Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
mirza_15
#114201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@palermo Nisam nigdje napisao da je sa dejtonskim trebalo sačekati. Opet čitaš bez razmjevanja pročitanog. Potpisao se Vens-Ovenov. Idi pogledaj karte po tom sporazumu.
- Athlon64
#114202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa čekaj malo, eto Kanton Sarajevo ima najbolju vladu ikad već skoro 5 god, čini mi se, sa malom pauzom, eto to je otprilike domet koji se može ostvariti - kantonalni nivo 2-3 kantona, bez blokada i ustupaka.laik1981 wrote: ↑19/07/2023 22:19Ma ja. Nidje veze. Bas kao i mali milion slicnih stvari koje smo mogli i trebali odraditi da bi unaprijedili drzavu i kvalitet zivota ljudi koji u njoj zive, ali nije nam Mile dao. Jebo ceste, ekonomiju i zivotni standard. Vazno je po prstima udarati i mazati sirotinji oci.
Penzija u FBIH je 2x veća od penzija u RS; dakle uradilo se nešto.
Ekonomski pokazatelji svake godine rastu, nedovoljno brzo, ali rastu, obzirom u kakvoj je blokadi država - BiH je ekonomsko čudo.
Evo npr. za izvoz poljoprivrednih proizvoda u EU moraš imati državno ministarstvo poljoprivrede, dakle nemoguća misija.
Imaš 50% stanovništva koji će kupiti radije SR i HR govno, nego bošnjačku pitu za iste pare. Uvoz vode je najbolji primjer. Probaj u RS ili po kamenjaru pronaći Oazu, častim te.
Autoput - Tuzla-Sarajevo nije prioritet (pogledaj pod frekvenci saobraćaja), Tuzla-Orajše ima 2x veći PGDS nego Sarajevo-Tuzla.
Prioritet No1 je bio Sarajevo Zenica i dalje na sjever i radi se na tome, računaj da imaš i totalno neprioritetne kamenjarske dionice koje si morao praviti radi drugih separatista.
Daj mi primjer jedne države, gdje 50% stanovništva i 70% političara aktivno i otvoreno radi protiv nje, a da uopšte ta država postoji. Tako da pored svega, ovo jeste čudo.
-
kakabanja213
#114203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Bas genijalna rasprava danas. A najgenijalniji zakljucak je da smo mogli kao Crna Gora. Pa jebem ti led to su
isti cetnici kao i oni malo sjevernije u nekim slucajevima cak i brutalniji. Samo sto je jedan od njih skontao da ce vise love uzeti kao mafijas a ne kao cetnik i onda su odlucilinda prestanu biti cetnici.
isti cetnici kao i oni malo sjevernije u nekim slucajevima cak i brutalniji. Samo sto je jedan od njih skontao da ce vise love uzeti kao mafijas a ne kao cetnik i onda su odlucilinda prestanu biti cetnici.
- Athlon64
#114204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa eto očigledno po nekima da smo i mi trebali granatirati Dubrovnik.kakabanja213 wrote: ↑19/07/2023 23:00 Bas genijalna rasprava danas. A najgenijalniji zakljucak je da smo mogli kao Crna Gora. Pa jebem ti led to su
OK, nakon ovog svega, i ja tako mislim. xD
-
mirza_15
#114205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ok. Ubijedio si me. Pripremili su nas vrhunski za ono što se desilo. Nije moglo bolje. Nisam ja to dobro vidiokakotakonikako wrote: ↑19/07/2023 22:46 Kakve ti gluposti pises.Zao mi tvoga oca, moga saborca u Armiji Republike Bosne i Hercegovine
![]()
- Prpa.ba
#114206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mirza ce preispitivati sve i posmatrati agresiju na BiH kao vodjenje ovaca na klanje, ali mu npr Nesiceva tri prsta "nisu provokacija nego glupost".
NiP.
NiP.
