Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
vatrogasac

#11426 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

_Reds_ wrote:Evo Hanka Vajzovic gost u Ramazanskog programu Hayata. Boze, smiluj se.
Kada je Enis Bešlagić provocirao vezano za komunikaciju političara dala je iskren odgovor.
Alfons Kauders

#11427 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
... objektivno, gledajuci ekonomske pokazatelje - ne znam po cemu je ova vlast bolja ili gora od proslih
Alfons Kauders wrote:
u proteklih pet godina 5-6 prijatelja je ostalo bez posla, u privatnom sektoru... u javnom nula

u proteklih pet godina vecina nas u javnom sektoru je pretrpila zestok udarac... ja zaradjujem otprilike 10-15 milja manje nego prije pet godina...

cujem se sinoc s kolegom iz stare firme, kaze da su skresali broj zaposlenih, ostali samo on i jos jedan... kada sam ja napustao firmu prije desetak godina bilo nas je 12... onda zovem kolegu iz druge bivse firme (propala) da uradi posao ovim iz prve... kaze da njemu u njegovoj novoj firmi nisu obnovili ugovor... lik koji je u svom poslu hadzija, jedan od boljih s kojim sam radio...

nas su dosta iscijedili, vise nemaju odakle (poznajem ljudi koji su imali prosjecne, porodicne firme i obrte - u zadnjih pet godina mnogi su poceli raditi na crno, odjavili sve, ne moze se drugacije)
kao sto rekoh - zanimaju me cinjenice

http://en.wikipedia.org/wiki/Financial_ ... E2%80%9308

ti si dobro informisana i cijenim tvoje misljenje, no mislim da malo bolje znam kako i zasto su ti ljudi i te firme ostajali bez posla... u jednom slucaju problemi s menadzmentom, u drugom s trzistem - ne domacim, vec stranim... i ja sam tako zijanio pare, ne u bih, vec vani - izvoz... vlast nije direktno kriva i ne mogu je kriviti za to, ali kao i svaku vlast prozivam je radi haracha - koji se nije mijenjao od 2011 do danas

btw, popravila se situacija od ovog posta tako da se moj minus koji sam naveo promijenio u plus... jedan od prijatelja koji je ostao bez posla danas ponovo radi sam i mislim da je u zadnjih godinu dana zaposlio jos pet ljudi... sve strano trziste, sve izvoz... vlast naravno nije zasluzna za to, isto kao sto nije bila kriva za ono sto je prethodilo :)

ljudi molim vas da shvatite da ima ljudi koji ne zive od politike - mi samo hocemo da nas niko ne dira, da nam niko ne uvodi novi harac, zapocinje novi rat ili pali zgrade po nasim gradovima... znam da trazim puno, al jbg :)
weredsf

#11428 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

ljudi molim vas da shvatite da ima ljudi koji ne zive od politike - mi samo hocemo da nas niko ne dira, da nam niko ne uvodi novi harac, zapocinje novi rat ili pali zgrade po nasim gradovima... znam da trazim puno, al jbg :)
Pa gdje ces to napisati na forumu :D :D
Alfons Kauders

#11429 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

weredsf wrote:
Pa gdje ces to napisati na forumu :D :D
ma zaborave ljudi da ima drugacijih od njih
madner

#11430 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

vee-jay wrote:
madner wrote:Ne postoji ispravna i neispravna motivacija glasaca. Bilo bi ljepo kada bi glasaci kao primarni motiv imali ekonomski prosperitet, odgovornost politicara i vlastitu buducnost, no realnost u BiH je drugacija i to se mora uvaziti. Na svakog takvog glasaca dodju dva koja se primarno vode nerjesenim nacionalnim pitanjima, te jedan koji je clan kriminalnih organizacija i shodno tome glasa.

Mada je ljepo vidjeti da covjek u tvojim godinama bude idealista, drago mi je cuti da ti ne treba tih 100 KM koje ces izgubiti. :D
Ne postoji ispravna i neispravna motivacija glasaca - postoji samo interes. I u tome nema nicega loseg. Pojedinci glasaju za onu stranku koja radi u njihovom interesu.

