Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The BEN10

#11426 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

@quoterback Jel ovo vrijedi čemu?

http://www.ekupon.ba/ekupon/ponuda/za-d ... noj-cijeni
Ponuda se odnosi na zimski, mali servis bicikla koji uključuje:
pregled
štelovanje/podešavanje
podmazivanje bicikla
mijenjanje pokvarenih dijelova ( ne uključuje dijelove koji se dodatno naplaćuju)
Mislim da bih morao mijenjati pakne minimalno. :)
quarterback

#11427 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

The BEN10 wrote:@quoterback Jel ovo vrijedi čemu?
pa nije neka pljacka ali ni 9 KM nisu neke pare, ko ima malo znanja i alata moze ovo sve i sam ali opet trositi vrijeme i prljati se za te pare i nema bas smisla tako da mislim da je sasvim ok

sto se tice pakni, narucujem ih sa discobrakes weba, duplo su jeftinije nego kod nas ali opet ako ce ih oni besplatno zamjeniti onda se isplati, promjena pakni nije nikakav problem ali se cesto desi da se cilindri isprljalju pa treba petljati oko ciscenja prije nego se nove pakne montiraju jer u protivnom struzu cijelo vrijeme od disk

elem po meni je ova ponuda ok :)
r_faruk

#11428 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

Evo par dana slobodno i kisa.... Ne mozes dva dobra sastaviti nikako. Nego, sta mislite o suunto satovima. Danas vidim u alti. Kontam uzeti suunto spartan sport.... Ne znam da li je neko koristio... Cijena je sa popustom oko 850KM
Postoje i varijante suunto ambit 3 i gomila drugih.
kafanski_covjek

#11429 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kafanski_covjek »

dodaj jos malo i uzmi Fenix 3
r_faruk

#11430 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

kafanski_covjek wrote:dodaj jos malo i uzmi Fenix 3
Koje su prednosti jednog u odnosu na drugi. Znam jako malo o ovim satovima.... Ako bi suunto ambit 3 pomogao, uze bih njega, jeftiniji je za 50%....
testni_akaunt

#11431 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by testni_akaunt »

Pregledaj recenzije prvo.
baja

#11432 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by baja »

Predložio bih ti da razmotris jeftiniji model ali nista losiji, kao suunto ambit 3 peak ili sport, 450KM do 550KM za onlajn narudzbe. Spartan ima display bolji i neke sitnice, samo glamur :P
Fenix je bezobrazno skup kod nas, ne vrijedi tih para.
Ako mislis koristiti za orjentaciju-nemoj, vec uzmi gps uredjaj namjenski za to. Te điđe (sportski satovi) su dobre za sportske aktivnosti!
r_faruk

#11433 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

baja wrote:Predložio bih ti da razmotris jeftiniji model ali nista losiji, kao suunto ambit 3 peak ili sport, 450KM do 550KM za onlajn narudzbe. Spartan ima display bolji i neke sitnice, samo glamur :P
Fenix je bezobrazno skup kod nas, ne vrijedi tih para.
Ako mislis koristiti za orjentaciju-nemoj, vec uzmi gps uredjaj namjenski za to. Te điđe (sportski satovi) su dobre za sportske aktivnosti!
koristio bih za biciklizam, plivanje, trcanje i planinarenje. upravo spomenuh ambit jer je jeftiniji.... moram to jos malo istraziti, ima u alti neko snizenje satova tako da me izadje isto kao i online narudzba.... onda bih definitivno od spartana odustao.....previse para za bolji display
baja

#11434 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by baja »

Ambit 3 je vrh (peak ima barometar i jacu bateriju u odnosu na sport), i za to tvoje ne treba bolje (i ja ga koristim).
Ako može link pregledaj review /compare od ovog triatlonca dcrainmaker (il googlaj).
BTW spartan kao nov model ima jos nekih nedostataka u SW te se ocekuju update-i!

https://www.dcrainmaker.com/2016/02/gar ... omparisons
r_faruk

#11435 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

Hvala na informaciji, pozdrav
kafanski_covjek

#11436 Re: Biciklom kroz Sarajevo

imas i dobar yt kanal RIZKNCWS

konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
baja

#11437 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by baja »

r_faruk wrote:Hvala na informaciji, pozdrav
poyy :D
r_faruk

#11438 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

Sto se za*ebah za suunto. Cijena je preko 900KM, sa popustom malo vise od 800KM i to za ambit3 peak. Nesto sam pogresno prosli put vidio :-) u sta sam ja gledao, bog zna... Definitivno nisu normalni. Ako me put odnese negdje u Jevropu tamo cu ga i kupit'
quarterback

#11439 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

r_faruk wrote:Sto se za*ebah za suunto. Cijena je preko 900KM, sa popustom malo vise od 800KM i to za ambit3 peak. Nesto sam pogresno prosli put vidio :-) u sta sam ja gledao, bog zna... Definitivno nisu normalni. Ako me put odnese negdje u Jevropu tamo cu ga i kupit'
znam da si napisao da ti treba za svasta a ne samo za biciklizam ali ako se predomislis znam prodavca :)

http://www.olx.ba/artikal/23724868/time ... ainer-2-0/
r_faruk

#11440 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by r_faruk »

Ok, hvala na info... Ako se predomislim javicu mu se :thumbup:
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#11441 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by TouringBiker »

Danas vozim autom niz ul. Zelenih beretki, pokraj Saborne crkve, i gledam - moron na BMX biciklu ide ka meni posred JEDNOSMJERNE ulice u pogrešnom smjeru. Ne bi mi savjest patila da ga pošaljem i na groblje (bolje nije ni zaslužio), nego ko bi mi platio opravku auta??? Svakakvih kretena po gradu (a takve koji voze biciklima u pogrešnom smjeru jednosmjernim ulicama viđam svaki dan, i policija uopće ne interveniše)
kafanski_covjek

