i onda vi dođete da pričate kako će gospodin Milorad uništiti ovu Republiku? Ma dajte, šutite više
..Milorade samo naprijed imaš našu podršku....100% Milorad
evo im od mene 100 metara bodljikave zice, nek se ograde...black wrote:koji klocevi..
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100917074
Alfons Kauders wrote:
evo im od mene 100 metara bodljikave zice, nek se ograde...da sam s parama, donirao bi im jedan berlinski zid i zaposlio par hiljada svaba da paze da ko ne pokusa izaci vani...
Doniram jednu tonu cimenta....Alfons Kauders wrote:evo im od mene 100 metara bodljikave zice, nek se ograde...black wrote:koji klocevi..
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100917074da sam s parama, donirao bi im jedan berlinski zid i zaposlio par hiljada svaba da paze da ko ne pokusa izaci vani...
kako misliš da nije?kiky wrote:milorad oče da zapišava ...
e, taman če jednom skontat da brčko nije u tom entitetu i prestat če ga svojatat ...
bas me zanima kako ce ici linija oko brckog...a onda razocarenje kako izgleda zapisana teritorija iz dva dijelakiky wrote:milorad oče da zapišava ...
e, taman če jednom skontat da brčko nije u tom entitetu i prestat če ga svojatat ...
Naravno, dok u međuvremenu građevinska idustrija NS-a bilježi nezapamćeni uzlet..... Neka bola "teljve"....probuseni $ wrote:Dodik je najpametni i najjaci politicar u Bosni. On ce se zrtvovati za srpsku stvar i ostace neukaljana obraza u smislu Karadjica i Mladica koji su ratni zlocinci.
Dodik vrlo vjesto u RS ustanovljuje drzavnu naciju R Srbije, sto je pravi osnov za samostalnost u , ako ne blizoj, a onda u malo daljnjoj buducnosti. Samo nacija, drzavna nacija, moze imati svoju drzavu.
Dodik glumi pajaca, budaletinu , vaserdjiju, ali iza njega stoji vrlo jak tim koji dobro zna sta radi i sta treba raditi. Dok se ostatak Bosne nasladjuje njegovim ludostima, on svakim danom na tlo Bosne prebacuje srpski identitet u RS.
Bosnjaci , kao stado trce kako im Ceric odredi, cas do Bakira, cas do Hareta, cas do Fahre. Dobili su svoj muslimanski fildzan i gledaju u teljvu, dok se Bosna rusi i nestaje.
Ekonomska situacija nije nikakav problem za RS. Neki politicki ciljevi nemaju cjenu, bas kao i ovaj projekt kradje pola Bosne. Na ovo su cekali 1000g. Prvi put u historiji Bosne od njenog nastanka na njenom tlu imas srpsku politicku zajednicu sa apsolutnom srpskom vlascu. Za tu RS su u ratu izgubili 30000 vojnika, desetina ce biti osudjena kao ratni zlocinci i to je eve. SPC ce dobiti par novih svetaca, Karadjica , Mladica a Dodik ce biti novi sveti Sava.hercegovac_pravi wrote:Naravno, dok u međuvremenu građevinska idustrija NS-a bilježi nezapamćeni uzlet..... Neka bola "teljve"....probuseni $ wrote:Dodik je najpametni i najjaci politicar u Bosni. On ce se zrtvovati za srpsku stvar i ostace neukaljana obraza u smislu Karadjica i Mladica koji su ratni zlocinci.
Dodik vrlo vjesto u RS ustanovljuje drzavnu naciju R Srbije, sto je pravi osnov za samostalnost u , ako ne blizoj, a onda u malo daljnjoj buducnosti. Samo nacija, drzavna nacija, moze imati svoju drzavu.
Dodik glumi pajaca, budaletinu , vaserdjiju, ali iza njega stoji vrlo jak tim koji dobro zna sta radi i sta treba raditi. Dok se ostatak Bosne nasladjuje njegovim ludostima, on svakim danom na tlo Bosne prebacuje srpski identitet u RS.
Bosnjaci , kao stado trce kako im Ceric odredi, cas do Bakira, cas do Hareta, cas do Fahre. Dobili su svoj muslimanski fildzan i gledaju u teljvu, dok se Bosna rusi i nestaje.
