Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
nosara

#11426 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

drug profi wrote:
Drago mi je da rezultati istrazivanja pokazuju da "antiLagumdzija" i "antiSDP" glasaci - barem velikom vecinom - nece nama nego SDU dati glasove. Kada ti takvi clanovi inflitriraju stranku to ti je kao da se zabavljas sa curom koja ti stalno prica o svom bivsem momku.
Ne mogu vjerovati da je kvotano izrečeno u tom smislu.
:shock:

Jel' ovo Pedjica blebnuo...? Pa Pedja, sine, ti si opasniji nego sto sam mislio... :lol:
drug profi

#11427 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by drug profi »

Ne mogu naci izvor, ali vidim da je vanilla odnekud kvotala. Vjerovatno pisao clan stranke, a znam da ona nije osoba koja ce podmetati.
Corto Maltese

#11428 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

-LIBERO- wrote:interesantan tekst vezan za NS.

Elis Bektaš: Put uspjeha malih stranaka

Posljednjim izborima u Bosni i Hercegovini baviće se više-manje svi od kojih se to očekuje, mnogi od onih pred koje se takvo očekivanje ne postavlja, pa i oni koji u najmanju ruku ne bi trebalo da se bave tom žuljajućom temom, jer o njoj po pravilu ne umiju da kažu ništa što bi bilo bar svježe, ako već ne i smisleno.
Kako pisac sam sebe oblati već u prvoj rečenici!?
Last edited by Corto Maltese on 11/10/2012 08:59, edited 1 time in total.
nosara

#11429 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

drug profi wrote:Ne mogu naci izvor, ali vidim da je vanilla odnekud kvotala. Vjerovatno pisao clan stranke, a znam da ona nije osoba koja ce podmetati.
Pedja, Pedja...! Na blogradiosarajevoba/82/10102012713... :D

Pedja, zavuce ga ti ogromnoj vecini svojih glasaca... Ako, ako... :wink:
ultima_palabra

#11430 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
Drago mi je da rezultati istrazivanja pokazuju da "antiLagumdzija" i "antiSDP" glasaci - barem velikom vecinom - nece nama nego SDU dati glasove. Kada ti takvi clanovi inflitriraju stranku to ti je kao da se zabavljas sa curom koja ti stalno prica o svom bivsem momku.
:roll:
Ko je ovo napisao? Ja sam prvi kome su SDU i "anti-Zlatkovci" vrlo odbojni... međutim, ja sam obični građanin bez političkog angažmana, a NS je politička stranka kojoj je cilj privući glasove.

Politika nije furka, pa da se hvalimo kako smo ponosni što ne oblačimo i ne slušamo mainstream stvari... treba privući glasove, a ostati svoj. U ovom slučaju, prići tim "anti-SDP biračima" kroz korisne inicijative i prijedloge koje će iznijeti vjerodostojni ljudi, a u kojima će se i oni prepoznati... tako da oni zaborave na svoje djetinjasto durenje, a ne otpisivati ih u startu.

Mislio sam da je NS te dječije bolesti prebolovala :roll:
Corto Maltese

#11431 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

http://blog.radiosarajevo.ba/82/10102012713
Mislio sam da je u pitanju SDPovski spin, ali Peđa Kojović je ovo zaista napisao!?
Peđa, ukoliko Leja S.K. i Dina M. (ne, nisam im bivši momak, ali moguće je da postanem bivši glasač) također stoje iza ove tvoje rečenice, mogu li se ikako poništiti moja dva glasa u Opštini Centar?
Pedja Kojovic

#11432 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

corto maltese

Ne znam da li oni stoje iza tog stava.
O SDU sam na slican pisao i govorio i ranije i to na ovom forumu.

p.k.
nosara

#11433 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:corto maltese

p.k.
"Nije majka karala Muju sto je kockao, nego sto se vadio"

Nisi ti hraknuo sdu, vec bivse glasace drugih gradjanskih opcija koji su dali glas ns... Zar ne znas da su u pitanju vrlo strogi i principijelni ljudi...?
VjecitiStudent

#11434 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:

p.k.
"Nije majka karala Muju sto se kockao, nego sto se vadio"

Nisi ti hraknuo sdu, vec bivse glasace drugih gradjanskih opcija koji su dali glas ns... Zar ne znas da su u pitanju vrlo strogi i principijelni ljudi...?
Pedja te nikako ne razumije, bezbeli je prije 2008. stalno glasao za SDA :D
Corto Maltese