Problem je dakle sto ljudi ne znaju sta im je u interesu - govorim o onima ciji posao ne ovisi o politici.
Nazalost to nije tacno. Ljudi savrseno dobro znaju sta im je interes. Samo nisu spremni to javno reci na forumu jer se boje negativne povratne reakcije. :D
Glavni pokretac, motivator glasaca u BiH su nacionalna pitanja. Manjina glasa na osnovu ekonomskih interesa. 2010 je to djelomicno bilo drugacije jer je ekonomska situacija bila puno gora, no primarna matrica se opet uspostavila.
weredsf

#11431 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Nazalost to nije tacno. Ljudi savrseno dobro znaju sta im je interes. Samo nisu spremni to javno reci na forumu jer se boje negativne povratne reakcije. :D
Glavni pokretac, motivator glasaca u BiH su nacionalna pitanja. Manjina glasa na osnovu ekonomskih interesa. 2010 je to djelomicno bilo drugacije jer je ekonomska situacija bila puno gora, no primarna matrica se opet uspostavila.
Da, jer ne tako davno zbog politickih odluka ubijene su hiljade ljudi samo zato sto su Bosnjaci ili Srbi, nije kod nas politicko pitanje hoce li biti dozvoljeno pecanje na Jablanickom od 16:00 do 18:00 ili od 18:00 do 20:00 nego ozbiljnije stvari i koliko god se mi pravili naivni ljudi se jos uvijek boje, retorika je takva, iskustva su jos uvijek svjeza, ljudi jos uvijek traze kosti svojih najdrazih..
Glavni pokretac kod nas je "samo nek nisu oni" jer ljudi kod nas uvijek znaju za koga nece glasati, za koga ce glasati se odluce iz one kartonske zavjese
Banksy

#11432 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
btw, popravila se situacija od ovog posta tako da se moj minus koji sam naveo promijenio u plus...
Vidiš ti, koji preokret u pola godine ...
madner

#11433 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

weredsf wrote:
Da, jer ne tako davno zbog politickih odluka ubijene su hiljade ljudi samo zato sto su Bosnjaci ili Srbi, nije kod nas politicko pitanje hoce li biti dozvoljeno pecanje na Jablanickom od 16:00 do 18:00 ili od 18:00 do 20:00 nego ozbiljnije stvari i koliko god se mi pravili naivni ljudi se jos uvijek boje, retorika je takva, iskustva su jos uvijek svjeza, ljudi jos uvijek traze kosti svojih najdrazih..
Glavni pokretac kod nas je "samo nek nisu oni" jer ljudi kod nas uvijek znaju za koga nece glasati, za koga ce glasati se odluce iz one kartonske zavjese
Iskustva vise nisu svjeza, no to je zato sada postao jedan nacionalni mit koji nema veze sa stvarnim dogadjajima. Tako da su generacije koje nisu ucestvovale u ratu zapravo radikalnije od onih koji jesu.
weredsf

#11434 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:
weredsf wrote:
Iskustva vise nisu svjeza, no to je zato sada postao jedan nacionalni mit koji nema veze sa stvarnim dogadjajima. Tako da su generacije koje nisu ucestvovale u ratu zapravo radikalnije od onih koji jesu.
Ja sam jedan od ljudi koji su radikalniji u odnosu na ljude koji su ucestvovali u ratu, razlog je vrlo jednostavan jer ne zelim biti nespreman ako neko pomisli da moze uraditi ono sto je uradio 92-93 godine u Bijeljini ili Visegradu, da dodje i mjesecima ubija Bosnjake koji nemaju ni noza i koje kolju kao stoku. Ja sam spreman ali sam u isto vrijeme okrenut ispravnim civilizacijskim vrijednosti koje su u skladu sa vremenom i prostorom u kojem zivim,samo necu biti naivan previse i necu se zanositi uopste.
Nije mit da su ljudi prije neki dan sahranili 400-500 ljudi u Srebrenici i Prijedoru, to se stvarno desilo i stvarno jos uvijek ima ljudi koji traze kosti svojih najdrazih, ko smo mi da trazimo od njih da zaborave na to i da im to postane manje bitno..
madner

#11435 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Naravno da to nije mit, samo su uzroci za to mitski.
Zasto smo bili nespremni?
Ko je odgovoran za poteze koji su doveli do nespremnosti?
Ko je napravio ozbiljnu analizu kako to izbjeci?