A ti bi konkretno uradio šta?probuseni $ wrote:Ekonomska situacija nije nikakav problem za RS. Neki politicki ciljevi nemaju cjenu, bas kao i ovaj projekt kradje pola Bosne. Na ovo su cekali 1000g. Prvi put u historiji Bosne od njenog nastanka na njenom tlu imas srpsku politicku zajednicu sa apsolutnom srpskom vlascu. Za tu RS su u ratu izgubili 30000 vojnika, desetina ce biti osudjena kao ratni zlocinci i to je eve. SPC ce dobiti par novih svetaca, Karadjica , Mladica a Dodik ce biti novi sveti Sava.hercegovac_pravi wrote:Naravno, dok u međuvremenu građevinska idustrija NS-a bilježi nezapamćeni uzlet..... Neka bola "teljve"....probuseni $ wrote:Dodik je najpametni i najjaci politicar u Bosni. On ce se zrtvovati za srpsku stvar i ostace neukaljana obraza u smislu Karadjica i Mladica koji su ratni zlocinci.
A ti pij svoju kahvetinu i gledaj u fildzan i dalje.
Neka Bosnjaka, neka, nek piju kafu i nek zive rahat ali moras uhvatiti Cerica za muda i reci mu da mi hocemo da budemo bosanci , nacija na citavoj teritoriji nase drzave, a ne vjeska grupa, vjerska nacija u fildjanu. Mi moramo biti pametni i pametniji od srba i Dodika da bi sacuvali Bosnu i ono sto nam je ostavljeno u imanet. Srpski politicari su tri puta pametniji od nasih budala koji vide samo sebe i svaki bi da glumi princeve na minderu koje im pod guzice stavlja IZ i Ceric.hercegovac_pravi wrote:
I neka kahvetine bola, bez "kahvetine" nema ni meraka a bez meraka nema ni Bošnjaka
stari grad Visegrad wrote:Dodik unistava mentalitet tog naroda. Mora da imaju masu samoubistava, ima li ko podatke?
Nije to smijesno.probuseni $ wrote:stari grad Visegrad wrote:Dodik unistava mentalitet tog naroda. Mora da imaju masu samoubistava, ima li ko podatke?![]()
![]()
![]()
Pa otidji u tu RS , jos uvijek ti ne treba viza, pa pogledaj kako ih svaki dan kupe po ulicama poslije samoubistva zbog "unistenog mentaliteta ".......
nisi ovo lose napisaoprobuseni $ wrote:Dodik je najpametni i najjaci politicar u Bosni. On ce se zrtvovati za srpsku stvar i ostace neukaljana obraza u smislu Karadjica i Mladica koji su ratni zlocinci.
Tacno! Dodika nista ne moze zaustaviti. Mislim, ne mogu ga zaustaviti ovi nasi nepismeni uhljupi koji jos uvijek vode primitivnu politiku srednjeg vijeka, dok srbi u RS uzivaju danasnju modernu politiku zasnovanu na nauci i modernim shvatanjima uredjenja jedne politicke zajednice . Oni su vec razradili kompletan sistem drzave i u pogodnom momentu, pri kakvoj vecoj regionalnoj krizi, jednostano ce se ograditi od ostatka Bosne kao primitivne politicke zajednice koja zivi na principima plemena . Niko im nece moci nista. Specijalne veze sa Srbijom ce im omoguciti opstanak i svijet ce to prihvatiti, jer zasto da se brine o jednoj vjerskoj grupi u nekom fildjanu kojoj nije stalo do svoje vastite drzave. Iz nije dobila dozvolu da islam siri samo na Bosnjake, vec da sluzi svim muslimanima u Bosni, svima koji to zele. IZ najvise interesuje moc , novac, vlast i zato sjede na grbaci Bosnjaka i pustaju im crtane filmove o ljepotama arapskog svijeta, dok Bosna politicki propada.BSn wrote:rs je danas mnogo ugodnije mjesto zivljenja nego federacija (od urednosti gradova, obnovljenih fasada, parkova, fontana, nema prodaje gaca i carapa k'o po ferhadiji, policije...), bez obzira sta vi i ja mislili o njemu kao politicaru.