-
svi u napad
#114207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Prije svega da jos jednom pohvalim gosp. Mischica na izvrsnim komentarima
Tako razlozno sa argumentima, sa prijedlozima i bez vrijedjanja ukratko vrhunski. Mi kao narod a prevashodno nasi politicari moramo hladne glave analizirati sta nam se sve desavalo i gdje smo grijesili da ne bi ponovo napravili iste greske a evo izgleda da idemo istim putem. Dakle sva trojica kriminalaca i lopova su insistirali kod MZ da odu strane sudije i tuzioci iz Bosne. Ovi su to prihvatili i cijeli pravosudni sistem je razgradjen tj. unisten. Mi moramo priznati da su nacionalisti unistili moral, patriotizam i cast, te se je i ono malo casnih ljudi pocelo povlaciti i preispitivati. Dakle sad je napad na US sa zeljom da se otjeraju strane sudije i da dusmani mogu blokirati sve zivo. Nasi politicari moraju spremno odgovoriti na ovaj izazov. Mi Bosnjaci kao najbrojniji narod moramo zahtjevati da omjer u svim institucijama bude u skladu sa popisom. Ako se US mora mjenjati onda je to 5-3-2-1 i nikako drukcije uz tacno precizirano 1-2 slucaja (ne vise) gdje se moze staviti veto. Nasi politicari moraju znati da su jos ostali US i Centralna banka gdje kriminalci ne mogu raditi sta hoce i da sa padom US ce doci i Centralna banka na red. Takodjer svi nasi bezkicmenjaci i bezmudni politicari (raniji a i ovi sadasnji) moraju znati da nema i ne smije biti mirnog razlaza. Svi moramo znati i kad bi se na to pristalo da bi govnari opet za 20-30 godina ponovo atakovali i na taj mali ostatak Bosne sa ponovnom pricom ugrozenosti Srba i Hrvata u muslimanskom Sarajevu te da oni moraju spasavati svoj narod. Pogledajte koliko je miliona puta receno o istjeravanju Srba iz Sarajeva i sad niko od Srba i ne pomislja procitati pravu istinu. Zapitajmo se koliko smo mi puta napisali ili procitali o istinskom protjerivanju Bosnjaka i Hrvata iz BL, Prijedora, Bijeljina i drugih nasih gradova i umjesto da to radimo svaki dan i sirimo istinu o tome mi se jednom godisnje sjetimo zrtava u nekim nasim gradovima.
Dakle ne smijemo sada ponoviti ranije greske i trebamo se cvrsto bez ikakvog ustupka suprostaviti dusmanima. Na Balkanu se cijene samo dvije stvari sila/moc i pare, a mi nismo stvorili na zalost ni jedno ni drugo. Ne zelim nikako da se desi rat ali na nasu zalost on je sve blizi i blizi. Ako Ameri ne stanu u nasu odbranu i ne preduzmu adekvatne mjere protiv secestionista (EU je nesto poput nas) morat cemo se ponovo boriti za nasu drzavu. Zivjeli.
Dakle ne smijemo sada ponoviti ranije greske i trebamo se cvrsto bez ikakvog ustupka suprostaviti dusmanima. Na Balkanu se cijene samo dvije stvari sila/moc i pare, a mi nismo stvorili na zalost ni jedno ni drugo. Ne zelim nikako da se desi rat ali na nasu zalost on je sve blizi i blizi. Ako Ameri ne stanu u nasu odbranu i ne preduzmu adekvatne mjere protiv secestionista (EU je nesto poput nas) morat cemo se ponovo boriti za nasu drzavu. Zivjeli.
-
pemanapemani
#114208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobro, Komsicev kadar je (bio) direktor Elektroprivrede BiH, pa kad bih isao mak na konac, mogli bi se spomenuti i odredjeni segmenti klimatskih promjena.BHCluster wrote: ↑19/07/2023 18:27Zaboravio si klimatske promjene spomenuti.pemanapemani wrote: ↑19/07/2023 18:23 U vezi revizije presude protiv Srbije. Rok za reviziju
je bio 10 godina, od 2007. do 2017.
