nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#11426 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Jimmy McNulty »

condy wrote:Da je bio vidio bi ga. U zadnje vrijeme policija mora biti uz radar sa upaljenom rotacijom, barem u ze-do kantonu. To su promjenili ne smiju vise ostavit radar i sakriti se. Tvoja sreca inace jer su ih prije sakrivali na dva mjesta na tom putu.. Pametnom i normalnom voznjom u buduce oduzi se!
To je samo na M17 praksa, u gradu i prigradu ga i dalje sakrivaju.

Često bude na GGM-u tamo kod zatvora, u Sarajevskoj i ZAVNOBIH-a/Tetovskoj, policija se negdje ušteka i postave radar, ali ne smiju ga ostavljat samog. Tako da ako gledaš dobro i paziš, možeš ih na vrijeme skontat i prikočit.
530i

#11427 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

condy wrote:Da je bio vidio bi ga. U zadnje vrijeme policija mora biti uz radar sa upaljenom rotacijom, barem u ze-do kantonu.
Nije tačno. Policija u ZDK je stajala na M17 sa upaljenim rotacijama 0-24 u toku tri mjeseca turističke sezone i ta praksa završava 01. septembra. Nema veze sa radarima. Cilj im je bio sigurnost turista i brže reakcije na saobraćajne udese i sl. Radare postavljaju iz bijele Vitare (neoznačene) i tamnoplavog Golf 4 karavan (neoznačenog), ponekad označena Octavia A5 prije redizajna i sa njima ne trebaju zaustavljati ako te snime. Ne znam da li imaju uopšte ovih radara kao po KS da moraju zaustaviti da bi te kaznili...
triconja

#11428 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

condy wrote:Da je bio vidio bi ga. U zadnje vrijeme policija mora biti uz radar sa upaljenom rotacijom, barem u ze-do kantonu. To su promjenili ne smiju vise ostavit radar i sakriti se. Tvoja sreca inace jer su ih prije sakrivali na dva mjesta na tom putu.. Pametnom i normalnom voznjom u buduce oduzi se!
Kakvi to covjece, nego ona dva lezeca mala kod one dzamije, nema znakova kad se ide prema Zenici (ili ih ja ne vidim), tu sam sa 50-60 morao kociti i to je to. Zanima me to samo, ovamo vozim normalno.
triconja

#11429 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Jimmy McNulty wrote:
To je samo na M17 praksa, u gradu i prigradu ga i dalje sakrivaju.

Često bude na GGM-u tamo kod zatvora, u Sarajevskoj i ZAVNOBIH-a/Tetovskoj, policija se negdje ušteka i postave radar, ali ne smiju ga ostavljat samog. Tako da ako gledaš dobro i paziš, možeš ih na vrijeme skontat i prikočit.
Bude ispod kpz na onoj dzadi, vidio sam nekoliko puta.

Zanima me koja je tolerancija radara? Mislim ono ako je ogranicenje 50 na koliko slika?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#11430 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Jimmy McNulty »

triconja wrote: Kakvi to covjece, nego ona dva lezeca mala kod one dzamije, nema znakova kad se ide prema Zenici (ili ih ja ne vidim), tu sam sa 50-60 morao kociti i to je to. Zanima me to samo, ovamo vozim normalno.
Iz Janjića prema Zenici veoma rijetko/skoro nikako bude radar jer ta cesta i nije naročito prometna. Uglavnom ga postavljaju blizu gradu na velikim pravcima, mislim da ne moraš brinut ništa.
triconja wrote: Bude ispod kpz na onoj dzadi, vidio sam nekoliko puta.

