Gdje to?Buttscratcha wrote:Šta očekivati od stanovništva koje je 97% nepismeno i zatucano.Satelit_ wrote:Otvorena podrska bosnjacke politicke vlasti diktatoru u Turskoj i sutnja, odnosno implicitna solidarnost prema Erdiganu koju pokazuje ckelokupna bosnjacka javnost, je slika strahovitog moralnog dna ovog drustva. Uzas.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Republika Turska
- skupljac_zeljeza
#11426 Re: RE: Re: Republika Turska
-
Kaligula I
#11427 Re: Republika Turska
...još da je u Sv. Sofiji...skupljac_zeljeza wrote:pici wrote: uz bozju pomoc alhamdulillah...![]()
- Gojeni H
#11428 Re: Republika Turska
KatarinaKosaca wrote:Najveci apsurd ove teme je sto se nad Erdoganovim mjerama zastite od terorizma najvise zgrazavaju oni koji pod «sretna vremena» uvijek i stalno stavljaju zemlju koja je imala verbalni delikt, Goli ptok, politicke zatvorenike, milionski broj dousnika, a svi njeni gradjani dosije.
Fakat se ne moze ne primijetiti.
- skupljac_zeljeza
#11429 Re: Republika Turska
Nije ovo ništa protiv Turske i Turaka nego kec na deset u nizu njegovih poruka od prije da se u unutrašnej stvari Bosne ne može miješati niko izvan njenih granica.SkyLimit wrote:Turski Ambasador Erginay za FACETV: Očekujem da vlasti Bosne i Hercegovine poduzmu akciju protiv BOSNA SEMA škola
http://facetv.ba/novost/11688/ekskluziv ... sema-skola
Komentar na ovo od strane publiciste, novinara i intelektualca Fatmira Alispahića:
PAŽNJA - OPASNOST
Turski građanski rat među Bošnjacima
Zahtjev turskog ambasadora da mi ovdje progonimo nekakve ljude i zatvaramo nekakve škole - na osnovu sumnje, bez sudskog procesa i dokazane krivice, te podrška koju ova politika linča ima od bošnjačkog vazalskog establišmenta, ne samo da je udarac na pravni sistem i demokratsku kulturu, već je ozbiljna prijetnja za jedinstvo i sigurnost bošnjačkog naroda!!!
Turski ambasador besramno traži da se turski rat vodi na teritoriji Bosne i Hercegovine, baš onako kako su američki teroristi poručivali: Ko nije s nama taj je protiv nas.
Turskom ambasadoru treba poručiti: Bosna i Bošnjaci su uz turski narod, u dovama i u mislima, podržavamo i Erdoana kao trenutno najbolje rješenje za Tursku, ali to ne znači da imate ikakvo pravo nas smatrati svojim vazalima i podanicima, nama naređivati šta ćemo i kako raditi. Ako je u Turskoj moguće ljude progoniti i osuđivati na osnovu sumnje, to u Bosni nije moguće, ovo je pravna država - u kojoj je svako nevin dok mu se krivica ne dokaže.
Napisano: 21.07.2016.
-
Satelit_
#11430 Re: Republika Turska
Ali je bila sekularna u kojoj su zene bile ravnopravne i u kojoj su vladale emancipatorske vrijednosti.Gojeni H wrote:KatarinaKosaca wrote:Najveci apsurd ove teme je sto se nad Erdoganovim mjerama zastite od terorizma najvise zgrazavaju oni koji pod «sretna vremena» uvijek i stalno stavljaju zemlju koja je imala verbalni delikt, Goli ptok, politicke zatvorenike, milionski broj dousnika, a svi njeni gradjani dosije.![]()
Fakat se ne moze ne primijetiti.
Ali to islamistima i latentnim islamistima nije pozitivno nego negativno.
Sukob civilizacija, ne slazemo se pa to ti je.
- asurbanipal
#11431 Re: Republika Turska
skupljac_zeljeza wrote:[
Nije ovo ništa protiv Turske i Turaka nego kec na deset u nizu njegovih poruka od prije da se u unutrašnej stvari Bosne ne može miješati niko izvan njenih granica.
