Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
KPNCTNJAH

#11401 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

junkers wrote:
fosil wrote:je li ovo jedan od onih sto pale supe, prodaju stare krpe "p*cka se zove imenom tvojim"...? :shock:
oplakah :lol:
ekipa sa istoka, hoćemo li mirzi zgadit zanat u subotu?
Ako snijeg bude padao u subotu mislim da ce prvo Istok i Zapad cistiti, pa tek onda teren :mrgreen:
Sa_u_srcu

#11402 Re: FK Sarajevo

Post by Sa_u_srcu »

Ma meni je ono nije bilo toliko lose, ako znam da nam je falio Kojasevic i Muharemovic, i mislim da nas je sudija unistio, ono je stvarno sramota, i mislim da bi klub trebao malo jace da reaguje kada imamo onakvo sudjenje. Iskreno mene je najvise razocarao Ihtijarevic, kao i cjelukupna odbrana, i mislim da nam je to najveci problem, par puta su igraci Celika primali bukvalno lopte u sesnestercu sto stvarno ne mogu da shvatim. Dakle zelim popravni, sada pobjediti Slaviju i ici na pobjedu i kod Slobode i protiv Zrinjskog, i da I Dinu ne mogu potpuno amnestirati od poraza, i to kod oba gola, mislim volim te DIno i podrzavam, al se i brinem jer golman visok 1.50 Boga mi ne znam gdje ce nas to odvesti.
junkers

#11403 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

KPNCTNJAH wrote:
Ako snijeg bude padao u subotu mislim da ce prvo Istok i Zapad cistiti, pa tek onda teren :mrgreen:
mirza,lažni pape,viršla hamzagić...
junkers

#11404 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

Sa_u_srcu wrote:Ma meni je ono nije bilo toliko lose, ako znam da nam je falio Kojasevic i Muharemovic, i mislim da nas je sudija unistio, ono je stvarno sramota, i mislim da bi klub trebao malo jace da reaguje kada imamo onakvo sudjenje. Iskreno mene je najvise razocarao Ihtijarevic, kao i cjelukupna odbrana, i mislim da nam je to najveci problem, par puta su igraci Celika primali bukvalno lopte u sesnestercu sto stvarno ne mogu da shvatim. Dakle zelim popravni, sada pobjediti Slaviju i ici na pobjedu i kod Slobode i protiv Zrinjskog, i da I Dinu ne mogu potpuno amnestirati od poraza, i to kod oba gola, mislim volim te DIno i podrzavam, al se i brinem jer golman visok 1.50 Boga mi ne znam gdje ce nas to odvesti.
nemoj me pogrešno shvatiti,problem nije u porazu,problem je što se ti smetljari ponašaju ko da im je Sarajevo dedovina,a nagledo sam se ja i sudijskih nepravdi,poraza,ali i igrača i trenera koji su taj klub napravili velikim.
armin071

#11405 Re: FK Sarajevo

Post by armin071 »

hz__semir wrote:
zonbirile wrote:nova uprava,novi porazi,kud plovi ovaj brod....
------------------------------------

E nek' si se ti javio, to je najvaznije :thumbup:
Ma to on samo onako u prolazu prema temi "Izrael je opet pocinio zlocin" gdje je inace prof.dr. :D

A sto se tice Sarajeva no comment. Dok je "strateg" na klupi ne vrijedi trositi ni zivce a ni rijeci na doticnog.
north

#11406 Re: FK Sarajevo

Post by north »

junkers wrote:
fosil wrote:je li ovo jedan od onih sto pale supe, prodaju stare krpe "p*cka se zove imenom tvojim"...? :shock:
oplakah :lol:
ekipa sa istoka, hoćemo li mirzi zgadit zanat u subotu?
I ne samo sa istoka, nego i sa zapada i sjevera......, a treneru i njegovim guznim haverima što imaju zabetonirano mjesto u ekipi dat do znanja šta plaćenici misle o njima 8)
Obuca9

#11407 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

junkers wrote:ekipa sa istoka, hoćemo li mirzi zgadit zanat u subotu?
Ja neću. Još mi nikad nije isplaćena ni ona petobanka od Drine. Ne pada mi na pamet da se blamiram.