Kod ovih mitova i idiota koji tu pricu puse, prica pocne obicno sa slusanje folka i/ili jedenje svinjetine kao glavnih uzroka problema, ili eventualno nedovoljno masovan odlazak u dzamije.

Bez prave analize, nema ni rjesenja problema, da ne govorim o viziji za buducnost.
Hafis

#11436 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

weredsf wrote:
Ja sam jedan od ljudi koji su radikalniji u odnosu na ljude koji su ucestvovali u ratu, razlog je vrlo jednostavan jer ne zelim biti nespreman ako neko pomisli da moze uraditi ono sto je uradio 92-93 godine u Bijeljini ili Visegradu, da dodje i mjesecima ubija Bosnjake koji nemaju ni noza i koje kolju kao stoku. Ja sam spreman ali sam u isto vrijeme okrenut ispravnim civilizacijskim vrijednosti koje su u skladu sa vremenom i prostorom u kojem zivim,samo necu biti naivan previse i necu se zanositi uopste.
Hoćeš li nam malo bolje pojasniti taj status u kojem se nalaziš i koji definiraš riječju ''spremen''.
Trebamo li svi biti spremni?... nešto poput one ONO i DSZ devize: živimo kao da će 100 godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra biti rat?
weredsf

#11437 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

madner wrote:Naravno da to nije mit, samo su uzroci za to mitski.
Zasto smo bili nespremni?
Ko je odgovoran za poteze koji su doveli do nespremnosti?
Ko je napravio ozbiljnu analizu kako to izbjeci?

Kod ovih mitova i idiota koji tu pricu puse, prica pocne obicno sa slusanje folka i/ili jedenje svinjetine kao glavnih uzroka problema, ili eventualno nedovoljno masovan odlazak u dzamije.

Bez prave analize, nema ni rjesenja problema, da ne govorim o viziji za buducnost.
A kako bi se ti tacno spremio protiv JNA??
Napadnuti smo odmah po priznanju, kakvi smo dobro smo i prosli na kraju krajeva…
Ja mislim da su uzroci puno ozbiljniji od svinjetine i folka, samo ozbiljna ideologija moze dovesti do onoga sto se nama desilo i do onoga sto ce nam se desavati.
madner

#11438 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Cuj kako, pa TO BiH je 1985 bio spremniji nego 1990 te opet bio spremniji nego 1992.
Republicno rukovodstvo Slovenije i Hrvatske se upravo tako spremilo.

Kazem to je jedna puno ozbiljnija analiza i prica nego za ovaj pdf, jer ovdje bi to vrlo brzo preslo na strancko prepucavanje, kada bi se uslo u detalje.
Ideologija moze biti pokretac, ali nije uzrok desavanja.

Tako da ostajemo na mitovima a niko ozbiljno ne postavlja ova tri pitanja.
Alfons Kauders

#11439 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
btw, popravila se situacija od ovog posta tako da se moj minus koji sam naveo promijenio u plus...
Vidiš ti, koji preokret u pola godine ...
malo jace od pola godine, ali nebitno

kao sto rekoh, nije mi jasno sta si uopste pokusala dokazati? da je privreda preopterecena nametima? da realnom sektoru ne ide dobro? da je cak i inostrano trziste nestabilno?

to svi znamo, tu se nema sta dokazivati

ono sto ja trazim su brojevi... kakva je to opozicija kada niko, nakon tri godine nagore vlasti ikad, nije napravio barem nekoliko slajdova ili infographic sa kompilacijom negativnih ekonomskih indikatora i statistickih podataka koji ilustruju koliko je lose vlast radila svoj posao

da li je opozicija nesposobna, da li ih je strah "terora" ili jednostavno nema tih podataka?
Alfons Kauders