-
Kaligula I
#11432 Re: Republika Turska
...koja, tako ti Boga?...mousstapha wrote:Nije šala: Tri bošnjačka udruženja predlažu Erdogana za Nobelovu nagradu za mir
- skupljac_zeljeza
#11433 Re: Republika Turska
Prati malo njegov Defter hefte. Ne moraš svih 100 i nešto epizoda.asurbanipal wrote:skupljac_zeljeza wrote:[
Nije ovo ništa protiv Turske i Turaka nego kec na deset u nizu njegovih poruka od prije da se u unutrašnej stvari Bosne ne može miješati niko izvan njenih granica.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IF_j_a-E97c[/youtube
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11434 Re: Republika Turska
i šta je problemSatelit_ wrote:Otvorena podrska bosnjacke politicke vlasti diktatoru u Turskoj i sutnja, odnosno implicitna solidarnost prema Erdiganu koju pokazuje ckelokupna bosnjacka javnost, je slika strahovitog moralnog dna ovog drustva. Uzas.
jel treba podržati pučiste i fanatika iz amerike
uostalom, šta te briga za bošnjake ... beri svoju brigu
(vid mi avatara)
- asurbanipal
#11435 Re: Republika Turska
skupljac_zeljeza wrote: Prati malo njegov Defter hefte. Ne moraš svih 100 i nešto epizoda.
Pogrešno sam pomislio. Mislio sam da se tvoja rečenica odnosi na Erdogana a ne na Fatmira.
Fatmir je u svakom slučaju zaradio etiketu gulenovca i đikana, pri tom dobivši nekoliko prijetnji, a izgubio je 100-injak prijatelja na facebooku...
- sunceKOtepsija
#11436 Re: Republika Turska
ministarstvo komunikacija-suspendovano 529 uposlenika
Batman-suspendovano 318-sluzbenika
parlamnent odobrio uvodenje vanrednog stanja 346 glasova za, 115 protiv
Batman-suspendovano 318-sluzbenika
parlamnent odobrio uvodenje vanrednog stanja 346 glasova za, 115 protiv
- Matzan
#11437 Re: Republika Turska
Problem je što se ovdje zagovaraju samo dvije krajnosti, fil ili fob.
Lično nisam nikakav slijepi sljedbenik lika i djela Erdogana, ne dižem ga u nebesa, ne mašem njihovom zastavom, ne navijam za njihovu reprezentaciju kad igraju recimo protiv Hrvatske, isl. Ne podržavam i ne bih nikad živio u državi koja nije sekularna.
Imam dovoljno godina da sam prestao vjerovati u nadnaravne i gotovo božanske moći pojedinih vladara, pogotovo na ovim prostorima.
Ono što me jako zanima i volio bih da nam to neko ovdje prezentuje egzaktnim podacima, koliko smo mi stvarno na dobitku ili gubitku zbog ljubavi sa Turskom.
Iskreno se nadam da ta ljubav nije i neće biti poput one između entiteta RS i Rusije.
Nedavno je bio članak: Izvoz iz RS-a u Rusiju 23 miliona KM, uvoz iz Rusije vrijedan 687 miliona, zatim poznata trakavica o dva kredita, velikom i malom, kao i niz sličnih obećanja...
Što se tiče stava spram ove situacije u R Turskoj, podržavam legalno izabranu vlast, jer je to odraz volje naroda.
Ko sam to ja, odnosno ko smo to mi da određujemo turskom narodu šta je bolje za njih?
Na kraju, nisam toliki beskičmenjak da bih aplaudirao postupcima zapadnih sila, koje i tajno i javno podržavaju puč u nekim državama.
I ne samo da ga podržavaju već u većini stoje finansijski i savjetodavno iza istih.
Mogu samo zamisliti koje bi sve demokratske metode upotrijebili protiv onih koji bi nešto slično pokušali u njihovim državama.
Lično nisam nikakav slijepi sljedbenik lika i djela Erdogana, ne dižem ga u nebesa, ne mašem njihovom zastavom, ne navijam za njihovu reprezentaciju kad igraju recimo protiv Hrvatske, isl. Ne podržavam i ne bih nikad živio u državi koja nije sekularna.
Imam dovoljno godina da sam prestao vjerovati u nadnaravne i gotovo božanske moći pojedinih vladara, pogotovo na ovim prostorima.
Ono što me jako zanima i volio bih da nam to neko ovdje prezentuje egzaktnim podacima, koliko smo mi stvarno na dobitku ili gubitku zbog ljubavi sa Turskom.
Iskreno se nadam da ta ljubav nije i neće biti poput one između entiteta RS i Rusije.
Nedavno je bio članak: Izvoz iz RS-a u Rusiju 23 miliona KM, uvoz iz Rusije vrijedan 687 miliona, zatim poznata trakavica o dva kredita, velikom i malom, kao i niz sličnih obećanja...
