Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pandakonda
#11401 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vidio sam jednu od knjiga danas na onom sajmu ispred BBI, nažalost bio sam u žurbi tako da nisam stigao pitat za cijenu. Također sam primjetio da ima za cenera u onoj prodavnici blizu begove. Al nažalost sve na našem 
- Pandakonda
#11402 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ko da gledam Bran je kriv što se Jon zove Jon. Vjerovatno će Bran mrmljat u sebi "jel ovo Jon ?" dok bude gledao viziju i to će nekako "navuć" Neda da bebi da ime Jon, već smo vidjeli da Bran utice na prošlost tako da nije nemoguće
- pink floydd
#11403 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ko će znati s njim kad igra 3 igre odjednom...ali uvijek je stajao na stranu onih jačih. Mada u ovom slučaju mu kruna i kralj ne trebaju, lakše će sjever uzeti Iron Throne nego obrnuto. Nije isključeno ni da sa Dornjanima sarađuje pa će napasti KL sa obje strane i eto ga (ili sa Tyrellima, još lakše mu je). Uglavnom penje se polako na ljestve koje je pominjao u prvoj sezoni.bhnapoleon1 wrote:
Legitimni vladar sjevera: Lord Baelish
-
mrgreen
#11404 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
mislim da je Ned dao ime po Jonu Arrynu koji mu je bio nesto kao ujak, uzor, i zivio je s njim neko vrijeme.Pandakonda wrote:Ko da gledam Bran je kriv što se Jon zove Jon. Vjerovatno će Bran mrmljat u sebi "jel ovo Jon ?" dok bude gledao viziju i to će nekako "navuć" Neda da bebi da ime Jon, već smo vidjeli da Bran utice na prošlost tako da nije nemoguće
- Pandakonda
#11405 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moguće, mada opet mislim da će D&D gurat ovaj fazon da Bran može utjecat/utjecao na prošlost.mrgreen wrote:mislim da je Ned dao ime po Jonu Arrynu koji mu je bio nesto kao ujak, uzor, i zivio je s njim neko vrijeme.Pandakonda wrote:Ko da gledam Bran je kriv što se Jon zove Jon. Vjerovatno će Bran mrmljat u sebi "jel ovo Jon ?" dok bude gledao viziju i to će nekako "navuć" Neda da bebi da ime Jon, već smo vidjeli da Bran utice na prošlost tako da nije nemoguće
- Gandalf
#11406 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Konačno smo se kutarisali Ramseya, svijet GOT-a je bio pun nasilja i mučenja i bez njegivih polusatnihmaratonskih tortura po epizodi.
Littlefinger je svojim djelovanjem posredno/neposredno smakeo ako se ne varam četvrtog bitnog lika u GOT-u ( Ned Stark vladar Sjevera, poremećena lordica Arin vođa onih dolina ili Walea ili kako već, Jofrey Bartheon the King i sada novopečenog i na svu sreću samo za kratko Boltona vladara Sjevera ).
P. Belish je po efikasnosti i uticaju na Westeros lik broj jedan bez sumnje, njegovi upetljvanje je napravilo više promjena u Westerosu nego djelovanje svih 5 kraljeva zajedno, stoga me silno interesuje kako će ga debeli roknut' u finalu sezone i kakav će to impact napraviti na seriju
Littlefinger je svojim djelovanjem posredno/neposredno smakeo ako se ne varam četvrtog bitnog lika u GOT-u ( Ned Stark vladar Sjevera, poremećena lordica Arin vođa onih dolina ili Walea ili kako već, Jofrey Bartheon the King i sada novopečenog i na svu sreću samo za kratko Boltona vladara Sjevera ).