U tom periodu u Predsjednistvu su bili Komsic - 7 godina, Izetbegovic 7 godina i Silajdzic 3 godine.
Znaci, 7 godina famoznih 2- 1 u Predsjednistvu.
10 godina vremena da smislis nacin kako da ubjedis, preveslas, ucjenis, prevaris..., clana Predsjednistva iz reda srpskog naroda.
Napomene radi, clan Predsjednistva Radmanovic (SNSD) 2009., potpisao NATO put.
Sad se 10 godina lijenosti, totalne nebrige o drzavi i klasicne veleizdaje pravdaju - nije dao clan Predsjednistva iz reda Srba. Ma hajte molim vas.
Je li to ono poput antoligijske, necemo u NATO ako ne zele Srbi?
Ili najveci ublehas u historiji Bosne i Hercegovine, Zeljko Komsic. Jebote, frajer sjedi cetvrti mandat u Predsjednistvu, jebenih 14 godina do danas i nema nijednog relevantnog prijatelja u svijetu, bukvalno nikakakav rezultat. Vise je gradjanske drzave i svih segmenata gradjanskog drustva bilo 2006., kada je ublehas poceo neradnicku lijenu epopeju, nego danas i to daleko vise.
I onda ono nekoga poziva na odgovornost, a cugao rakiju u Predsjednistvu sa negatorom genocida i pustio mu da napravi cirkus od najeminentnije drzavne institucije
Ali to ne sprjecava Komsica da se ponasa kao politicki analiticar. Recimo, Komsicevi intervjui se ne razlikuju od prica sa nekim od ovih hipten analiticara, koji sve znaju, ali nizasta nisu odgovorni.
Ako moze odgovor na 2 pitanja, kada nadjes vremena -
Aktivnosti koje je tzv. proBiH strana, koja je bila na vlast, u periodu od 10 godina (2007 - 2017. - SDA - 10 godina, Komsic - 10 godina, SDP - 4 godine, DF - 3 godine i SBiH - 3 godine), napravila po pitanju revizije, a samim tim i legitimnosti Softica?
Komsicevi rezultati rada za 18 godina vlasti do danas (14 Predsjednistvo i 4 PS Bosne i Hercegovine, ili kako Komsic kaze, suplja pric)?
Jedina pozitivna stvar Komsicevog djelovanja u 18 godina = nije uzp Covic u Predsjednistvu, osim kada je Komsic morao pauzirati. Dobro, to su bila vremena (2014.-2018.), kada nije bilo bitno za drzavu da bude 2-1 u Predsjednistvu. Slucajno se potrefilo da se krajnji rok revizije presude protiv Srbije poklapa sa mandatom u kojem nije bilo bitno 2-1 u Predsjednistvu
Last edited by pemanapemani on 19/07/2023 23:12, edited 1 time in total.
-
palermo
#114209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vence-ovenov.plan, koji je to plan, vise se.i ne sjecam koliko je tih planova bilo. Jel to onaj plan nakon kojeg je Bozo Rajic izdao natedjenje o potcinjqvanju ABiH HVO-u na podricijam.koja su po Vance Owenom planu yrrbali pripasti Hrvatima. Il je nki drugi plan bio?
-
mirza_15
#114210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
To je taj plan. Mi ga potpisali, ali je propao jer ovi s Pala nisu. Pogledaj šta smo bili spremni predati Hrvatima.palermo wrote: ↑19/07/2023 23:11Vence-ovenov.plan, koji je to plan, vise se.i ne sjecam koliko je tih planova bilo. Jel to onaj plan nakon kojeg je Bozo Rajic izdao natedjenje o potcinjqvanju ABiH HVO-u na podricijam.koja su po Vance Owenom planu yrrbali pripasti Hrvatima. Il je nki drugi plan bio?