Što se tiče stava spram ove situacije u R Turskoj, podržavam legalno izabranu vlast, jer je to odraz volje naroda.
Ko sam to ja, odnosno ko smo to mi da određujemo turskom narodu šta je bolje za njih?
Na kraju, nisam toliki beskičmenjak da bih aplaudirao postupcima zapadnih sila, koje i tajno i javno podržavaju puč u nekim državama.
I ne samo da ga podržavaju već u većini stoje finansijski i savjetodavno iza istih.
Mogu samo zamisliti koje bi sve demokratske metode upotrijebili protiv onih koji bi nešto slično pokušali u njihovim državama.
-
zrakomlat
#11438 Re: Republika Turska
arzuhal wrote:Erdogan pohapsio 230.000 ljudi, Kusturica u Njujorku otvara izložbu posvećenu 12 miliona Srba ubijenih u Jasenovcu...
- insomnia78
#11439 Re: Republika Turska
Velis, skoro goloruka nejač,Kikibombona wrote:I Turska je invazivna sila. I oni jebu koga mogu. Konkretnu, Irak i Siriju. Al' da ne granamo tu temu...commendatore wrote:
ti mijesas kruske i jabuke - ovo sto se desilo i desava konstantno u turskoj jeste direktna posljedica invazivnih dejstava vanjskih sila koje stapom vaspitaju otrgnutog saveznika.... njihove prijetnje izvana to zorno pokazuju.... zajebavali su ih sa prijemom u EU godinama (zbog ovog i onog), zajebavali su ih sa do zuba naoruzanim kurdima (odakle im oruzje eksplozivi C4 semtexi i sl), prcaju ih sa svim strana ucjenama i potkusurivanjima i brko odlucio da to presijece i to brutalno - satarom.....
kazem opet, kamo srece da smo mi u stanju istu stvar napraviti jer nam je urusen sistem nase vlastite drzave i urusavaju ga konstantno dok se marva slika sa americkim i njemackim zvanicnima koji im jos povladjuju idiotlucima kao "napredak postignut i slicno" a sve u cilju zastite zapadnih interesa u BIH iz koje se iznose milijarde...(pogledaj slobodno onaj skrinsot predsjednika udruzenja "Svicarac" sa Novalicem pa ces vidjet kakva smo kurcina od drzave......
Kurdi u Turskoj nisu do zuba naoruzani. Otkud ti to? Kurdi u Turskoj od kalasa i ponekog mitraljeza nemaju nista teze. Tu i tamo zarobe ponesto od ISILa u Iraku, nesto kupe preko 'crnog trzista' i tako. PKK ima logistiku za 8 - 10 000 boraca. Dakle, za Tursku, maciji kasalj. Da zapad zeli naoruzati, naoruzao bi makar 100 000 boraca. Zapad je do zuba naoruzao Kurde u Iraku. Oni imaju sve, za razliku od PKK koji ima pusku uz ogranicene kolicine municije. Naspram tih max 10 000, Kurdi u Iraku, koje zapad otvoreno podrzava, imaju 500 000 ljudi pod oruzjem. Pa ti vidi kako je kada zapad podrzava... PKK je gerila i nista vise.
Kurdske snage u Iraku
http://kurdistanskyscrapers.com/topic/9346414/1/
BiH je posebna prica. Dok se ne rijese ova nacionalna/etnicka/vjerska pitanja, nama nema naprijed. Domovina se brani vjerom/religijom!
Bum, ode policijsko vozilo
Tras, ode vojni helikopter
Krk, zaklase cetiri vojnika u civilu...
S moje sokoćalo
- insomnia78
#11440 Re: Republika Turska
insomnia78 wrote:Velis, skoro goloruka nejač,Kikibombona wrote:I Turska je invazivna sila. I oni jebu koga mogu. Konkretnu, Irak i Siriju. Al' da ne granamo tu temu...commendatore wrote:
ti mijesas kruske i jabuke - ovo sto se desilo i desava konstantno u turskoj jeste direktna posljedica invazivnih dejstava vanjskih sila koje stapom vaspitaju otrgnutog saveznika.... njihove prijetnje izvana to zorno pokazuju.... zajebavali su ih sa prijemom u EU godinama (zbog ovog i onog), zajebavali su ih sa do zuba naoruzanim kurdima (odakle im oruzje eksplozivi C4 semtexi i sl), prcaju ih sa svim strana ucjenama i potkusurivanjima i brko odlucio da to presijece i to brutalno - satarom.....
kazem opet, kamo srece da smo mi u stanju istu stvar napraviti jer nam je urusen sistem nase vlastite drzave i urusavaju ga konstantno dok se marva slika sa americkim i njemackim zvanicnima koji im jos povladjuju idiotlucima kao "napredak postignut i slicno" a sve u cilju zastite zapadnih interesa u BIH iz koje se iznose milijarde...(pogledaj slobodno onaj skrinsot predsjednika udruzenja "Svicarac" sa Novalicem pa ces vidjet kakva smo kurcina od drzave......