#11435 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

p.k.
Peđa, koga briga za SDU? Evo izbacićemo ih iz jednačine:
Drago mi je da rezultati istrazivanja pokazuju da "antiLagumdzija" i "antiSDP" glasaci - barem velikom vecinom - nece nama .... ... dati glasove. Kada ti takvi clanovi inflitriraju stranku to ti je kao da se zabavljas sa curom koja ti stalno prica o svom bivsem momku.
Bilo je pristojno tu izjavu dati prije izbora, štampati je na majice, podijeliti žute trake, napraviti STOP znak na ulazu u stranačke prostorije, nešto kao "Zabranjen ulaz ........a, ....a, i bivšim SDPovcima."
VjecitiStudent

#11436 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Corto Maltese wrote:

p.k.
Peđa, koga briga za SDU? Evo izbacićemo ih iz jednačine:
Drago mi je da rezultati istrazivanja pokazuju da "antiLagumdzija" i "antiSDP" glasaci - barem velikom vecinom - nece nama .... ... dati glasove. Kada ti takvi clanovi inflitriraju stranku to ti je kao da se zabavljas sa curom koja ti stalno prica o svom bivsem momku.
Bilo je pristojno tu izjavu dati prije izbora, štampati je na majice, podijeliti žute trake, napraviti STOP znak na ulazu u stranačke prostorije, nešto kao "Zabranjen ulaz ........a, ....a, i bivšim SDPovcima."

Ima tu jos naopakih izjava. Tvoja nesudjena nacelnica jucer na FB napisa kako bi ona zabranila da se socijalni slucajevi stavljaju na kandidatske liste, valjda da ne bi previse zinuli na pausale itd.
Znaci, politikom se samo oni dobrostojeci smiju baviti?

S obzirom na jucerasnju Pedjinu izjavu o vlastitom kokuzluku, jel to treba znaciti da ni on, ko kokuz, u sljedecem mandatu nece moci biti kandidat ispred NS?
madner

#11437 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Sto su se upalili ovi razocarani, gdjes im rec da nisu bivsu prebolili :D
nosara

#11438 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

VjecitiStudent wrote:
Ima tu jos naopakih izjava. Tvoja nesudjena nacelnica jucer na FB napisa kako bi ona zabranila da se socijalni slucajevi stavljaju na kandidatske liste, valjda da ne bi previse zinuli na pausale itd.
Znaci, politikom se samo oni dobrostojeci smiju baviti?

S obzirom na jucerasnju Pedjinu izjavu o vlastitom kokuzluku, jel to treba znaciti da ni on, ko kokuz, u sljedecem mandatu nece moci biti kandidat ispred NS?
:shock:

Ja nemam nalog na fejsu, daj screen ako mozes... Dakle, socijal-liberali do jaja... :roll:

Pedja, moze li nize...? :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11439 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

evo čitam i čitam i čitam i jedino što sam skontao na ovim pričama o elitnom vrtiću za bogatune i načinu, hajmo blago reći, pogodovanom zapošljavanju po babi da je NS jedan elitistički i nadobudni projekat FGR prsta umočenih u budžete.

Na ovim zadnjim izborima i Esko je pokušao napraviti isto i mobilisati FGR prezir prema svemu, ali nije dovoljno namazan da bi prošao u ovoj, za Eska, ne fer kompeticiji.
Pedja Kojovic

#11440 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Vrlo sam precizno, vec mjesecima i godinama na ovom forumu, definisao koje je to biracko tijelo na koje Nasa stranka pretendira. Upravo se zbog toga, mi uvijek i vrlo otvoreno izjasnjavamo o pitanjima koje drugi kandidati izbjegavaju i odbijaju da odgovore (pogledati intervju sa Sabine i LSK na ** No links **-u).
Nas dakle zanimaju oni glasaci koji smatraju da Nasa stranka najbolje predstavlja njihove vrijednosti i nudi konkretan program koji im odgovara.