P. Belish je po efikasnosti i uticaju na Westeros lik broj jedan bez sumnje, njegovi upetljvanje je napravilo više promjena u Westerosu nego djelovanje svih 5 kraljeva zajedno, stoga me silno interesuje kako će ga debeli roknut' u finalu sezone i kakav će to impact napraviti na seriju
-
Azrail
#11407 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jon Arryn je za Neda i Roberta bio drugi otac tako da je Jon Snow sigurno dobio ime po njemu.mrgreen wrote:mislim da je Ned dao ime po Jonu Arrynu koji mu je bio nesto kao ujak, uzor, i zivio je s njim neko vrijeme.Pandakonda wrote:Ko da gledam Bran je kriv što se Jon zove Jon. Vjerovatno će Bran mrmljat u sebi "jel ovo Jon ?" dok bude gledao viziju i to će nekako "navuć" Neda da bebi da ime Jon, već smo vidjeli da Bran utice na prošlost tako da nije nemoguće
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#11408 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nista ne govorimo o Dany, znaci nema nista od one teorije ko ce jahat druga dva zmaja, prate Dany i Drogona ko kucici... mislim da ce se tek na kraju sedme sezone Dany i Jon sresti... Maloprsti taj ako zagine to je od Sanse il arye... moguce da Davos natakari Melisandru mada mislim da ce je Jon otjerat il ce sama otici al vrnut ce se sa bratsvom bez barjaka i oni dolaze na sjever, likovi u westerosu se sad okupljaju oko Jona u winterfelu il Ledenkasabi...
-
brain bubbles
#11409 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moguci sastanak Sanse i Hounda, on je bio Joffreyev zaatitar, il sta vec, a Sansa zena. Poznaju se dobro, mislim cak da je Hound bio dobar prema njoj, ali slabo se sjecam toga,valjalo bi pogledati ponovo svepici wrote:nista ne govorimo o Dany, znaci nema nista od one teorije ko ce jahat druga dva zmaja, prate Dany i Drogona ko kucici... mislim da ce se tek na kraju sedme sezone Dany i Jon sresti... Maloprsti taj ako zagine to je od Sanse il arye... moguce da Davos natakari Melisandru mada mislim da ce je Jon otjerat il ce sama otici al vrnut ce se sa bratsvom bez barjaka i oni dolaze na sjever, likovi u westerosu se sad okupljaju oko Jona u winterfelu il Ledenkasabi...
- pici
#11410 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
brain bubbles wrote:Moguci sastanak Sanse i Hounda, on je bio Joffreyev zaatitar, il sta vec, a Sansa zena. Poznaju se dobro, mislim cak da je Hound bio dobar prema njoj, ali slabo se sjecam toga,valjalo bi pogledati ponovo svepici wrote:nista ne govorimo o Dany, znaci nema nista od one teorije ko ce jahat druga dva zmaja, prate Dany i Drogona ko kucici... mislim da ce se tek na kraju sedme sezone Dany i Jon sresti... Maloprsti taj ako zagine to je od Sanse il arye... moguce da Davos natakari Melisandru mada mislim da ce je Jon otjerat il ce sama otici al vrnut ce se sa bratsvom bez barjaka i oni dolaze na sjever, likovi u westerosu se sad okupljaju oko Jona u winterfelu il Ledenkasabi...
on je spasio od one rulje koja je pokusala silovat a i aryu je pomagao kolko je mogao mada za svoj interes al obadvije su mu duzne ako nista onda neki pozitivan gest... arya ga je ostavila polomljenog nakon sto ga je brieene sutnula niz liticu a sa sansom je bio korektan.
- AleksoMKD
#11411 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
pici wrote: on je spasio od one rulje koja je pokusala silovat a i aryu je pomagao kolko je mogao mada za svoj interes al obadvije su mu duzne ako nista onda neki pozitivan gest... arya ga je ostavila polomljenog nakon sto ga je brieene sutnula niz liticu a sa sansom je bio korektan.
On je bio prisutan kada je Maloprsti izdao Neda.
Nadam se da ce bas on reci istinu Sansi.