Pare na sunce, pa onda pljuvanje.
strong69

#11408 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

hz__semir wrote: Ja neću. Još mi nikad nije isplaćena ni ona petobanka od Drine. Ne pada mi na pamet da se blamiram.

:lol: :lol: :lol:

Nahebali ste. Dolazi 30.000 Mirzinih ljudi. Ostalih 70.000 ceka pred stadionom.
junkers

#11409 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

hz__semir wrote:
junkers wrote:ekipa sa istoka, hoćemo li mirzi zgadit zanat u subotu?
Ja neću. Još mi nikad nije isplaćena ni ona petobanka od Drine. Ne pada mi na pamet da se blamiram.

e jbg,ja dobio unaprijed,do veleža,samo neznam koje godine...
extraordinary

#11410 Re: FK Sarajevo

Post by extraordinary »

Ja sam milion puta rekao, ponavljam se već ko papagaj, al ko Ihtijareviću ubaci onaj infiks Pape nikad mi neće biti jasno. To je pravo skrnavljenje lika i djela Papeta, i još me više iznenađuje da su to mogli uraditi oni koji navijaju za Sarajevo. Da su to neki zlobnici uradili pa hajde.

Sad to na stranu, od početka sezone mislim da je Farukovo prošlo, ali Mirza očigledno nema muda da ga izbaci iz tima. Debilan.
junkers

#11411 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

extraordinary wrote:Ja sam milion puta rekao, ponavljam se već ko papagaj, al ko Ihtijareviću ubaci onaj infiks Pape nikad mi neće biti jasno. To je pravo skrnavljenje lika i djela Papeta, i još me više iznenađuje da su to mogli uraditi oni koji navijaju za Sarajevo. Da su to neki zlobnici uradili pa hajde.

Sad to na stranu, od početka sezone mislim da je Farukovo prošlo, ali Mirza očigledno nema muda da ga izbaci iz tima. Debilan.
može li se iko sjetiti njegove dobre partije,borbenosti,bilo čega?k..ac a ne igrač,oduvijek.
ultima_palabra

#11412 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

junkers wrote:
extraordinary wrote:Ja sam milion puta rekao, ponavljam se već ko papagaj, al ko Ihtijareviću ubaci onaj infiks Pape nikad mi neće biti jasno. To je pravo skrnavljenje lika i djela Papeta, i još me više iznenađuje da su to mogli uraditi oni koji navijaju za Sarajevo. Da su to neki zlobnici uradili pa hajde.

može li se iko sjetiti njegove dobre partije,borbenosti,bilo čega?k..ac a ne igrač,oduvijek.
Bio dobar igrač, prije 10 godina. To dobar mislim u okvirima naše lige, ne u rangu Safeta Sušića.
Da je u ovim godinama standardan u ekipi koja se bori za vrh, na poziciji koja zahtjeva puno trke, to mi nije jasno.
junkers

#11413 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

ultima_palabra wrote:
junkers wrote:

Bio dobar igrač, prije 10 godina. To dobar mislim u okvirima naše lige, ne u rangu Safeta Sušića.
Da je u ovim godinama standardan u ekipi koja se bori za vrh, na poziciji koja zahtjeva puno trke, to mi nije jasno.
ne,nije bio dobar ni tad,lopta kod njega ide najčešće unazad,kratko(najbližem igracu),uvali nekog u vatru,pa ja koji ga gledam dugo ne mogu se sjetiti da je ikad imao bilo kakvo dobro proigravanje.ne znam za period proveden kod vas.
ultima_palabra

#11414 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Kratko je bio kod nas, ali bio je jedan od najboljih igrača... a imali smo solidnu ekipu tad. Bio siguran na lopti, dobar zadnji pas... čini mi se da je dobio ovacije sa tribina na zadnjoj tekmi prije odlaska u Maribor.
kamen spoticanja

#11415 Re: FK Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

-LIBERO- wrote:
kamen spoticanja wrote:

Evo priznajem javno da je bilo domacinsko sudjenje...dakle onakvo kakvo je na svim nasim stadionima...i na kosevu takodje...ali sudija nije svirao ni jedan kljucan sporan zvizduk,ni jedan offside,ni jedan karton nista...jednostavno bili ste losi i to je to...i to bi ti sebi trebao priznati...ne moras javno :)
ponavljat mirzinu pricu nije konstruktivno
Eto vec dvojica su ti odgovorila direktno.
Sta mislis kakva bi situacija bila ne terenu da je prilikom onog starta ,koji je bio ocigledan,nad Hamzagicem vas odbranbeni igrac dobio crveni karton jer je bio posljednji u odbrani i slijedio mu je crveni karton. Sudia svira faul za Celik halo ba :shock:

Znas kako se najperfidnije krade od strane sudija?? Recicu ti ja. Tako da na prvi pogled ne vidis direktan uticaj sudije na konacan rezultat,a da on to odradi strucno.

Svaki put kada je Sarajevo pokusalo,i postizalo,neki pritisak oko vaseg gola,svaki kontakt medjusobni duel ,dodir se svira faul za domace. Onda se par autova odradi bas onako ofirno za domace,2-3 ofsajda i slicno. Rastrza se igra,i jednostavno se ne dozvoli da se izvrsi intezivniji pritisak i da se preko tog pritiska ugrozi u kontinuitetu gol domacin.

Suvise cesto sam ja po tim gostujucim utakmicama,i na zalost redovno je ovo praksa sto sam iznad napisao. Samo u rijetkim situacijama,mada ima i toga,se svira otvoreno ne postojeci penal, ili nesto slicno.

Ja nisam rekao da je Sarajevo bilo bolje od Celika,onako gledano po igri ,trcanju i svemu bile su tu negdje obje ekipe. U nekim intervalima se igralo,malo bolji vi malo mi. bas zato sto su ekipe bile pribliznog kvaliteta i igre jako je presudno kada osjetis tendenciju sudije da je na strani domacina,to bude najcesce onaj presudni tas na vagi za pobjedu domacina.

Ne opravdavam Mirzu,daleko od toga,on je jos vise kriv ,ali ova izjava o tendencionom sudjenju to podrzavam. gtenmdenciozno i domacinski taman toliko da se sto vise ublaze napadi gostiju a puhne u jedra domacima,tako da je sasvim realno ovo 2:1 kada se sve uzme u obzir,ukljucujuci i sudjenje,ali i solidno izdanje Celika,kao i Mirza na nasoj klupi.
meni ovo lici na nedostatak samokritike :wink:
al hajd svakako nema svrhe...sudija je kriv za vas poraz...i nek bude tako i dalje...svaki put kad izgubite...
no ne cini mi se kao dobra strategija :)
junkers

#11416 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

ultima_palabra wrote:Kratko je bio kod nas, ali bio je jedan od najboljih igrača... a imali smo solidnu ekipu tad. Bio siguran na lopti, dobar zadnji pas... čini mi se da je dobio ovacije sa tribina na zadnjoj tekmi prije odlaska u Maribor.
čuo sam ja to i ovamo,šatro napadači se kunu u njega,al ja ne vidjeh nešto tih zadnjih pasova.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11417 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ihtijarevic po meni i nije bio najlosiji,nije bio ni los,dok je imao snage tj prvo poluvrijeme,odprilike.

Ihtijarevic nije kriv sto Mirza nema muda,ne zeli ili sta vec,da kada vec vidi da ovaj ne moze odigrati drugo poluvrijeme DA NAPRAVI IZMJENU. Mirza i dio uprave su krivi sto su usli u ovu polusezonu sa takvim Ihtijarevicem koji odigra 45 minuta kako treba kao glavnim osloncem na sredini terena.

Po meni u cijelom tom lancu Ihtijarevic je najmanje kriv,nije on kriv sto sa 37 godina se od njega ocekuje da bude masina koja ce organizovati igru...to treba struka da skonta da je jednostavno to nerealno.

Pitanje-Sta je sa Ledetom,hoce li biti spreman do Slavije?????? Neka se i operacija spominjala :roll:

Valjda i Pehlic NAPOKON dobije te papire u PM vise.
junkers

#11418 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

-LIBERO- wrote:Ihtijarevic po meni i nije bio najlosiji,nije bio ni los,dok je imao snage tj prvo poluvrijeme,odprilike.

