Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
junkers

#11426 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

ultima_palabra wrote:
-LIBERO- wrote:Razumijem sta pricas druze.

Ne znam zasto je to tako ,ali od kada ja pamtim Sarajevo vrlo rijetko smo imali vise od 1 maksimum 2 tako drcna igraca po generaciji kao sto je bio Berberovic,Hadzic i slicni.

Uvijek je Sarajevo kao filozofiju igre i shvatanja fudbala njegovalo tu neku korektnu igru i odnos na terenu. Vrlo rijetko je poneki pojedinac bio drcan,konfliktan da ne kazem prgav. Ponekada poneko...Mico (Milak) je znao nagaziti,ali nesto i nije bio previse prljav u igri,ista stvar je bila i sa Nedicem i Vidakovicem,znali su biti ostri ali nije bilo tog fakinluka. I kasnije generacije poneko je znao biti ostar,ali rijetko...a jos rijedze je neki od nasih igraca bio onako "fakinski" mahalski nastrojen (jedan je Berberovic Dzemica :dance: ,i par njih jos)

Valjda takva fudbalska skola,nacin odgajanja u mladjim kategorijama..ne znam ni sam.
Dok su neki drugi klubovi,da im ne spominjem ime,sve svoje bazirali na ostrini,prljavosti i prgavosti...to je kod njih bilo sasvim normalno shvatanje fudbala.
Možda je navijački, ali fakat ja to dosta drukčije vidim... vi ste uvijek imali prljavih i prgavih igrača... pogotovo prije 10tak godina kad su igrali Dedić, Smječanin, Senad Begić i slični... znali su igrati ali i potući se. Pa onda Krupinac, Zukić i slični.
I često je taktika Sarajeva u derbijima znala biti da utjeraju strah u kosti sa par startova na granici crvenog odmah na početku... sjećam se derbija na Koševu koji ste uzeli 4:1, 6 žutih u prvom poluvremenu :-) Naši se usrali ko grlice :oops:
e tad su se baš usrali,onaj škorin start tamo na zapadu u 1.minuti je baš bio da se naježiš.a složio bih se za smječanina,zukića(dje ćeš bos na rusiju),zatim škoro,a.ferhatović,avdić.prije nekad radeljaš,milak,nedić,rajković,ćala.
junkers

#11427 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

1946 wrote:
junkers wrote:jbg,ja volim kad je igrač pitar :-D ,sjeti se samo marakane kad onom čobanu koromanu j..a sve seljačko :lol: :lol:
Pa gdje neće, loli s Romanije, još zna se kod koga je ponikao :D

@ultima
Deda jeste bio belajli, ali ti ostali baš i nisu. Bar ih ja nisam upamtio kao takve. Drugo je što je Zukina filozofija bila "lopta može proći ali igrač ne" :)
nisu bili belajli,ali se nisu ni bojali

ultima,da ne bude zabune to je jedini derbi gdje su naši u tom smislu bili agresivniji.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11428 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Jedno je ostrija igra,a drugo fakinsko mahalska. Ali ok.
ultima_palabra

#11429 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

1946 wrote:Deda jeste bio belajli, ali ti ostali baš i nisu. Bar ih ja nisam upamtio kao takve. Drugo je što je Zukina filozofija bila "lopta može proći ali igrač ne" :)
Ma ne znam, meni jesu... tih prvih 5-6 godina iza rata često sam kontao da nama fali taj fakinluk, "pitarluk" jer smo bili previše fer ekipa, a to košta na gostovanjima. Tek sa Amarom je to došlo na svoje :-D

@junkers, mislim da ih je bilo još... Dialiba x puta bio iznošen u reklame na Koševu, pa onda onaj start Krupinca nad Almirom Mešićem na Grbavici :shock:
Mr Hiccup