-
kakabanja213
#114211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa po tom planu nas je Sda htjela prodati Hrvatima i Srbima ali su oni izgleda vec bili odlucili da nas pokolju, odnosno da nije dovoljna samo teritorijamirza_15 wrote: ↑19/07/2023 23:15To je taj plan. Mi ga potpisali, ali je propao jer ovi s Pala nisu. Pogledaj šta smo bili spremni predati Hrvatima.palermo wrote: ↑19/07/2023 23:11
Vence-ovenov.plan, koji je to plan, vise se.i ne sjecam koliko je tih planova bilo. Jel to onaj plan nakon kojeg je Bozo Rajic izdao natedjenje o potcinjqvanju ABiH HVO-u na podricijam.koja su po Vance Owenom planu yrrbali pripasti Hrvatima. Il je nki drugi plan bio?
-
mirza_15
#114212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pristao i Milošević, Bulatović i tada važan opozicionar Drašković. Karadžića nekako privolili da potpiše ali on pristao uz uslov da potvrdi njihova skupština. Crkva bila protiv, ovima se činilo da gube puno teritorija i oborili su plan iako su im na skupštinu došli Milošević, Bulatović i neki Grci da ih ubjeđuju. Poslije njega ide plan o tri republike i sazivanje bošnjačkog sabora na kojem je plan ozbiljno razmatran. Najviše se razgovaralo o procentima i čini se da je oboren samo zbog procenata. Dali nam premalo teritorije. Po tom sporazumu su republike, nakon dvije godine, imale pravo na referendum o odcjepljenju. Moja pretpostavka (samo pretpostavka) da su se ameri tada ozbiljnije angažovali da se taj plan ne usvoji nakon čega ide vašingtonski i kasnije dejtonski sporazum.kakabanja213 wrote: ↑19/07/2023 23:20Pa po tom planu nas je Sda htjela prodati Hrvatima i Srbima ali su oni izgleda vec bili odlucili da nas pokolju, odnosno da nije dovoljna samo teritorija
-
palermo
#114213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Veliki problem nakon rata je bio taj obrazovni sistem I apsolutno neshvatanje nasih vlasti o znacaju stvaranja institucionalne memorije kod bh orijentisanih gradjana ove zemlje. Memorije ciji je kranji produkt ytrbalo biti stvaranje jasne svijesti o tome.sto se dogodilo u ratu. Oovako dobijamo price kao sto je tvoja.mirza_15 wrote: ↑19/07/2023 23:15To je taj plan. Mi ga potpisali, ali je propao jer ovi s Pala nisu. Pogledaj šta smo bili spremni predati Hrvatima.palermo wrote: ↑19/07/2023 23:11
Sto se tice Vance -Ovenovog plana njegov krajnji produkt je bilo rasplamsavanje do yada sukoba u otvoreni rat izmedju ABiH I HVO- a. Toliki su bili dometi tog plana.
Dje ga bolan izvuce...