p.k.
Pedja Kojovic

#11441 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Razgovori sa glasacima na Ferhadiji -to mi je bila najdraza aktivnost tokom kampanje. Odmah iza toga je ucesce na predizbornom skupu u Gracanici.Danis, Denis i ja, nakon posjete Doboj-Istoku ulazimo u Gracanicu i parkiramo negdje u blizini centra. Dok idemo prema glavnom gradskom trgu do nas dolazi uzivo muzika. Iz daljine, na glavnom gradskom trgu, postavljena bina. Bend svira neku pjesmu od U2 i to odlicno. Par stotina gradjana se vec okupilo. Okolni kafici su puni, stolice okrenute prema bini. Sve se desava ispred kluba Nase stranke. Toliko dragih ljudi nas je docekalo i prislo da se pozdravi da me strah da nekog ne spomenem pa zato preskacem imena.
Nakon jos par pjesama bend se povlaci i krece predstavljanje kandidata. Doktori, arheolozi, mladi magistranti javne uprave, engleskog, politickih nauka, inzinjeri, bivsi borci, mali i srednji poduzetnici, sportisti,…
Sasvim sigurno jedna od najjacih lista Nase stranke na ovim izborima. Dovoljan broj glasova za ulazak u vijece dobio je samo Mirsad Camdzic, nas stari clan i vijecnik u prethodnom mandatu.Steta. Mogla je Gracanica glasajuci za nasu listu uciniti sebi veliku uslugu.

U petak, pred izbore, onima koji su dosli na dzumu, se sa govornica otvoreno sugerise da pravi muslimani glasaju za SDA. Osim, ako ne zele da nakon preseljenja zavrse u dzehenemu.
Sretnem nakon izbora jednog kolegu iz SDA.
Osjecam, kazem mu, da bih ti - bez obzira sta mislim o tvojoj stranci - trebao cestitati, ali onda pomislim na to da se otvoreno hvalite kako ste izbore dobili dzematile, kako ste u svoju funkciju stavili islamsku zajednicu i znam da cete joj to morati platiti iz budzetskih para, i zato necu.

Nase kandidatkinje su jedine od svih intervjuisanih kandidata odgovorile na sva pitanja koja im je ** No links **.ba postavio. Rekle su jasno i glasno da hoce da osvijetle sve gradske ulice, da oko skola postave lezece policajce (kad ovi stojeci nista ne rade), da podrzavaju Q festival i svacija ljudska prava, da ce pojacati finansiranje skola na racun grantova koji se sada daju vjerskim zajednicama, da ce traziti konsolidaciju udruzenja ratnih veterana u jedno kako bi se napokon znalo ko, koliko i za sta dobija novac, itd. Jednom rijecju, rekle su javno ono sto misle i planiraju uraditi sa poreskim novcem - prije glasanja.
Dan i noc, svih 30 dana, zajedno sa kandidatima za vijeca, nosile cijelu kampanju; pricale na ulici sa gradjanima, gostovale u emisijama, isle od vrata do vrata, ucestvovale na tribinama po mjesnim zajednicama, zvale glasace telefonom i sve to radile tako pametno i dostojanstveno da im se ja zaista divim. Kakva ce one biti sjajna ekipa za 2014.

Nakon zatvaranja birackih mjesta u sjedistu stranke pravi mravinjak.
Svi uzbudjeni, svi nervozni, cekaju rezultate. Minute se otegle kao sati.
Napokon, ponoc i press konferencija CIK-a. Svi se skupljamo pred televizorom u konferencijskoj sali.
Predsjednik CIK-a se pojavi i rece, otprilike: Rezultate imate na nasem web portalu. A stranke ionako imaju tacnije rezultate od nas. A sad nazad u studio...
I to je to! To je prva postoizborna presica Centralne izborne komisije.To je ono sto sve televizije u tom trenutku prenose uzivo? Kao reklama, idite na dabl-ju-dabl-ju-dabl-ju!
Strasno. Za jednom u dvije godine malo.

Jedino strasnije od toga su bile sutrasnje naslovnice. Pobjedile SDA, SDS, HDZ. Bas kao nekad davno, pocetkom 90-tih.(Nek' prica ko sta hoce, ja se sjecam iste te scene od prije 20 godina. Jutro, novine.) I jos bi uspjeh Dodikove opozicije trebalo tretirati kao uspjeh, a radi se o SDS-u, stranci cije ime u meni jos uvijek izaziva kombinaciju jeze i gadjenja.

Mi smo zadovoljni. Nadali smo se, naravno, cudu. Ja sam se, recimo, kladio na Zeniuc, Tuzlu i 17% u gradu.(Eto, kakav sam klocav politicki analiticar). Iako smo od prvog dana znali da je mogucnost da nase kandidatkinje pobjede za nacelnicku poziciju izuzetno mala nakon saopstavanja rezultata u stranci je razocarenje. Dvostruko, cini mi se. Prvo zbog toga jer niti jedna od ovih hrabrih i vrijednih zena nije prosla, a drugo kad vidis koga su tvoji sugradjani izabrali i zasto.

