Irak

Post Reply
sumirprimus

#11426 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Em2r wrote: Kasim Brigic dosadan si.
nema vrijedjanja.
nego ozbiljno,koja je tebi najdraza teroristicka organizacija? hamas,hezbola,isil,nusra,pkk,jpg,fkk,tpm,epp???
insomnia78

#11427 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

U medjuvremenu je napis'o post :D
Hajde ba, jucer na temi o Jemenu Khat ispade, onako k'o bokvica nego ga dusmani iz WHO kriminaliziraju
A sve iz samo jednog jedinog razloga, zato sto ga deru iranski miljenici Hutiji
sumirprimus

#11428 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote:U medjuvremenu je napis'o post :D
Hajde ba, jucer na temi o Jemenu Khat ispade, onako k'o bokvica nego ga dusmani iz WHO kriminaliziraju
a tebi droga smeta?
dječak sa šibicama

#11429 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by dječak sa šibicama »

SAA/Hezbollah ulaze u Al Eis, bezbeli snimke od jucer predvece
sumirprimus

#11430 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

taj khat izgleda blazi od gudre... u cem je problem?
Kikibombona

#11431 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Em2r wrote:
Sta ti mislis da li je za autohtone kurde PKK teroristicka organizacija ili vise kao odobravani pokret otpora ?
Poznajem jednog Kurda iz Turske. Covjek je iz jednog mjesta na istoku drzave. Poslovan covjek, imao je neke poslice na ovim prostorima.

Velika vecina Kurda na istoku dozivljava PKK kao pokret otpora, borce za slobodu, izraz revolta ugnjetavnog naroda. U unutrasnjosti i na zapadu je podrska za PKK dosta manja. Jbg, taj narod zivi sa Turcima i nakon svake akcije strahuju sta ce sa njima biti... hoce li ih neko povrijediti, uvrijediti... Jebena psihoza.

Medjutim, ovaj covjek je izrazito protiv PKK. Kaze da svaka njihova akcija bude jedva docekana od strane Turske i naplacena kurdskim civilnim zrtvama, razaranjima i egzodusom. On je protiv teroristickih akcija PKK i za mirno rjesenje. Ja se sa tim slazem. Ne mozes se sa rogatim bosti. Svaki put ces najebati vise nego on. Poklopi se i trpi, jebaji ga... Medjutim, jasno je da vecina ljudi ne moze tako... Kurdi su sirovi i otresiti, ponosni. Ne mozes ga udarati i ponizavati a da on trpi udarce i govori 'dobro je, samo neka je glava na ramenima'. Takvi su, jbg. Zato PKK i takav vid borbe.

Isti slucaj je sa Palestincima, potpuno identican. Iz istih razloga je nastao Hamas.

Djelovanje PKK i Hamasa je po definiciji teroristicko. U to nema sumnje. Medjutim, jasno je da su te dvije organizacije nastale kao proizvod zlocinackih drzavnih politika.
insomnia78

#11432 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
a tebi droga smeta?
Ma ja droge sta sam prevalio preko ruku i nosurde mnogi nisu pjeska toliko utovarili :D
Ne gadim je se ni dan danas
Smeta mi prodavanje muda za bubrege koje traje danima
Kad orci deru bombone tada su stoka narkomanska medjutim kada Hutiji zvaknu koji dulum Khata onda su to romanticni borci a droga vise nije droga no drogica
madner

#11433 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by madner »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Pa Kurdi sami misle da je nekih 600 do 700 ISILovaca u gradu i napadaju sa korpusom. Allepo je ozbiljno klofanje, tu bataljon ne moze drzati grad.
700 u gradu Singal!

Koliko je bilo u okolini?
Koliko ih ima u Tel Afaru, gradu od 300 000 stanovnika?
Koliko ih ima na potezu izmedju Tel Afara i Mosula?

Ova operacija ukljucuje sve to, ne samo grad Singal...

I reci mi, posto cijenis ISILovu ratnu taktiku, kako to da se nisu povukli iz Singala?
Ili, kako to da nisu poslali pojacanja iz Mosula koji je tu na par kilometara od Singala?
Cijela operacija se vodi protiv circa 700 ISILovaca, a koliko ih ima na potezu nije previse bitno jer ima USAF da potez miruje.

