Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
skafiskafsnjak wrote:Jedno pitanje tj vase misljenje.
Ako mi je dnevno potrebno 180gr proteina.
Da li uopste ima napretka, i ako ima, da li je sporiji ako unosim npr 100gr ?
ispod 1.3g/kg ne vjerujem da ces ikako napredovati
sa 1.5g/kg bi se vec mogao provuci
1.7g/kg+ je sasvim dovoljno za 90%+ napredka koji bi inace imao sa 2g/kg+ koji je kao neki opceprihvaceni preporuceni unos
Najvise jedem piletinu i jaja, ribu ne mogu. Pored toga, u siru ...
Uzmes mljevenog mesa i ožeži, jaja, piletina standardica, tuna/sardina u konzervi, whey.
Eto meni su to primarni izvori proteina, ne izađe me skupo
imam i ja wheya...ali ako mi je na 90kg potrebno 180gr proteina , koliko max je ok wheya piti ? 60-90 gr ?
Ma meni je mana sto ribu ne mogu, bas ne podnosim .
Al dobro , jaja i piletina su zakon . Navecer tucem kikirikija u ljusci i badema itd itd. Ponekad i izblendam posnog sira s vodom i dodam bananu
zipoo wrote:gdje bi mogao uzeti steznik za prihvatljivu cijenu, malo kvalitetniji, a da nije onaj plavi lp(tako nekako). Traba mi za koljena, lakat i nozni zglob
znam da ima u sportvisonu, provjeri ponudu preko neta
sto se tice kvalitete ne mogu reci nista, ali imas izbor za varijacije cijena pa valjda tako i kvaliteta
zipoo wrote:gdje bi mogao uzeti steznik za prihvatljivu cijenu, malo kvalitetniji, a da nije onaj plavi lp(tako nekako). Traba mi za koljena, lakat i nozni zglob
znam da ima u sportvisonu, provjeri ponudu preko neta
sto se tice kvalitete ne mogu reci nista, ali imas izbor za varijacije cijena pa valjda tako i kvaliteta
Treba mi savjet. Imam 17 godina i hocu malo da se stešem i smanjim bf. Treniram fudbal tako da u teretanu mogu stici samo 3 puta sedmicno pa je li bolje za program treninga uzeti svaki put full body ili Push,Pull,Legs da koristim?