Bravo!! ovo treba svako da procita ponovo!Skijaš wrote:Treba uraditi sve da ne ovisiš o sistemu ni po kojem osnovu. Znam da to svi ne mogu, ali mnogi i ne pokušavaju, a trebalo bi. Uzmi olovku i komad papira, potrbuši se i pokušaj napraviti plan kako da sa svojim kvalifikacijama i(li) kvalitetama zarađuješ više nego što zarađuješ. Da možeš platiti gotovinom taj pregled u privatnoj klinici ako nedajbože dođe do tog, da ne razmišljaš o režijama, ratama za kredit i sličnim "sitnicama". Jer čak i da je na čelu SDP-a umjesto ove elitističke kučke Zlatka, neki istinski ljevičar koji je u politiku upao jer je po danu organizovao radnike kroz sindikat a po noći pisao analize, naše je društvo duboko bolesno i ne smiješ se prepustiti na milost i nemilost sistemu. Ti trebaš biti jak i stabilan da bi bio u stanju pomoći društvu. Izuzetno cijenim projekat "Fildžan viška" kojeg vodiš i samo si po tom osnovu uradio više za ovu zemlju nego i mali Zlaja i tata mu. Ali se nemoj dovoditi u situaciju da ovisiš o tim gnjidama. Znam da nije lako, ali to bi nam svima trebao biti prioritet.
SDP
-
SSemir
#11401 Re: SDP
-
Jay Gatsby
#11402 Re: SDP
Stoji i to što ti kažeš. I ja sam čekao na CT osam mjeseci. No, i u normalnijim sistemima (čak i jako sređenim državama), vrijeme čekanja na MRI Scan seže od dan, dva pa čak sve do godinu, dvije. A i do tog takvog normalnijeg sistema možeš doći samo ustrajnim i strpljivim radom.stochar wrote:
ne b' rek'o, nema tih para... a, @gatsby - sve to stoji, suti i trpi, ali u iole normalnijem sistemu. radim npr puno vise od tih osam sati, placam zdravstveno, i onda gledam na TV-u kako ministar ciju sam opciju izabrao na izborima prima muzicara i vodi ga na CT koji bih ja morao cekati sest mjeseci do godinu da mi zatreba, i znam da bi mi u slucaju ikakve ozbiljnije bolesti raja skupljala pare po ulici za lijecenje jer ne mogu racunati na zdravstveno koje redovno placam...
- Dasi
#11403 Re: SDP
Znate li da jedan CT kupi prasinu u podrumu?
Kupili CT skontali da nemaju trenutno prostorije za njega i odnijeli ga u podrum da ceka bolja vremena. ccc
Kupili CT skontali da nemaju trenutno prostorije za njega i odnijeli ga u podrum da ceka bolja vremena. ccc
- Not My Idea
#11404 Re: SDP
posto sam apoliticna i totalno van toka, mozel mi samo neko u par recenica rec otkud Brega ovoliko po Bosni a pogotovo na ovoj temi 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#11405 Re: SDP
Super si ti ovo zamislio, ali onda po toj logici zašto da plaćamo poreze? Zašto da plaćamo doprinose na plaću za zdravstveno jer moramo imati da platimo privatni pregled.. Nekako mi ovo zvuči... plaćaj i šuti... a to tako ne može nigdje i ni kod koga...Skijaš wrote:Treba uraditi sve da ne ovisiš o sistemu ni po kojem osnovu. Znam da to svi ne mogu, ali mnogi i ne pokušavaju, a trebalo bi. Uzmi olovku i komad papira, potrbuši se i pokušaj napraviti plan kako da sa svojim kvalifikacijama i(li) kvalitetama zarađuješ više nego što zarađuješ. Da možeš platiti gotovinom taj pregled u privatnoj klinici ako nedajbože dođe do tog, da ne razmišljaš o režijama, ratama za kredit i sličnim "sitnicama". Jer čak i da je na čelu SDP-a umjesto ove elitističke kučke Zlatka, neki istinski ljevičar koji je u politiku upao jer je po danu organizovao radnike kroz sindikat a po noći pisao analize, naše je društvo duboko bolesno i ne smiješ se prepustiti na milost i nemilost sistemu. Ti trebaš biti jak i stabilan da bi bio u stanju pomoći društvu. Izuzetno cijenim projekat "Fildžan viška" kojeg vodiš i samo si po tom osnovu uradio više za ovu zemlju nego i mali Zlaja i tata mu. Ali se nemoj dovoditi u situaciju da ovisiš o tim gnjidama. Znam da nije lako, ali to bi nam svima trebao biti prioritet.