Povukli su se, ovo sto je ostalo je zrtveni pijun.
Imaju preca posla, zestko se rokaju na mjestima koja ne smiju izgubiti tek tako.
Rampage

#11434 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
insomnia78 wrote:Reci him @kiki, sve go sektas
Ja se sa tobom ne slazem u mnogo cemu... Rekao sam ti da si zajedljiv, da si provokator i sl. To i sada mislim i mislit cu dok sam ovdje. :mrgreen:

Medjutim, ti za sve imas jednak stav i to cijenim. Za tebe su PKK i Hamas isto. I to je posteno. Medjutim, kod nasih dragih islamista, PKK su teroristi a Hamas pravednici... :mrgreen: :mrgreen:

E to je ta ljigavstina koja mene malo pecne, pa im onda moram natrljati nos... :mrgreen:

I da kazem jos...

I za mene su PKK i Hamas ISTO! :D
Sada ja islamista koji kaže da su PKK teroristi a Hamas pravednici:)?

Eto i ti sam upadaš u zamku primjenjivanja predefinisanog mišljenja o forumašima, sve ti je crno - bijelo, odnosno ako neko tipka protiv cionističke politike, automatski je za Hamas? Ako je za Assada automatski je protiv Turske, ako je za Tursku odmah je protiv Kurda? Ma daj, molim te...

Ako je za Rusiju, onda je protiv Amerike i obratno... sve ćemo gledati samo i isključivo crno - bijelo? Moja djeca danas jedu hljeb koji sam zaradio radeći za Američku firmu i da ja sada ujedam tu ruku....

Sam si rekao da si upratio neke moje postove - da li si MENE primjetio da sam napisao samo jedan jedini post na temi o Rusiji/Americi, bez obzira na sadržaj? Pa kako me onda možeš etiketirati kao Rusofila/Rusofoba ili nekoga ko voli/mrzi Amere?

Nikada ništa nisam napisao ni na temi o Turskoj, koliko se sjećam... Ili bi svako od nas trebao nosati okolo neku etiketu na kojoj će pisati koju tačno vojnu formaciju/politiku/sektu podržavamo u svakoj državi:)?

@Insomnia - kod tebe jeste sve crno ili bijelo, nema ništa između, samo krajnosti.
Em2r

#11435 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

sumirprimus wrote:
Em2r wrote: Kasim Brigic dosadan si.
nema vrijedjanja.
nego ozbiljno,koja je tebi najdraza teroristicka organizacija? hamas,hezbola,isil,nusra,pkk,jpg,fkk,tpm,epp???
najdraza mi je metalika
Rampage

#11436 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Ti si definitivno izgubio osjećaj za realnost, trebaš malo odmoriti od svega ovoga :thumbup:
Kikibombona

#11437 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Rampage wrote:Sada ja islamista koji kaže da su PKK teroristi a Hamas pravednici:)?
Bez ikakve sumnje, u 99.9999999% slucajeva!

Kakva je razlika izmedju Hamasa i PKK?
Em2r

#11438 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:
Djelovanje PKK i Hamasa je po definiciji teroristicko. U to nema sumnje. Medjutim, jasno je da su te dvije organizacije nastale kao proizvod zlocinackih drzavnih politika.
Zbog ovoga sam te i pitao.

:thumbup:
insomnia78

#11439 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Rampage wrote:
Ti si definitivno izgubio osjećaj za realnost, trebaš malo odmoriti od svega ovoga :thumbup:
Em2r wrote:Svjetska zdravstvena organizacija je khat kategorizirala (po ovisnosti, uticaju na zdravlje itd) ispod alkohola i cigareta. Jedino zbog cega je ipak klasifikovan kao droga je cinjenica da velike sile/korporacije ne mogu nabrat kesha od khata.
insomnia78

#11440 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Em2r wrote:
Kikibombona wrote:
Zbog ovoga sam te i pitao.

