Desni klik "show video info" na youtube video i lahko ce te izmjeriti brzinu neta, po meni onaj speedtest nije mjerodavan, fun flash reklama.
Ima oscilacija ali nije lose. Moram BH Telecom pohvaliti.
Moderator: Benq

iceman2010 wrote:Najmanje portova je preokfigurisano na razdjelniku bascarsija. Ide se postepeno na tom razdjelniku zbog nesto losije mreze. U svakom slucaju bice svima u sljedecoj sedmici. Sad, nekom ponedeljak, a nekom petakzateznistub wrote:Filter wrote:Stari grad - sarajevo ... sipak![]()
. Ponudio bih se ja da forumasima iz sarajeva zavrsim to povecanje u ponedeljak ali ne znam sta bi mi rekli nadredjeni da li je to uredu, a vec sam previse napisao i nekome ko me zna nije tesko sabrati dva i dva i skontati ko je iza ovog nick-a. Druga stvar, bojim se da se ne pretvorim u helpdesk na ovom forumu i da mi inbox ne bude pretrpan
treca stvar, znao bih licne licne podatke svih forumasa kojima bih pomogao (nema na mobitelu onog smajlija sa sejtanskim rogovima). Mozda ipak bolje da se strpite do kraja sljedece sedmice.
Sent from my LT18i using Tapatalk 2
Ma neko je kacio i to cini mi se na ovoj temi (ili na temi telemach-a) ST sa nevjerovatno malim pingom prema nekom europskom gradu. Ne nevjerovatno mal vec realno nemoguc. E sad, to vec nije dio koji me je posebno zanimao, pa ne znam na koji nacin se moze manipulisati sa ST-om.lelooo wrote:Ja sam 90% siguran da kablovski operatori se igraju sa speedtestom i pingom. Mislim uzmeš poprilično sugav link, realnog pinga 150ms, i onda najvisi prioritet dodijelis icmp i speedtestu... Nikakva pamet.
Koliko smo puta vidjeli postove tipa otvara mi stranice jedva i nikako a speedtest 10 mega... A torrenti nisu opet relevantni, puno malih konekcija povuče puni kapacitet linka taman da se gubi 10 posto paketa...
Cisto mi zao što mi nema niko blizak kablovski net da ja to malo procackam B-)
Sent from my ST18i using Tapatalk 2
E vidis to bi mogla biti sljedeca tema za istrazivanje kad budem imao vremenalelooo wrote:Ih ideja milion, isfiltrira speedtest saobraćaj, pa mu stavi real-time prioritet, ili još gore okrene sve zahtjeve ka speedtest domeni na svoj speedtest server...
Meni je jedini relevantn pokazatelj brzine http download sa nekog debian mirrora...
Meni npr. ping u BF3 ~45, kada pozovem na skype (jbg sa rajom igram), onda skoči na max. 50-55! Bez problema, a server je (naravno) njemački, na druge i ne ulazim! Jel' to kakva mjera!?lelooo wrote:Ja sam 90% siguran da kablovski operatori se igraju sa speedtestom i pingom. Mislim uzmeš poprilično sugav link, realnog pinga 150ms, i onda najvisi prioritet dodijelis icmp i speedtestu... Nikakva pamet.
Koliko smo puta vidjeli postove tipa otvara mi stranice jedva i nikako a speedtest 10 mega... A torrenti nisu opet relevantni, puno malih konekcija povuče puni kapacitet linka taman da se gubi 10 posto paketa...
Cisto mi zao što mi nema niko blizak kablovski net da ja to malo procackam B-)

Neka te bolanbahate wrote:Selam za bh telekomovce od HS-ovaca![]()
http://www.speedtest.net/result/2541955365.png
Da sam na vasem mjestu, uradio bih ovo![]()
Idem u ponedjeljak odjavit ADSL i prijavit se kod HS-a. Ups, ne može, naselje u kom živim ne pripada gradu i dvjema mahalama koje HS pokriva.bahate wrote:Selam za bh telekomovce od HS-ovaca![]()
http://www.speedtest.net/result/2541955365.png
Da sam na vasem mjestu, uradio bih ovo![]()

To je sva mudrostLain Coubert wrote:Kako restartujete modem? Ugasite i ponovo upalite?
Kod mene još ništa u Gračanici a 50m od mene druga situacija.
Moze do sutra vaditi i turati kada linija nije povecanavan helsing wrote:@Lain,ja nisam nista dirao,a povecala se brzina,moja tv full.
Ma izvadi iz struje , sacekaj 10ak sekundi i ponovno vrati u struju.
Tapatalk 2

un1ted wrote:Moze do sutra vaditi i turati kada linija nije povecanavan helsing wrote:@Lain,ja nisam nista dirao,a povecala se brzina,moja tv full.
Ma izvadi iz struje , sacekaj 10ak sekundi i ponovno vrati u struju.
Tapatalk 2Evo imam full i gledam postavke modema max je 7800kbps tako da nista od povecanja
![]()
Cudi me kako je telemach mogao svima povecati![]()
![]()