- Dasi
#11406 Re: SDP
Povecava se porez u Srbiji pa covjek odlucio da dodje u BiH da placa manji porezNot My Idea wrote:posto sam apoliticna i totalno van toka, mozel mi samo neko u par recenica rec otkud Brega ovoliko po Bosni a pogotovo na ovoj temi
- Ridjobrki
#11407 Re: SDP
Ovim je sve rečeno, to je i suština mog načina života i svega što radim. Zato si mogu priuštiti da imam stavove i da ih javno iznosim. Žalim svoje prijatelje koji ne smiju iznijeti svoja razmišljanja jer su kvalifikacijama/kvalitetama doveli sebe u situaciju da moraju svakoj šuši odobravati i šutjeti. To je to, Skijašu.SSemir wrote:Bravo!! ovo treba svako da procita ponovo!Skijaš wrote:Treba uraditi sve da ne ovisiš o sistemu ni po kojem osnovu. Znam da to svi ne mogu, ali mnogi i ne pokušavaju, a trebalo bi. Uzmi olovku i komad papira, potrbuši se i pokušaj napraviti plan kako da sa svojim kvalifikacijama i(li) kvalitetama zarađuješ više nego što zarađuješ. Da možeš platiti gotovinom taj pregled u privatnoj klinici ako nedajbože dođe do tog, da ne razmišljaš o režijama, ratama za kredit i sličnim "sitnicama". Jer čak i da je na čelu SDP-a umjesto ove elitističke kučke Zlatka, neki istinski ljevičar koji je u politiku upao jer je po danu organizovao radnike kroz sindikat a po noći pisao analize, naše je društvo duboko bolesno i ne smiješ se prepustiti na milost i nemilost sistemu. Ti trebaš biti jak i stabilan da bi bio u stanju pomoći društvu. Izuzetno cijenim projekat "Fildžan viška" kojeg vodiš i samo si po tom osnovu uradio više za ovu zemlju nego i mali Zlaja i tata mu. Ali se nemoj dovoditi u situaciju da ovisiš o tim gnjidama. Znam da nije lako, ali to bi nam svima trebao biti prioritet.
- branimir stulic
#11408 Re: SDP
Nemanja i Nele Karajlic .. u paketu s jedne a Sejdic i Finci sa druge strane Sarača... A Neda Ukraden u sredini, kod Begove dzamije... i svi zajedno na kifle u Imaret... drug Predsjednik časti.Hemel wrote:madner wrote:Sjo fali jos samo Zdravko Colic da uleti klizeci
Kakav Cola...da sada uleti nemanja sa fesom...
- Bosnolog
#11409 Re: SDP
nosara wrote:
Brega je simbol gradjanske bih... Kad se iskezi sa krova zgrade, a u daljini se cuju zvona, ezan, dole masu finci i sejdic... Neprocjenjivo...!