#11442 Re: Biciklom kroz Sarajevo

ljetos su pisali u Vilsonovom od EP pa prema opstini N.Sarajevo, sjedim u basti i smijem se a onda skontam da su biciklisti bahati koliko i vozaci
cini mi se da je kazna 100KM :-)
quarterback

#11443 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

TouringBiker wrote:Danas vozim autom niz ul. Zelenih beretki, pokraj Saborne crkve, i gledam - moron na BMX biciklu ide ka meni posred JEDNOSMJERNE ulice u pogrešnom smjeru. Ne bi mi savjest patila da ga pošaljem i na groblje (bolje nije ni zaslužio), nego ko bi mi platio opravku auta??? Svakakvih kretena po gradu (a takve koji voze biciklima u pogrešnom smjeru jednosmjernim ulicama viđam svaki dan, i policija uopće ne interveniše)
ima ih koliko hoces idu vilsom u suprotnom smjeru za vrijeme trajanja saobracaja ...
kreteni

(doduse moram priznati da i ja jednom ulicom to radim ali je bas neprometna + idem striktno sa strane i ako naidje auto stanem izmedju parkiranih auta) :evil:
TouringBiker
Grijem se na: Struju

#11444 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by TouringBiker »

quarterback wrote:
TouringBiker wrote:Danas vozim autom niz ul. Zelenih beretki, pokraj Saborne crkve, i gledam - moron na BMX biciklu ide ka meni posred JEDNOSMJERNE ulice u pogrešnom smjeru. Ne bi mi savjest patila da ga pošaljem i na groblje (bolje nije ni zaslužio), nego ko bi mi platio opravku auta??? Svakakvih kretena po gradu (a takve koji voze biciklima u pogrešnom smjeru jednosmjernim ulicama viđam svaki dan, i policija uopće ne interveniše)
ima ih koliko hoces idu vilsom u suprotnom smjeru za vrijeme trajanja saobracaja ...
kreteni

(doduse moram priznati da i ja jednom ulicom to radim ali je bas neprometna + idem striktno sa strane i ako naidje auto stanem izmedju parkiranih auta) :evil:
Ma hajde Vilsom, tu je opet široko, 2 trake. Ovdje parkirana auta s desne strane, a on pravo na mene. Žao mi je da nisam imao kameru namontiranu da ga uslikam
kafanski_covjek

#11445 Re: Biciklom kroz Sarajevo

u ovoj "drzavi" je sve "ma hajde"
quarterback

#11446 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

TouringBiker wrote:Ma hajde Vilsom, tu je opet široko, 2 trake. Ovdje parkirana auta s desne strane, a on pravo na mene. Žao mi je da nisam imao kameru namontiranu da ga uslikam
ma nije hajde vilsom, tamo je ogranicenje 40 ali se puno brze vozi, a sto se tice sirine vils je najsira ulica u sarajevu (kada se gleda sirina po saobracajnoj traci) medjutim bez obrzira, kretenizam je voziti u suprotnom smjeru u ulicama sa takvim prometom
vnm

#11447 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by vnm »

meni se na vilsu desilo da likovi voze u suprotnom smjeru jedan pored drugog i odmahuju mi rukama sto necu da im se sklonim :)
GAU8

#11448 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by GAU8 »

Ima neopreznih biciklista, čudi me da nema više povreda, kako voze.
Prije par dana, biciklistička staza od stajališta Neđarići prema Dobrinji.
Ja sam prešao semafor kod studentskog doma i idem prema semaforu za skretanje u Aleju Bosne Srebrene.
BIlo je bar 5-6 pješaka meni okrenuto leđima i 2-3 koji idu prema meni. dvoje čak na samoj stazi. Ja uvijek usporavam, jer su pješaci nepredvidivi često, a ako ga pokupim, znam da i ja letim na zemlju.
Uglavnom majmun je išao iz smjera Saraj Polja bar 30km/h sreća pa sam ga vidio na vrijeme. Bukvalno je preskočio semafor/raskrsnicu i nastavio.
Ja sam samo sišao i ibretio se. Pola pješaka nije ni skontalo šta se desilo, neki su završili u travnjaku da se sklone.
Mislim, vrlo lako je nekog mogao pokupiti, sa ozbiljnom posljedicama. Koji qrac to rade kad su pješaci naokolo.
quarterback

#11449 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

info:
Obezbjedjene alta shopping centra ne dozvoljava parkiranje bicikala u blizini centra pa da vam prenesem tu nevjerovatnu glupost cisto da znate i postedite se naknadnog sokiranja.

Kazu da postoji parking za bicikle na -2 nivou garaze (koji idiot je to smislio) pa ako zelite biciklom do Alte cisto da znate da trebate sa autima zajedno u podzemnu garazu.
holowey

#11450 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

quarterback wrote:info:
Obezbjedjene alta shopping centra ne dozvoljava parkiranje bicikala u blizini centra pa da vam prenesem tu nevjerovatnu glupost cisto da znate i postedite se naknadnog sokiranja.

Kazu da postoji parking za bicikle na -2 nivou garaze (koji idiot je to smislio) pa ako zelite biciklom do Alte cisto da znate da trebate sa autima zajedno u podzemnu garazu.
svasta...obicno je biciklima zabranjen ulazak u garazu...sta ce biti sa nextbike standom? i taj je pored alte...ili se to smatra "iza" alte?
Post Reply