#11430 Re: FK Sarajevo

Post by Mr Hiccup »

fali nama tih koljaca danas
zadnjih par godina, biju nam igrace u svakom selu, a oni haj sto se ne brane tamo, al ni na kosevu ne rade ista po tom pitanju

lijepi komandant deda
junkers

#11431 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

ultima_palabra wrote:
1946 wrote:Deda jeste bio belajli, ali ti ostali baš i nisu. Bar ih ja nisam upamtio kao takve. Drugo je što je Zukina filozofija bila "lopta može proći ali igrač ne" :)
Ma ne znam, meni jesu... tih prvih 5-6 godina iza rata često sam kontao da nama fali taj fakinluk, "pitarluk" jer smo bili previše fer ekipa, a to košta na gostovanjima. Tek sa Amarom je to došlo na svoje :-D

@junkers, mislim da ih je bilo još... Dialiba x puta bio iznošen u reklame na Koševu, pa onda onaj start Krupinca nad Almirom Mešićem na Grbavici :shock:
to je onaj derbi kad je žera sa žutim skinuo dres,pa ga brže bolje obukao da ne dobije drugi,doduše naopako :lol: .a start krupinca nije bio za crvenog da ga hebeš,al eto.
Obuca9

#11432 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Ultima, halali, ali ne mogu da vjerujem da navijač ekipe za koju je godinama igrao Haris Alihodžić može tvrditi da je njegovoj ekipi falilo fakinluka :D

Sjeti se svih onih derbija sa početka ovog stoljeća, svaki korner za Sarajevo, uvijek ista slika, Haris Alihožić sa obje ruke i obje noge grli Krupinca. Ako mu se i dalje otima, onda još za svaki slučaj, zubima zagrize kragnu na dresu. Krupinac se nadavao golova i golova glavom iz kornera, ali samo jednoj ekipi nikad nije uspio. Što li Bože :-)
ultima_palabra

#11433 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Ultima, halali, ali ne mogu da vjerujem da navijač ekipe za koju je godinama igrao Haris Alihodžić može tvrditi da je njegovoj ekipi falilo fakinluka :D

Sjeti se svih onih derbija sa početka ovog stoljeća, svaki korner za Sarajevo, uvijek ista slika, Haris Alihožić sa obje ruke i obje noge grli Krupinca. Ako mu se i dalje otima, onda još za svaki slučaj, zubima zagrize kragnu na dresu. Krupinac se nadavao golova i golova glavom iz kornera, ali samo jednoj ekipi nikad nije uspio. Što li Bože :-)
:D Pa to sam otprilike i govorio... kad su došli on i Mulalić, Buki malo stasao, Joldić... to je bila zajebana ekipa. Prije toga su bili Crvenkapice, čak i ona šampionska ekipa iz 98...
internazionale

#11434 Re: FK Sarajevo

Post by internazionale »

ultima_palabra wrote:
hz__semir wrote:Ultima, halali, ali ne mogu da vjerujem da navijač ekipe za koju je godinama igrao Haris Alihodžić može tvrditi da je njegovoj ekipi falilo fakinluka :D

:D Pa to sam otprilike i govorio... kad su došli on i Mulalić, Buki malo stasao, Joldić... to je bila zajebana ekipa. Prije toga su bili Crvenkapice, čak i ona šampionska ekipa iz 98...
prava šampionska :-) ali džaba tako piše :thumbup:
za želju decenijama važi da su mesarska ekipa
sistematski pregled

#11435 Re: FK Sarajevo

Post by sistematski pregled »

ultima_palabra wrote:

Druže, davno je vas Ribar naučio da budete sve drugo osim fer ekipa. A odmah iza rata dovoljno je reći Almir Memić, pa onaj Pintol, Pintul, kako li već. Zatim oličenje fer igre Vazda, Buki....
ODVRATAN_i_GADAN