-
kakabanja213
#114214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Odnosno bio plan ili ne bio, dogovarao se ti ili ne dohovarao mi cemo vas pobiti.mirza_15 wrote: ↑19/07/2023 23:34Pristao i Milošević, Bulatović i tada važan opozicionar Drašković. Karadžića nekako privolili da potpiše ali on pristao uz uslov da potvrdi njihova skupština. Crkva bila protiv, ovima se činilo da gube puno teritorija i oborili su plan iako su im na skupštinu došli Milošević, Bulatović i neki Grci da ih ubjeđuju. Poslije njega ide plan o tri republike i sazivanje bošnjačkog sabora na kojem je plan ozbiljno razmatran. Najviše se razgovaralo o procentima i čini se da je oboren samo zbog procenata. Dali nam premalo teritorije. Po tom sporazumu su republike, nakon dvije godine, imale pravo na referendum o odcjepljenju. Moja pretpostavka (samo pretpostavka) da su se ameri tada ozbiljnije angažovali da se taj plan ne usvoji nakon čega ide vašingtonski i kasnije dejtonski sporazum.kakabanja213 wrote: ↑19/07/2023 23:20
Pa po tom planu nas je Sda htjela prodati Hrvatima i Srbima ali su oni izgleda vec bili odlucili da nas pokolju, odnosno da nije dovoljna samo teritorija
-
mirza_15
#114215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ja ti upravo govorim o lošim potezima a ti me napadaš jer sam se usudio da preispitujem političke odluke tadašnjeg rukovodstva. Kada god se spomene ta tema uvijek se nađe "vjernika" koji ne daju da se dirne u to zlatno tele čak i ako samo postaviš neka pitanja.palermo wrote: ↑19/07/2023 23:39Veliki problem nakon rata je bio taj obrazovni sistem I apsolutno neshvatanje nasih vlasti o znacaju stvaranja institucionalne memorije kod bh orijentisanih gradjana ove zemlje. Memorije ciji je kranji produkt ytrbalo biti stvaranje jasne svijesti o tome.sto se dogodilo u ratu. Oovako dobijamo price kao sto je tvoja.
Sto se tice Vance -Ovenovog plana njegov krajnji produkt je bilo rasplamsavanje do yada sukoba u otvoreni rat izmedju ABiH I HVO- a. Toliki su bili dometi tog plana.
Dje ga bolan izvuce...
-
Jordan1961
#114216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Plan SNS(H)D(Z)-a je jednostavan:svi u napad wrote: ↑19/07/2023 23:06 Prije svega da jos jednom pohvalim gosp. Mischica na izvrsnim komentarima![]()
Tako razlozno sa argumentima, sa prijedlozima i bez vrijedjanja ukratko vrhunski. Mi kao narod a prevashodno nasi politicari moramo hladne glave analizirati sta nam se sve desavalo i gdje smo grijesili da ne bi ponovo napravili iste greske a evo izgleda da idemo istim putem. Dakle sva trojica kriminalaca i lopova su insistirali kod MZ da odu strane sudije i tuzioci iz Bosne. Ovi su to prihvatili i cijeli pravosudni sistem je razgradjen tj. unisten. Mi moramo priznati da su nacionalisti unistili moral, patriotizam i cast, te se je i ono malo casnih ljudi pocelo povlaciti i preispitivati. Dakle sad je napad na US sa zeljom da se otjeraju strane sudije i da dusmani mogu blokirati sve zivo. Nasi politicari moraju spremno odgovoriti na ovaj izazov. Mi Bosnjaci kao najbrojniji narod moramo zahtjevati da omjer u svim institucijama bude u skladu sa popisom. Ako se US mora mjenjati onda je to 5-3-2-1 i nikako drukcije uz tacno precizirano 1-2 slucaja (ne vise) gdje se moze staviti veto. Nasi politicari moraju znati da su jos ostali US i Centralna banka gdje kriminalci ne mogu raditi sta hoce i da sa padom US ce doci i Centralna banka na red. Takodjer svi nasi bezkicmenjaci i bezmudni politicari (raniji a i ovi sadasnji) moraju znati da nema i ne smije biti mirnog razlaza. Svi moramo znati i kad bi se na to pristalo da bi govnari opet za 20-30 godina ponovo atakovali i na taj mali ostatak Bosne sa ponovnom pricom ugrozenosti Srba i Hrvata u muslimanskom Sarajevu te da oni moraju spasavati svoj narod. Pogledajte koliko je miliona puta receno o istjeravanju Srba iz Sarajeva i sad niko od Srba i ne pomislja procitati pravu istinu. Zapitajmo se koliko smo mi puta napisali ili procitali o istinskom protjerivanju Bosnjaka i Hrvata iz BL, Prijedora, Bijeljina i drugih nasih gradova i umjesto da to radimo svaki dan i sirimo istinu o tome mi se jednom godisnje sjetimo zrtava u nekim nasim gradovima.