Vratio se hamus http://www.youtube.com/watch?v=Qkas0TPhDsY
- nosara
#11410 Re: SDP
Pogubio se skijas komplitli...KatarinaKosaca wrote:Super si ti ovo zamislio, ali onda po toj logici zašto da plaćamo poreze? Zašto da plaćamo doprinose na plaću za zdravstveno jer moramo imati da platimo privatni pregled.. Nekako mi ovo zvuči... plaćaj i šuti... a to tako ne može nigdje i ni kod koga...Skijaš wrote:Treba uraditi sve da ne ovisiš o sistemu ni po kojem osnovu. Znam da to svi ne mogu, ali mnogi i ne pokušavaju, a trebalo bi. Uzmi olovku i komad papira, potrbuši se i pokušaj napraviti plan kako da sa svojim kvalifikacijama i(li) kvalitetama zarađuješ više nego što zarađuješ. Da možeš platiti gotovinom taj pregled u privatnoj klinici ako nedajbože dođe do tog, da ne razmišljaš o režijama, ratama za kredit i sličnim "sitnicama". Jer čak i da je na čelu SDP-a umjesto ove elitističke kučke Zlatka, neki istinski ljevičar koji je u politiku upao jer je po danu organizovao radnike kroz sindikat a po noći pisao analize, naše je društvo duboko bolesno i ne smiješ se prepustiti na milost i nemilost sistemu. Ti trebaš biti jak i stabilan da bi bio u stanju pomoći društvu. Izuzetno cijenim projekat "Fildžan viška" kojeg vodiš i samo si po tom osnovu uradio više za ovu zemlju nego i mali Zlaja i tata mu. Ali se nemoj dovoditi u situaciju da ovisiš o tim gnjidama. Znam da nije lako, ali to bi nam svima trebao biti prioritet.
Zamisljam penzionera sa 300 maraka dok cita "Uzmi olovku i komad papira, potrbuši se i pokušaj napraviti plan kako da sa svojim kvalifikacijama i(li) kvalitetama zarađuješ više nego što zarađuješ. Da možeš platiti gotovinom taj pregled u privatnoj klinici..."
Smijeeeeeesno...
- Corto Maltese
#11411 Re: SDP
Pa mogli su ga, barem za Bregu, izvadit iz podrumaDasi wrote:Znate li da jedan CT kupi prasinu u podrumu?
- nosara
#11412 Re: SDP
Brega da je dzek donio bi svoj ct, a ne bi se blamirao s ovim kokuznim...Corto Maltese wrote:Pa mogli su ga, barem za Bregu, izvadit iz podrumaDasi wrote:Znate li da jedan CT kupi prasinu u podrumu?
- Skijaš
#11413 Re: SDP
Zakon poštuješ zato što je to zakon. To nije stvar izbora. Ali, očigledno je i da sistem ne pruža adekvatnu zaštitu prosječnom građaninu. Kako to riješiti ? Potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može ucjenjivati budžetskim sredstvima ili imobilizirati egzistencijalnim problemima. Čovjek koji 6 mjeseci trpi užasne bolove jer mu se ne može pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, pošto je, je li, 6 mjeseci čekao na pregled, to pola godine nije u stanju reći kako se zove, kamoli da nešto uradi u korist društva. Dakle potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može izbaciti iz tračnica neplaćenim računima za struju ili neadekvatnom zdravstvenom zaštitom.KatarinaKosaca wrote:Super si ti ovo zamislio, ali onda po toj logici zašto da plaćamo poreze? Zašto da plaćamo doprinose na plaću za zdravstveno jer moramo imati da platimo privatni pregled.. Nekako mi ovo zvuči... plaćaj i šuti... a to tako ne može nigdje i ni kod koga...Skijaš wrote:Treba uraditi sve da ne ovisiš o sistemu ni po kojem osnovu. Znam da to svi ne mogu, ali mnogi i ne pokušavaju, a trebalo bi. Uzmi olovku i komad papira, potrbuši se i pokušaj napraviti plan kako da sa svojim kvalifikacijama i(li) kvalitetama zarađuješ više nego što zarađuješ. Da možeš platiti gotovinom taj pregled u privatnoj klinici ako nedajbože dođe do tog, da ne razmišljaš o režijama, ratama za kredit i sličnim "sitnicama". Jer čak i da je na čelu SDP-a umjesto ove elitističke kučke Zlatka, neki istinski ljevičar koji je u politiku upao jer je po danu organizovao radnike kroz sindikat a po noći pisao analize, naše je društvo duboko bolesno i ne smiješ se prepustiti na milost i nemilost sistemu. Ti trebaš biti jak i stabilan da bi bio u stanju pomoći društvu. Izuzetno cijenim projekat "Fildžan viška" kojeg vodiš i samo si po tom osnovu uradio više za ovu zemlju nego i mali Zlaja i tata mu. Ali se nemoj dovoditi u situaciju da ovisiš o tim gnjidama. Znam da nije lako, ali to bi nam svima trebao biti prioritet.