#11436 Re: FK Sarajevo

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Da neznam kako ovdje ima i matorih baraba (kao sto sam i sam) sve bi ovo gore "napisano" povjerovao ali ovako... I Zeljo i Sarajevo su UVIJEK imali 2-3 suptilna "koljaca" koja su tukla gdje stigla po terenu! Radeljas, Berjan, Nedic, Cilic, Milak, Verlasevic, pa ovi poslijeratni Krupinac, Kunic, Zukic, Alihodzic... Simptomaticno je sto ih je sve manje. Mozda ovi mladji i u skolu idu. Neznam... :roll: :roll:
Obuca9

#11437 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

sistematski pregled wrote:
ultima_palabra wrote:

Druže, davno je vas Ribar naučio da budete sve drugo osim fer ekipa. A odmah iza rata dovoljno je reći Almir Memić, pa onaj Pintol, Pintul, kako li već. Zatim oličenje fer igre Vazda, Buki....
Jel' to onaj što je Ronalda strpo u džep :lol: :lol: Kad se sjetim naslovnice jednog od prvih brojeva Avazovog Sporta "Pintul strpao Ronalda u džep" :lol: :lol: Doduše, kad vidim ko je bio tad glavni i odgovorni tamo, ništa me ne čudi, dobro pa nije bio naslov "Pintul otvorio oči Ronaldu" :D :D
Oligarh

#11438 Re: FK Sarajevo

Post by Oligarh »

ultima_palabra wrote: Ma ne znam, meni jesu... tih prvih 5-6 godina iza rata često sam kontao da nama fali taj fakinluk, "pitarluk" jer smo bili previše fer ekipa, a to košta na gostovanjima. Tek sa Amarom je to došlo na svoje :-D

Mali si ti da se sjetis Berjanovog starta na Paji na Grbavici. Lom potkoljenice se cuo,kunu se ljudi, i izvan stadiona. Nikada nisam vidio brutalan start u svom zivotu poput toga! Ni na TV-u, a jos mi se ledi krv u zilama od Pajinog krika!

Zato, a i iz jos milion razloga, vi ste zadnji koji mogu nesto o bilo kakvom fakinluku pricati!
ODVRATAN_i_GADAN

#11439 Re: FK Sarajevo

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

Ovo????

Last edited by ODVRATAN_i_GADAN on 27/02/2011 23:55, edited 1 time in total.
Obuca9

#11440 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Oligarh wrote:Mali si ti da se sjetis Berjanovog starta na Paji na Grbavici. Lom potkoljenice se cuo,kunu se ljudi, i izvan stadiona. Nikada nisam vidio brutalan start u svom zivotu poput toga! Ni na TV-u, a jos mi se ledi krv u zilama od Pajinog krika!

Davno su to Nadrealisti "opjevali" :D

‎"Ma kak'i su ti bolan to ljudi... Slomili Džemidžiću nogu, slomili Pašiću nogu... To ljudi?"

Obuca9

#11441 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:Ovo????

http://www.nfsbih.net/lineup.aspx?id=9
Eh to, to, prema izvještaju sa stranice NSBiH broj 4 je nosio Pintul, dakle pogledati od 03:05 pa na dalje kako izgleda "trpanje Ronalda u padže" :)
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11442 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

:D malo je reći da ga je strp'o u džep, tek sada zapravo vidimo stvarni razlog Ronaldovog učestalog izbivanja sa terena - traume uzrokovane klaustrofobijom koja se javila u Pintulovom džepu
ultima_palabra

#11443 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, lik je otišao u Atletico Paranaense ubrzo poslije toga... vjerovatno je nešto dobro uradio na toj utakmici ;-)
cunga lunga

#11444 Re: FK Sarajevo

Post by cunga lunga »

Ugodno sam iznenadjen nivoom rasprave :-D
tolerancija, argumentacija, uvazavanje.... :-D
strong69

#11445 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

ultima_palabra wrote: Možda je navijački, ali fakat ja to dosta drukčije vidim... vi ste uvijek imali prljavih i prgavih igrača... pogotovo prije 10tak godina kad su igrali Dedić, Smječanin, Senad Begić i slični... znali su igrati ali i potući se. Pa onda Krupinac, Zukić i slični.
I često je taktika Sarajeva u derbijima znala biti da utjeraju strah u kosti sa par startova na granici crvenog odmah na početku... sjećam se derbija na Koševu koji ste uzeli 4:1, 6 žutih u prvom poluvremenu :-) Naši se usrali ko grlice :oops:
Dovvoljno je reci Haris ALIHODZIC.