Kurdi u Turskoj nisu do zuba naoruzani. Otkud ti to? Kurdi u Turskoj od kalasa i ponekog mitraljeza nemaju nista teze. Tu i tamo zarobe ponesto od ISILa u Iraku, nesto kupe preko 'crnog trzista' i tako. PKK ima logistiku za 8 - 10 000 boraca. Dakle, za Tursku, maciji kasalj. Da zapad zeli naoruzati, naoruzao bi makar 100 000 boraca. Zapad je do zuba naoruzao Kurde u Iraku. Oni imaju sve, za razliku od PKK koji ima pusku uz ogranicene kolicine municije. Naspram tih max 10 000, Kurdi u Iraku, koje zapad otvoreno podrzava, imaju 500 000 ljudi pod oruzjem. Pa ti vidi kako je kada zapad podrzava... PKK je gerila i nista vise.
Kurdske snage u Iraku
http://kurdistanskyscrapers.com/topic/9346414/1/
BiH je posebna prica. Dok se ne rijese ova nacionalna/etnicka/vjerska pitanja, nama nema naprijed. Domovina se brani vjerom/religijom!
Bum, ode policijsko vozilo
Tras, ode vojni helikopter
Krk, zaklase cetiri vojnika u civilu...
PS: PKK je, ipak malo više od gerile
Oni su teroristicka organizacija
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- deer_hunter
#11441 Re: Republika Turska
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/uhaps ... ook+status
sta bi s onim da su Rusi povrijedili zracni prostor Rusije i zato morali biti sruseni... lijepo iskoristi ovaj udar da se opravda kod Putina, draza rublja od drzave, islama, familije, jbg 
On je izjavio za Al Jazeeru u srijedu navečer da vlasti nisu znale da li su na odluku pilota da obore avion uticale njihove veze s Fethullahom Gulenom, imamom sa sjedištem u SAD-u za koga tvrdi da stoji iza neuspjelog pokušaja vojnog puča 15. jula.
- General War
#11442 Re: Republika Turska
JThomas wrote:oni su ga izabrali, ali će im on ukinuti mogućnost da ga sutra skinu. eto živi bili pa vidjeli.
Pa vec je to dobrano uradio, zastrasi, uhapsi..pa onda sazovi vanredne izbore
Last edited by General War on 21/07/2016 18:44, edited 1 time in total.
- General War
#11443 Re: Republika Turska
A gdje sam ja npr, stavljao paralele ako na mene mislis? To sto podjebavam Muniru? Sta rade zrtve rata moze se viditi na primjeru rada Simona Vizentala, a ne Munire.insomnia78 wrote:Mozda ucim iz gresakaGeneral War wrote: A sto ti to vazi za Tursku? Za siriju imas sasvim drugu plocu?
Ja zajebajem RuniMu koja se u sve mjesa ko vegeta i bosnjacko bezrezervno podanistvo ne prema turskoj vise vec jasno svrstavanje na stranu velikog vodje. ( mislim naravno na forum ne na ukupnu javnost)....ti nesto sasvim drugo vidis i nabijas na nos.
..i de vidi sta ti je sa sokocalom, nikako da kako treba quotas.
Vidi, ne pada mi na pamet pravdati Erdogana, njegovu diktaturu, rjesavanje protivnika...
Licno bih radije zivio u S. Koreji nego u nekoj islamskoj drzavi osim, mozda Irana
Meni samo smeta neosnovano pravljenje paralela izmedju zrtava iz naseg rata i vojnika poginulih u pokusaju drzavnog udara
Pogotovo sto pojedini imaju sasvim druge motive za to osim humanistickih
S moje sokoćalo
- insomnia78
#11444 Re: Republika Turska
Pa, nista. Uvijek mozete otici pripomoci da se tagut s vlasti skineGeneral War wrote:JThomas wrote:oni su ga izabrali, ali će im on ukinuti mogućnost da ga sutra skinu. eto živi bili pa vidjeli.