#11440 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
weredsf wrote:
Hoćeš li nam malo bolje pojasniti taj status u kojem se nalaziš i koji definiraš riječju ''spremen''.
Trebamo li svi biti spremni?... nešto poput one ONO i DSZ devize: živimo kao da će 100 godina biti mir, a spremajmo se kao da će sutra biti rat?
pa spreman covjek

za dom... :D
Hafis

#11441 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
weredsf wrote:
pa spreman covjek

Znači ''naš'' :) a ja mislio... ma nije sad važno što sam mislio.
Uglavnom izgleda fin neki dečko...tako je...jašta nego biti spreman
Alfons Kauders

#11442 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Hoćeš li nam malo bolje pojasniti taj status u kojem se nalaziš i koji definiraš riječju ''spremen''.
pa spreman covjek

Znači ''naš'' :) a ja mislio... ma nije sad važno što sam mislio.
Uglavnom izgleda fin neki dečko...tako je...jašta nego biti spreman
kako vas? pa vase cirilicno draganche je krpilo helikoptere JRV i PVO, furalo te ONO i DZS devize dok su neki drugi furali neke druge skracenice poput HOS, HSP i ZDS

stoga nemoj sramotiti kolegu i govoriti da je vas :)
Hafis

#11443 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: kako vas? pa vase cirilicno draganche je krpilo helikoptere JRV i PVO, furalo te ONO i DZS devize dok su neki drugi furali neke druge skracenice poput HOS, HSP i ZDS

Koliko mi je poznati svi generali ABiH su odreda potekli iz JNA i nisu se baš svi odazvali domovini u travnju 1992...bilo je njih i 1993. koji su se priključivali.
A također mi je poznato da nije baš svaka furda lako mogla napredovati...recimo do pukovnika u JNA - morao si ipak imati poseban pedigre, i ipak biti malo žešći ćiriličar od Dragančeta. Pa i onaj tvoj Zlaja je mislim bio još veći ćiriličar i jugos od njega.
Uostalom, izraziti se Jugoslovenom u bivšoj Yugi bilo je više nego poželjno ako si računao na neku karijeru, a izraziti se drugačije, nije ono bilo baš... uostalom, ja o tome malo znam više jer mi je to jebavalo obitelj.

Uglavnom - Dragan je došao u SOKO u vojni pogon po tajnom nalogu stožera za nacionalno oslobođenje potlačenih naroda u nekadašnjoj Srboslaviji.
Corto Maltese

#11444 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Nije ovo bila šuplja:
Corto Maltese wrote:
joint union wrote:
Hafis wrote:rijetki očevici kažu da je plakao i izvinjavao se :)
Pa sta kazu jos ti ocevici, pomilova li ga Covic?
Zamal' se ne pobiše oko toga ko je veći Jugoslaven.
Alfons Kauders

#11445 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: kako vas? pa vase cirilicno draganche je krpilo helikoptere JRV i PVO, furalo te ONO i DZS devize dok su neki drugi furali neke druge skracenice poput HOS, HSP i ZDS

Koliko mi je poznati svi generali ABiH su odreda potekli iz JNA i nisu se baš svi odazvali domovini u travnju 1992...bilo je njih i 1993. koji su se priključivali.
A također mi je poznato da nije baš svaka furda lako mogla napredovati...recimo do pukovnika u JNA - morao si ipak imati poseban pedigre, i ipak biti malo žešći ćiriličar od Dragančeta. Pa i onaj tvoj Zlaja je mislim bio još veći ćiriličar i jugos od njega.
Uostalom, izraziti se Jugoslovenom u bivšoj Yugi bilo je više nego poželjno ako si računao na neku karijeru, a izraziti se drugačije, nije ono bilo baš... uostalom, ja o tome malo znam više jer mi je to jebavalo obitelj.

Uglavnom - Dragan je došao u SOKO u vojni pogon po tajnom nalogu stožera za nacionalno oslobođenje potlačenih naroda u nekadašnjoj Srboslaviji.
ok, dakle moze se izjasniti kako bilo ukoliko ti to otvara nove mogucnosti u karijeri? npr. da odes za ambasadora u rim, ili clana predsjednistva iz reda nekog naroda?

