Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#11426 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

insomnia78 wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:
insomnia78 wrote:I zato treba prizivati Hitlera jel?
Vidim da te mnogo više pogađa prizivanje Hitlera od konkretnog sprovođenja u djelo Hitlerovog izuma, konc logora, u Gazi. Znaš, ja sam ratno dijete Sarajeva, meni ipak malo više smetaju konkretna djela, ako već pitaš.

Pardon onda, kad te to već tako vrijeđa onda predlažem da zbog Hitlera Jevreji dobiju još dva genocida gratis ( po izboru ). Jedna zemlja obavezno mora biti na BI, a ovu drugu mogu odabrati odakle hoće. Jel pošteno ? Mislim jebiga, nakon holokausta i svega doživljenog, potpuno je logično da se osvetiš Palestincima, da ih tlačiš 60-ak godina, ponašajući se manje-više na isti način kao što su se ponašali oni koji su proglašeni za zlo historije.

Argument ti je genijalan.
I ja sam isto ratno dijete, cak sam fasov'o i lerge
Moja porodica je u ovom a i onom ratu davala zivote i dijelove tijela u borbi protiv fasizma i nema tog argumenta koji moze opravdati prizivanje hitlera i holokausta

Treba vas biti sramota i boga i naroda
Ne bi vjerovao, i ja sam bio ranjen. No, to nije tema. Tema glasi, nad Židovima je počinjen grozan, najveći genocid u historiji ( barem onaj poznati ) čovječanstva. Ja uopšte nemam "problem" s tim, nit negiram, nit pjenim, nit dozivam Hitlera. S tim da sam i sam bio učesnik takvih dešavanja potpuno je logično da imam empatiju prema ljudima koji su doživjeli iskustvo slično mojem, odnosno mnogo gore i tragičnije. Znači, ne treba nas biti sramota, nego ih treba biti sramota. Potpuno se slažem. Nepismeni glupani.

S druge strane nekoga bi trebala biti sramota jer se nije ni počešao, prokomentarisao, nit ga uopšte zanima zbog onoga što se dešava Palestincima. Kako takve nazvati ?
breuer

#11427 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by breuer »

Ih da se mi kao žrtve rata hoćemo malo ugledati na Izrael (naravno bez zločina).

Biti žrtva je najlakše kao i poistovječivati se sa istom, čime sebi činiš zlo, a žrtvi svakako ne pomažeš.
Gojeni H

#11428 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Ne sjecam se da je neko postavljao. Vise izjava pripadnika ljepseg pola koje su sluzile u izraelskoj vojsci.
Najjace su izjave o "slamanju duha".

http://www.breakingthesilence.org.il/te ... os/?ci=189
Gojeni H

#11429 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Gojeni H »