- pink floydd
- pici
#11413 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
AleksoMKD wrote:pici wrote: on je spasio od one rulje koja je pokusala silovat a i aryu je pomagao kolko je mogao mada za svoj interes al obadvije su mu duzne ako nista onda neki pozitivan gest... arya ga je ostavila polomljenog nakon sto ga je brieene sutnula niz liticu a sa sansom je bio korektan.
ima i ta i ja mislim da Doga nisu bez veze vracali u seriju rekose mu da ima jako bitnu ulogu u buducim dogadjajima... mozda bas ta da ga krhne maloprstom...
- zlaataan
#11414 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
On je čak jedna od rijetkih osoba koja je živa, ne boji se Lannistera i zna da je Littlefinger izdao Neda, i mogao bi to reći Sansipici wrote:AleksoMKD wrote:pici wrote: on je spasio od one rulje koja je pokusala silovat a i aryu je pomagao kolko je mogao mada za svoj interes al obadvije su mu duzne ako nista onda neki pozitivan gest... arya ga je ostavila polomljenog nakon sto ga je brieene sutnula niz liticu a sa sansom je bio korektan.
ima i ta i ja mislim da Doga nisu bez veze vracali u seriju rekose mu da ima jako bitnu ulogu u buducim dogadjajima... mozda bas ta da ga krhne maloprstom...
-
Juliuscezar
#11415 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako jaka scena
- Pandakonda
#11416 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stannis dobro glumi Stephen Dillanea
- Brkooo
#11417 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad je bio mali, zelio je bit vatrogasac 
-
asker
#11418 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako se radnje odvijaju u zadnje vrijeme, ovo sve vise lici na direktni obracun Baelisha i Varysa. Sva desavanja sa ostalim likovima, bez obzira sto traje cijelu vjecnost, i bez obzira koliko su jaki/slabi likovi, su direktno vezana za njih dvojicu. Jos treba da saznamo gdje se Varys izgubi trenutak prije napada robovlasnika brodovima a za Baelisha nam je i prikazano da vuce konce.
Nikogovici, koji su iskljucivo svojim spletkama i raznoraznim muljazama dosli do samog vrha. Obojica zele zeljezni tron i sav svoj zivot su posvetili tome. Ovi okolo sto ginu nazalost pojma nemaju.
Jedina grupacija koju nemogu manipulisati su WW i oni su ti koji ce svima pomrsiti racune. Ko prezivi pricat ce.
Nikogovici, koji su iskljucivo svojim spletkama i raznoraznim muljazama dosli do samog vrha. Obojica zele zeljezni tron i sav svoj zivot su posvetili tome. Ovi okolo sto ginu nazalost pojma nemaju.
Jedina grupacija koju nemogu manipulisati su WW i oni su ti koji ce svima pomrsiti racune. Ko prezivi pricat ce.
-
brain bubbles
#11419 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da je Varys otisao da trazi mjesto gdje ce se Kalisi iskrcati, vjerovatno u Dorne, vidjet cemoasker wrote:Kako se radnje odvijaju u zadnje vrijeme, ovo sve vise lici na direktni obracun Baelisha i Varysa. Sva desavanja sa ostalim likovima, bez obzira sto traje cijelu vjecnost, i bez obzira koliko su jaki/slabi likovi, su direktno vezana za njih dvojicu. Jos treba da saznamo gdje se Varys izgubi trenutak prije napada robovlasnika brodovima a za Baelisha nam je i prikazano da vuce konce.
-
Amar_Chulle_Custic
#11420 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mislim da je Ramseyeva smrt previše ljude uvjerila da će Baelish biti ubijen, kao fan service.
Moramo razumjeti da je i Ramsey umro jer nije u potpunosti bio osiguran, što je nešto što Baelish ne čini. Ja smatram da njega niko neće moći skinuti.