Ono sto je bio nas izborni cilj je ostvareno. Odbranili smo i pojacali nase prisustvo u vijecima i uradili to kampanjom koja moze biti uzor i po formi i po sadrzaju. Niti jednog ilegalnog plakata, svakodnevni direktni kontakt s glasacima i razgovor iskljucivo o temama vezanim za lokalni nivo vlasti. Na nasim standovima su bili nasi kandidati, a ne placeni aktivisti. Svi su radili sve, dani su bili dugi, a niko se nije zalio.

Mnogo je ljudi uradilo mnogo u ovoj kampanji. Momci i djevojke koji su radili u call centru su, za mene licno, nevidljivi heroji kampanje.Ali i;
Vildana, Samir, Nihad, Slobo, Jasna, Vernes i Ajlina neumorna ekipa, Sabina - koja je u cijelom ludilo ipak uspjela da u svakom, bas svakom, trenutku zadrzi svoj odjevni i svaki drugi stil, jedan genijalni dizajner koji nam je svoj i talenat svojih ideoloskih kolega stavio na raspolaganje,( i jos jedan, takodje briljantan dizajner, ali prije svega drug), jedan Slovenac koji voli Bosnu vise od mnogih BH gradjana, jedan njegov kolega ovdje u Sarajevu koji svijet vidi u statistickim brojevima, Lejla pred cijom analiticnoscu uvijek strepim, Amina, Merima, Rada koja je naizmjenicno - poslije se pokazalo s pravom - bila nekad skrta k'o Skot, a nekad darezljiva k'o hadzija, Arijana koja predstavlja sve ono zbog cega se borimo (pamet, mladost, ljepota, bosanska duhovitost), Vedran koji je usao u vijece i dobio bebu, osoblje "Bombona" koje je tolerisalo nase partijske sastanke u kaficu, gospodji S. u koju smo se uvijek mogli skloniti radi odmora i klope, ili sastati u miru, Robiju bez koga ni jedna ideja izbornog staba ne bi ugledala dan,…
Znao sam da ce se to dogoditi, da necu moci ni stati, ni nastaviti.
A listu ljudi kojima bih se volio zahvaliti nisam ni poceo kako treba.
Nadam se da mi moji nespomenuti suborci nece zamjeriti.
Ipak. Ne mogu zavrsiti a da ne spomenem dvoje mladih ljudi. Albin i Sale.
Oni su jedna od najboljih stvari koja se ikad dogodila Nasoj stranci.

p.k.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#11442 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by plain vanilla »

izvinjavam se forumashima sto odmah nisam navela i izvor

dugo sam se pitala jesu li potezi NS aljkavi ili bahati, sad valjda imam i odgovor. narcisoidnost nekih poteza/izjava je tolika da bi se i sam Zlaja postidio
veljaca

#11443 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

Pedja Kojovic wrote:Razgovori sa glasacima na Ferhadiji -to mi je bila najdraza aktivnost tokom kampanje.

p.k.
Nadam se da sam i ja dao doprinos tome :D i takodjer se nadam - kada se malo strasti smire - da ce mo moci nastaviti nasu diskusiju ovdje i da rascistimo po meni 4 dileme ( nejasnoce ) koje sam ja primjetio ...

Sretno u zivotu,

Veljaca,
s.r.
nosara

#11444 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote:Vrlo sam precizno, vec mjesecima i godinama na ovom forumu, definisao koje je to biracko tijelo na koje Nasa stranka pretendira. Upravo se zbog toga, mi uvijek i vrlo otvoreno izjasnjavamo o pitanjima koje drugi kandidati izbjegavaju i odbijaju da odgovore (pogledati intervju sa Sabine i LSK na ** No links **-u).
Nas dakle zanimaju oni glasaci koji smatraju da Nasa stranka najbolje predstavlja njihove vrijednosti i nudi konkretan program koji im odgovara.

p.k.
Nikad nisi eksplicitno iskljucio necije bivse, pogotovo ne na ovakav nacin... I to POSLIJE izbora... :roll:

Poslije ovih osvjezavajucih fakata mozete komotno sa svakim u koaliciju... :D
palermo

#11445 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

Mislim da se ne treba iščuđavati ovoj izjavi Peđe. Ona je objektivno na tragu onog što on i članovi NS ovih zadnjih dana i pišu na forumu. A to se,nekako najbolje sublimira u onoj staroj "ogledalce,ogledalce reci mi ko je najljepši(u njihovoj verziji, najpošteniji, najčišći) na svijetu".Makar im se treba priznati dosljednost.