Onih koji će pisati na portalima, koji će biti aktivni u mjesnoj zajednici, na opštinskom nivou, koji će djelovati kroz NVO, a koji sve to mogu jer su shvatili da ne mogu utjecati na promjene društva ako su i sami ranjivi i laka meta. Previše je invalida u ovom društvu, intelektualno i materijalno. Zato postaje sve manje bitno koja politička oligarhija dolazi na vlast jer znaju da mogu nesmetano lagati i pljačkati. Jer znaju da su van tih centara moći sve listom invalidi koji nikom ne predstavljaju prijetnju.
- KatarinaKosaca
#11414 Re: SDP
Netačno, poštuješ zakon u smislu plaćanja poreza, dadžbina i doprinosa ,ne da hraniš i braniš podobne i bliske vlasti, familiju, kume i druge, nego da kao građanin za uzvrat nešto dobiješ. Tvoj je post defetistički, poziva na pomirenje sa nepravdom, korupcijom i pomanjkanjem morala kao prvo. Kao drugo , govoriš kao da se radi o zemlji bezgraničnih mogućnosti, a ne zemlji sa 50% nezaposlenih (hajd, neka je realna cifra i 20% to je opet puno), zemlji u kojoj postoji hroničan nedostatak likvidnosti i jako malo tržište.. Tako da su i mogućnosti limitirane, i te kako... Sve dok plaćam svoje poreze, a Boga mi ogule me pošteno, tražiću za to svoja građanska prava i neću šutiti i plaćati.Skijaš wrote:Zakon poštuješ zato što je to zakon. To nije stvar izbora. Ali, očigledno je i da sistem ne pruža adekvatnu zaštitu prosječnom građaninu. Kako to riješiti ? Potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može ucjenjivati budžetskim sredstvima ili imobilizirati egzistencijalnim problemima. Čovjek koji 6 mjeseci trpi užasne bolove jer mu se ne može pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, pošto je, je li, 6 mjeseci čekao na pregled, to pola godine nije u stanju reći kako se zove, kamoli da nešto uradi u korist društva. Dakle potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može izbaciti iz tračnica neplaćenim računima za struju ili neadekvatnom zdravstvenom zaštitom.
Onih koji će pisati na portalima, koji će biti aktivni u mjesnoj zajednici, na opštinskom nivou, koji će djelovati kroz NVO, a koji sve to mogu jer su shvatili da ne mogu utjecati na promjene društva ako su i sami ranjivi i laka meta. Previše je invalida u ovom društvu, intelektualno i materijalno. Zato postaje sve manje bitno koja politička oligarhija dolazi na vlast jer znaju da mogu nesmetano lagati i pljačkati. Jer znaju da su van tih centara moći sve listom invalidi koji nikom ne predstavljaju prijetnju.
Neka me onda oslobode te obaveze i PDV-a, pa ću se sama snalaziti kako ti kažeš...
- Skijaš
#11415 Re: SDP
Neki su shvatili šta želim reći a evo i dodatno sam pojasnio. Ako ti ipak nije jasno, nije problem, mogu pokušati ponovo. Nema razloga da se međusobno vrijeđamo.nosara wrote:Pogubio se skijas komplitli...![]()
- vee-jay
- nosara
#11417 Re: SDP
"Eto ih tamo nek' se jebu po klinickim centrima, mi cemo fino u sanasu, kod istih ljekara, ali za svoju lovu... Ha ja...!" 
- nosara
#11418 Re: SDP
Ma sta te imam vrijedjat... Neko bi i ove tvoje postove mogao shvatit kao zajebavanje u zdrav mozak, jer su stvarno puni svakakvih nebuloza...Skijaš wrote:Neki su shvatili šta želim reći a evo i dodatno sam pojasnio. Ako ti ipak nije jasno, nije problem, mogu pokušati ponovo. Nema razloga da se međusobno vrijeđamo.nosara wrote:Pogubio se skijas komplitli...![]()
Uostalom, spanjolka ti je sve rekla...