Ihtijarevic nije kriv sto Mirza nema muda,ne zeli ili sta vec,da kada vec vidi da ovaj ne moze odigrati drugo poluvrijeme DA NAPRAVI IZMJENU. Mirza i dio uprave su krivi sto su usli u ovu polusezonu sa takvim Ihtijarevicem koji odigra 45 minuta kako treba kao glavnim osloncem na sredini terena.

Po meni u cijelom tom lancu Ihtijarevic je najmanje kriv,nije on kriv sto sa 37 godina se od njega ocekuje da bude masina koja ce organizovati igru...to treba struka da skonta da je jednostavno to nerealno.

Pitanje-Sta je sa Ledetom,hoce li biti spreman do Slavije?????? Neka se i operacija spominjala :roll:

ne govorim samo za ovu utakmicu,inače ne volim igrače bez muda,a mislim da je on taj.još ja pamtim i Radeljaša,Milaka...koji su svo neznanje nadoknadjivali srčanošću.sjeti se derbija od prije par godina na Hasetu kad se berberović svadja,gura sa cijelom ekipom želje,a ostali pićići zijevaju.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#11419 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

kamen spoticanja wrote: meni ovo lici na nedostatak samokritike :wink:
al hajd svakako nema svrhe...sudija je kriv za vas poraz...i nek bude tako i dalje...svaki put kad izgubite...
Kakav nedostatak samokritike???

Hajd' fino procitaj sta sam napisao. Ja se jesam u postu najvise osvrnuo na to sudjenje,ali samo zato sto smo kao pricali o tome.

Evo da ponovim jos jednom.

Ovo je sasvim zasluzen rezultat kada se uzme u obzir Mirza na klupi Sarajeva,solidno izdanje Celika, ALI i tendenciozno sudjenje za domacine.

Ako ti je ovo izjava bez samokritike ,onda ne znam stvarno.
kamen spoticanja

#11420 Re: FK Sarajevo

Post by kamen spoticanja »

-LIBERO- wrote:
kamen spoticanja wrote: meni ovo lici na nedostatak samokritike :wink:
Kakav nedostatak samokritike???

Hajd' fino procitaj sta sam napisao. Ja se jesam u postu najvise osvrnuo na to sudjenje,ali samo zato sto smo kao pricali o tome.

Evo da ponovim jos jednom.

Ovo je sasvim zasluzen rezultat kada se uzme u obzir Mirza na klupi Sarajeva,solidno izdanje Celika, ALI i tendenciozno sudjenje za domacine.

Ako ti je ovo izjava bez samokritike ,onda ne znam stvarno.
ma kazem ti ok je...svakako nema svrhe :)
-LIBERO-
Čiča Gliša

#11421 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

junkers wrote:
-LIBERO- wrote:Ihtijarevic po meni i nije bio najlosiji,nije bio ni los,dok je imao snage tj prvo poluvrijeme,odprilike.

ne govorim samo za ovu utakmicu,inače ne volim igrače bez muda,a mislim da je on taj.još ja pamtim i Radeljaša,Milaka...koji su svo neznanje nadoknadjivali srčanošću.sjeti se derbija od prije par godina na Hasetu kad se berberović svadja,gura sa cijelom ekipom želje,a ostali pićići zijevaju.

Razumijem sta pricas druze.

Ne znam zasto je to tako ,ali od kada ja pamtim Sarajevo vrlo rijetko smo imali vise od 1 maksimum 2 tako drcna igraca po generaciji kao sto je bio Berberovic,Hadzic i slicni.