1) Ustavni sud uz pravo etnickog veta i drzavna imovina entitetima tj. kantonima
2) Izborni zakon sa tzv. "legitimnim predstavljanjem".
I eto ti nezavisnih PC i rahmetli HZHB u nekakvoj besmislenoj uniji sa Gazom & Zapadnom obalom.
Sve sto se nije moglo puskom i topom 1992-1995.
Sada je sve do pro-drzavne ekipe na vlasti. Ako je pro-drzavna jasno ce se vidjeti na Zakonu o US, Zakonu o drzavnom vlasnistvu i Izbornom zakonu BiH.
Ako ne ..... sami pali, sami se ubili.
- hatemondays
#114217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mislim da nema vojnika ARBIH koji je docekao taj kraj 95 u rovu da nije od srca pozelio kraj rata. Mozda jedino 5.Korpus posto su oni bili u u zamahu nije bas zelio kraj rata u tom trenutku. Svako ko kaze da mu se rat nastavljao laze i nije niti vidio rova. Rat je stao sto nam je bio pun kurac svega i na kraju bolje i ovakav mir nego rat. Do nas je kako cemo isplivati iz ovih govana samo cinjenica je da se politike ovih dviju strana nisu nista promijenile u zadnjih 30 i kusur godina. I ko god sere o rahat patnji, bujrum tarzani obucite tene, farmerke i nabacite naocare i tandzaru i juris. To vazi i za ove dvije druge strane, umjesto da idete na odmor uzivajte u uzarenom bosanskom suncu sa sljemom na glavu. I ne zaboravite ni jedni ni drugi ni treci Miletovi, Bakirovi, Draganovi, Vukanovi, Ljubicevi, Dinini, Lagumdzijini, Nerkini svi ce se uhvatiti noge dok ce te vi ganjati granice i mitove. I jos ce vam onaj majmun sa Pinka napraviti reality show Zvezde Krvavog Balkana onako da se covjek opari jos vise na live feedu vase nesrece.LSD wrote: ↑19/07/2023 19:23Mozda si bio, ali ti ne vjerujem. Ne poznajem te.Hakiz wrote: ↑19/07/2023 16:45
Vidiš, ja sam na Žuči postao invalid. Znam kako je bilo.
Lako je 28 godina poslije, gledajući iz klimatizirane sobe kroz prozor dok se ispija šerbe ili viski palamuditi "Ja bih to ovako".
Ja bio sretan kada je Dejton potpisan da nisam morao razmišljati kada krenem alejom snajpera od kuće na fizikalnu terapiju hoću li se vratiti.
Jesam li sretan Dejtonom? Naravno da nisam, zločincima ostalo 49 % teritorije osvojene genocidom.
Da li je moglo bolje?
Možda. Kao što jedan pilot reče na suđenju, poslije 2 godine suđenja, vještačenja itd i dalje niste 100 sigurni jesam li pogriješio. A ja sam za odluku imao nekoliko sekundi.
Ali, nema veze. Forum ionako svašta trpi, svako zna najbolje i super je mjesto za liječenje frustracija.
Nema svrhe nastaviti.
Mozda si bio svercer u ratu, a mozda si pobjegulja koja se sad javlja odnekud iz Manhjama...ko zna, krhko je znanje.
Ako mi dokazes sa pravim dokazima da si na Zuci postao invalid, onda cu ti povjerovati![]()
-
svi u napad
#114218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kratko i jasnoJordan1961 wrote: ↑19/07/2023 23:48Plan SNS(H)D(Z)-a je jednostavan:svi u napad wrote: ↑19/07/2023 23:06 Prije svega da jos jednom pohvalim gosp. Mischica na izvrsnim komentarima![]()
1) Ustavni sud uz pravo etnickog veta i drzavna imovina entitetima tj. kantonima
2) Izborni zakon sa tzv. "legitimnim predstavljanjem".
I eto ti nezavisnih PC i rahmetli HZHB u nekakvoj besmislenoj uniji sa Gazom & Zapadnom obalom.
