SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bodkin

#11401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bodkin »

helpdesk1 wrote:
Bodkin wrote:jebote kriminalac izvadi pistolj na njih i oni ga ne upucaju. pa sta treba da se desi pa da ga posalju na bare
Evo malo pročiatati Zakon, posebno obratiti pažnju na Odjeljak 11 'Upotreba sile' http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf. Znam da smo na obuci, koju su nam nekada davno držali strani instruktori iz IPTF-a, učili da policajac praktično nesmije upotrijebiti vatreno oružje, iako ga kriminalac ima u ruci, sve dok ovaj cijev ne podigne i ne uperi pištolj prema tebi. Dakle, ako mu je cijev prema zemlji okrenuta, policajac nesmije upotrijebiti vatreno oružje. Znam da smo se smijali da bi svaki policajac onda trebao imati vještine jednog revolveraša.
hmm ja sam razumio da je on uperio oruzje u policajca. sve i da nije jako je debilan zakon da ako "samo" drzi oruzje, a ne uperi u policajca :-) da mu ne smiju nista. lijepa amerika(vezano za ovakve slucajeve)...
helpdesk1

#11402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by helpdesk1 »

Ovo nam je došlo iz Amerike-nažalost. Druga stvar je što mi gledamo puno filmova pa mislimo da se onako lako rokaju kriminalci.
Link na Zakon sam postavio čisto da vidite kakve ovlasti imaju (čitaj nemaju) policajci. U onom sistemu, u bivšoj nam državi, je policajac bio zaštićen ko Lički medvjed, a sada je prepušten ponajviše samom sebi. Sistem ga ne štiti i onda je rezultat ovakav kakav vidimo u 'crnoj hronici'. Svi vole sklonit guzicu nego kasnije dokazivat da nije prekoračio stepen upotrebe sile. Sjetite se slučaja specijalaci vs Nisko.
Sreća pa sam davno skinuo uniformu i otišao u civilstvo :-D .
Bodkin

#11403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bodkin »

helpdesk1 wrote:Ovo nam je došlo iz Amerike-nažalost. Druga stvar je što mi gledamo puno filmova pa mislimo da se onako lako rokaju kriminalci.
Link na Zakon sam postavio čisto da vidite kakve ovlasti imaju (čitaj nemaju) policajci. U onom sistemu, u bivšoj nam državi, je policajac bio zaštićen ko Lički medvjed, a sada je prepušten ponajviše samom sebi. Sistem ga ne štiti i onda je rezultat ovakav kakav vidimo u 'crnoj hronici'. Svi vole sklonit guzicu nego kasnije dokazivat da nije prekoračio stepen upotrebe sile. Sjetite se slučaja specijalaci vs Nisko.
Sreća pa sam davno skinuo uniformu i otišao u civilstvo :-D .
pa to i kazem. vjeruj mi ja sam gledao kako se ponasaju policajci u usa i jako je blizu filmovima (naravno u situaciji kad izvadi oruzje). pa prema meni frajer isao sa rukom na pistolju, a ja ih zvao zbog pomoci na autoputu :)
O'zone
Globalni moderator

#11404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by O'zone »

helpdesk1 wrote:
Bodkin wrote:jebote kriminalac izvadi pistolj na njih i oni ga ne upucaju. pa sta treba da se desi pa da ga posalju na bare
Evo malo pročiatati Zakon, posebno obratiti pažnju na Odjeljak 11 'Upotreba sile' http://www.fmup.gov.ba/files/file/zakon ... ima-bs.pdf. Znam da smo na obuci, koju su nam nekada davno držali strani instruktori iz IPTF-a, učili da policajac praktično nesmije upotrijebiti vatreno oružje, iako ga kriminalac ima u ruci, sve dok ovaj cijev ne podigne i ne uperi pištolj prema tebi. Dakle, ako mu je cijev prema zemlji okrenuta, policajac nesmije upotrijebiti vatreno oružje. Znam da smo se smijali da bi svaki policajac onda trebao imati vještine jednog revolveraša.
Sve ja ovo na moju veliku žalost znam, uvališe nam stranci kukavičije jaje iz kojeg se samo kukavice legu li legu.
Sad zbog ovog zakona imamo kriminalaca više nego predstavnika reda i mira, al' hajd barem se ovako čiste jedan po jedan što bi rekao naš vrli premijer.
Comrad

#11405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Ma sa obzirom koliko su nasi 'krimosi' sposobni sa oruzjem ne bi me cudilo da se slucajno upucao dok je bjezao. Jer ne sjecam se kad su zadnji put pogodili, te u koljeno, te stopalo...
helpdesk1

#11406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by helpdesk1 »

Nisi me shvatio, mogao je ići sa rukom na pištolju ali da ga je :-D izvadio (mislim pištolj), mogao si ga tužiti i oderao bi ga nasudu.
Bodkin

#11407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bodkin »

helpdesk1 wrote:Nisi me shvatio, mogao je ići sa rukom na pištolju ali da ga je :-D izvadio (mislim pištolj), mogao si ga tužiti i oderao bi ga nasudu.
hmm nisam ni u to siguran. gledao sam kako ga vade :D kad je frka i kad vide nozeve i slicno...mada ne bih tvrdio da nisi u pravu oko suda :)
Jingo

#11408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jingo »

Ma sta je bilo na Grbavici??? Iko??? Ista???
cappy_tempo

#11409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cappy_tempo »

helpdesk1 onda svi oni drotovi iz listice moraju dobiti zatvora ili neku kaznu koju ce i praunuci placati jer su pucali u NE NAORUZANE ljude. gdje sad taj iptf kako vec...
Urban B.

