Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
brazzo19

#11426 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Pa u mostaru da zatamne izbio bi rat , jednostavno gdje je vecinsko "hrvatsko" stanovnistvo u tim gradovima se hrt ne zatamnjuje ;)

Poslano sa mog GT-I9505 koristeći Tapatalk
Jazzy.ba

#11427 Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jazzy.ba »

Posaljite mail HRTu neka provjere gdje se ne zatamnjuje signal. To je ocigledno krsenje ugovora.
kakavdanakneiskustvu

#11428 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Jazzy.ba wrote:Posaljite mail HRTu neka provjere gdje se ne zatamnjuje signal. To je ocigledno krsenje ugovora.

nije to kršenje ugovora,tvrde i u telemachu i u RAK-u da se sport na HRT 2 ne mora zatamniti tamo gdje postoji zemaljski signal HRT,dupli standardi su to,tvrde da ne moraju zatamniti tamo gdje se može hvatati zemaljski signal,ok,zašto onda nama kojima kao moraju to zatamniti ne smanje račune,nije samo u pitanju liga prvaka,evo olimpijadu su zatamnili u zenici,preko brda u vitezu nisu,ok,smanji nam račun,pokaži da ti je stalo do svakog korisnika,u junu će zatamniti i svj. prvenstvo u brazilu u nekim gradovima a u nekim ne,ok,moraju tako,nije do njih to što u vitezu ljudi hvataju signal hrt običnom antenom,ali smanji račun onima koji ne mogu to gledati ne svojom krivicom
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 26/02/2014 22:47, edited 1 time in total.
Jazzy.ba

#11429 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jazzy.ba »

Kako se to u Vitezu hvata zemaljski HRT signal?
dog_killer

#11430 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

Jazzy.ba wrote:Kako se to u Vitezu hvata zemaljski HRT signal?
I telemach je pod politickim utjecajem kao i sve u našoj zemlji, to nije ništa neobično. Uvijek ce u Vitezu i drugim područjima sa hrvatskom većinom HTV biti slobodan dok će u sredinama sa Bošnjačkom većinom biti zatamnjen. Da ne govorimo što nemamo kanale titlovane na bosanskom nego na hr i sr što dodatno potvrđuje ovu moju tezu o diskriminaciji pojedinih gledatelja na teritoriji BiH.
kakavdanakneiskustvu

#11431 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

vjeruj da to ni u RAK-u ne znaju,a ako bi iko u državi trebao znati onda su to ljudi koji tu rade
Mustang1

#11432 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ja bih samo da proslijedim nadleznom sektoru ako moze :D
kakavdanakneiskustvu

#11433 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

dog_killer wrote:
I telemach je pod politickim utjecajem kao i sve u našoj zemlji, to nije ništa neobično. Uvijek ce u Vitezu i drugim područjima sa hrvatskom većinom HTV biti slobodan dok će u sredinama sa Bošnjačkom većinom biti zatamnjen. Da ne govorimo što nemamo kanale titlovane na bosanskom nego na hr i sr što dodatno potvrđuje ovu moju tezu o diskriminaciji pojedinih gledatelja na teritoriji BiH.

tačno
kakaljin

#11434 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

dog_killer wrote:
Pa zato onda trebaju korisnici koji nemaju HRT 2 tj zatamljen je a placaju istu cijenu pretplate kao oni kojima se ne zatamljuje trebaju tuziti telemach radi diskriminacije korisnika. Zakon je isti na cijeloj teritoriji BiH, a to preljevanje signala je cista laz jer taj signal se ne smije pustati kroz kablovski sistem nego ga stanovnik moze hvatati sobnom antenom individualno.
dog_killer

#11435 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

Mislim da je na celu RAK-a kadar SNSD što dovoljno govori o objektivnosti te tzv. nezavisne regulatorne agencije.
kakavdanakneiskustvu

#11436 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakaljin wrote:
dog_killer wrote:
Pa zato onda trebaju korisnici koji nemaju HRT 2 tj zatamljen je a placaju istu cijenu pretplate kao oni kojima se ne zatamljuje trebaju tuziti telemach radi diskriminacije korisnika. Zakon je isti na cijeloj teritoriji BiH, a to preljevanje signala je cista laz jer taj signal se ne smije pustati kroz kablovski sistem nego ga stanovnik moze hvatati sobnom antenom individualno.

kako misliš da je "prelijevanje" signala laž?
kakaljin

#11437 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
kakaljin wrote:
dog_killer wrote:

u smislu da se taj signal koji se preljeva mora pustiti kroz kablovski sistem, signal u kablovskom sistemu se prima preko satalita ili direktno preko optike od medijske kuce.

Zato price da radi preljevanja signala ne zatamljuju signal u kablovskom sistemu nema osnova. Preljevanje signala nema nikave dodirne tacke sa kablovskim sistemom.