I najbogatije drzave imaju samoubistava i ti podaci ne govore nista posebno o stanju duha u RS. Srbi u RS su svakim danom sve vise srbi carapani, srbijanci, i to treba da zabrinjava. Oni svjesno u RS unistavaju duh Bosne. Zamisli mo,im te , Festival Ojkaca ! To su valjda neke grobarske srpske pjesme koje su dostigle nivo festivala. Ili guslarski festival umjesto bosanskog sevdaha i starogradskih pjesama.stari grad Visegrad wrote:09. 09. 2010
Tanjug
U Srbiji godišnje oko 1.400 ljudi izvrši samoubistvo
Broj samoubistava u Srbiji poslednjih godina je u porastu - svake godine blizu 1.400 osoba oduzme sebi život, a psihički problemi smatraju se jednim od glavnih "okidača", upozorili su stručnjaci povodom obeležavanja 10. septembra, Svetskog dana prevencije samoubistava
U prvom polugodištu ove godine u Republici Srpskoj (RS) dogodilo se 146 samoubistava, što je za 12 posto više nego u istom periodu 2009. godine.
Najviše samoubistava - 118 izvršili su muškarci, a 28 žene, potvrđeno je Srni u Policiji RS.
probuseni $ wrote:Tacno! Dodika nista ne moze zaustaviti. Mislim, ne mogu ga zaustaviti ovi nasi nepismeni uhljupi koji jos uvijek vode primitivnu politiku srednjeg vijeka, dok srbi u RS uzivaju danasnju modernu politiku zasnovanu na nauci i modernim shvatanjima uredjenja jedne politicke zajednice . Oni su vec razradili kompletan sistem drzave i u pogodnom momentu, pri kakvoj vecoj regionalnoj krizi, jednostano ce se ograditi od ostatka Bosne kao primitivne politicke zajednice koja zivi na principima plemena . Niko im nece moci nista. Specijalne veze sa Srbijom ce im omoguciti opstanak i svijet ce to prihvatiti, jer zasto da se brine o jednoj vjerskoj grupi u nekom fildjanu kojoj nije stalo do svoje vastite drzave. Iz nije dobila dozvolu da islam siri samo na Bosnjake, vec da sluzi svim muslimanima u Bosni, svima koji to zele. IZ najvise interesuje moc , novac, vlast i zato sjede na grbaci Bosnjaka i pustaju im crtane filmove o ljepotama arapskog svijeta, dok Bosna politicki propada.BSn wrote:rs je danas mnogo ugodnije mjesto zivljenja nego federacija (od urednosti gradova, obnovljenih fasada, parkova, fontana, nema prodaje gaca i carapa k'o po ferhadiji, policije...), bez obzira sta vi i ja mislili o njemu kao politicaru.
Dužničke obaveze preduzeća iz RS-a
DUG PREDUZEĆA PREMAŠIO BDP
Ukupna visina BDP-a: 8,49 milijardi KM
Ukupna dugovanja preduzeća: 8,824 milijarde KM
Krediti: 3,130 milijardi KM (povećanje 14%)
Dug prema dobavljačima: 2,466 milijardi KM (povećanje 4%)
Poreska dugovanja: 380 miliona KM
Avansi i kaucije: 368 miliona KM
Dug prema uposlenima: 318 miliona KM (povećanje 18%)
Ovo je neki interesantni naucni pristup ekonomiji, u modernoj ekonomiji dosad nezabiljezen - povecanjem dugovanja preduzeca postize se "ekonomski razvoj," bas kako je opisano u knjizi osnovi ekonomije za prvu godinu fakulteta. Princip nove ekonomije u entitetu se zove 'sto sam duzniji to sam razvijeniji i svi mi zavide zbog toga.'Dodatni problem za posrnulu privredu RS-a predstavlja činjenica da je tokom posljednjih petnaestak mjeseci osjetno reduciran priliv direktnih stranih investicija u cijelu BiH, a osobito u Republiku Srpsku. U protekloj godini obilježenoj globalnom recesijom direktne strane investicije pale su sa 700 na 452 miliona eura, a tokom prvih šest mjeseci tekuće godine pad je bio još i veći - sa 225 na svega 121 miliona eura. Samo 12 posto ovog iznosa investirano je u „bolji dio BiH“, što je dodatno doprinijelo padu likvidnosti privrede RS-a koja trenutno prolazi kroz najteže razdoblje nakon rata.