Eto baš će pustiti Sandora da uđe onako hladno i baš da Baelishu ne padne na pamet da bi mogao reći Sansi šta se desilo. Prije bi ga ubio nego što bi dopustio da se to desi.
S druge strane, također stvarno vjerujem da Varys nije imao nikakve veze sa napadom Robovlasnika, ja mislim da je on otišao u Dorne. Ova sezona mi sva miriše na ženske likove kao ključne.
Sansa na sjeveru.
Cersei na jugu.
Daeny na Esseosu..
A negdje moraju pristati sa svojim brodovima...mislim da je Dorne u pitanju...
Moramo razumjeti da je i Ramsey umro jer nije u potpunosti bio osiguran, što je nešto što Baelish ne čini. Ja smatram da njega niko neće moći skinuti.
Eto baš će pustiti Sandora da uđe onako hladno i baš da Baelishu ne padne na pamet da bi mogao reći Sansi šta se desilo. Prije bi ga ubio nego što bi dopustio da se to desi.
S druge strane, također stvarno vjerujem da Varys nije imao nikakve veze sa napadom Robovlasnika, ja mislim da je on otišao u Dorne. Ova sezona mi sva miriše na ženske likove kao ključne.
Sansa na sjeveru.
Cersei na jugu.
Daeny na Esseosu..
A negdje moraju pristati sa svojim brodovima...mislim da je Dorne u pitanju...
- Pandakonda
#11421 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
To je jedna od teorija da je ova čitava serija ustvari šahovska partija između Varysa i Littlefingera.asker wrote:Kako se radnje odvijaju u zadnje vrijeme, ovo sve vise lici na direktni obracun Baelisha i Varysa. Sva desavanja sa ostalim likovima, bez obzira sto traje cijelu vjecnost, i bez obzira koliko su jaki/slabi likovi, su direktno vezana za njih dvojicu. Jos treba da saznamo gdje se Varys izgubi trenutak prije napada robovlasnika brodovima a za Baelisha nam je i prikazano da vuce konce.
-
Amar_Chulle_Custic
#11422 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne vjerujem ja u tu pretpostavku.
U knjigama nema nikakvih znakova, ničeg - znači doslovno je zasnovana samo na željama fanova.
Varys i Baelish se razumiju, oba imaju svoje ciljeve i cijene sposobnost onog drugog da ih sustigne. Također, obojica su iz ničeg došli tu gdje jesu. S tim
da je Baelish bio odgovoran za pad Varysa još od kad je presreo Varysov i Ollenin plan da povedu Sansu u Highgarden
Varys je mala maca za Baelisha. Doslovno u knjigama imaju 3 scene s njim u kojima je on učinio nešto što je utjecalo na priču, i to se svaki put moglo izolirat od ostalih, tj nisu imale velikog utjecaja na tok priče.
Petyr s druge strane, svaka njegova odluka je na neki način carstvo djelovala - globalno.
U knjigama nema nikakvih znakova, ničeg - znači doslovno je zasnovana samo na željama fanova.
Varys i Baelish se razumiju, oba imaju svoje ciljeve i cijene sposobnost onog drugog da ih sustigne. Također, obojica su iz ničeg došli tu gdje jesu. S tim
da je Baelish bio odgovoran za pad Varysa još od kad je presreo Varysov i Ollenin plan da povedu Sansu u Highgarden
Varys je mala maca za Baelisha. Doslovno u knjigama imaju 3 scene s njim u kojima je on učinio nešto što je utjecalo na priču, i to se svaki put moglo izolirat od ostalih, tj nisu imale velikog utjecaja na tok priče.
Petyr s druge strane, svaka njegova odluka je na neki način carstvo djelovala - globalno.
- Pandakonda
#11423 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Evo koga zanima mala zanimljvost u vezi Jona za iduću epizodu
Jon će dobit krunu King in the north
Jon će dobit krunu King in the north
- pici
#11424 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
PUUU kud ga neubi tuta bugarin 
- Pandakonda