- KatarinaKosaca
#11419 Re: SDP
Ako misliš na mene, ja sam Bosanka, 100%nosara wrote:Uostalom, spanjolka ti je sve rekla...
- Skijaš
#11420 Re: SDP
Kada ne dobiješ, nastavićeš poštivati zakon ali paralelno raditi i na tom da imaš tu lovu za pregled u privatnoj klinici, a kako, ako te nedajbože nešto zaboli, ne bi bila van stroja 6 mjeseci ili godinu. Jer ako imaš problem s plaćanjem režija, neće te recimo biti na forumu da iskažeš svoje nezadovoljstvo. Neće te biti na sjednici mjesne zajednice. Nema borbe protiv korumpiranog sistema na prazan stomak.KatarinaKosaca wrote:Netačno, poštuješ zakon u smislu plaćanja poreza, dadžbina i doprinosa ,ne da hraniš i braniš podobne i bliske vlasti, familiju, kume i druge, nego da kao građanin za uzvrat nešto dobiješ.Skijaš wrote:Zakon poštuješ zato što je to zakon. To nije stvar izbora. Ali, očigledno je i da sistem ne pruža adekvatnu zaštitu prosječnom građaninu. Kako to riješiti ? Potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može ucjenjivati budžetskim sredstvima ili imobilizirati egzistencijalnim problemima. Čovjek koji 6 mjeseci trpi užasne bolove jer mu se ne može pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, pošto je, je li, 6 mjeseci čekao na pregled, to pola godine nije u stanju reći kako se zove, kamoli da nešto uradi u korist društva. Dakle potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može izbaciti iz tračnica neplaćenim računima za struju ili neadekvatnom zdravstvenom zaštitom.
- Corto Maltese
#11421 Re: SDP
Ti polaziš od toga da se pojedinac treba izdići iz postojeće situacije, i to je O.K. Problem je što to važi samo za onog pojedinca koji jeste u stanju izdići se iznad situacije. I opet dolazimo do elitizma, jer takvo uzdizanje sebi mogu priuštiti samo neki. Mala i šarena elitistička grupa, u kojoj ima vrhunskih sportista, intelektualaca, umjetnika... jednako koliko i kriminalaca, guzonjinih sinova i inih. Gotovo nikakave međusobne sličnosti nemaju, osim što su rijetki. A sa širokom društvenom zajednicom ih ni to ne veže. Sve u svemu, tvoja ideja vrijedi na nivou ličnog savjeta: "Jarane ja mislim da bi se ti trebao izdići iz situacije!", ali ne fercera na većim brojevima.Skijaš wrote:
Zakon poštuješ zato što je to zakon. To nije stvar izbora. Ali, očigledno je i da sistem ne pruža adekvatnu zaštitu prosječnom građaninu. Kako to riješiti ? Potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može ucjenjivati budžetskim sredstvima ili imobilizirati egzistencijalnim problemima. Čovjek koji 6 mjeseci trpi užasne bolove jer mu se ne može pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, pošto je, je li, 6 mjeseci čekao na pregled, to pola godine nije u stanju reći kako se zove, kamoli da nešto uradi u korist društva. Dakle potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može izbaciti iz tračnica neplaćenim računima za struju ili neadekvatnom zdravstvenom zaštitom.
- Skijaš
#11422 Re: SDP
Ko to tako protumači, taj je glup k'o zvono. Samo kažem da socijalni slučajevi ne mogu dovesti do promjena u društvu.nosara wrote:"Eto ih tamo nek' se jebu po klinickim centrima, mi cemo fino u sanasu, kod istih ljekara, ali za svoju lovu... Ha ja...!"
