Ne bi vjerovao, i ja sam bio ranjen. No, to nije tema. Tema glasi, nad Židovima je počinjen grozan, najveći genocid u historiji ( barem onaj poznati ) čovječanstva. Ja uopšte nemam "problem" s tim, nit negiram, nit pjenim, nit dozivam Hitlera. S tim da sam i sam bio učesnik takvih dešavanja potpuno je logično da imam empatiju prema ljudima koji su doživjeli iskustvo slično mojem, odnosno mnogo gore i tragičnije. Znači, ne treba nas biti sramota, nego ih treba biti sramota. Potpuno se slažem. Nepismeni glupani.insomnia78 wrote:I ja sam isto ratno dijete, cak sam fasov'o i lergecvrčak_na_hedonizmu wrote:Vidim da te mnogo više pogađa prizivanje Hitlera od konkretnog sprovođenja u djelo Hitlerovog izuma, konc logora, u Gazi. Znaš, ja sam ratno dijete Sarajeva, meni ipak malo više smetaju konkretna djela, ako već pitaš.insomnia78 wrote:I zato treba prizivati Hitlera jel?
Pardon onda, kad te to već tako vrijeđa onda predlažem da zbog Hitlera Jevreji dobiju još dva genocida gratis ( po izboru ). Jedna zemlja obavezno mora biti na BI, a ovu drugu mogu odabrati odakle hoće. Jel pošteno ? Mislim jebiga, nakon holokausta i svega doživljenog, potpuno je logično da se osvetiš Palestincima, da ih tlačiš 60-ak godina, ponašajući se manje-više na isti način kao što su se ponašali oni koji su proglašeni za zlo historije.
Argument ti je genijalan.
Moja porodica je u ovom a i onom ratu davala zivote i dijelove tijela u borbi protiv fasizma i nema tog argumenta koji moze opravdati prizivanje hitlera i holokausta
Treba vas biti sramota i boga i naroda
S druge strane nekoga bi trebala biti sramota jer se nije ni počešao, prokomentarisao, nit ga uopšte zanima zbog onoga što se dešava Palestincima. Kako takve nazvati ?