Mada ja preporučam da malo razmislite kako skinuti vaše
S moje sokoćalo
- insomnia78
#11445 Re: Republika Turska
Naravno da jesi poredeci ih sa zarobljenim civilima manjace i ostalih logoraGeneral War wrote:A gdje sam ja npr, stavljao paralele ako na mene mislis? To sto podjebavam Muniru? Sta rade zrtve rata moze se viditi na primjeru rada Simona Vizentala, a ne Munire.insomnia78 wrote:Mozda ucim iz gresakaGeneral War wrote: A sto ti to vazi za Tursku? Za siriju imas sasvim drugu plocu?
Ja zajebajem RuniMu koja se u sve mjesa ko vegeta i bosnjacko bezrezervno podanistvo ne prema turskoj vise vec jasno svrstavanje na stranu velikog vodje. ( mislim naravno na forum ne na ukupnu javnost)....ti nesto sasvim drugo vidis i nabijas na nos.
..i de vidi sta ti je sa sokocalom, nikako da kako treba quotas.
Vidi, ne pada mi na pamet pravdati Erdogana, njegovu diktaturu, rjesavanje protivnika...
Licno bih radije zivio u S. Koreji nego u nekoj islamskoj drzavi osim, mozda Irana
Meni samo smeta neosnovano pravljenje paralela izmedju zrtava iz naseg rata i vojnika poginulih u pokusaju drzavnog udara
Pogotovo sto pojedini imaju sasvim druge motive za to osim humanistickih
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- AleksoMKD
#11446 Re: Republika Turska
Nema veze, ta izjava se nece vise emitovati u Turskoj dok je Erdogan na vlasti.deer_hunter wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/uhaps ... ook+status
On je izjavio za Al Jazeeru u srijedu navečer da vlasti nisu znale da li su na odluku pilota da obore avion uticale njihove veze s Fethullahom Gulenom, imamom sa sjedištem u SAD-u za koga tvrdi da stoji iza neuspjelog pokušaja vojnog puča 15. jula.sta bi s onim da su Rusi povrijedili zracni prostor Rusije i zato morali biti sruseni... lijepo iskoristi ovaj udar da se opravda kod Putina, draza rublja od drzave, islama, familije, jbg
Nego, zar se nije pisalo da je jedan od pilota poteklom sa ovih prostora?
- General War
#11447 Re: Republika Turska
Koje moje, ove u Bosni? Probo neide, kazu demokratija i ovdje...eto i mene u France, lakse sa trebina navijatiinsomnia78 wrote:Pa, nista. Uvijek mozete otici pripomoci da se tagut s vlasti skineGeneral War wrote:JThomas wrote:oni su ga izabrali, ali će im on ukinuti mogućnost da ga sutra skinu. eto živi bili pa vidjeli.
S moje sokoćalo
- General War
#11448 Re: Republika Turska
Do sada sam mislio da Piloti imaju vezu sa stabom i kontrolom leta, a ne otvorenu medjunarodnu telefonsku linijuAleksoMKD wrote:Nema veze, ta izjava se nece vise emitovati u Turskoj dok je Erdogan na vlasti.deer_hunter wrote:http://www.klix.ba/vijesti/svijet/uhaps ... ook+status
On je izjavio za Al Jazeeru u srijedu navečer da vlasti nisu znale da li su na odluku pilota da obore avion uticale njihove veze s Fethullahom Gulenom, imamom sa sjedištem u SAD-u za koga tvrdi da stoji iza neuspjelog pokušaja vojnog puča 15. jula.sta bi s onim da su Rusi povrijedili zracni prostor Rusije i zato morali biti sruseni... lijepo iskoristi ovaj udar da se opravda kod Putina, draza rublja od drzave, islama, familije, jbg
Malo zrtvovanje pijuna, nista strasno. Ako se posvadjaju Erdo i Vlad eto ekspresno oslobadjanje pilota i delenje ordenja.
Nego, zar se nije pisalo da je jedan od pilota poteklom sa ovih prostora?
- insomnia78
#11449 Re: Republika Turska
Pa nije bas ni da si na izvoru, u TurskojGeneral War wrote:Koje moje, ove u Bosni? Probo neide, kazu demokratija i ovdje...eto i mene u France, lakse sa trebina navijatiinsomnia78 wrote:Pa, nista. Uvijek mozete otici pripomoci da se tagut s vlasti skineGeneral War wrote:
S moje sokoćalo
S moje sokoćalo
- General War
#11450 Re: Republika Turska
insomnia78 wrote: Naravno da jesi poredeci ih sa zarobljenim civilima manjace i ostalih logora
S moje sokoćalo