:thumbup:
Vidjecemo kad se iranski Kurdi pobune
Cjenim da ce se, iznenadno pretvoriti u teroriste
sumirprimus

#11441 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

insomnia78 wrote: Ma ja droge sta sam prevalio preko ruku i nosurde mnogi nisu pjeska toliko utovarili :D
Kad orci deru bombone tada su stoka narkomanska medjutim kada Hutiji zvaknu koji dulum Khata onda su to romanticni borci a droga vise nije droga no drogica
a jojjj do mene,gilti ez ćarđd,ne skonta na prvu... al nosurda :lol: :thumbup:
sumirprimus

#11442 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Em2r wrote:[
najdraza mi je metalika
pa ti si maj dobar drugar!
ucemujuproblem? :D
Em2r

#11443 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

insomnia78 wrote:
sumirprimus wrote:
a tebi droga smeta?
Ma ja droge sta sam prevalio preko ruku i nosurde mnogi nisu pjeska toliko utovarili :D
In 1980, the World Health Organization (WHO) classified it as a drug of abuse that can produce mild-to-moderate psychological dependence (less than tobacco or alcohol),[3] although WHO does not consider khat to be seriously addictive.
WHO ne kriminalizira khat, preletio si se, nego DEA.
Nisam to ja izmislio i smijes mi se obratiti direktno ne moras ko djete tu okolisat. Ako pretjeras otvorit ces blog naravno :)
Sto puta sam rekao da nisam pristrasan niti asadu a kamoli irancima, ali jesam ZA sve one koji se bore protiv saudijski finansiranog terorizma.
Rampage

#11444 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Rampage wrote:Sada ja islamista koji kaže da su PKK teroristi a Hamas pravednici:)?

Ne znam kakva je razlika, u prethodnom postu sam napisao da uopće ne pratim šta se dešava u Turskoj. Pratim samo udarne vijesti, to je to.

Naravno, znam o Hamasu malo više nego o PKK. Ukratko, znam da zbog Hamasa najviše naHebaše oni koje kao oni štite - Palestinci, vjerovatno je tako i sa PKK. Nemam pojma, da ne lupam.
sumirprimus

#11445 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

klasificiro,ko gudro...
insomnia78

#11446 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Em2r wrote:WHO ne kriminalizira khat, preletio si se, nego DEA.
Nisam to ja izmislio i smijes mi se obratiti direktno ne moras ko djete tu okolisat. Ako pretjeras otvorit ces blog naravno :)
Sto puta sam rekao da nisam pristrasan niti asadu a kamoli irancima, ali jesam ZA sve one koji se bore protiv saudijski finansiranog terorizma.
Jesi nekad prob'o Khat, jesi vidio ljude na njemu?
Da jesi siguran sam da ne bi to tvrdio
Rampage

#11447 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:
Rampage wrote:
Em2r wrote:Svjetska zdravstvena organizacija je khat kategorizirala (po ovisnosti, uticaju na zdravlje itd) ispod alkohola i cigareta. Jedino zbog cega je ipak klasifikovan kao droga je cinjenica da velike sile/korporacije ne mogu nabrat kesha od khata.
Ti hoćeš da kažeš da je ona zaHebancija na temi o Jemenu ustvari opravdavanje konzumiranja droge od strane pojedinih forumaša zato što tu drogu koriste iranski miljenici :lol:

Šta bi od čovjeka koji se 'nako ismijavao s Marićem, gušterima i alu folijama :D
sumirprimus

#11448 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

nije ozbiljno,kakav je khat?
jel ko gudra?slabiji/jaci?
vidim ima posla za stomatologe naveliko... :D
Em2r

#11449 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Em2r »

Kikibombona wrote:

Moras priznati da ima ipak blaga razlika, Palestinci pa i njihove organizacije se bore za goli zivot, a Kurdi kao sto ti rece, iz iskustva tvog poznanika, mogu zivjeti bez problema ako se ne bodu sa rogatima u slucaju Turske.
Modus operandi stoji da je isti ali ...
insomnia78

#11450 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Cekaj, na sta tebi lici ovaj post
Ja nisam rekao za sve postove
Post Reply