Cak je i Stephen Hawking rekao svoje

http://www.theguardian.com/science/poli ... el-science
cyprus

#11430 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

BHCluster wrote:Zlocin opravdavas zlocinom to je van pameti! Ovo sto Izraelska vlada radi nema veze sa jevrejima, nekima ta distinkcija izgleda ne postoji a nekima nikada nije ni postojala. Sigurnost Izraela kao drzave treba biti zagarantovana ali nikako na ovaj zlocinacki nacin koji sprovodi Izraelska vlada.
Jedva si dočeko da napišeš ovu prvu rečenicu, jelde? Međutim, fulio si ceo fudbal... Za razliku od onih koji bolesnu mržnju prema Jevrejima pravdaju politikom Izraela ili koji zločine počinjene od spodoba koji sebe zovu muslimanima pravdaju također koječime (između ostalog i politikom Izraela), ja nigdje ništa nisam opravdao kada su u pitanju nacionalističke ideologije (u koje spada i cionizam), a još manje bilo kakav vid zločina... Više puta sam jasno osudio zločinački aspekt izraelske politike i to uopšte za mene nije pitanje spora, ali ovom prilikom se osvrnuh i na drugu stranu ove priče... Pa nećemo valjda zbog politike države udaljene 2000 km tolerisati antisemitsku varijantu fašizma u svojoj avliji... A taj rastući trend definitivno nije nešto što je zanemarivo i što se da ignorisati... A mislim da je i takav osvrt relevantan, jer mi možemo imati više uticaja na ove domaće mentalne proljeve (mada je upitno koliko ih je domaćih, jer ih zavidan broj tipka sa cionističko-kafirskog Zapada) nego na politiku Izraela... Također navedoh da Izrael nije jedina država koja čini ili je činila zločine, teror i nepravdu, međutim jedino se ka Jevrejima usmjerava nesrazmjerna količina bolesne države... Time htjedoh ukazati da ovoliki antisemitizam nema uporište u tobožnjoj humanosti autora ovih silnih 'ljudskih' riječi, jer isti nisu ni približno toliko 'senzitivni' kada su u pitanju neke druge žrtve... Na koji si ti ovo način protumačio da ja OPRAVDAVAM neki zločin, valjda samo ptice znaju...
cvrčak_na_hedonizmu wrote:...Veoma površno gledaš na stvari, odnosno, mislim da si prilično neupućen. Nisi prvi, a ni posljednji. Barem se uputi onda, nije neka nauka.
Ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje... Samo cvrčak sve zna i u sve je upućen...
cvrčak_na_hedonizmu

#11431 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

cyprus wrote:
BHCluster wrote:Zlocin opravdavas zlocinom to je van pameti! Ovo sto Izraelska vlada radi nema veze sa jevrejima, nekima ta distinkcija izgleda ne postoji a nekima nikada nije ni postojala. Sigurnost Izraela kao drzave treba biti zagarantovana ali nikako na ovaj zlocinacki nacin koji sprovodi Izraelska vlada.
Jedva si dočeko da napišeš ovu prvu rečenicu, jelde? Međutim, fulio si ceo fudbal... Za razliku od onih koji bolesnu mržnju prema Jevrejima pravdaju politikom Izraela ili koji zločine počinjene od spodoba koji sebe zovu muslimanima pravdaju također koječime (između ostalog i politikom Izraela), ja nigdje ništa nisam opravdao kada su u pitanju nacionalističke ideologije (u koje spada i cionizam), a još manje bilo kakav vid zločina... Više puta sam jasno osudio zločinački aspekt izraelske politike i to uopšte za mene nije pitanje spora, ali ovom prilikom se osvrnuh i na drugu stranu ove priče... Pa nećemo valjda zbog politike države udaljene 2000 km tolerisati antisemitsku varijantu fašizma u svojoj avliji... A taj rastući trend definitivno nije nešto što je zanemarivo i što se da ignorisati... A mislim da je i takav osvrt relevantan, jer mi možemo imati više uticaja na ove domaće mentalne proljeve (mada je upitno koliko ih je domaćih, jer ih zavidan broj tipka sa cionističko-kafirskog Zapada) nego na politiku Izraela... Također navedoh da Izrael nije jedina država koja čini ili je činila zločine, teror i nepravdu, međutim jedino se ka Jevrejima usmjerava nesrazmjerna količina bolesne države... Time htjedoh ukazati da ovoliki antisemitizam nema uporište u tobožnjoj humanosti autora ovih silnih 'ljudskih' riječi, jer isti nisu ni približno toliko 'senzitivni' kada su u pitanju neke druge žrtve... Na koji si ti ovo način protumačio da ja OPRAVDAVAM neki zločin, valjda samo ptice znaju...
cvrčak_na_hedonizmu wrote:...Veoma površno gledaš na stvari, odnosno, mislim da si prilično neupućen. Nisi prvi, a ni posljednji. Barem se uputi onda, nije neka nauka.
Ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje... Samo cvrčak sve zna i u sve je upućen...
Ne znam u šta si upućen, nit me zanima, ovdje ti se klima tlo pod nogama. Izrael drži Palestince de facto i de jure u "modernoj varijanti konc logora", to što ti misliš/ne znaš/ne shvataš/ne razumiješ da se takve stvari baš i ne dešavaju u svijetu ( osim Kurdima ) nije moj problem. Konkretne primjere sam naveo na tvrdnju "jebiga, i drugi to rade" ( parafraziram ). Ne rade druže, ne rade. Ovo je baš hard core ugrožavanje opstanka i tako 60-ak godina, a sve po zakonu. Raspitaj se malo, proguglaj, nije neka nauka. Sarkazam ostavi za neku drugu temu, ovdje mu baš i nije mjesto, jer ništa tim ne postižeš, osim što ispadaš plitak i nedorečen.

