славянин wrote:vatrogasac wrote:Govori se i o tom fenomenu. Odakle ti ljudi? Čime motivisani? Zašto jedan mladić daje život za takvu ideologiju. Objektivni analitičari odvajaju islam od islamizma. U smislu raznih ideologija kao izama, a ne vjere islama. Jedina spona islamista i muslimana je što i oni sebe nazivaju muslimanima i kada rade nešto što islam osuđuje. Zdrava logika nameće da ne može biti musliman neko ko se raznese u džamiji i pobije nekoliko stotina musliamana u par minuta. Ti ćeš truniti i dalje da jeste i onda ove moje reakcije nazivati malicioznim. Navikao sam ja i na gore.Hakiz wrote: Maliciozan si. Ne govorim da su svi muslimani isti. Ali, budi iskren, da nema tih samoubica i sličnih, da li bi se o islamu ovoliko govorilo danas? Ne bi, govorilo bi se koliko o svim drugim religijama.
Ljude interesuje senzacija, bila ona loša ili dobra. Samoubice islam drže na naslovnim stranicama, da ih nema, islam bi bio u sredini novine.
A onda ide lančana reakcija. Počne priča o samoubicama, pa neko napiše članak o nečmu drugom u islamu, o arhitekturi, o kuhinji o bilo čemu i ljudi to pročitaju da bi znali šta je to odakle ti samoubice dolaze. Ali da samoubica nema, puno manje ljudi bi bilo zainteresovano za islam uopšte, pa i za njegove nenasilne strane.![]()
Ali isto ili čak više se priča o drugom fenomenu. Šta to tako jako ljude veže za islam?
Evo jos jedne sto je presla na Islam
Ima ih još