Zanima me koja je tolerancija radara? Mislim ono ako je ogranicenje 50 na koliko slika?
Mislim da si siguran do 60, moj stari nedavno kuka odbit će kaznu, uhvatio ga radar vozio nedje oko 60 gdje je ograničenje 50, kad eto ne dođe, a i listing kad je radio nisu mu ništa pokazali.
esso_sa

#11431 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

liaar wrote: Tek kasnije sam vidio slike, tako da je ovo bilo proklizavanje pri velikoj brzini i kočenju.
Sjekao trake, neko mu se ubacio i proleti momak, pretpostavka.
Momak je vozio motorom svojom trakom (lijevom, do pruge) iz pravca Ilidze prema gradu. Dok je prilazio semaforu, lola sa Golfom karavanom u srednjoj traci je odlucio da mu se uvali u traku i tako ga opalio i oborio sa motora. Dakle, motorista ni kriv ni duzan. Prosao je sa laksim povredama (zgulio se po rukama) jer je srecom isao prilicno sporo (jutarnja spica)
Last edited by esso_sa on 25/08/2017 16:46, edited 1 time in total.
triconja

#11432 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Jimmy McNulty wrote:
triconja wrote: Kakvi to covjece, nego ona dva lezeca mala kod one dzamije, nema znakova kad se ide prema Zenici (ili ih ja ne vidim), tu sam sa 50-60 morao kociti i to je to. Zanima me to samo, ovamo vozim normalno.
Iz Janjića prema Zenici veoma rijetko/skoro nikako bude radar jer ta cesta i nije naročito prometna. Uglavnom ga postavljaju blizu gradu na velikim pravcima, mislim da ne moraš brinut ništa.
triconja wrote: Bude ispod kpz na onoj dzadi, vidio sam nekoliko puta.

Mislim da si siguran do 60, moj stari nedavno kuka odbit će kaznu, uhvatio ga radar vozio nedje oko 60 gdje je ograničenje 50, kad eto ne dođe, a i listing kad je radio nisu mu ništa pokazali.
Dace bog valjda da nema radara :lol:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#11433 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mk ultra »

Bude kod olova pocesto, sam pored puta a cestitka na adresu
bersK

#11434 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bersK »

Jesul gdje jos po SA poboli radare il su samo na Pofalicima, kod Kampusa i na Stupu radari na glavnoj dzadi?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#11436 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Romeo 80 »

I pored aerodroma takodje! ;-)
Optimist

#11437 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

triconja wrote:E raja bude li kad se ide Sarajevskom iz Janjica do Zenice ikakvih radara? Pitam za sebe, vozio sam malo brze nego sto treba.

Edit: Svi smo mi Mirzet u nekim situacijama :lol:
Budu na tri mjesta i to na skretanju za Moscanicu (ogranicenje 60), zatim 3-4 km dalje na onom pravcu prije Lasvanske petlje (ogranicenje 80, njihovo auto bude na gornjoj cesti kuda ude pruga a radar snima M17) te na samoj petlji (ogranicenje 70)
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#11438 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Maloprije Q7 od Ilidze do Otoke, divljanje, ubacivanje, table Kuvajt, svi njemu sviraju, nista.

Kad na C.Vili semafor crveno, izađe mu taksista iz auta, na prozor, ovaj ne smije da otvori, psovke lete standardno, majka, otac... :lol:
condy

#11439 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

530i wrote:
condy wrote:Da je bio vidio bi ga. U zadnje vrijeme policija mora biti uz radar sa upaljenom rotacijom, barem u ze-do kantonu.
Nije tačno. Policija u ZDK je stajala na M17 sa upaljenim rotacijama 0-24 u toku tri mjeseca turističke sezone i ta praksa završava 01. septembra. Nema veze sa radarima. Cilj im je bio sigurnost turista i brže reakcije na saobraćajne udese i sl. Radare postavljaju iz bijele Vitare (neoznačene) i tamnoplavog Golf 4 karavan (neoznačenog), ponekad označena Octavia A5 prije redizajna i sa njima ne trebaju zaustavljati ako te snime. Ne znam da li imaju uopšte ovih radara kao po KS da moraju zaustaviti da bi te kaznili...
Ima veze sa radarima. Gotovo uvijek gdje je policija sa rotacijom stoji i radar u zadnjih mjesec dana. Znaci, policijsko vozilo, rotacija i radar pored njih na vise lokacija ma m17, na ulazu u Ze, na izlazu, kod lasve i sl. To sam vidio barem deset puta u zadnjih mjesec dana. Sakrivanje radara nije po propisu, i patrola mora biti uz radar, tako je svagdje pa mora biti i kod nas, i zbog toga mijenjaju praksu. Pogledaj malo bolje kad budes prolazio. Tacno je da su sa upaljenom rotacijom zbog turisticke sezone ali sada radare postavljaji samo uz policijsko vozilo. Licno sam ih vidio kad ga postavljaju. Niti jedan radar nisam vidio u zadnjih mjesec dana mimo policijskog vozila. Niti jedan u gradu sakriven. A vidio sam ih barem deset uz policijsko vozimo a svaki dan sam na cesti. Koliko si ih ti vidio u zadnjij mjesec dana kod neoznacenog vozila :wink:
530i