Ako uspiješ da dobaciš malo dalje od jedne rečenice i sarkazma, imaš prošli post pa repliciraj. Uvijek je lijepo čuti argumentovano i različito mišljenje, pod uslovom da je sagovornik u stanju da ga artikuliše na pravi način.

lp
BHCluster

#11432 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

cyprus wrote:
cyprus wrote: Nit je Izrael jedini u svijetu koji pravi zločine, niti je najbrutalniji u zločinima, niti je jedini koji čini nepravdu...
:run:
cyprus

#11433 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

BHCluster wrote:
cyprus wrote:
cyprus wrote: Nit je Izrael jedini u svijetu koji pravi zločine, niti je najbrutalniji u zločinima, niti je jedini koji čini nepravdu...

@cvrčak, ti očito hoćeš da uđemo u sferu vaganja žrtava, smatrajući da valjda da su patnje i stradanja drugih naroda i grupa širom svijeta softcore... Ja u to jednostavno neću da ulazim... Za mene je svaka nevina žrtva ista i bilo kakav drugačiji pristup je u najmanju ruku licemjeran (a vrlo često i nešto mnogo gore)...
cvrčak_na_hedonizmu

#11434 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

cyprus wrote: @cvrčak, ti očito hoćeš da uđemo u sferu vaganja žrtava, smatrajući da valjda da su patnje i stradanja drugih naroda i grupa širom svijeta softcore... Ja u to jednostavno neću da ulazim... Za mene je svaka nevina žrtva ista i bilo kakav drugačiji pristup je u najmanju ruku licemjeran (a vrlo često i nešto mnogo gore)...

Kojih naroda, kojih grupa, baš me zanimaju konkretni primjeri pa da ih uporedimo sa konstantnim stradanjem Palestinaca. Furum se ubio za takvih rasprava, daj konkretne primjere, da malo pročitam, pogledam. Ono što znam, Palestinci i Kurdi su pretpjeli i trpe ogromne muke, poniženja, stradanja i ubijanja gdje su im bukvalno egzistencije ugrožene u zadnjih 50-ak godina, pri čemu su Palestinci u goroj poziciji zbog geo-političke situacije, manevarskog prostora prostora i tako tih "sitnica". Turci su izvršili genocid na Armenima, nad nama je izvršen genocid, Hutu i Tuci, tu se ne zna ko je koga ubijao odnosno bila su dva genocida, po jedna na obje strane. Koliko znam slične su situacije bile u Obali SLonovače ( ne tvrdim za O. Slonovače ), Asad po Siriji ubija, opozicija još gora.Južna Afrika je bila gora za vrijeme aparthejda, al i to se riješilo. Ima primjera, nisam rekao da nema, ono što sam rekao i argumentovao jeste da su Palestinci u daleko najgoroj represiji i najtežoj situaciji od svih naroda i tako iha, ha godina i godina. Čak se i Kurdima otvorilo u zadnje vrijeme. Sve se može trpjeti određen period, zamisli da te neko konstantno muči, maltretira, ubija, protjeruje i osuđuje 50-60 godina. Kada gledaš kontekst stvari, ja sam barem tako naučen, stavi se u poziciju dešavanja pa onda donesi sud.

