kanala iz drugih krajeva drzave i kao drugo zasto ja kao korisnik ne bih mogao odabrati npr:
za 15 maraka 50-60 kanala po izboru od 100 ponudjenih. Ostatak "skupih" kanala nabrojte pojedinacno ili u nekim logicnim paketima (tipa sport 1 i 2, muzika narodna, muzika ostala, dokumentarci/popularna nauka, erotika, crtani), pa markica ovo, markica ono...i ja sebi sastavim za cvaju sto me zanima.
Istovremeno bi i Telemach znao sta ljude ne zanima i izbacio bi programe koji nemaju gledanost a time smanjio i svoje troskove. Zasto da se parazitski kanali i dalje odrzavaju laznom gledanoscu?
Ja bih opet upitao, mada vjerovatno necu nikad dobiti razumno objasnjenje, zasto imam u ponudi gomilu lokalnih kanala iz drugih krajeva drzave i kao drugo zasto ja kao korisnik ne bih mogao odabrati npr:
za 15 maraka 50-60 kanala po izboru od 100 ponudjenih. Ostatak "skupih" kanala nabrojte pojedinacno ili u nekim logicnim paketima (tipa sport 1 i 2, muzika narodna, muzika ostala, dokumentarci/popularna nauka, erotika, crtani), pa markica ovo, markica ono...i ja sebi sastavim za cvaju sto me zanima.
Istovremeno bi i Telemach znao sta ljude ne zanima i izbacio bi programe koji nemaju gledanost a time smanjio i svoje troskove. Zasto da se parazitski kanali i dalje odrzavaju laznom gledanoscu?
-
Recruit_bb
#11470 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam Trio paket i placam 50 km. Imam SK, nemam Arene, nemam Pinkove. U Logosoftu cu placati 50 km, imacu SK imacu Arene imacu Pinkove. To ti je isto da ides u DP ili Konzum da kupis hljeb. Hljeb je na oba mjesta 1 km, al recimo u Konzumu je hljeb 600 grama, a u DP-u 470 grama. Sto bi ja za istu cijenu uzimao manje kad mogu vise.
- Maharadza
#11471 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Konačno i na telefonu deklarisana brzina:

Malo im je trebalo...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Malo im je trebalo...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Last edited by Maharadza on 27/02/2014 14:57, edited 1 time in total.
- Telemach
#11472 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
mayab wrote:Skuplji je i to je kod mene razlog sto necu uzeti Telemach telefon, i to ne malo, minut im je 0,2925 KM/min , a kod Telecoma je 0,1989 KM/min, sto je po meni takodje skupo jer se radi o dvije mreze istog operatera (bh telecom fiksna i mobilna), i ovim ce samo otjerati ljude sa fiksne mreze.vivax wrote:Ima li ko da je koristio ovaj telekomov fiksni telefon, i da je kasnije presao na telemachov telefon, posto imam namjeru da uzmem ovaj super mix paket.Da li je telemach skuplji ili jeftiniji prema mobilnim mrezama.Da li je iko vrsio to neko poređenje ta dva telefona.
Ovde je zanimljiv LOL koji ima tu cijenu tek malo visu od BHT, 0,2106 KM/min, a cak je jeftinije zvati fiksni BHT broj sa LOL-a nego sa samog BH telecoma0,0295 KM/min naspram 0,03861 KM/min
@Mayab
Za Vašu informaciju, Telemach omogućava BESPLATNE razgovore prema fiksnim telefonima unutar United grupe,odnosno kompanijama Telemach BiH, Telemach Slovenija, SBB Srbija,Total TV Hrvatska i NetTV Plus.
Također imate opciju FLAT BH i FLAT HR/SLO što podrazumijeva pozive ka svim fiksnim mrežama u BiH/HR/SLO uz mjesečnu doplatu od 10 KM na cijenu telefonske pretplate. Prilikom svakog poziva u opciji FLAT BH (podrazumijeva 1500 minuta razgovora) uspostava poziva se naplaćuje 0,03 KM i možete razgovarati 60 minuta za spomenuti iznos.
Pored toga, cijena poziva sa mobilnim telefonima svih nacionalnih mobilnih operatora košta 0,22 KM po minuti, uz to da se razgovori naplaćuju po sekundi.
Srdačan pozdrav,
Last edited by Telemach on 27/02/2014 14:38, edited 1 time in total.
- bato99
#11473 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Telemach
daj proslijedi nadležnom sektoru da hoćemo opciju pogledaj propušteno unazad 72 sata kao što imaju srbi SBB i slovenski telemach...da se ko ljudi zavalimo i pogledamo emisije kad nama odgovara...molim vas odgovorite na ovu poruku
daj proslijedi nadležnom sektoru da hoćemo opciju pogledaj propušteno unazad 72 sata kao što imaju srbi SBB i slovenski telemach...da se ko ljudi zavalimo i pogledamo emisije kad nama odgovara...molim vas odgovorite na ovu poruku
- afannedim
#11474 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Plus što naplačujete uspostavu poziva.
- Telemach
#11475 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@bato99bato99 wrote:@ Telemach
Vaša zahtjev je proslijeđen nadležnom sektoru.
Srdačan pozdrav,