#11440 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

U zadnjih mjesec dana sam vidio samo glupane kod onog tunela na autoputu kako hvataju ljude...ali sam ih ranije viđao kako je sam već opisao.
condy

#11441 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Vidjao sam ih i ja ranije kod neoznacenih vozila. Ali mislim mozda grijesim vidjet cemo da vise ne smiju radar sakrivat jer nema ih vise.
530i

#11442 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by 530i »

Da nisu havarisali ta neoznačena auta :lol:
condy

#11443 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by condy »

Moramo to istraziti i znat sa sigurnoscu :mrgreen:
triconja

#11444 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by triconja »

Optimist wrote:
triconja wrote:E raja bude li kad se ide Sarajevskom iz Janjica do Zenice ikakvih radara? Pitam za sebe, vozio sam malo brze nego sto treba.

Edit: Svi smo mi Mirzet u nekim situacijama :lol:
Budu na tri mjesta i to na skretanju za Moscanicu (ogranicenje 60), zatim 3-4 km dalje na onom pravcu prije Lasvanske petlje (ogranicenje 80, njihovo auto bude na gornjoj cesti kuda ude pruga a radar snima M17) te na samoj petlji (ogranicenje 70)
Dobro je onda :thumbup:
MOSALJOZE

#11445 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

Zar je 80 ograničenje prema Lašvanskoj petlji,ja kontao 70 :-)
BadBoy

#11446 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by BadBoy »

condy wrote:
530i wrote:
Ima veze sa radarima. Gotovo uvijek gdje je policija sa rotacijom stoji i radar u zadnjih mjesec dana. Znaci, policijsko vozilo, rotacija i radar pored njih na vise lokacija ma m17, na ulazu u Ze, na izlazu, kod lasve i sl. To sam vidio barem deset puta u zadnjih mjesec dana. Sakrivanje radara nije po propisu, i patrola mora biti uz radar, tako je svagdje pa mora biti i kod nas, i zbog toga mijenjaju praksu. Pogledaj malo bolje kad budes prolazio. Tacno je da su sa upaljenom rotacijom zbog turisticke sezone ali sada radare postavljaji samo uz policijsko vozilo. Licno sam ih vidio kad ga postavljaju. Niti jedan radar nisam vidio u zadnjih mjesec dana mimo policijskog vozila. Niti jedan u gradu sakriven. A vidio sam ih barem deset uz policijsko vozimo a svaki dan sam na cesti. Koliko si ih ti vidio u zadnjij mjesec dana kod neoznacenog vozila :wink:
Ovo konstantno vidim da svi govore da radar mora biti obilježen i uočljiv "po zakonu" međutim ja to ni u jednom zakonu nisam našao. Prosvijetli me?
basicm

#11449 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by basicm »

Najbolje da stave ogranicenje 60 kao na brzoj cesti prema Blazuju, koji ce nama ista normalno.
amar1994

#11450 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by amar1994 »

basicm wrote:
Najbolje da stave ogranicenje 60 kao na brzoj cesti prema Blazuju, koji ce nama ista normalno.
:thumbup:

a nek gradi kucu gdje i kako hoce , najmrze mi je kad ne stavi znak u naseljenom , sta ja trebam da gatam je li ili nije zbog 2 kuce :-) :-)

jebi ih , ja sam vozio lagano 90-100 Hercegovinom , isto tako tamo i nije mi dosad dosla kazna , doduse malo iznad ogranicenja idem .

koliko znam brza cesta je 100km/h , a takva i jeste sa Lasve do ukljucenja na autoput :run:
Post Reply