Ja inače,nemam nešto protiv ni takvog stava, on je sasvim legitiman, jedino mi nije jasno zašto odbijaju da priznaju da je njihov konačni odabir biti elitistička stranka (ili kvazielitistička, zavisno od ugla posmatranja)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#11446 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by JoseMujica »

u realpolitici bez miliona u džepu nema liberalizma...sve ispod ovog praga je furka...ko kad se neko nafura sa 15 da je metalac radi raje, a jedva čeka teferič da se ufati u kolo
Pasiflora

#11447 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pasiflora »

Pedja Kojovic wrote:Sto se tice "kladionice" o koaliranju...

Ne trebate se brinuti.
Nasi ce vijecnici raditi u skladu sa principima Nase stranke.
Podrzavace one prijedloge za koje smatraju da su u interesu gradjana bez obzira od koga dolazili, a biti protiv onih prijedloga i poteza za koje smatraju da nisu dobri. Takodje, bez obzira od strane koga dolazili.
S obzirom da cemo sada u svim sarajevskim opstinama imati klubove vijecnika i veci uticaj na dnevne redove sjednica zalagacemo se za one projekte i politike koje smo promovirali u predizbornoj kampanji.
p.k.
Navijam za to. Kod vas (mislim na stranku) mi se svidja upravo cinjenica da ste istrajni. Nadam se da ce te opstati medju ajkulama bez gazenja vlastitih principa i sklapanja neprincipijelnih koalicija.
Od ove godine dobili ste 4 nova glasaca. Cestitam na rezultatima koje sam realno i ocekivala (mada sam se u dubini duse nadala da bi se moglo dobiti i nacelnicko mjesto :-) )
buzzer

#11448 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by buzzer »

ko diskusiji na ovom forumu ne pristupa kao mjerenju duzine (intelektualnog) spolovila, taj primjecuje izvjesnu razliku izmedju pedjinog izraza "antilagumdzija" i "antisdp" i (cini se zlonamjerne) interpretacije po kojoj pedja u nacistickom stilu "hrache" (ponovo termin svojstven diskuntantima alergicnim na argumente) bivse sdp-ovce.
jal kompleksi, jal dodatna zarada... :?
ja sam razumio da je pedja zadovoljan cinjenicom da za ns glasaju ljudi kojima politicku orjentaciju ne kroji kontriranje sdp-u, nego vlastiti mozak/osjecaji/ideje/nazori... pa ako i od sdp-a dodje nesto dobro moze se prihvatiti, unatoc cinjeninci da je ta stranka definitivno zaglibila.
nosara

#11449 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

buzzer wrote:ko diskusiji na ovom forumu ne pristupa kao mjerenju duzine (intelektualnog) spolovila, taj primjecuje izvjesnu razliku izmedju pedjinog izraza "antilagumdzija" i "antisdp" i (cini se zlonamjerne) interpretacije po kojoj pedja u nacistickom stilu "hrache" (ponovo termin svojstven diskuntantima alergicnim na argumente) bivse sdp-ovce.
ja sam razumio da je pedja zadovoljan cinjenicom da za ns glasaju ljudi kojima politicku orjentaciju ne kroji kontriranje sdp-u, nego vlastiti mozak/osjecaji/ideje/nazori... pa ako i od sdp-a dodje nesto dobro moze se prihvatiti, unatoc cinjeninci da je ta stranka definitivno zaglibila.
Meni licno hrakanje po "bivsim", koji su TOLIKO naivni da ovoj inetresnoj kvazi-elitistickoj grupi daju glas na bilo kakvim izborima, uopste ne smeta, dapace... :D
palermo

#11450 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by palermo »

buzzer wrote:ko diskusiji na ovom forumu ne pristupa kao mjerenju duzine (intelektualnog) spolovila, taj primjecuje izvjesnu razliku izmedju pedjinog izraza "antilagumdzija" i "antisdp" i (cini se zlonamjerne) interpretacije po kojoj pedja u nacistickom stilu "hrache" (ponovo termin svojstven diskuntantima alergicnim na argumente) bivse sdp-ovce.
Pa i ta tvoja interpretacija Peđine izjave (koja moram priznatii meni izgleda logično,i sklon sam joj povjerovati) opet suštinski ništa ne mijenja na stvari. Jer, opet,postoje oni koji imaju vlastiti mozak/uvjerenja,osjećaje (to su , naravno glasači NS)i ovi drugi koji glasaju valjda samo iz inata,bez mozga,bez uvjerenja,....onako..što bi se reklo,kako im se digne...

Kako li se ovakvi stavovi zovu, da mi je samo znati...
Locked