Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Norm wrote:
...hebote...ja vozim jedno do tih vw smeca 1.9 tdi PD i kontam aBd mijenjati za novije...ovo sto procita za 1.6 tdi cr me malo obeshrabri...ovaj 1,9 tdi PD mi jos ne pravi probleme, ali eto covjeka nesto ponese pa da je sta novije...pitanje za cijenjene forumase kakav je 2.0 tdi CR??? vrijedi li sta, kvarovi, odrzavanje, pouzdanost? Hvala.
2.0 tdi cr je smeće obično, poslušaj baketa i njegovu raju i nastavi voziti to smeće što voziš....
...ja, hej, ali fakat kod mene je ona stara, jednom smece uvijek smece...
skonto sam ja da je 1.6 tdi smece od smeca ali nesto kontam da je 2.0 tdi CR ipak manje smece...a ovaj 1,6 tdi cr ide ko zuca, dok ide (sluzbeni)...i dobar je dok je nov, a ja nemoREm uzet nov nego sa nekih 150-170 hiljada KM predjenih...ozbiljno, da mijenjam ili da se drzim ovoga starog dok ne izdahne?
condy wrote:Onaj filter klime sa aktivnim ugljem mislim da je najbolji da ne magle. Takav je kod mene i nema problema. Iako i nacin podesavanja auto klime je bitan. Ako palis klimu da odmagle, kratkorocno pomogne al kad je iskljucis imas kontra efekat jos vise magle. Najbolje pojacat grijanje da osusi.
Kod tebe vjerovatno ima i anti-fog funkcija na klimi. To ima i kod mene, pa ne vidim razlog zasto ne bi bilo i kod tebe u A6, ako je automatska. Kod mene nikako ne magle kad je na auto, zaboravio sam sta znaci maglenje stakala.
condy wrote:Onaj filter klime sa aktivnim ugljem mislim da je najbolji da ne magle. Takav je kod mene i nema problema. Iako i nacin podesavanja auto klime je bitan. Ako palis klimu da odmagle, kratkorocno pomogne al kad je iskljucis imas kontra efekat jos vise magle. Najbolje pojacat grijanje da osusi.
Kod tebe vjerovatno ima i anti-fog funkcija na klimi. To ima i kod mene, pa ne vidim razlog zasto ne bi bilo i kod tebe u A6, ako je automatska. Kod mene nikako ne magle kad je na auto, zaboravio sam sta znaci maglenje stakala.
mene nervira AUTO kad okrene u noge , preznojim se odma
@condy
ja bih tebe zamolio da me demantujes, ovo je licno iskustvo sa autima koji su tu 24h dnevno i koji se voze stalno, trebao bi me ti prosvjetliti nekako i reci mi da je ovo sve laz...
oktavija nije reprezentativan primjer jer sa 10.000 km na satu ce je malo ko kupiti, dok fabija itekako jeste...
imam ja i drugi primjer vezan za 2.0 tdi, koji je kupljen nov novcat i koji za 174.000 km u periodu od 5 godina nije kahnuo i nista osim ulja i filtera trazio...
Imam i ja aktivni ugljen na filteru klime, uparen sa digitalnom automatskom klimom.
Ne daj Bože ne upalit je na max temperaturu, u autu ko iglo, bijelo sve