#11410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Urban B. »

HAVANA wrote:E jes ih zajebo u PM... :-)

:thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol:
Jingo

#11411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Jingo »

Jingo wrote:Ma sta je bilo na Grbavici??? Iko??? Ista???
Evo Grbavica, ipak znači organizovana potraga sa rezultatima:
Dana 11.10.2011.godine oko 16,20 sati, na osnovu potrage, u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU su pronašli i lišili slobode M.A., rođen 1991.godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 328. KZ F BiH (Teška krivična djela protiv sigurnosti ljudi i imovine). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere.
udrch

#11412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by udrch »

Ovaj fakat nije dobar..ubio se, ne razumijem..
Tercius

#11413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Tercius »

helpdesk1 wrote:

Donesen je novi pravilnik na nivou Kantona sa dolaskom novog komesara, ima izmjena tako da je ta sama upotreba vatrenog oruzja konkretnije opisana.Pa tamo kaze iza bla bla bla u jednom stavu " I u slucaju zivotne ugrozenosti", pa se poslje posebno opisuje termin zivotno ugrozen.
amrica

#11414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Zapadni ulaz u grad
Sarajevo: Mercedes oborio starca na brzoj cesti u Blažuju
Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se oko 12:30 sati dogodila na brzoj cesti u naselju Blažuj kod Sarajeva.

Kako smo saznali, povrijeđen je pješak, 81-godišnji M. M, koji je potom prevezen u bolnicu Koševo. Još uvijek nema informacija o ozbiljnosti njegovih povreda.

Njega je na cestu oborio Mercedes, u trenutku dok je starac pokušavao preći preko ceste.

Na uviđaj je izašla ekipa MUP-a KS.

81 godina i prelazi preko auto puta :cry:
terra_incognita

#11415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

pretrčavaju tamo sve gneracije, bez razlike
zlo mi je od te dionice
Mikado

#11416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Mikado »

Image
dječak sa šibicama

#11418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dječak sa šibicama »

Znam ovog covjeka, ako je to taj, a mislim da jeste jer se prije par godina iz mog komsiluka preselio na Dobrinju 4.

Fin cikica, proljetos sam ga vidio, izgledao mi je kao smrt, u dvije tri godine je ostario 10-ak godina sto se kaze, od vitalnog covjeka pretvorio se u djeda koji jedva hoda sa stapom. Ocito je bio tesko bolestan.

Pocivao u miru, cika Slavko.
Reglan

#11419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Reglan »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111016021

Ebalo im zeljezo majku covjek zivot izgubi zbog toga sto je neko ukrao saht i prodao ga za mozda 10 maraka :x
amrica

#11420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

arshavin wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /111016021

Ebalo im zeljezo majku covjek zivot izgubi zbog toga sto je neko ukrao saht i prodao ga za mozda 10 maraka :x
:sad:

:x
minjonja

#11421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

joj kod mene redovno kradu sahtove a u neposrednoj blizini 3 igralista i skola, te cuke i mace, samo gledam kad ce neko upasti.
JoeyTribbiani

#11422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JoeyTribbiani »

arshavin wrote:

pridruzujem se "cestitkama", yebo ih otac lopovski... Moj drug je nekad iza rata upao u šaht i slomio obje noge. Danas jedva prolazi kontrole na aerodromima zbog šarafa u koljenima.
Bodkin

#11423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bodkin »

JoeyTribbiani wrote:
arshavin wrote:

pridruzujem se "cestitkama", yebo ih otac lopovski... Moj drug je nekad iza rata upao u šaht i slomio obje noge. Danas jedva prolazi kontrole na aerodromima zbog šarafa u koljenima.
da ih vidim da skidaju sahtove ubacio bi ih unutra sve im jebem. jaran je isto tako upao u saht i "docekao" se drugim koljenom. da ne govorim kad autom naletis
poznanik

#11424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

Za ovu smrt, porodica poginulog ili "društvo", odgovornost treba tražiti od javnog preduzeća koje održava podzemnu instalaciju koja se pokriva šahtovima.

Pa neka poslije to javno preduzeće zagovara i insistira na strožijoj primjeni zakona, ili njegovim izmjenama, kako bi se konačno stalo u kraj krađama poklopaca sa šahtova. Ne možemo mi, građani, ništa više učiniti, bilo pojedinačno ili grupno, od onih kojima je zakonska obaveza da održavaju šahtove, posebno ako izvršna i zakonodavna vlast "ne čuje" ili "ne vidi" problem.

Davno smo već konstatirali da je jedno od rješenja zabrana kupoprodaje ovakvih poklopaca sa šahtova i rigorozne kazne za prekršioce.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#11425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Što rekao Bata Stojković:
"Zna se ko ovde voli da krade!"
Locked