Sve sto se nije moglo puskom i topom 1992-1995.
Sada je sve do pro-drzavne ekipe na vlasti. Ako je pro-drzavna jasno ce se vidjeti na Zakonu o US, Zakonu o drzavnom vlasnistvu i Izbornom zakonu BiH.
Ako ne ..... sami pali, sami se ubili.
-
palermo
#114219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa koji je bio los potez u ovom slucaju ? Mi ni luk jeli ni luk.mirisali, Hrvati krenuli da vojno potvrde ono sto su I'm cika Bence I Oven dali...mi se branili, u Mostaru, Vitezu, Gornjem Vakufu.....mirza_15 wrote: ↑19/07/2023 23:48Pa ja ti upravo govorim o lošim potezima a ti me napadaš jer sam se usudio da preispitujem političke odluke tadašnjeg rukovodstva. Kada god se spomene ta tema uvijek se nađe "vjernika" koji ne daju da se dirne u to zlatno tele čak i ako samo postaviš neka pitanja.palermo wrote: ↑19/07/2023 23:39
Veliki problem nakon rata je bio taj obrazovni sistem I apsolutno neshvatanje nasih vlasti o znacaju stvaranja institucionalne memorije kod bh orijentisanih gradjana ove zemlje. Memorije ciji je kranji produkt ytrbalo biti stvaranje jasne svijesti o tome.sto se dogodilo u ratu. Oovako dobijamo price kao sto je tvoja.
Dje ga bolan izvuce...
Mislim, otkud potreba da pricas o stvarima.koje ne znas....
-
mirza_15
#114220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa potpis tog sporazuma je bio loš potez. Ili misliš da je bio vrhunski? Da su s pala potpisali mi bi te prostore predali. Travnik, Bugojno, Gornji Vakuf, Mostar, Jablanica, Konjic... a Sarajevo distrikt. Je li to bio dobar potez?
-
palermo
#114221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kakav bolan potpis.....pa znalo se da Srbi to nece prihvatiti.......a Hrvati su odmah pokazali svoje razumjevanje ovoga plana....
Ko vama ove price prica da.mi je znati...
-
mirza_15
#114222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
E čuj. Odigrali mudro veliš stavljanjem potpisa?
- Point.
#114223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
U kojem univerzumu ti misliš da bi Srbi prihvatili bilo kakav referendum 5 ili 10 godina kasnije? Ako je njihov politički i vojni vrh bio spreman na etničko čiščenje, otvaranje konc logora i genocid 1993 godine, šta ti govori da to ne bi bili spremni uraditi i 5 ili 10 godina kasnije? Sljed događaja jasno govori da oni nikada ne bi mirno, bez oružane pobune prihvatili bilo kakav vid nezavisnosti BiH, pogotovo da je ostala u zajednici sa Srbijom i CG. Ne budi dijete.mirza_15 wrote: ↑19/07/2023 22:15 Više od 100.000 ljudi poginulo, milioni raseljeni i protjerani, izvršen genocid, majke i sestre nam silovane. I ti 100% siguran da se nije moglo izbjeći boljom politikom ili barem bolje spremiti? Ti 100% siguran da se sačekalo 5, 10 godina pa onda izašlo na referendum da ne bi bilo bolje i bezbolnije?
Ps. I kako bi ubijedio Hrvate u BiH u ostanak u krnjoj Jugoslaviji i natjerao ih u rat sa Hrvatskom, jer to bi bila nemimovnost.
Last edited by Point. on 20/07/2023 00:39, edited 1 time in total.
-
palermo
#114224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa.nisam rekao da je bio dobar.....bio je jednosyavno nevazan.....
Al eto te tamo, misli sya hoces.
P..S nasa borba i jeste trebala biti nase zlatno Tele koje se ne smije nikada dovesti u pitanje.....jbg, valjda.nismo kao narod.dozreli da to shvatimo