:D
daddy-kool

#11446 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by daddy-kool »

madner wrote:Cuj kako, pa TO BiH je 1985 bio spremniji nego 1990 te opet bio spremniji nego 1992.
Republicno rukovodstvo Slovenije i Hrvatske se upravo tako spremilo.

Kazem to je jedna puno ozbiljnija analiza i prica nego za ovaj pdf, jer ovdje bi to vrlo brzo preslo na strancko prepucavanje, kada bi se uslo u detalje.
Ideologija moze biti pokretac, ali nije uzrok desavanja.

Tako da ostajemo na mitovima a niko ozbiljno ne postavlja ova tri pitanja.
Štaviše, ovi mitovi više ne odgovaraju istorijskom trenutku, potrebne su nam dugačije matrice. Imamo niz primjera u istoriji gdje je mit debelo nadživio svoju korisnost: Jugosloveni su u svojim glavama ratovali sa Nijemcima do 1990, a Srbi još uvijek sa Turcima. Nesreća je što naše intelektualne elite ne znaju ili neće da postave nove okvire, a može biti i da su se jednostavno uljuljkali jer im je ovako najlakše.

Sada nam treba drugačija retorika: ljudska i građanska prava, otvoren javni diskurs, evropske vrijednosti, naučno preispitivanje predrasuda i mitova, očuvanje cjelovitosti i suvereniteta države, unitaristi i separatisti, ...; te shodno tome potpuno drugačija taktička i strateška promišljanja.
weredsf

#11447 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Hafis wrote:
weredsf wrote:
Duga, kratka cijev…you name it :D :D
vee-jay

#11448 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

madner wrote:
vee-jay wrote:
madner wrote:Ne postoji ispravna i neispravna motivacija glasaca. Bilo bi ljepo kada bi glasaci kao primarni motiv imali ekonomski prosperitet, odgovornost politicara i vlastitu buducnost, no realnost u BiH je drugacija i to se mora uvaziti. Na svakog takvog glasaca dodju dva koja se primarno vode nerjesenim nacionalnim pitanjima, te jedan koji je clan kriminalnih organizacija i shodno tome glasa.

Mada je ljepo vidjeti da covjek u tvojim godinama bude idealista, drago mi je cuti da ti ne treba tih 100 KM koje ces izgubiti. :D
Ne postoji ispravna i neispravna motivacija glasaca - postoji samo interes. I u tome nema nicega loseg. Pojedinci glasaju za onu stranku koja radi u njihovom interesu.

Problem je dakle sto ljudi ne znaju sta im je u interesu - govorim o onima ciji posao ne ovisi o politici.
Sve dok su glavni motivator glasaca u BiH nacionalna pitanja, ljudi nisu svijesni svojih licnih interesa. Generalno gledano to stvarno jeste jedan od vecih problema zapadnog Balkana. To "nacionalno pitanje", koje se stotinama godina kroz razlicite kanale i nivoe vlasti (politika, religija, obrazovanje, kultura, ...) na brutalno najnizi emotivni nacin prodaje ljudima pakujuci ga u "osnovnu zivotnu potrebu". Srbi su to marketinski fenomanalno upakovali pod marku 4C-a (koji su naravno samo kopirali velike) i sad Hrvati i Bosnjaci pokusavaju da kopiraju Srbe onoliko koliko je to moguce.