- Skijaš
#11423 Re: SDP
Rekao sam da se to ne može očekivati od svakog. Dosta ih, realno, i da želi, ne može uraditi više. Ali evo, hajde da ne govorimo od 20.000 maraka, spustimo prag na nekih 2.000 maraka na štednom računu za to "nedajbože". Čovjek koji ima 10.000 gotovine na računu se može malo više raspojasati od onog koji ima 5.000. Onaj ko ima 5.000 žive love u šteku može više zagalamiti nego onaj ko ne zna kako će platiti struju. Nije to elitizam, to je stvaranje osnova, temelja za masovniju i glasniju kritiku. Ova vojska zombija oko nas koja jedva veže kraj s krajem liči na stado ovaca koje trči za šakom soli. O sebi se zabavili i normalno da ih bez ikakvih posljedica može karati ko i kako želi.Corto Maltese wrote:Ti polaziš od toga da se pojedinac treba izdići iz postojeće situacije, i to je O.K. Problem je što to važi samo za onog pojedinca koji jeste u stanju izdići se iznad situacije. I opet dolazimo do elitizma, jer takvo uzdizanje sebi mogu priuštiti samo neki. Mala i šarena elitistička grupa, u kojoj ima vrhunskih sportista, intelektualaca, umjetnika... jednako koliko i kriminalaca, guzonjinih sinova i inih. Gotovo nikakave međusobne sličnosti nemaju, osim što su rijetki. A sa širokom društvenom zajednicom ih ni to ne veže. Sve u svemu, tvoja ideja vrijedi na nivou ličnog savjeta: "Jarane ja mislim da bi se ti trebao izdići iz situacije!", ali ne fercera na većim brojevima.Skijaš wrote:
Zakon poštuješ zato što je to zakon. To nije stvar izbora. Ali, očigledno je i da sistem ne pruža adekvatnu zaštitu prosječnom građaninu. Kako to riješiti ? Potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može ucjenjivati budžetskim sredstvima ili imobilizirati egzistencijalnim problemima. Čovjek koji 6 mjeseci trpi užasne bolove jer mu se ne može pružiti adekvatnu zdravstvenu zaštitu, pošto je, je li, 6 mjeseci čekao na pregled, to pola godine nije u stanju reći kako se zove, kamoli da nešto uradi u korist društva. Dakle potrebna je kritična masa onih koji su dovoljno stabilni da ih se ne može izbaciti iz tračnica neplaćenim računima za struju ili neadekvatnom zdravstvenom zaštitom.
- nosara
#11424 Re: SDP
Izmedju socijalnih slucajeva i elite je nekoliko slojeva... Taman ce neko ko se "izdigne" imat motiv da nesto mijenja... Idi, bre...Skijaš wrote:Ko to tako protumači, taj je glup k'o zvono. Samo kažem da socijalni slučajevi ne mogu dovesti do promjena u društvu.nosara wrote:"Eto ih tamo nek' se jebu po klinickim centrima, mi cemo fino u sanasu, kod istih ljekara, ali za svoju lovu... Ha ja...!"
Sistem ima da radi ili ce da ga nema... Mozda je ovaj narod malo spor, ali je dostizan (ili se barem nadam)...
- Corto Maltese
#11425 Re: SDP
To je elitizam po definiciji, jer se oslanja na dobru volju 3-4% koji su u stanju sebi priuštiti da budu "iznad sistema". Ovo što si ti napisao je samo uljepšana verzija jučerašnje Nekine: "... eto, u takvom svijetu živimo, treba se oslanjati na prijatelje. Evo i ja kada idem doktoru..."Skijaš wrote: Nije to elitizam, to je stvaranje osnova, temelja za masovniju i glasniju kritiku. Ova vojska zombija oko nas koja jedva veže kraj s krajem liči na stado ovaca koje trči za šakom soli. O sebi se zabavili i normalno da ih bez ikakvih posljedica može karati ko i kako želi.
Da skratimo, sistem mora da funkcioniše, pa makar se neuki narod kolektivno prstom potpisivao. Ukoliko ne funkcioniše - na kanal!
Uzgred, primjeri Francuske revolucije, Sovjetske Revolucije, Njemačke kontrarevolucije... pokazuje da upravo socijalni slučajevi donose promjene. Nekad dobre promjene, nekad loše, ali ih uvijek na leđima socijale.
Last edited by Corto Maltese on 08/03/2012 18:40, edited 1 time in total.