Uvijek je Sarajevo kao filozofiju igre i shvatanja fudbala njegovalo tu neku korektnu igru i odnos na terenu. Vrlo rijetko je poneki pojedinac bio drcan,konfliktan da ne kazem prgav. Ponekada poneko...Mico (Milak) je znao nagaziti,ali nesto i nije bio previse prljav u igri,ista stvar je bila i sa Nedicem i Vidakovicem,znali su biti ostri ali nije bilo tog fakinluka. I kasnije generacije poneko je znao biti ostar,ali rijetko...a jos rijedze je neki od nasih igraca bio onako "fakinski" mahalski nastrojen (jedan je Berberovic Dzemica :dance: ,i par njih jos)

Valjda takva fudbalska skola,nacin odgajanja u mladjim kategorijama..ne znam ni sam.
Dok su neki drugi klubovi,da im ne spominjem ime,sve svoje bazirali na ostrini,prljavosti i prgavosti...to je kod njih bilo sasvim normalno shvatanje fudbala.
junkers

#11422 Re: FK Sarajevo

Post by junkers »

-LIBERO- wrote:
junkers wrote:

razumijem sta pricas druze.

Ne znam zasto je to tako ,ali od kada ja pamtim Sarajevo vrlo rijetko smo imali vise od 1 maksimum 2 tako drcna igraca po generaciji kao sto je bio Berberovic,Hadzic i slicni.

Uvijek je sarajevo kao filozofiju igre i shvatanja fudbala njegovalo tu neku korektnu igru i odnos na terenu. Vrlo rijetko je poneki pojedinac bio drcan,konfliktan da ne kazem prgav. Ponekda poneko...Mico (Milak) je znao nagaziti,ali nesto i nije bio previse prljav u igri,ista stavr je bila i sa Nedicem i Vidakovicem,znali su biti ostri ali nije bilo tog fakinluka. I kasniej generacije poneko je znao biti ostar,ali rijetko...a jos rijedze je neki od nasih igraca bio onako "fakinski" mahalski nastrojen (jedan je Berberovic Dzemica :dance: ,i par njih jos)

Valjda takva fudbalska skola,nacin odgajanja u mladjim kategorijama..ne znam ni sam.
Dok su neki drugi klubovi,da im ne spominjem ime,sve svoje bazirali na ostrini,prljavosti i prgavosti...to je kod njih bilo sasvim normalno shvatanje fudbala.
jbg,ja volim kad je igrač pitar :-D ,sjeti se samo marakane kad onom čobanu koromanu j..a sve seljačko :lol: :lol:
ultima_palabra

#11423 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

-LIBERO- wrote:Razumijem sta pricas druze.

Uvijek je Sarajevo kao filozofiju igre i shvatanja fudbala njegovalo tu neku korektnu igru i odnos na terenu. Vrlo rijetko je poneki pojedinac bio drcan,konfliktan da ne kazem prgav. Ponekada poneko...Mico (Milak) je znao nagaziti,ali nesto i nije bio previse prljav u igri,ista stvar je bila i sa Nedicem i Vidakovicem,znali su biti ostri ali nije bilo tog fakinluka. I kasnije generacije poneko je znao biti ostar,ali rijetko...a jos rijedze je neki od nasih igraca bio onako "fakinski" mahalski nastrojen (jedan je Berberovic Dzemica :dance: ,i par njih jos)

Možda je navijački, ali fakat ja to dosta drukčije vidim... vi ste uvijek imali prljavih i prgavih igrača... pogotovo prije 10tak godina kad su igrali Dedić, Smječanin, Senad Begić i slični... znali su igrati ali i potući se. Pa onda Krupinac, Zukić i slični.
I često je taktika Sarajeva u derbijima znala biti da utjeraju strah u kosti sa par startova na granici crvenog odmah na početku... sjećam se derbija na Koševu koji ste uzeli 4:1, 6 žutih u prvom poluvremenu :-) Naši se usrali ko grlice :oops:
Reglan

#11424 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Mjenjam godisnju od sejvera za godisnju od istoka da naucim i ja pokoju :lol:
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#11425 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

junkers wrote:jbg,ja volim kad je igrač pitar :-D ,sjeti se samo marakane kad onom čobanu koromanu j..a sve seljačko :lol: :lol:
Pa gdje neće, loli s Romanije, još zna se kod koga je ponikao :D

@ultima
Deda jeste bio belajli, ali ti ostali baš i nisu. Bar ih ja nisam upamtio kao takve. Drugo je što je Zukina filozofija bila "lopta može proći ali igrač ne" :)
Locked