I ne slazem se da su igraci koje si nabrojao, pogotovo Begic i Smjecanin bili prljavi igraci. Zukic jeste bio jako ostar, Krupinac takoder ali nisu bili prljavi igraci.

Sjecam se kada je na Kosevu Alihodzic zakuhao sa Dedicem pa je doslo do obracuna izmedu njih...

Dobro si me napomenuo za Begica. To je bio jedan od jacih transfera u BiH u to vrijeme... Iz Celika u Sarajevo...
ultima_palabra

#11446 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

strong69 wrote:
ultima_palabra wrote: Možda je navijački, ali fakat ja to dosta drukčije vidim... vi ste uvijek imali prljavih i prgavih igrača... pogotovo prije 10tak godina kad su igrali Dedić, Smječanin, Senad Begić i slični... znali su igrati ali i potući se. Pa onda Krupinac, Zukić i slični.
Dovvoljno je reci Haris ALIHODZIC.

I ne slazem se da su igraci koje si nabrojao, pogotovo Begic i Smjecanin bili prljavi igraci. Zukic jeste bio jako ostar, Krupinac takoder ali nisu bili prljavi igraci.

Sjecam se kada je na Kosevu Alihodzic zakuhao sa Dedicem pa je doslo do obracuna izmedu njih...

Dobro si me napomenuo za Begica. To je bio jedan od jacih transfera u BiH u to vrijeme... Iz Celika u Sarajevo...
Eh, pa zato se i zovemo navijači... teško nam je biti objektivnim kad su u pitanju naši klubovi i njihovi igrači ;-)
Meni recimo Alihodžić nije bio prljav igrač... premazan svim bojama da :) A nije baš obračun kad te neko nabije nogom u leđa dok si na zemlji... to je dno dna i zato je to i bila Dedićeva zadnja utakmica za Sarajevo.
Obuca9

#11447 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Zadnja mu je bila, jer je nakon toga fasovao suspenziju (šest mjeseci ili godinu, nisam siguran), pa izgubio mjesto u timu.

A Deda je bio budala (i danas je :D), on je šamarao i svoje i protivničke igrače, nije to bilo ništa protiv vas, njemu je bilo bitno samo da udara, koga god :) Svojim šamarima je otjerao nekoliko dobrih igrača iz Sarajeva, ali šta ćeš mu kad je bio mahnit :D

P.S.
@4:30 :D
Alkos

#11448 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

1946 wrote::D malo je reći da ga je strp'o u džep, tek sada zapravo vidimo stvarni razlog Ronaldovog učestalog izbivanja sa terena - traume uzrokovane klaustrofobijom koja se javila u Pintulovom džepu
:mrgreen:
Obuca9

#11449 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

Četiri naša igrača su imali parne kartone, uoči Zenice. Handžić, Hamzagić, Ihtijarević i Obuća.

Četiri kartona je "najbolji sudija Premijer lige po izboru govnagovna.ba" pokazao igračima Sarajeva u subotu.

Trebaju li vam imena ove druge četvorice ili ćete sami zaključiti koji kvartet je požutio u Zenici?
Lakat Jebić

#11450 Re: FK Sarajevo

Post by Lakat Jebić »

cunga lunga wrote:Ugodno sam iznenadjen nivoom rasprave :-D
tolerancija, argumentacija, uvazavanje.... :-D
i ja citam, i ne mogu da vjerujem da nema tenzija :D
Locked