Zasto BHtelecom ne pusti HRT 2 u Mostaru kada ga moze hvatati preljevanjem.
Last edited by kakaljin on 26/02/2014 23:18, edited 1 time in total.
Recruit_bb

#11438 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Recruit_bb »

Telemach kome od vas treba 100 maraka stavit u dzep da se dobije odgovor ? Pitao sam lijepo zbog cega (samo razlog) ne pustate Pink kanale. Jel tesko odgovorit, to je minut posla.
dog_killer

#11439 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dog_killer »

Recruit_bb wrote:Telemach kome od vas treba 100 maraka stavit u dzep da se dobije odgovor ? Pitao sam lijepo zbog cega (samo razlog) ne pustate Pink kanale. Jel tesko odgovorit, to je minut posla.
Pink nije u sistemu telemacha zbog visoke cijene koju su im odredili i koju ovi neće da plate .
hipija

#11440 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Fora je u tome da Pink želi da svi njegovi kanali idu u start paket Telemacha a ne u posebni i da se plati 1 euro po korisniku, sto Telemach ne prihvaca. Ovi iz Telemacha bi to sve nagurali u posebni paket i da se placa prema broju onih koji koriste taj paket. S druge strane dosta Pinkovih kanala je vec duze vrijeme prisutno u ponudi Telemacha u Srbiji ali kada Mitrovic krene sa svojom satelitskom platformom tek ce onda biti zanimljivo.
Recruit_bb

#11441 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Recruit_bb »

Onda ce Telemach prihvatiti moj prelazak na Logosoft 17.06.2014. Ha ja.
drug_profi

#11442 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by drug_profi »

Ja necu taj Pink, narocito ako ce mi podici cijenu startnog paketa.
Ionako imam tih cindrlimindrli kanala previse.
brazzo19

#11443 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Pink ima bruku nekih kanala bio sam kod druga koji ima moju tv i pustili su im jos nekih kanala koje prije nisu imali pink western i ostalo , uglavnom ima bruku kanala i za svakoga po nesto , razne vrste muzike , filmove , razni zanrovi , pink horror , western , drama , akcija , domaci i ostalo , uglavnom ako i dalje se nastavi ova trakavica oko engleske lige ja lagano prelazim za koji mjesec na moju tv :wink:
Mustang1

#11444 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ti pink kanali su dobri nekih mjesec dva .. Ali onda skontas da se mijenjaju filmovi kao na HBO samo sto na HBO sa vremena na vrijeme dodju novi a na pinku nema toga na svim kanalima ..
kakavdanakneiskustvu

#11445 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

kakavdanakneiskustvu wrote:
kakaljin wrote:
dog_killer wrote:

u smislu da se taj signal koji se preljeva mora pustiti kroz kablovski sistem, signal u kablovskom sistemu se prima preko satalita ili direktno preko optike od medijske kuce.

Zato price da radi preljevanja signala ne zatamljuju signal u kablovskom sistemu nema osnova. Preljevanje signala nema nikave dodirne tacke sa kablovskim sistemom.

Zasto BHtelecom ne pusti HRT 2 u Mostaru kada ga moze hvatati preljevanjem.[/quote]

puno puta sam ti objašnjavao,RAK tvrdi,slao sam im mailove,da se u gradovima u kojima se signal HRT,a vjerovatno i nekih drugih tv stanica o kojima ovdje ne pričamo,može hvatati zemaljskim signalom,u tim gradovima kabl. operatori nisu dužni zatamniti određene programske sadržaje koje inače moraju zatamniti zbog zahtjeva HRT,BHT ili koga već,jbg,tako RAk,državna agencija tvrdi,tako valjda piše i u nekom propisu,zakonu,boga pitaj čemu,treba to neko istražiti da se vidi je li to 100 % tako,problem je što Telemach svoje pojedine korisnike jebe u zdrav mozak da prostite,ako znaju da u npr. sarajevu moraju zatamniti hrt 2 za vrijeme svj. prvenstva u brazilu,to je vjerovatno po desetak sati dnevno,bilo bi ljudski da tim ljudima smanje račun,ali oni to neće
seoBIH

#11446 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Dzabe objasnajvas, signal se ne prelijeva u srednjoj bosni gdje je pristutan telemach :) Nelegalno se pusta!
Jazzy.ba

#11447 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Jazzy.ba »

Klasična diskriminacija korisnika.
kakavdanakneiskustvu

#11448 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

123456789 wrote:Dzabe objasnajvas, signal se ne prelijeva u srednjoj bosni gdje je pristutan telemach :) Nelegalno se pusta!

ja nisam ni spomenuo prelijevanje signala,slažem se,nelegalno se pušta,i što je najgore RAK nema pojma kako ljudi u tim mjestima normalno gledaju program televizije susjedne države
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 27/02/2014 16:55, edited 1 time in total.
fortaleza

#11449 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Nije da branim telemach, al što se tiče lokalizacije inozemnih kanala oni s tim nemaju veze već sami kanali ne žele lokalizirati, odnosno prevoditi kanal i na bosanski jezik jer smatraju da im se to ne isplati, primjer eurosporta koji je lokaliziran samo na srpski jezik.
Maharadza

#11450 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Mustang1 wrote:Ti pink kanali su dobri nekih mjesec dva .. Ali onda skontas da se mijenjaju filmovi kao na HBO samo sto na HBO sa vremena na vrijeme dodju novi a na pinku nema toga na svim kanalima ..
Cinestar kanali su pojam i za HBO i za te džigare! :razz:

HOĆE LI TAJ CINESTAR PREMIERE VIŠE??? :-x
Locked