Svaka nevina žrtva je ista. Slažem se. Ljudi se pobiju i neko nekoga ubije. Prevrne čovjeka, loše mu se slože zvijezde, loše odluke i zajebeš stvar, većini se to može nekada desiti. Nevine žrtve su iste, počinioci nisu. Nije ista pozicija onoga ko ubija mučenjem i onoga ko je prevrno pa zajebo stvar. Ni zakonski, ni "moralno", ni realno.
hAZNADAR

#11435 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hAZNADAR »

Natanyahu pokusava talasati u Americi maksimalno.
Amerika je podijeljena jer dio podrzava a dio uz pomoc medija ipak vidi sta se dole radi i kako tece etnicko ciscenje, opsada, okupacija,... ko ima mrvu morala u sebi ne moze podrzavati Izraelsku politiku.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/zapal ... /150303115

Medjutim, imam bojazan. Ako Amerika uistinu zamrzne malo svoje odnose sa Izraelom i da dadne punu podrsku kao do sada u svemu - za ocekivati je slucajno veci teroristicki napad na tlu Amerike. Pa nakon toga uz medijsku potporu opet stara americka podrska u svemu.

Gotovi svi dosadasnji teroristicki napadi su na kraju rezultirali time da je zapad na kraju hajrio.

NedajBoze i ne prizivam,.. ali buduci da bi to Izraelu sad doslo ko kec na desetku - imam bojazan da ce se desiti.
bogoljub

#11436 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Ovi mediji gdje god da objave sliku Natanjahua objave slike miroljubivog i krajnje blagog stvorenja, reko bi čo'jk nikad nije ubio toliko Palestinaca!!!
salik79

#11437 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

hAZNADAR wrote:Natanyahu pokusava talasati u Americi maksimalno.
Amerika je podijeljena jer dio podrzava a dio uz pomoc medija ipak vidi sta se dole radi i kako tece etnicko ciscenje, opsada, okupacija,... ko ima mrvu morala u sebi ne moze podrzavati Izraelsku politiku.

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/zapal ... /150303115

Medjutim, imam bojazan. Ako Amerika uistinu zamrzne malo svoje odnose sa Izraelom i da dadne punu podrsku kao do sada u svemu - za ocekivati je slucajno veci teroristicki napad na tlu Amerike. Pa nakon toga uz medijsku potporu opet stara americka podrska u svemu.

Gotovi svi dosadasnji teroristicki napadi su na kraju rezultirali time da je zapad na kraju hajrio.

NedajBoze i ne prizivam,.. ali buduci da bi to Izraelu sad doslo ko kec na desetku - imam bojazan da ce se desiti.
Uss-Liberty se pokazao kao izvrsna taktika, od tada uvijek igraju na tu kartu.
mirsek

#11438 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mirsek »

Image
Hajvan

#11439 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

RIP Izrael.
Kareem Abdul

#11440 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Kareem Abdul »

Hajvan wrote:RIP Izrael.
A tko će ga pokopat?

Sada se na bliskom istoku događa masovan rat između šiita i sunita, prije će jedni druge potamaniti nego Izrael.
salik79

#11441 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by salik79 »

Hajvan wrote:RIP Izrael.
Rest In Pieces :D
Hajvan

#11442 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

RIP šiti.

RIP suniti.

:-)
Fantassin

#11443 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fantassin »

Prvo skoci pa reci hop... Izrel je unisten par stotina puta.. doduse ostrim jexikom :D
Hajvan

#11444 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Hajvan »

RIP oštar jezik.
RIP prepametnim i zajedljivim.

Long Live Israel. :mrgreen:
BHCluster

#11445 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by BHCluster »

bogoljub

#11446 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Na sinoćnjem predizbornom skupu u gradu Herzliya održao govor o situaciji na Bliskom istoku
Izraelski šef diplomatije Avigdor Lieberman poručuje: Arapima koji su protiv nas treba sjekirom odsijecati glave!
:evil:
Fantassin

#11448 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Fantassin »

Hhh cuj sjekirom... razumijem izjavu ali dje nadje sjekiru :D
Danguba

#11449 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Danguba »

bogoljub

#11450 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Danguba wrote:
strasno
Prestrašno, a mislim da je to pokazatelj zločinačkog straha od nečega!
Locked