Rat u BiH je gotov, zavrsio se prije dvadeset godina. Bosnjaci i Bosanci su pobijedili. Srbi i Hrvati su izgubili. Jeste, napravio se kompromis ali sa Dejtonom je prica zavrsena i jedini razlog zasto se bosnjacki kanali i nivoi vlasti "pale" na Dodika i Covica je upravo taj marketing. Nacionalno pitanje se najlakse prodaje i odvraca pogleda sa:
a) stvarnih zivotnih pitanja / stvarnih interesa pojedinaca (koji btw. ne moraju nuzrno biti ekonomske prirode) i
b) nerada, krimala i korupcije koji u korijenu unistavaju bilo kakvu mogucnost za nove ideje i hrabrost

Treba biti fer i reci da su kriminal i korupcija svugdje na svijetu dio politike i da se to nikad nece promijeniti. Ali taj marketing "nacionalnog pitanja" u modernom svijetu - ako uopste - igra sporednu ulogu (sto se moze vidjeti i na slucaju evropskih izbora - gdje se u najvecoj krizi od postojanja EUa ocekivalo puno vece i glasnije "budjenje nacionalista"). A da Bosnjaci zele da rade, BiH bi danas bila u dosta boljoj situaciji nego sto jeste.
vonSchtigliz

#11449 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vonSchtigliz »

Sve dok su glavni motivator glasaca u BiH nacionalna pitanja, ljudi nisu svijesni svojih licnih interesa. Generalno gledano to stvarno jeste jedan od vecih problema zapadnog Balkana. To "nacionalno pitanje", koje se stotinama godina kroz razlicite kanale i nivoe vlasti (politika, religija, obrazovanje, kultura, ...) na brutalno najnizi emotivni nacin prodaje ljudima pakujuci ga u "osnovnu zivotnu potrebu". Srbi su to marketinski fenomanalno upakovali pod marku 4C-a (koji su naravno samo kopirali velike) i sad Hrvati i Bosnjaci pokusavaju da kopiraju Srbe onoliko koliko je to moguce.

Rat u BiH je gotov, zavrsio se prije dvadeset godina. Bosnjaci i Bosanci su pobijedili. Srbi i Hrvati su izgubili. Jeste, napravio se kompromis ali sa Dejtonom je prica zavrsena i jedini razlog zasto se bosnjacki kanali i nivoi vlasti "pale" na Dodika i Covica je upravo taj marketing. Nacionalno pitanje se najlakse prodaje i odvraca pogleda sa:
a) stvarnih zivotnih pitanja / stvarnih interesa pojedinaca (koji btw. ne moraju nuzrno biti ekonomske prirode) i
b) nerada, krimala i korupcije koji u korijenu unistavaju bilo kakvu mogucnost za nove ideje i hrabrost

Treba biti fer i reci da su kriminal i korupcija svugdje na svijetu dio politike i da se to nikad nece promijeniti. Ali taj marketing "nacionalnog pitanja" u modernom svijetu - ako uopste - igra sporednu ulogu (sto se moze vidjeti i na slucaju evropskih izbora - gdje se u najvecoj krizi od postojanja EUa ocekivalo puno vece i glasnije "budjenje nacionalista"). A da Bosnjaci zele da rade, BiH bi danas bila u dosta boljoj situaciji nego sto jeste. [/quote] :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Sto puta receneo i ponovljeneo nepravi se pita od govana , tako dok je god ove ludzacke kosulje to jest Dejtonca i Genocidne tvorevine nema ni napretka a ni mira pa makr to trajalo i narednih hiljadu godina i nemoj vise nikog da zamaras o gradjanskom pravima ako nisi spreman da mijenjas entitetsko uredjene . Zapamti da nema niti ce da bude prosperiteta ni ekonomije pa makar svi pocrkali od gladi ...
Alfons Kauders

#11450 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

vonSchtigliz wrote: :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Sto puta receneo i ponovljeneo nepravi se pita od govana , tako dok je god ove ludzacke kosulje to jest Dejtonca i Genocidne tvorevine nema ni napretka a ni mira pa makr to trajalo i narednih hiljadu godina i nemoj vise nikog da zamaras o gradjanskom pravima ako nisi spreman da mijenjas entitetsko uredjene . Zapamti da nema niti ce da bude prosperiteta ni ekonomije pa makar svi pocrkali od gladi ...
Ne volim izgovore. Ispade da sad ne treba raditi nista dok je dejtonskog uredjenja.

Sretno s tim.

Ja bih radije da radim i da se borim. Kmechanje ne placa rezije i cehove po kafanama.
Post Reply